Uued kinnisvaraturud - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Uued kinnisvaraturud

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Praegu pakutakse mitmeid võimalusi arenevate riikide kinnisvaraturule investeerimiseks. Näit. Hansa Ida-Euroopa Kinnisvara Aktsiafond ja IPC Investmenti Rumeeni kinnisvarafond.
    Et mis neist arvata ja kas on veel mingeid huvitavaid alternatiive?

  • Üks huvitav alternatiiv on :)

    AS Viru Joogid (Jõhvis) lõpetab müügi tuntava vähenemise tõttu hiljemalt 5. oktoobriks tootmistegevuse, kirjutas maakonnaleht Põhjarannik. Karastusjookide tootmine viiakse Jõhvist üle Rapla külje all asuvasse ASi Valtu Vein tehasesse.

    Tundub, et Jõhvi KESKLINNAS vabaneb suur (peaks olema ca 17 000 m2) ja magus kinnisvaraarenduspotentsiaaliga krunt.
  • Ouna Ants , Vale teema. Tegemist pole nüüd küll uue kinnisvaraturuga, vaid ikka selle sama läppuva kinnisvaraturuga, mida kajastatakse foorumis "Kinnisvaraturu põhja ennustamine".
  • Loomulikult peavad pangad kuidagi meelitama rahvast ostma. Kui rahval kannatust jätkuks, siis on varsti pangahärrad põlvili palumas, et kaupa teha. Aga teades inimeste soovi olla omanikud, siis väike reklaamikampaania ja küll ullikesi leidub, kes ennast orjaks müüvad. Neid on vähe, kes suudavad reaalse raha eest elamise soetada. Ja kaldun arvama, et need ei osta ka mitmeid kümmneid kordi ülehinnatud vara. Üks selline olen näiteks ise. :-)
  • ttrust, Sinu intellektuaalselt huvitavad lõplikku tõde kuulutavad kommid (97% nendest ei ole investeerimisega mingil viisil seotud) ei jäta mingit kahtlust, et oled praktiseeriva it-mehena sisenenud buumi tipus kinnisvaraärisse (läbi 10 MRK aktsia ostu) ja nüüd tekitab juba sõna "kinnisvara" sinus "läppuva" allergilise reaktsiooni :)) Püüa sellest üle saada ja püsi rohkem teemas.
    Ei ole suur saladus, et siis, kui massid hindavad kinnisvaraturgu "läppuvaks" ja tegelevad "selle põhja ennustamisega", tehakse kõige paremaid ostutehinguid, mis siis järgneva buumi ajal pagarite, õmblejate ja aednike abil kasumiks vormistatakse.
    NB! Mitte, et ma arvaks, et areneva Jõhvi kinnisvaraturg edestab järgneva 10 aasta jooksul Sofia või Bukaresti turgu, kuid nimetatud Viru Joogid kinnistu puhul on tegemist huvitava maa-alaga (suur ja kesklinnas). Kinnisvaraturg saab Eestis kunagi kindlasti jälle jalad alla ja kordub seesama mis 2000...2007.
  • to: Ouna Ants , teema nimega "Uued kinnivaraturud" tähendab seda, et kusagil ida-bulgaarias või kagu-egiptuses on uus kinnisvaramöll lahti läind. Eestis pole uusi kinnisvaraturge, kui selliseid, tekkind. Aga, Sinu selline psühhoanalüüs on sinusuguse algaja poolt ikka päris kõva sõna. Edu edaspidigi lollide hüpoteeside püstitamisel.
  • whoa, läks tulistamiseks

    Algne küsimus on ju tegelikult õige, kusagil maailmas on alati kv buum.
    Ka KIE kv turg teeb põhjad ja hakkab jälle (vaikselt) kosuma, kuidas end positsioneerida nii, et uuest tõusust kasu saada, instrumente on ilmselt rohkem kui need ülalviidatud 2?
  • ttrust, lihtsalt sportlikust huvist küsin, et miks ei saa sinu poolt nimetatud Ida-Bulgaariat ja Ida-Eestit uute kinnisvaraturgudena ühe teema all käsitleda? Elanike arv ja kliima on küll erinevad, kuid palju muud sama. Või kas Ida-Bulgaarias leiti mõni uus kõrb, kuhu hakati ehitama täiesti uut linna, mida Ida-Eestis tehtud ei ole?
    Sinu lõpliku tõe kuulutusi ja 101% veendumusi on kõrvalt päris lõbus vaadata, aga vaevalt, et see su enda arengule positiivselt mõjunud on. Majanduslangus on silmaklappidest vabanemiseks parim aeg :))
  • Ouna Ants, piirkonnad on lihtsalt täiesti erinevas kategoorias. Ida-Bulgaaria on Musta mere äärne kuurortpiirkond. Ida-Eestia aga... pommiauk.
  • ttrust, ära pane tähele - Antsul on Jõhvis korter müügis ;))

  • Mida küll härrad uutele turgudele laienenud AVEC Asset Management-is omal ajal mõtlesid, kui investeerisid 2006 – 2007 "tuntud pommiauku" Ida-Virumaale üle 500 miljoni krooni? Oleks ostnud parem bemmid, oleks praegu hea soe olla.
    Meeldetuletuseks! AVEC Asset Management kuulus sel ajal võrdsetes osades East Capitalile ja Arco varale, East Capital on nüüd Arco firmast välja ostnud.

    East Capital Baltic Property Fund-i investeeringute ülevaate leiate siit:
    http://www.eastcapital.com/en/real-estate-funds/baltic-property-fund/investments
    Tootlikkus pole kiita.

    Veel lugemist ajaloohuvilistele:
    http://www.pohjarannik.ee/modules.php?name=News&file=article&sid=7477
    http://www.agency.ee/seminar/05_turuulevaade_investori_vaatenurgast.pdf
  • Ei läinud kolme aastatki kui teemaalgataja oma küsimusele vastuse sai :)

    Mind hakkas hoopis huvitama küsimus, et mis mõtet üldse kuhugi väljapoole Eestit kvsse investeerida kui võimendust kasutada ei saa? Või saab ja kui siis kuidas? Vaevalt, et Rumeenia või Egiptuse või mis iganes pangad mehele metsast raha andma hakkavad. Eesti pangad ei anna samuti mitte laenu kv ostmiseks kurat teab kuhu. Niisama miljonite (mnjah) eest kv osta jääb jälle tootlus liialt väikseks ja risk liiga suureks.

    Milles siis on üldse konks välismaa kvsse investeerimisel?


  • Milles siis on üldse konks välismaa kvsse investeerimisel?
    Vastus: Haip+ahnus=lauslollus.
    Soodustavad tegurid: ülemääranerahapakkumine, eufooria jne.
    Hetkel muidugi vastupidid, kui lähed kohalikku rootsi bänkgi filiaali , siis vaadatakse sind kui pangaröövlit (olles poetanud sõnapaari kinnisvara tagatisel)
  • Kui hakkasid kõllid levima, et eestlased investeerivad välismaal kvsse oli mulle selge,et sellega on siis ühelpool. Et aga allakäik tuleb nii totaalne, tuli isegi mulle vanale pessimistile suure üllatusena....
    Perse on ikka numbrites võrdne sõjaolukorraga, keegi kuskil kirjutas ja võrdles.
  • Kui päris rohujuure tasandile minna selle välismaa kv-sse investeerimisega siis saab ju osta buy & let (osta ja üüri välja) kv-d, ma olen mitmel korral üürinud korterit või maja suvituspiirkonnas inimeselt kes asub ise kusagil mujal, näit. teises riigis. Saad ise kasutada ja neti kaudu saab kõik bronnimise ja raha küsimused lahendada (paypal). Kui õigel ajal õige asja ostad saad hinnatõusust kasu ja üürimisest samuti.

    Aga see pole vist jälle see mida siin mõeldi algselt. Võiks kv etf-e osta, mis arvate?

    DJ Wilshire International Real Estate ETF (RWX), iShares Dow Jones U.S. Real Estate Index Fd (IYR), iShares Cohen & Steers Realty Majors Index Fd (ICF), Vanguard REIT ETF (VNQ) and First Trust S&P REIT Index Fd (FRI)??

    RWX (ex. usa) on igatahes märtsi põhjadest pea +100% teinud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon