Börsipäev 7. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 7. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nafta teema taas fookuses...

    Nafta tootja British Petrol(BP) hakkas pühapäeval sulgema USA suurimat naftavälja, mis asub Alaskas Prudhoe Bay's. Põhjuseks on asjaolu, et avastati väike toruleke ning et torujuhtmed olid oodatust oluliselt rohkem korrodeerunud. Sellise sammuga väheneb nafta tootmine päevas 400,000 barreli võrra ehk 8% USA toornafta tootmisest. Maailma mastaabis suletakse seega 0.5% kogu maailma nafta tootmisest.

    BP aktsia kaupleb uudiste peale oodatult madalamatel tasemetel, teiste nafta ettevõtjate aktsiad kõrgematel. Toornafta barreli hind on tõusnud täna üle 2 dollari ja olles 77 dollari juures, ei olda enam kaugel ka viimase aja nafta tippudest 78 dollari peal.
  • Turud täna üsnagi unised, enne homme toimuvad Föderaalreservi istungit väga midagi teha ei taheta. Samas on positiivne uudis, et Fed intressimäära tõstmise peatab, turule juba sisse arvestatud - võlakirjafutuurid prognoosivad intressimäära tõstmise tõenäoseseks vaid 5 protsenti.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon