Börsipäev 15. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänane makrostatistika:

    Tarbijahinnaindeksi tuumikosa(ei sisalda toitu ja energiat) year/year +2.8% vs +2.8% Bloomberg konsensus
    Tarbijahinnaindeksi tuumikosa (ei sisalda toitu ja energiat) month/month +0.2% vs +0.2% Bloomberg konsensus

    Tarbijahinnaindeks year/year +3.8% vs +3.8% Bloomberg konsensus
    Tarbijahinnaindeks m/m +0.2% vs +0.2% Bloomberg konsensus

    Nagu numbritest näha, vastasid inflatsiooni näitavad tarbijahinnaindeksi numbrid ametlikele ootustele. See vähendab taas omakorda tõenäosust, et Föderaalreserv peaks veel intresse tõstma. Siit tulenevalt avaneb tänane turg tugevalt plusspoolel - Nasdaq näiteks on futuuride järgi hetkel juba 0.5% plussis.

    Ülespoole avanevad:

    CAMD +17% (guides higher), HLIT +10% (Thomas Weisel upgrade), ADBE +9.2% (reports AugQ, beats by $0.03; also Goldman upgrade), VRSN +5.4% (RBC upgrade), NYNY +3.9%, TIVO +3.4%, ACGY +3.4%, FMD +3.2% (provides update on upcoming fees; also FBR upgrade), CRDN +2.4% (Wachovia upgrade), SWKS +2.1% (ThinkEquity upgrade), MRVL +1.9%, LVLT +1.2% (continues to move on Cramer comments this week), MSFT +1% (Goldman raises tgt to $33 from $30)... Under $3: GNTA +23% (Phase 3 data to be published in journal), SCLN +5.9% (positive clinical data).
  • Ford avaldas ka mingid andmed. Ehk keegi lisab kommentaari (omal keele probleemid).
  • Jah, autotööstus on täna surve all. Ford(F) teatas, et ei usu, et nende Põhja-Ameerika autode osakond võiks kasumisse jõuda enne 2009. aastat. Teine negatiivne uudis seoses autodega on see, et Daimler Chrysler(DCX) alandas omapoolset oodatavat tegevuskasumi numbrit 2006. fiskaalaasta jaoks.

    Üks huvitav uudislõik veel:

    Apple(AAPL) on tegemas tugevaid pingutusi, et omapoolse mobiiltelefoniga 2007. aastal turule tulla. Olukorras, kus iPod’ile sarnaseid tooteid on turule rohkesti konkurentide poolt juurde toodud, võib mobiiltelefonidega väljatulemine Apple’i jaoks väga oluliseks osutuda. Ettevõttel on plaanis telefoni sisse panna 3-megapiksline kaamera. 2.2 tolline(ca 5.5cm) displei ning täielikud iTunes/iPod’i omadused. Vastupidiselt Motorola iTunes telefonile, mis mahutab maksimaalselt 100 laulu, ei ole Apple’i oodataval tootel sellist piiri ees ja sõltub mälu suurusest.

    Lisaks,

    Eile hilisõhtul sulgesime Pro all Oliveriga General Electricu(GE) investeerimisidee - need, kes eile õhtul arvutite taga polnud, saavad täna veelgi paremat hinda. Usume, et tõus on olnud liiga kiire ja mõistlik kasumit võtta.
  • selle FMD-ga on selles mõttes naljakas, et varem igasuguste "securitization" announcmentide peale tegi gapi
    seekord nädal aega tagasi avaldatud 1.56B announcment ei pakkunud märkimisväärset huvi
    oodati puust ja punaseks tehtud: " ja see tähendab, et me teenime täiendavad 175m tulu"
    milline üllatus

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon