Börsipäev 24. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 24. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eelturul indeksite futuurid plussis, eeldatavasti positiivne start. Tänased liikujad BMO tulemuste peale TXN, MRK, SGP, HAS. Upgrade on saanud SYNA, AVD, CSR, PDLI, DELL, TIF. Downgrade: BBBY, FDC, CSG, ERICY. AMD võtab ATI üle.

    Täna veel üks näide mõni päev tagasi kauplemispäevas kirjutatud (momentum) liikumiste peale kauplemisest. Nagu reedel foorumis mainisin hakkas eelturul silma DELL, mille aktsia kukkus hoiatuse peale eelturul ca 10%. Eelturul tehti põhi 18.40 juures ning lagi 19.40 juures. Näeme, et kauplemise avanedes tõusis aktsia tagasi kiiresti eelturu vastupanu 19.40 peale ning tänu tõusvale käibele tõlgendasin ka tõusu seda tähtsamalt (1. confrimation). Seejärel tehti järsk tühjendus ning põrge 19,20 peal. 19.40 juures teine kinnitus ning pikaks minek, kuigi tipp jäi tunduvalt madalamale ning see sisendas hirmu võimalikust nõrkusest. Edasi siiski tõusti kiiresti $19,65 juurde, kus testiti üsna pikalt vastupanu, sealt ka positsioonist väljumine.

  • Täpsustades siis et ATI Technologies ja sümbol ATYT, mitte ATI.
  • Konglomeraat Inteli juhtkonna vangerdus avaldab investoritele muljet, juba kisub tõusu 2% lähedale.
  • Teate nimetada mõnda firmat kes muub janusele Euroopale vett!
    Veel ja muudel jookidel on kõva minek sellise kuumusega.
  • http://www.thestreet.com/video/strategysession/10298798.html
  • dol, DA peaks olema Euroopas üks olulisemaid tegijaid (Eviani kaubamärk ntx.). Graafik on isegi päris huvitav, eriti kui peaks 27.4 kandis asuva eelmise tipu ületama.
  • COT-il kas väike exposure Euroopas, aga head aktsiat ühtegi vist pole Euroopa kuumuse playks USAs.
  • Veest. Londonison riiulitel ja inimestel pihus põhiliselt Evian ja Vittel
  • Natuke veest lähemalt.

    Pudeldatud vee müük 2005 aastal kasvas võrreldes 2004 aastaga 5,7%, aasta varem oli kasvumääraks 5%. 2004 aastal müüdi 113,3 miljardit liitrit, 2005 aastal 119,7 liitrit. 2006 aastaks prognoositakse 125,9 ning 2007 aastaks 132,9 miljardit liitrit. Kasvumäär ca ümmarguselt 9% aastas.

    Water industry turuväärtus ise on kasvanud viimastel aastatel ca 7,4% aastas ning 2005 aastal oli see 62.9 miljardit.

    Veetööstus segmenteeritakse neljaks / turuosa (globaalselt):

    Still unflavored ehk gaseerimata ja maitsestamata vesi / 61.20%
    Sparkling unflavored ehk gaseeritud ja maitsestamata vesi / 34.9%
    Sparklin flavored ehk gaseeritud ja maitsestatud vesi / 3%
    Still flavored ehk gaseerimata ja maitsestatud vesi / 1%

    Suurimaks tarbijaks on Euroopa, mis imeb kuivaks ca 56,7% kogu tootmisest. USA 23,7% ning Aasia 7,4%. Muuseas, USAs on maitsestamata gaseerimata vee osakaal koguni 88.6%.

    Üldiselt on veetööstuse kasvumäärad siiski kergelt alanemas. USAs näiteks kasvas pudeldatud vee tarbimine 2002 aastal koguni 14.8%, 2005 aastal aga 7%, olles 28,1 miljardit liitrit. Kasv siiski jätkub, kuid prognooside järgi siis ca 7% aastas. 2010 aastaks 39,6 miljardi liitrini.

    Nii globaalses plaanis kui USA turul on suurima turuosaga tootjaks Nestle. Globaalselt Nestle turuosa 15,30%, talle järgneb Danone 5,9% ja USAs Nestle turuosa 29,10%. USAS on järgmised suurimad tootjad Suntory Water Group ja McKesson Corp.
  • Lsiaks. Danone vee brändideks on nii Evian kui Volvic. Hiinas toodetakse Wahaha vett, Indoneesias Aqua't. Venemaal ollakse käivitamas uut haru nimega Napitki.
  • The Oxford Club pakub välja sellise ''vee''aktsia:
    NYSE: VE

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon