Börsipäev 7. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 7. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Railroads struggle to meet coal demand - päris huvitav artikkel, mis puudutab raudteid, kivisöefirmasid (ACI, BTU, MEE, JRCC) ning tähelepanu alla võib sattuda RAIL, mis toodab vaguneid ka kivisöe vedamiseks.

    AP reports the nation's two largest railroads have hauled record amounts of coal from the mines in northeast Wyoming and southeast Montana this year, but Union Pacific (UNP) and Burlington Northern Santa Fe (BNI) still struggle to keep up with utility demand and existing contracts. If utilities run low on coal during the high demand of winter, they might be forced to buy fuel on the open market at higher prices that could be passed on to customers, said Jim Owen, with the utility trade group Edison Electric Institute. ''It's been a fairly contentious issue in the last 18 months,'' said Owen, whose group represents nearly three-quarters of all U.S. utilities. ''Utilities have made no secret of the fact that deliveries have been a problem,'' Owen said. Some utilities last winter even imported coal from overseas to help make up for the Wyoming delivery problems. The U.S. Energy Information Administration said 30.5 mln tons of coal was imported in 2005, and that was up 11.7% over the previous year. The problems have eased somewhat this year, but Owen said utilities were still not getting all the coal they want and contracted for. A mild winter this year could ease concerns, he said.

    Wachovia initiates Cash America International (CSH 45.54) with an Outperform, as they assume CSH will continue to leverage its profitable, steady growth pawn business and drive accelerating growth through its payday lending business, producing EPS growth of 20% during the next three to five years

    Wachovia initiates EZCORP (EZPW 50.49) with a Market Perform, saying difficult gold price comparisons next year, an unfavorable ownership structure, a rich valuation, and a concentrated regulatory risk as the primary reasons that preclude them from recommending shares

    Goldman Sachs reinitiates Alcatel Lucent (ALU 13.27) with a Buy and adds it to their Conviction Buy List

    Oppenheimer initiates Activision (ATVI 17.53) with a Buy and $21 tgt, saying Q3 is trending ahead of guidance due to strength in Guitar Hero 2 and Call of Duty 3

    Oppenheimer initiates Electronic Arts (ERTS 54.12) with a Neutral and $60 tgt, based on limited near term upside to price target and PS3 exposure...

    Oppenheimer initiates THQ (THQI 33.15) with a Buy and $38 tgt, based on ongoing strength in Saints Row and a solid Holiday lineup and believe THQI is tracking in Q3 due to solid PS2 and DS sales with no exposure to the PS3

    RBC downgrades Research in Motion (RIMM 135.44) to Sector Perform from Outperform based on valuation

    RBC downgrades YUM! Brands (YUM 62.28) to Sector Perform from Outperform

    J.P Morgan initiates Select Comfort (SCSS 18.01) and Tempur Pedic (TPX 20.85) with Neutrals

    RBC downgrades Digital River (DRIV 58.76) to Sector Perform from Outperform

    Credit Suisse downgrades the Homebuilding Sector to Underweight from Market Weight saying the group is currently trading at 16.2x forward earnings. Historically, there are eight distinct instances when the stocks have exceeded 14 times forward earnings ranging from 14.0-19.2 times. In those eight occurrences, the firm says the stocks underperformed the broader market for the immediate next 3-12 months every time with a median annualized underperformance of 45%. The firm says the market is assuming that book, as reported, is worth what the builders paid for it. The firm says combining prices that have retreated to at least 2004 levels with still falling absorptions would suggest a recurrence of large impairments witnessed during prior cycles. Including their estimate for impairments, the firm believes the stocks are trading at 10.6x normalized earnings, or a 30% premium to the historical trading level. The firm also says record new inventory could get worse. The firm upgrades KB Home (KBH) to Neutral from Underperform and raises their tgt to $47 from $41. The firm also downgrades TODCO (THE) to Neutral from Outperform, tgt $46 and downgrades Ryland Group (RYL) to Underperform from Neutral, tgt raised to $44 from $40

  • Enne homset tööjõuraportit on TA'ga tegelemine muidugi tänamatu - määramatust on palju ning seetõttu ka risk mööda panna märksa suurem. Aga TA puhul homset informatsiooni me sisse ei arva. Skeptikud hakkaksid muidugi kindlasti kritiseerima ning rääkima tahavaatepeegli teooriast.

    Täna mängisin Nasdaq viimase kolme aasta (weekly) graafiku ühel ja teisel viisil läbi ning jõudsin ikka ühe tulemuseni - üsna karuse tulemuseni. Tõmbasin Nasdaq graafiku nii pikaks kui Stockchart võimaldas. Vaatlesin peamiselt MACD'd ehk kahe libiseva keskmise omavahelist kaugust ning MACD histogrammi (MACD ja teda siluva libiseva keskmise erinevust). Püüdsin ka erinevate perioodidega mängida, aga tulemus oli enamvähem ühesugune signaal anti lihtsalt kas hiljem või varem. Tegin hästi lihtsustatud mudeli, mille eesmärk oli välja selgitada, millisel hetkel oleks ma endale positsiooni soetanud ning millises punktis 50% väljunud ning millises punktis ülejäänud possu maha müünud. Esimese poole positsioonist müüksin kui MACD tõusmise ajal histogramm väheneb ning teise poole MACD negatiivse crossoveri puhul. Seega, tänaseks oleksin viimasest tõusust juba poole positsiooniga väljunud ning ootaks MACD crossoverit, et teine pool positsioonist likvideerida. Histogrammi vähenemine annab igatahes aimu sellest, et MACD on vähenemas. Tegu siis liiga lihtsustatud näitega ja põhimõtteliselt automatiseeritud kauplemissüsteemiga, but its a game ning tegeliku rahaga oleks otsustusprotsess keerulisem ning ma ei jälgiks ainult ühte indikaatorit ja ühte aktsiat.

    Ok, vaatame siis teisi indikaatoreid. Sinised nooled graafikul tähendavad neid punkte, kui peale tõusu Bollingeri ülaserva on suletud madalamal tasemel. Tegelikult tuleb see Bollingeri kasutamise teooriast, et üle või alaserva suhtes madalam tipp tähendab negatiivset või positiivset signaali. Viitasin mõned börsipäevad tagasi samale signaalile, sest nagu näeme, on viimane nädal samasuguse signaali tekitanud. Ka RSI näitab ülehinnatud taset. STO on juba mõnda aega ülehinnatud tsoonis, seega siin tõlgendaksin ma negatiivset signaali alles juhul, kui indikaator langeb alla 80ne. Karune olukord.

    Loodan, et tekitab mõtteid ja mõminaid :)

  • Aga nagu velikij mõni päev tagasi ütles - millal ometi see karude mõmin foorumites lõppeb.

    Ja tõesti, futuurid on varajasel hommikutunnil rohelised.

  • Interneti foorumite põhjal jääb mulje, et kõik see rahvas on karud. See on halb korrektsiooni ootajatele.

    Aga teine tähelepanek on see, et karud ollakse vaid jutu tasemel, tegelikult ei juleta (enam) ennast lühikeseks müüa. Ja see on hea märk, sest karud on korrektsiooni jaoks nagu langevari.

    Isiklik arvamus on see, et pullidel on karude jaoks üks korralik jõuluüllatus plaanis.
  • Troika Dialog on saanud täna tähelepanu seoses võimaliku ülevõtmisega. Kuigi Vene turul laienemisest on huvitatud paljud, peetakse vähemalt esialgu Credit Suisse AG võimalusid parimateks. Ilmselt ostetaks esialgu 50% osalus.

    WSJlt lisaks selline lõik _Vardanyan told a regular internal staff meeting two weeks ago that the bank "isn't for sale," people familiar with the situation said._ Vardanyan siis Troika looja, juht ja suuromanik.

  • Tänane maagaasivarude raport näitas, et gaasi vähenes maa-alustest reservidest -11bcf-i võrra. Enam-vähem vastas ka ootustele, mis olid -13bcf.
  • Märkimisväärne protsess käsil ka Saksamaal. Peagi peaks toimuma enampakkumine Berliini 81% osaluse müümiseks Landesbank Berlin`s.

    _Formerly the Bankgesellschaft Berlin, Landesbank Berlin will be sold along with the Berliner Sparkasse and its 2 million retail customers._

    Kui see müüakse nüüd erakätesse, võib see tähendada suurema liikumise algust, kus müüki pannakse ka teisi Sparkasseneid.

  • martk. Muuseas mingil rudimentaalsel tasemel sarnastel asjaoludel alustasin ma oma portfellides jälle shortimist. Seni praktiliselt autopiloodil olevad aktsiaturud lähevad järjest enam ja enam üle "käsitsijuhtimisele" e. valmistuvad ette majanduse maandumisele. Ja see paraku on vigadele rohkem aldis, kui see esimene. Kui Triche oleks täna vääratanud ja "V" sõnaga üle pingutanud, siis oleks olnud selge case ühest keskpankurist, kes matsu enam ei jaga ja oleksime saanud täna Euroopas parajat tulevärki näha. Triche ei vääratanud, nüüd on järg jälle Bernanke käes.
    See, et suurem risk on tähendanudki AINULT suuremat rewardi, on anomaalia, mis ei saa igavesti kesta ja rallinud Russel 2000 jms veelgi radioaktiivsema sodi trendi muutus lihtsalt peab kunagi aset leidma. Aastalõpp tähendab vähemalt osadele hedge fondidele (kes on tüüpiliselt lihtsalt trende võimendavad traderid) vajadust maja korda teha ja kasumeid võtta. Parem on seda teha enne seda, kui oma makse edasi lükkavad väikeinvestorid seda järgmisel aastal teevad. See võib mingi võimaluse lühikese poole jaoks juba nüüd luua. Aga nagu ikka ja alati - kst. Ja seetõttu 60% long (enamasti kõrge div. tootlusega EUR aktsiad) 35% fixed income ja 5% short.
  • martk - jõudsid oma ralli ära oodata? Peaasi, et nüüd kogemata silmi ei pilguta :-)
  • Jah, see ralli, mida ootasin toimus nädal hiljem ehk 14. ja 15. detsembril.

    Kui selle aasta kahel viimasel päeval suudame tugevust hoida, siis peaks uus aasta algama sell-off'iga ja vastupidi - kui neljapäev-reede toimub räme sell-off, siis aasta algus peaks olema roheline. Hetkel paistab, et esimene variant on tõenäolisem.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon