Börsipäev 15. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sündmusi turult:

    Bear Sterns(BSC) 2. kvartali tulemused ületasid oluliselt analüütikute ootusi. Kasumit teeniti $3.72 ehk $0.61 aktsia kohta rohkem kui oodati. Müügitulud tõusid 31.5% võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga. Aktsia ligikaudu 2% plussis.

    USA tööturu andmed olid positiivsemad kui oodati. Töötute nõuded töötu abirahade järele langesid 8000 võrra ja olid 295 000 tasemel. Olgu öeldud, et analüütikute keskmine arvamus jäi 320 000 ringi.

    San Franciscot tabas täna tagasihoidlik 4.7 magnituudiline maavärin Richteri skaala järgi. Teateid purustustest pole.
  • Lisan tänase TA kommentaari börsipäeva foorumisse.

    Eile lisasin graafikule akumuleerimist peegeldava tehnilise indikaatori, ning lisasin sellele ka trendijoone. On näha, et aktsiatest väljumine on vaikselt vähenemas. Eile oli küll positiivne kauplemispäev, kuid keskpikas plaanis (ADX) on trend jätkuvalt alla.

    Lisan allapoole Nasdaq päevasisese graafiku, kus on näha, et kohe päeva alguses tehti päeva tipp ning murti välja nelja päeva pikkusest trendikanalist. Päeva sees käidi paraku ka madalamal, mis nätab, et turul on siiski veel olemas ka madalam põhi. Päev lõpetati avanemishinnast kõrgemal ning ilmselt proovitakse lähipäevil testida ka eelmiste päevade poolt tehtud tasemeid.

  • Tänased tõenäolised liikujad on: tulemuste peale Bear Stearns (BSC), Pier One (ONE). Downgradid: LEN, PHM, KBH. Upgrade SanDisk (SNDK), NVida (NVDA). Esimene kauplemispäev on Verasun Energyl (VSE).
  • Jah, teine IPO järgne kauplemispäev. Mul ei venitanud graafik eilset päeva välja ja tegin hoobilt järelduse.
  • Muusas, tegu on ühe suurima etanooli tootjaga USAs. Ehk kellelgi pakub teema suuremat huvi.
  • Täna siis kasumivõtmine võitmas, sest IPO-st sai odavamalt :)
  • Kui jutt juba etanoolile läks...

    Eile oli CNNi peal pikk jutt etanoolist ja selle kasutamisest. Ehk keegi juhtus nägema. Lühikokkuvõte siis selline: USAs tehakse järjepidevalt uusi investeeringuid etanoolitootmisesse. Riskikapitali raha voolab väga suurel määral igale poole, mis etanooliga seotud. Hetkel ca 30 etanooli tootmise uut tehast ehitamisjärgus. Kuigi paljud uute autode omanikud isegi ei tea, et nende auto saab sõita ka etanooli peal, liigub USAs miljoneid autosid mis sõidavad nii kütuse kui ka etanooli peal. Esmajärjekorras mainiti ära Ford ja General Motors. Kusjuures lisakulu, mis tuleb investeerida, et auto saaks sõita nii tavakütuse kui ka etanooli peal oli väga väike. Veidi üle $100.

    Brasiilias peaks aasta-paari jooksul 100% autodest olema nii-öelda flex-fueli peal ehk sõidavad nii etanooli kui ka bensiini peal. Brasiilias valmistaatakse etanooli suhkrust, USAs maisist.

    Ja täna tuli teateid, et ka Hiina valitsus on muretsemas õhu kvaliteedi languse pärast ja plaanib ühe võimaliku variandina kehtestatada teatud kvoot, kui suure osa riigi energiavajadusest peaks protsentuaalselt katma etanool...

    Valdkonda tasub kindlasti kunagi lähemalt uurida. Ülevalpool siis lihtsalt lühikokkuvõte eilsest saatest etanooli teemadel - ei ole ise jõudnud neid andmeid veel uurida, mistõttu ei oska lähemalt ka sõna võtta.
  • keegi oskab öelda, mis on ühist nendel kolmel?:
    SCSS, CVH ja NFLX

    ainukesed mis minu radaritel punased täna,
    suurte volüümide ning identsete graafikutega all !?
  • SCSS oli eile õhtul konverents, kus räägitud jutt vajutas täna aktsia 7% alla
    Mis teisi liigutab, ei tea.
    SCSS reported that its long-term growth targets include revenue growth of between 15-20%, same-store sales growth of between 7-12%, and earnings growth of between 20-25%, excluding stock options expense. SCSS reaffirms its full-year earnings guidance of between $0.91-0.95 per diluted share on a split-adjusted basis. Thus far in 2Q06, the Co. has spent over $3m to buy back approx. 130,000 shares of outstanding stock.

  • Aimari nimetatud Pier One on siis ilmselt Pier 1, mille ticker on hoopis PIR, mitte nimetatud ONE.
  • SCSS konverentsist
    · sales growth is on track to achieve the high end of our stated long-term growth targets,
    · earnings growth, exclusive of stock options expenses, is on track to exceed our long-term growth targets
    · we have initiated buy-backs under our previously announced $150 million stock repurchase program.

    ei siit ega muust jutust suutnud küll midagi leida mis 8% peaks kukutama

  • Mitmest jututeemast on silma jäänud, et paljud müüsid oma aktsiad (kahjumiga) maha ja nüüd on väga tore rahas istuda. Olete 100% rahas ja nüüd turud tõusevad. Kas on mõtet niimoodi rapsida? Kui nüüd siit veel 10% ülespoole viskab, siis ostate aktsiad (kallimalt) tagasi.

    Minu portfell sai ka viimase aja langusega kõvasti pihta, kuid selle tõttu mingeid suuremaid muudatusi küll tegema ei hakanud. Uni on ka väga rahulik, kuigi mõned aktsiad kukkusid ka üle 20 protsendi. Natuke mängib rolli ka 9-aastane investeerimiskogemus (tegelikult olen enamuse ajast küll spekuleerinud). Kui ikka näed ettevõttel väärtust, siis võid aktsiat rahulikult hoida, olenemata turuhinnast.

    Usun, et oleme põhjas ära käinud, tehniline pilt võib muidugi teist juttu rääkida, kuid mitmed aktsiad on fundamentaalselt väga atraktiivsed. Nõustun hiljutise Trigoni arvamusega, et praegu on õige aeg Kesk- ja Ida-Euroopas aktsiapositsioone lisada. Loomulikult ei maksa kogu raha aktsiatesse paigutada, aga nii 80% ulatuses võiks investeeritud olla küll.

    Külma pead kõigile!
  • SCSS - Company would incur a $1 mln consulting fee in the 2Q relating to strategic planning. As a result of the consulting fee, firm lowers their 2Q06 estimate to $0.16 from $0.17, but maintain their Y06 estimate of $0.93. Firm believes the shares could open lower based upon these developments.
  • Tooks ära selle Keybanci kommentaari pikemalt, neil on põhjalikumalt seletatud:

    Notable Mention: Select Comfort (20.46 -1.81) -Update : Earlier Keybanc said that SCSS sales trends quarter-to-date appear to be well ahead of industry trends. However, firm detects a note of softness relative to the 1Q, perhaps due to a weaker trend in consumer spending. Firm says while management left the door open to possible upside due to an expected lift from its product refresh cycle, comps were estimated at the high end of the Co's 7-12% long-term objective, below their 15% estimate. Firm says management also indicated they would incur a $1 mln consulting fee in the 2Q relating to strategic planning, although reiterating 2006 guidance of $0.91-$0.95. As a result of the consulting fee, firm lowers their 2Q06 estimate to $0.16 from $0.17, but maintain their Y06 estimate of $0.93. Firm believes the shares could open lower based upon these developments.
  • SCSS on täna saanud ka ühe BUY upgrade.
  • No mina olen valmis oma mütsi (mitte küll liiga karvase) ära sööma, et põhjad pole veel tehtud. Praegu ju ikkagi juuni keskpaik ja lisaks ei näita ka makroandmed midagi rõõmustavat. Seega, kes päevasiseselt ei kauple, puhake parem, sügisel kehvade ilmadega on aega positsioone võtta küll ja küll.
    P.S. Ise puhkan küll täiega :)
  • Probleemid, mis me oleme viimastel nädalatel CEE turugudel näinud ei lahene nädalatega. Pigem kuudega või isegi aasta-kahega. Aga see ei tähenda, et siit ei võiks midagi hetkel pikaajalise investorina osta/omada. Ebalikviidsemas otsas on fondihaldur veel kardetavasti mõnda aega veel peamiselt oma investorite käitumisest suunata. Müüa fundamentaalselt karjuvalt odavat aktsiat olematu likviidsusega turul on üpris ebameeldiv. Olen paraku sellises olukorras pidanud olema.

    Hetkel ca 200% long, but not greedy.
  • Kui homme ka võimsust on, siis võib midagi vaatama hakata.
    Viimasel ajal on peale kahepäevalist tõusu allamüük, näis kuidas karud homme vastavad. Paljud on ju soovitanud müüa peale põrget.
  • Päris muljetavaldav. Nasdaqil oleks ilus +3% täis saada.
  • Hetkel tundub, et tehakse selle aasta suurim tõusupäev. DJIA on tagasi üle 200 päeva MA, S&P'l napilt puudu.
  • kristjan, mis need CEE probleemid on? Väike mõttekäik oleks teretulnud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon