Börsipäev 8. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänane turg tõotab avaneda plusspoolel – investoritele tundub, et hiljutine allamüük on toimunud veidi liiga kiiresti.

    Ülespoole avanevad:

    TPTH +9.8% (confirms being acquired by BDX); KFX +5.0% (Jeffries comments); SIMO +4.7% (raises Q3 guidance); RAE +4.3% (CEO letter to the shareholders); MTLM +2.0% (share repurchase)...

    Allapoole avanevad:

    ZQK -10.0% (earnings/downgrades); FORM -4.0% (downgraded at Citigroup); BRCM -3.2% (identified additional stock option grants); LEN -2.3% (downgraded at AG Edwards); NEW -1.8% (announces August loan production).

    -------

    Täna hakkas silma selline huvitav infokild. Valge suhkru hind on Londoni börsil see nädal tegemas viimase 18 aasta kõige suuremat tõusu – turul liiguvad spekulatsioonid, et maailma suurim suhkrutarbijale Indiale võidakse suhkru ekspordi piiranguid pikendada. Suhkru hind oli ca $417 tonnist Londonis – USAs võivad volatiilsust selle peale näidata IPSU ja CPO.

    Samuti on taas huvitav kuulda täna, et Venemaa plaanib ehitada 42 kuni 58 uut tuumareaktorit Venemaale aastaks 2030. Viimasel ajal on hakatud rääkima kogunisti uute tuumajaamade renessansist – näiteks ka Inglismaa on avaldanud soovi tuumajaamu juurde ehitada.

    Ja eilse päeva jätkuks, kus kirjutasin housing sektorist: Täna alandas taas samast sektorist oma 3. kvartali kasumiootusi Lennar Corp(LEN). Seni jäeti fiskaalaasta prognoos puutumata $8 ja $8.25 vahele. Viimane prognooside langetamine oli tegelikult kõigest natuke aega tagasi, 26. juunil, mil teatatigi praegune fiskaalaasta kasumiprognoos(varem oli vastavaks ootuseks $9.25)
  • Kommenteerisin Pro all ka CBUK tulemusi. Mis puutub eilsesse GB kukkumisse, siis kliendirisk sai reaalsuseks, kui BSX teatas oma patarei arendamisest. Kuigi tõenäoliselt jagub paanikat veel mõneks ajaks, ei ole me valmis aktsiat müüma. Pigem usun, et näeme veel soodsaid võimalusi aktsiasse sisenemiseks ning kaugema tuleviku seisukohalt ei pruugi uudis väga suurt mõju omada. Täpsemaid kommentaare saab lugeda Pro alt hiljem.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon