Börsipäev 29. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 29. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna on kell 17.00 Eesti aja järgi oodata tarbijausaldus numbreid – Keskmiselt oodatakse langust 102,5 punkti juurde; viimati avaldatud numbriks oli 106,5. Kell 21.00 avaldatakse 8. augusti FOMC Minutes, mis annab vihjeid selle kohta, mida Föderaalreserv intressi mitte tõstes mõtles ja kuidas jagunesid arvamused tehtud otsuse osas.

    Ja uudiseid maailmast. India erasektori suurima ettevõtte, Reliance Industries, esimees Mukesh Ambani ehitab India kirde rannikule maailma suurimat nafta rafineerimiskompleksi. Kui tehas valmis saab, siis praeguste plaanide kohaselt hakataks 40% rafineeritud kütusest sealt ära vedama hiigelsuurte tankeritega Ameerikasse. Teekond on pikk 9000 miili ehk ca 14,500 kilomeetrit(kolmandik maakera ümbermõõtu).

    USAd teenindavate, kuid välismaal asuvate rafineerimistehaste järele on nõudlus nii suur, et Chevron(CVX) investeerib Ambani projekti, selle asemel et ehitada ise rafineerimistehas USAsse. Praegused marginaalid naftatööstuses on läinud niivõrd laiaks, et rafineerimine ei pea enam tingimata toimuma tarbija läheduses. Sedasorti tehaste ehitamine Aasiasse aitab kokku hoida ehitus- ja palgakulude pealt. Samuti on madalamad keskkonna nõuded ja kiiresti arenev Aasia majandus on varsti pakkumas ise arvestatavat nõudlust nafta toodete järele.

    Ülespoole avanevad:

    RSTO +17% (reports JulQ, guides higher), VPHM +12.8% (positive Phase 1 data), SAFM +8.6% (reports JulQ), QLTI +6.2% (Private equity pursues takeout of QLT - Globe and Mail), BQI +4.4% (announces bitumen estimate), SDIX +5.7% (announces development contract), ISSC +5%, STLD +4.9% (guides Q4 above consensus, announces buyback), NTES +3.5% (announces $100 mln buyback), PDLI +3.4% (extends recent momentum), IMAX +3.3%, PARL +3.1% (reported JunQ late yesterday), RMBS +3% (extends recent momentum), GOLD +2.4%, ALA +1.8%, HSOA +1.8% (Ernesto approaching Florida coast), ABN +1.8%, ANAD +1.7% (extends yesterday's 17% move), ERIC +1.6%... Under $3: STEM +5.3% (grants license).
  • Täna suhteliselt vaikse algusega päev. On the news: BA plaanib $3B aktsiate tagasiostu, NTES $100M eest aktsiate tagasiostu, AAPL - Vivendi ja SpiralFrog teevad koostööd, et pakkuda tasuta muusika allalaadimist.

    S&P futuurid kerges plussis, Nasdaq kerges miinuses. Mixed & flat start.
  • Mitmetes allikates tuuakse välja eelturu suurimad üles ja alla liikujad gapping up ja gapping down. Väike selgitus, mis kasu neist on.

    Mõni aeg tagasi rääkisin Kauplemispäeva sarjas momentum traderitest ning gapid, ehk õhuvahed pakuvad tihti head kauplemisvõimalust. Tihti aga jäävad mõnede liikumised arusaamatuks.

    Üks huvitav ja lihtsustatud näide eilse RHAT graafiku põhjal. RHAT sulgus reedel $25.45 juures. Esmaspäeval sai ettevõte downgrade ning juba eelturul gapis aktsia alla 24.50 peale. Turu avanedes kukkus aktsia 23.90 juurde ning tekib küsimus, millest selline õhuvahe ning suure käibega liikumine?

    Nimelt, nagu näeme 3 kuu graafikult, on tekkinud väike flag $25 juures ning selle all on kohe ka 200 päeva libisev keskmine. Flagi juures on siis tekkinud väike kauplemisvahemik, mille põhi võis olla toetuseks. Sellel tasemel olid ka ilmselt paljude kauplejate STOP orderid ning esmaspäevane downgrade ning liikumine allapoole 200 päeva EMA'd põhjustas stop-orderite täitmise ning suure käibega alla liikumise. Näeme, et juunis tehti väga suur gap allapoole ning allapoole liikudes võib muutuda just juuni gap vastupanutasemeks.

    Eilsel päevasiseselt graafikult on näha kiire ja tugeva käibega liikumine allasuunas. Ühe downgrade kohta suhteliselt ootamatu liikumine, ning on ilmne, et suur STOPide (turuhinnaga) täitmine viis aktsia suure käibega allapoole 200 päeva EMAd. Reversal action siis kohe kui turg oma viga parandama hakkas.


  • Tänane allamäng Applelt. Kui eelturul oli suhteliselt kitsas kauplemisvahemik, siis turu avanedes kukuti 65,75 juurde, taastumine 66,50 juures. Ilmselt näidatakse nõrkust edasi.
  • Jätkuks mu esmasele postitusele..

    Consumer Confidence 99.6 versus 102. 5 consensus.
  • FOMCi minutid on väljas, turud reageerivad esialgu allapoole ja seejärel järsu põrkega ülespoole.

    FED'S LACKER: SLOWDOWN UNLIKELY TO BRING DOWN CORE INFLATION
    2:00 PM ET 8/29/06
    SLOWER GROWTH SEEN FROM REVISED PRODUCTIVITY DATA: MINUTES
    2:00 PM ET 8/29/06
    FED STAFF FORECASTS 6 QTRS OF BELOW TREND GROWTH: MINUTES
    2:00 PM ET 8/29/06
    FOMC MINUTES SHOW FED STAFF CUTS GROWTH FORECAST
    2:00 PM ET 8/29/06
    FOMC MINUTES SHOW 'NEARLY ALL MEMBERS' FAVORED PAUSE
    2:00 PM ET 8/29/06
    FOMC: PAUSE WOULD LIMIT RISK OF TIGHTENING TOO MUCH
    2:00 PM ET 8/29/06
    FOMC SAW 'LIMITED RISK' FROM PAUSE TO AWAIT NEW ECON DATA
    2:00 PM ET 8/29/06
    FOMC SAW AUG. PAUSE AS 'CLOSE CALL,' MORE HIKES POSSIBLE
  • AAPL on taastunud ning on tugeva käibega üle päeva alguses tehtud põhja. Millne on kauplejate reaktsioon, milline uudis jääb peale?
  • Fed ütles täpselt seda, mida vaja. Oluline on inflatsioon. Ja selles osas surve tugevneb. Edasise intressimäärade tõstmise ootus toetab dollarit ja hoiab aktsiaturgu väikese surve all. Võlakirjadele on see endiselt halb uudis. Mida aeglasemalt Fed ikkagi reageerib, seda hullem on, kui inflatsioonil lastakse pead tõsta. Mina olen panustanud sellele, et asi ikkagi läheb veidi käest. Kui CPI hakkab 5% taset ründama, siis see on ainult positiivne.
  • Ja 4kuubikut moodustumas kehe kuu graafikul "tass-kõrvaga" mustrit

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon