Börsipäev 6. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 6. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Panen täna Nasdaq tehnilise analüüsi. Tegelikult sai tehtud see juba eile, aga eilsete hindadega korrigeeritud pilt võimaldab isegi vähe konkreetsemalt olukorda hinnata. 

    Nagu näeme, on kahekuune tõusutrendis liikumine toimunud väikeste tsüklitena. Lühiajalised tõusud ja korrektsioonid on toimunud üsna sarnase mustriga. Bollingeri eraldav 20 päeva libisev keskmine on olnud väga korralikuks toetustasemeks. Viimane põrge on toimunud täpselt ka 200 päeva libisevalt keskmiselt ning tõus on tehtud korraliku käibega. Allpool RSI graafikult on näha, millises vahemikus on indeksi trendimisel ülemüüduse ja üleostetuse vahemikud. Eilne sulgemine täpselt selle vahemiku ülaservas, ehk võiks järeldada, et kiire lühiajaline ülestrend on läbi ning ootaks kerget tühjendusmüüki. Lühiajalist korrektsiooni toetab ka STO, mis on jõudnud üleostetuse piirile.

    MACD on teinud crossoveri, mis on igati positiivne, kuid MACD histogramm, ehk kahe libiseva keskmise erinevus on muutunud taas väiksemaks - esialgu hindan seda suhteliselt neutraalse signaalina, kuigi võtan siiski mõningal määral arvesse. Chakini money flow ja OMV näitavad, et positiivsete päevade käibe osakaal on suurem kui negatiivsete päevade oma ning see on positiivne.

    Täna on küll reede ning psühholoogiliselt võiks see olla ju tõusupäev. Sõltub pullide tugevusest ning karude osakaalust, kuid eelnevate lühiajaliste tõusude vahel on toimunud väike külgsuunas liikumine enne konkreetsemat selloffi.

  • Sarnane järsk üles poole liikumine toimus ka augusti keskel vahemikus 1480-1580 punkti (+100) ja kolme nädala pärast septembri teisel nädalal vahemikus 1560-1640 punkti (+80). Seekordne tõus taas kolm nädalat peale eelmist. Augustis kestis tõus 5 päeva ja septembris 6 päeva. Sellest tulenevalt ootaks ka praegu 80 - 100 punkti suurust tõusu ja siis pisike hingetõmme.

    Tänase ja esmaspäevase liikumise tõenäosus:

    18 august, seeria viimane tõusev küünal - reede
    15 september, seeria viimane tõusev küünal - reede

    Tänud, Aimar. Tänu sinu postitusele hakkas mulle see hetke tehniline seis rohkem huvi pakkuma.
  • Unemplyment Rate 4.6% vs 4.7% consensus
    Nonfarm Payrolls 51K vs 120K consensus
  • Ferris Baker notes that Phase Forward (PFWD 12.84) traded above their target price of $12.50 during the last two trading sessions. They are currently placing their target price under review with a positive bias as they believe there is potential upside to their current 2007 earnings estimate, which they are likely to revisit after the 3Q earnings call
  • PFWD kohta.
    Oliver, mitu päeva varem võimalikud kasumihoiatused peaksid tulema?
  • Pisut vale indeksit analüüsisin, kuid õnneks Nasdaq100 ja Composite kattuvad suures osas.
  • Martk, mõni nädal või vahel isegi kuu aega enne tulemustehooaega üldiselt. Mingit kindlat reeglit ei ole.
  • Bloomberg.com sõnul võib juhtuda, et juba sel nädalavahetusel katsetab Põhja-Korea oma tuumapommi. Tuumapommi katsetamisest rääkis Põhja-Korea esimest korda 3. oktoobril ning kinnitas, et viib testi läbi ilma ette hoiatamata ja täpset aega teatamata.

    Lõuna-Korea, Hiina ja Jaapan on nõudnud katsetuste ärajätmist ning soovivad Põhja-Koreaga tuumaprogrammi lõpetamise osas ühiselt laua taha istuda. Vastavalt USA Suursaadikule ÜROs, John Boltonile, tooks tuumapommi katsetus kaasa selle, et USA võtaks vastu ÜRO resolutsiooni, mis lubaks ka sõjalise jõu kasutamise Põhja-Korea vastu.

    Siin üks väike lõik järjeks Nvidia(NVDA) ja Inteliga(INTC) seotud kuulujutu osas: Mercury News reports if rumors that Intel (INTC) plans to buy Nvidia prove true, negotiations with San Jose city officials to move the Santa Clara graphics-chip maker to downtown's long-vacant Sobrato tower will fall apart. A city official participating in the negotiations that began Monday said Thursday he has been assured that the rumors swirling about the two cos are just rumors. Harry Mavrogenes, head of the city's redevelopment agency, said talks with Nvidia are still on track. Mavrogenes said he spoke with a representative from Sobrato Development who assured him Nvidia would not have signed a letter of intent with Sobrato to lease the structure if the co was not certain about its future. Ühe lausega kokku võttes väidab San Jose linnaametnik, et kuulujutud peavad ka kuulujuttude tasandil tõesti olema, sest talle olevat niimoodi neljapäeval kinnitatud.

    Turg on hommiku poole nõrk. Nagu Oliver juba välja tõi, olid mittepõllumajanduses juurde loodud töökohtade arv alla ootuste, mis arvestades hiljutist turu tõusu annab hea ettekäände/võimaluse kasum turult välja võtta. Nafta hind hetkel enam-vähem nullis ning kaupleb $60 barreli eest.

  • OPEC's 11 member countries could reach an agreement by Monday over supply cuts that could run as high as 1 million barrels per day. Conflicting reports circulated Thursday over whether the group would reduce output by 3% to shore up sluggish prices.

    It was still unclear whether OPEC would hold an emergency meeting next week to discuss supply cuts. The group, which controls about 40% of the world's crude, has been pumping 28 million barrels of crude every day and as recently as last month opted to keep production levels steady.

    U.S. Energy Secretary Samuel Bodman called on OPEC not to shave output before the winter heating season, when demand, and prices, are expected to spike.

    "We still need oil for sure," Bodman told Reuters. "We still need all the oil we can get."

    Artikkel

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon