Dividendiaktsiad ning defensiivne investeerimine - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Dividendiaktsiad ning defensiivne investeerimine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Siia teemasse võiks luua arutelu aktsiate ja muude instrumentide üle, mis kujutavad endast suhteliselt madalat riski, kuid maksavad head või väga head dividendi. Koos suure tõusuga finantsturgudel on tõenäoliselt huvi varade liigutamise vastu sellistesse instrumentidesse aina suurem, seega asjakohast infovaramut oleks hea siin foorumis omada.

    Hetkel tulevad kohe meelde Norma, Leedu (eelkõige) / Eesti telekom ning servast ka Saku. Mida huvitavat kaugemalt Ida-Euroopast leiaks?
  • Euroopast pakub head dividendiaktsiate valikut Dow Jones STOXX Select Dividend 30 indeksit järgiv börsil kaubeldav fond (XETRA sümbol: EXSH). Sellesse indeksisse on valitud 30 aktsiat Dow Jones STOXX 600 indeksist, millel on mittenegatiivne dividendide kasvumäär aktsia kohta (ehk positiivne või nullkasv) ning dividendide väljamaksekordaja on 60% või väiksem. Seega valitakse sinna indeksisse hea ja jätkusuutliku dividendipoliitikaga ettevõtted. Indeksi osakaalud vaadatakse üle kord aastas, märtsis.

    Indeksi koostamise metoodikat saab vaadata siit: DJ STOXX Select Dividend 30 Index.

    Indeksi koosseisu saab vaadata Indexchange'i leheküljelt.

  • Rait,
    kas sinu poolt mainitud fondi laekuvad firmade dividendid lähevad NAV-i kasvu või makstakse osanikele välja?
  • Selles fondis makstakse dividende kuni neli korda aastas. Viimase 12 kuu jooksul on makstud dividende kaks korda: 17.07.2006 (yield 2,34%) ning 18.04.2006 (yield 1,5%). Nende dividendide pealt peab Eesti resident 15% tulumaksu maksma (võetakse dividendi kande puhul automaatselt dividendi summast maha).
  • kuidas ettevõtte puhul see tulumaksu arvestus käib?
  • Ettevõtte osas käib tulumaksu arvestus välismaalt laekuvate dividendide osas samamoodi kui üksikisiku puhul.
  • PRIMEWEST ENERGY TRUST UT (NYSE:PWI) Div & Yield: 2.66 (10.30%)

    PENGROWTH ENERGY TRUST UT (NYSE:PGH) Div & Yield: 2.70 (13.30%)

    PROVIDENT ENERGY TR (NYSE:PVX) Div & Yield: 1.28 (10.60%)

    Kanadast pärit nafta ja gaasi tootmise ning tootmise arendamisega tegelevad ettevõtted (Royalty trust). Tegevus toimub Kanadas ja Põhja-Ameerikas. Kõik nad on sarnased ning aktsia hind liigub üldjuhul kütusehindadega saamas suunas.

    Keskmine dividenditootlus on olnud stabiilselt 10% ringis. Asja teeb põnevaks dividendi väljamaksed 12 korral aastas ehk siis igakuiselt. Arvestada tuleb muidugi tulumaksu mahaarvamisega.

    Kõikide aktsiatega kaubeldakse nii NYSE kui ka Toronto Börsil
  • Väga huvitav informatsioon, aga niisugune küsimus, et kas see 15% on topeltmaksustamine või ei? Kas seal on firma korra juba maksnud minu eest tulumaksu või ei?
    Tulumaks pole selle foorumi teema, aga lausa marru ajab kui peab ka näiteks Soome (NOK) ja Leedu (TEO) dividendide pealt veel tulumaksu maksma :-II
  • ma pole kahjuks maksustamse spetsialist, kuid kogemuslikult tundub, et topeltmaksustamist ei toimu. topeltmaksustamise vältimise leping!?
    Ehk oskab siin keegi midagi selgitada. Asja teeb natuke keerulisemaks asjaolu, et tegemist on Kanada ettevõtetega, millega kaubeldakse USA turul.
  • MSM:
    Sa ei maksa ju TEO ja NOK pealt topelt,vaid ainult tulumaksumäära erinevuse vahe. Näiteks 23%-15% = 8 %
  • naxitrall,
    on kah niimoodi või? Tegelt ma pole arvutanud, aga ei tahaks sedagi maksta :-)
  • kuna tulumaks tõuseb nelja aasta pärast 15'nelt 20'ne protsendini, siis kukkusid need Kanada trustid täna 10% ringis ja dividend yield tõuseb tänu soodsale hinnale 15% lähedale. Või on seal veel mingi muu kala peidus?
  • positisioone võtt ei soovita. tuleks müügilaine ära oodata. samuti vaadata, kuidas tulumaksuseaduse muudatusele reageerivad firmad. ei saa välistada, et väljamakstavat dividendimäära tulevikus vähendatakse. hetkel vaadata kõrvalt
  • Kas kanada energiatrustid ikkagi on defensiivne investeerimine? IMHO on oluliselt rohkem tegu nafta hinnalt intresside saamise võimlausega, sealjuures nii aktsia hind kui ka divindendimakse on suhteliselt volatiilsed.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon