Börsipäev 17.-18. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 17.-18. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • 3 järjestikuse tugeva päeva järel börsil, on tänane päev algamas veidi nõrgemates toonides. Futuurid viitavad negatiivsele algusele.

    Töötu abiraha nõudeid(initial claims) tuli 312 000, mis on oodatust 3000 võrra väiksem number. Võrreldes eelmise kuuga koguni 10 000 võrra väiksem. PPI ja CPI numbritele on see nädal juba reageeritud, mistõttu initial claims ei pälvi suurt tähelepanu.

    Allapoole avanevad:

    Gapping down on disappointing earnings/guidance: LTON -12.5%, ARXX -12%, CTRN -15% (light vol 1,700 shares), GME -8.5%, BEAS -2.2%, SHLD -1.8%...Other News: TOMO -4.9% (profit taking after 31% move yesterday), MRVL -2.8% (may need to delay 10-Q; also co will not report EPS due to option probe when the co reports tonight), OVTI -2.6% (Piper lowers tgt to $19 from $31), RMBS -2.6% (receives Nasdaq delisting notice), GM -2.1% (JP Morgan downgrade), STP -2%, AUY -2% (to acquire Viceroy Exploration), NLY -1.5% (prices offering), AFR -11% (light vol: 1K shares; names new CEO).
  • Nafta kaupleb juba 2-kuu põhjadel $70 ja $71 vahel ja on täna taas üle dollari minuses. Negatiivselt mõjub nafta hinnale see, et OPECi president Daukoru väitis, et OPEC ei vähenda nafta pumpamist vähemalt kuni selle aasta lõpuni. Samas nentis ta, et naftahinnad võivad tõusta. Briefingule tuginedes on kuulda, et turul olijatele tundub $70-dollariline nafta juba päris atraktiivne, eriti arvestades, et Prudhoe Bays on suletud üle 200,000 barreli nafta tootmist päevas ja seda kuni 5ks kuuks. See jätab vähe reserve tootmiseks ja tähendab, et sügistormid võivad üpriski ohtlikuks kujuneda ning ei tohi Mehhiko lahes asuvatele platvormidele väga palju liiga teha - vastasel korral võib näha kiiret hinnatõusu.
  • Juhtivad indikaatorid:
    -0,1% oodatud +0,1% asemel.
  • COGT on everlasting tänameilkäivetveeleritieioleagaükskordseetulebkindlasti-story. Jätkub nii selle uskujaid kui ka mitteuskujaid (22% short interest). Aga kui ükskord tulebki käive.. noh, kui muud mitte, siis turu positiivsuse taustal saab vähemalt shorte pigistada selle jutuga :)
  • jim,
    kas sama lugu ka TINY-ga, mille ümber on samuti palju haipi, kuid samas on TINY-l ka päris korralik investeeringuteportfell. Kunagi ei tea, millisest luuavarrest see pauk tulla võib!
    Palju see TINY short interest võiks olla?
  • Ouna Ants,
    Vastavalt Bloombergi andmetele on TINY short interest 10.2%
  • Nii Hewlett-Packard (HPQ) kui Dell (DELL) on nüüdseks tulemustega väljas ja kokkuvõttes võib öelda, et läks täpselt nii nagu oodati. St et HP aktsia sai majandustulemustest korraliku tõuke ning lõpetas päeva paari protsendi jagu kõrgemal (päeva alguses oldi enam kui 6% plussis). Dell seevastu kukkus eilsel järelturul päris korralikult ära (üle 5% madalamale). Investoreid tegi lisaks 50% kasumi langusele murelikuks ka avaldus, et SEC on firma raamatupidamist uurimas.
  • Dell võtab üha rohkem AMD chippe oma mütsi alla. Intel-ile jälle rõõmu.
  • BHP teatas, et on sunnitud ajutiselt sulgema maailma suurima vase kaevanduse pärast seda, kui streikivad töölised Tšiilis blokeerisid kõik teed, mis viivad kaevandusse. Tuntud Escondida nime all, kaevandatakse sealt 8.5% kogu maailma vasest, kui tugineda 2005. aasta andmetele. Seega väheneb oluliselt vase pakkumine ajal, mil nõudlus on kiiresti tõusmas. 12-päevane streik palgavaidluste üle oli seni niigi Escondida kaevanduses vasetootmist vähendanud normaalsete tasemetega võrreldes kõigest 40% tasemele.

    16. augustil teatati, et vaidlus kaevuritega ja tegemata jääv töö jätab omanikud, kuhu kuuluvad BHP Billiton(57.5%), Rio Tinto Group(30%) ja Mitsubishi, ilma $16 miljonist dollarist kasumist päevas. Samas, kuigi ettevõtted jäävad siin kasumist ilma, tuleb kindlasti meeles pidada, et kaevandusi on teisigi ja sealt kaevandatava eest saadavad kõrgemad hinnad kompenseerivad suure osa praeguse kasumi vähenemisest.
  • DELL oli siiski terve see nädal enne tõusnud ,kukkus sinna kust esmaspäeval avanes.
    Täna aug. optsioonide lõpp ,ei pruugigi kohe päris ära vajuda.





  • Briefingus kommenteeritakse toimunud rallit nii:

    Not Convinced a Sustained Rally is Developing: The stock market staged another impressive rally yesterday. Equally impressive, if not more so, was the rally in the bond market. The yield on the 10-year note is down to 4.84%.

    The financial markets have rallied on the good inflation news the past two days. We don't deny the good news, but we are not convinced that the inflation numbers have turned the corner. Wage gains have picked up. Over time, that will put pressure on businesses to raise prices. Capacity utilization rates in manufacturing have also increased. That can lead to bottlenecks and price pressures.

    The "high levels of resource utilization" that the Fed likes to refer to have not eased.

    One month of good inflation numbers from a drop in auto prices (at the PPI level) and apparel prices (at the CPI level) doesn't mean that it will now be clear sailing on the inflation front. Our view is not particularly bearish on inflation, but we do feel the market has overreacted to these numbers.

    There is some good news on the inflation front today as well. Oil prices are down about $1 and are under $71 a barrel. Hewlett-Packard had a very nice earnings report and will open sharply higher this morning. New claims for unemployment were steady and suggest that the August payroll gain will be in the 100,000 to 125,000 range, as it has been each of the past four months. Despite the bullish lean to the news today, stock futures suggest a lower open. This is simply a reaction to the big gains the past two days.

    The market was oversold and reacted extremely well to the bullish news on the inflation reports. Valuations are good and there is latent demand. We aren't convinced, however, that the stock market is poised for a sustained rally quite yet. -- Dick Green, Briefing.com.

  • Ouna Ants, TINY kohta midagi adekvaatset öelda on üliraske, selleks peaks investeerimisportfelliga lähemalt tutvuma.. aga pealiskaudse uurimisega nanotehnoloogiaettevõtete eduvõimaluste hindamiseks mul oskused puuduvad :)
  • jim, jah, nõustun,
    TINY investeerimisportfellis olevate ettevõtmiste perspektiivikusele suudab adekvaatse hinnangu anda kindlasti vaid nonotehnoloogiaga kursis olev inimene. Kuna ideed on alles arendamisel, siis ei tea tegelikult keegi täpselt, mis ühest või teisest asjast välja võib kasvada.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon