Börsipäev 8. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänastest makroandmetest siis nii palju, et 2. kvartali produktiivsuse esmane number oli 1,1%. Analüütikute konsensus oli 0.9%. Hetkel on turuosalised keskendunud Föderaalreservi intressiotsusele ja selle sõnastusele. Tähtis on, kas sõnastus jätab ruumi veelgi tulevasteks tõstmisteks või mitte. Intressiotsus tehakse teatavaks kell 21.15 Eesti aja järgi.

    Kvartalitulemuste avaldamise periood on tasapisi lõpule jõudmas. Tänase kuupäeva peale on oma tulemuste avaldamise kinnitanud 128 ettevõtet. Üheks avaldajaks on ka Dendreon(DNDN), kellest LHV foorumites on palju juttu olnud. Ettevõtte konverentsikõne on plaanitud kella 11-ks USA aja järgi ehk kell 18.00 Eestis. Analüütikute keskmine ootus on –$0.36.

    Ja 3G rindelt tuleb taas teateid:
    Nokia teatas, et võitis 3G võrgu laiendamise lepingu Taiwani Chunghwa Telecom’ilt. Saadetiste kohaletoimetamine ja võrgu laiendamine algab koheselt.

    Coca-Cola(KO) ja PepsiCo(PEP) on jätkuvalt püüdmas tõestada Indias, et nende tooted on ohutud pärast seda, kui kohalikud omavalitsused panid nende tooted osalise keelu alla. Reedel nõudis isegi India Ülemkohus, et Coca-Cola avaldaks nende jookide salajase retsepti, mida on varjatud viimased 120 aastat, et tõestada nende ohutust. Ettevõtted esinesid ühise avaldusega, kus märgiti, et karastusjoogid, mis Indias toodetakse, on kooskõlas kõige rangemate rahvusvaheliste normidega ja kõigi riiklike regulatsioonidega.

    Ülespoole avanevad:

    Gapping up on strong earnings/guidance: PCLN +13%, VSE +11% (up in sympathy: PEIX +1.7%), GIGM +11%, BITS +24%, CUTR +9.2%, KOSP +7.5%, TEVA +6.8%, SYKE +4.8%, ENTG +2.5%... Other News: LOUD +149% (to be acquired by Nokia; up in sympathy: NAPS +5.2%), MCDTA +28% (to be acquired by BRCD, also MCDT +40%), RWY +25% (to be acquired by RCII), ARS +25% (to be acquired by Texas Pacific Group), FRO +3.4%, PMCS +3.3% (Stifel initiates with $9 tgt), RMBS +2.7% (recovers a bit after recent sell-off), GOOG +1.2% (signs deal with Fox Interactive), CSCO +1.1% (reports tonight), GLW +1% (Cramer positive on Mad Money)... Momentum oil stocks extend rally on BP oilfield shutdown: BDCO +9.5%, FUEL +4.3%... Under $3: CTIC +6.5% (reports Q2).
  • Kirjutasin Pro alla väikese kommentaari Greatbatchi (GB) viimase aja volatiilsuse kohta. Samuti oleme sulgemas hiljutise tõusu peale Ralph Lauren (RL) ideed, kuna tõus on olnud liiga äkiline. Tulemused olid kenad, kuid arvan, et näeme paremaid tasemeid sisenemiseks.

    Oliver Ait
  • Kas keegi peab jälgib AVNX´i.
    Millised oleks kommentaarid.
  • Intressimäärad jäävad 5.25% tasemele ja sellega lõppeb FED-i 17 järjestikust intressitõstmist.

    Edasised otsused sõltuvad makroandmetest:

    Nonetheless, the Committee judges that some inflation risks remain. The extent and timing of any additional firming that may be needed to address these risks will depend on the evolution of the outlook for both inflation and economic growth, as implied by incoming information.

    Aktsiaturu esmane reageering on tugevalt ülespoole.
  • ...every reaction has a counteraction

    Ja kiiresti on turg juba miinusesse kukkunud. Käib suuna otsimine...

  • Ma ei saa aru, mis jõud veab nende taalaste aktsiate juurde, aga nii mitmedki analüüsifirmad näevad AVNXis potentsiaalset turnaroundi (tööstusharu trendi languse lõppu pigem). Tulevik see siiski vast ei ole?? ja konkurents on suhteliset tihe äris (Bookham Technology, CyOptics, DiCon Fiberoptics, Eudyna, Finisar, Fujitsu, Furukawa, Hitachi Cable, JDS Uniphase, NEC, Oplink Communications, Opnext and Optium). Üldiselt firmat ei tunne, aga tasub jälgida siis Alcatel'i (ALA) tegemisi, sest kui ma õigesti mäletan moodustas viimane üle 30% ettevõtte käibest läinud aasta.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon