ettevõtte väärtuse hindamine - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

ettevõtte väärtuse hindamine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • kas keegi oskab anda nõu kirjanduse osas, kust lugeda ettevõtte väärtuse hindamise kohta. või kuidas ettevõtet hinnata 24 h jooksul ;)
    näiteks oli vaja hinnata ettevõtte rinker väärtust. et kas pakkumine (Cemexi) on võrreldes ettevõtte väärtusega õiglane.
  • Kui aega on suhteliselt vähe, siis kõige lihtsam on loomulikult hinnang kujundada võrreldavate ettevõtete baasil. St et otsida börsilt sarnaseid kaubeldavaid ettevõtteid ning kasutada umbes sama PE või EV/EBITDA suhet hinnatava ettevõtte peal. (võib kasutada ka varem toimunud sarnaste tehingute hinnataset, aga selle kohta on juba infot raskem leida)

    Kui on pisut toekamat analüüsi vaja, siis tuleks diskonteeritud rahavoogude meetodi (DCF) poole pöörduda. See on paraku natuke keerulisem ja aeganõudvam, kuna tuleb koostata rahavoogude prognoosid edasisteks aastateks.

    Üks klassikalisemaid raamatuid antud teemal on McKinsey "Valuation: Measuring and Managing the Value of Companies"

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon