Olympic Entertainment Group (OEG1T) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Olympic Entertainment Group (OEG1T)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • No päris 0 ei ole. Praegu on see 0.4 €. Noh, võime ju lugeda selle peaaegu samaväärseks 0-ga. Mingi minimaalne motivaator ju on, et mida kõrgem see aktsia hind on, seda suurema kasu saab, aga väga ei ole .
  • Kui optsiooni kasutamise hind on kõvasti alla hetke turuhinna kas siis seda ohtu ei ole, et hinnavahe pealt võib maksuamet erisoodustust nõuda?
  • Juhin investorite tähelepanu veel ühele Olympicut puudutavale asjaolule:

    WSJ kirjutas hiljuti Itaalia plaanist karmistada kasiinonduse kontrolli: https://www.wsj.com/articles/italy-tackles-its-gambling-problem-1478849416
    Artikkel täispikkuses siin: https://www.upload.ee/files/6845880/Italy_Tackles_Its_Gambling_Problem_-_WSJ.pdf

    Artiklis on selline lõik: Tired of waiting for Rome to come through with promised limits on slot machines, Italian towns and regions over the past several years have restricted opening hours, lowered local taxes for gambling-free businesses, and mandated minimum distances from schools, churches, senior centers and hospitals. Milan’s 500-meter minimum distance requirement, introduced in 2013, will make 96% of the city into a slot-machine-free zone once current contracts on the machines run out over the next several years.

    Kui vaadata Olympicu Itaalia üksuse lehelt (http://www.slotterylasvegas.it/) kus kasiinod asuvad, siis 15st butiigist on Milaanos kümme. See tekitab küsimuse, et kui mitu butiiki peab OEG lähiaastatel Itaalias sulgema?

    Info on tähelepanuväärne, kuid mõju Olympicule tulemustele mitte väga suur. Usun, et kasumile see väga oluliselt ei mõju, sest Itaalia turg saab Olympicu jaoks olema suur käibe poolest, kuid kasumi osas suhteliselt ebaoluline - maksud on lihtsalt liiga kõrged. Seda kasiinonduse reguleerimist vedas Matteo Renzi valitsus, kuid see lagunes hiljuti. Peab jälgima mis on uue valitsuse seisukohad antud küsimuses.

    Itaalia asjade valguses ootaks LHV analüütikult mingit insighti.

    wait..
  • Lumehelbekestele ja diktaatoritele ei meeldi õnnemängud, sest kuidas nii, et alati ei võida. Keelame ära. Tundub, et varsti on siinkandis igal pool sellel äril kriips peal.
  • OEG1T läheb kasumi teenimisega nutuseks, kui lätlased tõstavad obrokit ( selgusetu, miks seda veel tehtud pole või siis otsustaja on piisavalt zetoonidega motiveeritud nt. :). Olybeti käitumismallid pole samuti börsifirmale kohased. Pikas jooksus on suht riskantne business minu jaoks
  • Kuidas Olympic neid optsioone aruandluses kajastab? Kas kajastab kuludes või lähtub põhimõttest, et aktsiate emiteerimine on tasuta..

    Õnneks see kõik aastaaruandes kirjas, aga vähe teises keeles:
    lk 35: "Omakapitaliinstrumentidega arveldatavate aktsiapõhiste maksetehingute soetusmaksumus kajastatakse kuluna ning korrespondeeruvalt omakapitali suurenemisena selles perioodis....."


    Buffet:
    Too many managements – and the number seems to grow every year – are looking for any means to
    report, and indeed feature, “adjusted earnings” that are higher than their company’s GAAP earnings. There are
    many ways for practitioners to perform this legerdemain. Two of their favorites are the omission of
    “restructuring costs” and “stock-based compensation” as expenses
    ...
    To say “stock-based compensation” is not an expense is even more cavalier. CEOs who go down that
    road are, in effect, saying to shareholders, “If you pay me a bundle in options or restricted stock, don’t worry
    about its effect on earnings. I’ll ‘adjust’ it away.”
  • Cynic
    Kui optsiooni kasutamise hind on kõvasti alla hetke turuhinna kas siis seda ohtu ei ole, et hinnavahe pealt võib maksuamet erisoodustust nõuda?

    Erisoodustust selle pealt ei nõuta, kuid müügi korral tuleb täis hinna ulatuses tulumaksu maksta.
  • Oled sa kindel? Siis võiks ju börsifirmades palka aktsiates maksta- hoiaks sotsmaksu ja töötuskindlustuse täiega kokku ja üksikisiku tulumaksu saaks ka edasi lükata kuniks raha elamiseks vaja on.
  • Aktsiates vot ei tohi, aga optsioonidega motiveerimine on väga tänapäevane ja citylik, seda võib :)

    https://www.emta.ee/et/ariklient/tulu-kulu-kaive-kasum/erisoodustused/osalusoptsioonide-maksustamisest
    ei loeta erisoodustuseks osalusoptsiooni alusvaraks oleva osaluse omandamist, kui osalus omandatakse mitte varem kui kolme aasta möödumisel osalusoptsiooni andmisest arvates
  • Tänud hillzo, siin tundub olevat päris hea maksuauk.
  • Mitte maksuauk, vaid maksude optimeerimine
  • Optsiooniprogramm tähendab, et töötaja peab 3 aastat senise tööandja juures edasi töötama, et üldse midagi saada. Tööandjale on selline töötajate sidumine aastal 2017 selge boonus. Trend on pigem "töötad 2-3 ühes kohas, siis liigud edasi" suunal mitte "töötad 20 aastat ühes kohas". Optsiooniprogrammid finantssektori näitel (täpselt OEG tingimusi ei tea) on suunatud pigem nö väikse motivatsiooni lisamiseks kui teevad kedagi "ratsa rikkaks". Seega ühe või mõne kuu palk aastas lisaks nüüd küll eriline probleem riigi jaoks ei ole, eriti kuna selline süsteem on riigikogus küllaltki teadlikult loodud.
  • sir_tonis
    Optsiooniprogramm tähendab, et töötaja peab 3 aastat senise tööandja juures edasi töötama, et üldse midagi saada. Tööandjale on selline töötajate sidumine aastal 2017 selge boonus. Trend on pigem "töötad 2-3 ühes kohas, siis liigud edasi" suunal mitte "töötad 20 aastat ühes kohas". Optsiooniprogrammid finantssektori näitel (täpselt OEG tingimusi ei tea) on suunatud pigem nö väikse motivatsiooni lisamiseks kui teevad kedagi "ratsa rikkaks". Seega ühe või mõne kuu palk aastas lisaks nüüd küll eriline probleem riigi jaoks ei ole, eriti kuna selline süsteem on riigikogus küllaltki teadlikult loodud.


    kas peab seal kõik need 3 aastat tööpostil olema või mitte see sõltub juba optsiooniprogrammi lepingu tingimustest. väga mitmed programmid on koostatud ka nii, et töötatud ajale vastab mingi kogus optsioone... nt. 3 aastase programmi jooksul on sul võimalik esitada taotlus max 1000 aktsiale, kui oled töötanud 1,5a siis võid optsioonitaotluse esitada max 500 aktsiale
  • Sõbrad, seltsimehed, vennad!
    No on nutmaajavalt odav hind, käest antakse ära ainult 1,80 € eest ja seda kõike kuu enne "kalõmmisaamist"!? No küll ostaks aga näed, raha pole enam teps mette, kõik kinni.
    See Bratislava asi juhtub alles 01.01.2019 kui juhtub!? Pealegi jääb peale dividende veel rahakotti 41 milj. €, mis siis ühe aktsia kohta teeb tervelt oma 0,27 €. Karuonu oleks võinud siiski, meile vaestele, 0,15 € anda aga noh see selleks.
  • Tõesti veider olukord. Varasematel aastatel on enne dividendi tõusnud ning peale langenud dividendi makse võrra. Kas seekord jääb siis langus ka ära, kui tõusnud pole?
  • Käibe osas tagasilöök märkimisväärne, kuid kasumi osas pole selgust, kui kasumlikud on Bratislava 4 kasiinot võrreldes ülejäänud neljaga:

    "OEG opereerib Slovakkias kokku 8 kasiino tegevust, millest pealinnas Bratislavas asub 4 kasiinot. OEG Slovakkia tütarettevõtjate müügitulud 2016. aastal olid 16,5 mEUR ja ärikahjum 0,04 mEUR."
  • skel
    Tõesti veider olukord. Varasematel aastatel on enne dividendi tõusnud ning peale langenud dividendi makse võrra. Kas seekord jääb siis langus ka ära, kui tõusnud pole?


    Muud uudisvoogu peale dividendi pole viimasel ajal vist olnud?
  • Bratislava linnavolikogus on 45 liiget. Eelmine hääletus veebruaris oli kohal 41 liiget, kellest poolt oli 24 ja ettepanek läbi ei läinud kuna eeldas 2/3 nõusolekut. Seekord oli kohal vähem saadikuid (30) ja osa neist kõndis saalist minema või ei hääletanud üldse. Kuna aga kohalolnutest poolt oli 27 läks teisel korral läbi. See petitsioon 2015 oli algselt 136 tuhande allkirjaga, hiljem selgus, et 98 tuhat neist olid tõendatavad. Järgmine aasta on valimised. Ju see on osade poliitikute valimisvanker. Pigem jääb seal pidama see, et rahvaalgatuse korras koostatud petitsioone ei saa lõpmatu arvu korra hääletada. Samas poliitik tahab ju kangesti rahvale meeldida. Isegi siis, kui ta ise ideed ei poolda.https://newsnow.tasr.sk/policy/city-council-approves-total-ban-on-gambling-establishments-in-bratislava/
  • Tundub, et veri on tänavatel ja OEG-ga on lähiajal lõpp :-)
  • Kommentaarid antud artikklis täitsa asjakohased.
  • Hea kild on see, et samal ajal on ostnud Geoplast 38k ja teised suuremad kohalikud pikaajalised väikeaktsionärid aga uudis tuleb 1250 aktsia müügi kohta :)
  • Silvanoga oli ka vahepeal kööga, mäletame :). Loe lehte ja tee vastupidi.
  • Eile analüüsisin natuke Stockholmi Large Cap listis noteeritud Betsson (online betting ja casino). Nad väidavad, et kolimine offline->online on alles alanud, ja endiselt on 90% hasartmängimisest offline. Rootsis oli vist juba 35% online vms. Kui selline kolimistrend on tõesti olemas, siis jah probleem näiteks Eesti/Läti väikekasiinodele.

    Aga kuigi Betssoni p/e, p/b tundub täitsa hea, ja kuigi ettevõte on vana, ei julgenud ma osta, kuna nägin, et nad on palju suuremas mahus kui OEG "ostnud endale kasumeid". Ehk Betssoni bilanss on goodwilli täis, võlad suurenenud, ja portfell siis täis "noori investeeringuid".

    Probleem online's peaks minu meelest olema järgmine. Facebookis me oleme kinni, kui konkurent ilmub me oleme ikka säilinud oma pilte jne Facebookis. Kui aga online-mängijatele tuleb konkurent mis pakub soodsamaid tingimusi, siis eks nad kergelt kolivad.

    Ehk siin on küsimus, esiteks kas tõepoolest on olemas selline offline->online kolimine, ning teiseks, kas OEG viimaste aastate ettevõtete ostud vastavad sellele väärtusele mis olid nende hinnaks.
  • Betssoni 2015 aastaaruandest:

    "The online gaming industry is still in its infancy. 90 percent of gaming worldwide is still offline. In the next few years we will continue to see structural growth as customers move online and in this process we will see a weakening and a breakdown of old monopolies across Europe. This environment represents a strong tail wind for our business."

    "Monopoly" on ilmselt näiteks Rootsi.
  • AGM
    Tundub, et veri on tänavatel ja OEG-ga on lähiajal lõpp :-)


    Jõulude ajal kauples see kraam vabalt 1,76 peal ja siis oli lootus 15 sent div. Läti ja muudest jamadest ning poodide koomale tõmbamisest polnud juttugi.
    Täna on siis kaubeldakse 1,77 peal ja kellegil on juba veri tänavatel :)
    Hallo karjarahvas!!!
  • Need on ilmselt üks eraisik @1.780 ja üks OÜ @1.790, kes siin oma viimaste 50K+ pakkidega esinevad. Institutsionaalsetest pole keegi viimasel ajal müümas.
  • decibel
    Need on ilmselt üks eraisik @1.780 ja üks OÜ @1.790, kes siin oma viimaste 50K+ pakkidega esinevad. Institutsionaalsetest pole keegi viimasel ajal müümas.


    Ahhaha esinevad, tegemist ikka suure rahaga
  • Tegemist on just nii paraja sisse välja hüppamise positsiooniga. Üle 0,1% free floatist oleks palju.
  • tartz
    Ootaks siis sissehüppet.


    Mis mõttes? Kui keegi välja hüppab, siis peab ju keegi ka sisse hüppama või kuhu need aktsiad siis vahepeal rippu jäävad :-))
  • 12. aprill tulevad Q1 hasartmängutulud. Praegu paras aeg spekuleerida heade tulude peale nagu alati. Ise olen viimasel paaril päeval ostnud.
  • AGM
    tartz
    Ootaks siis sissehüppet.


    Mis mõttes? Kui keegi välja hüppab, siis peab ju keegi ka sisse hüppama või kuhu need aktsiad siis vahepeal rippu jäävad :-))


    Selles see asi on, et üks tahaks välja hüpata, aga pole kes sisse hüppaks - nii seal serval kõlgutakse. Kui väljahüppaja teeks seda kõrghoone katuselt, siis oleks põmaki vastu maad. Aga ilmselt siiski mitte päris ei kukuks puruks - mingil hetkel, mingil korrusel, püütakse kinni.
  • Fake McCoy
    12. aprill tulevad Q1 hasartmängutulud. Praegu paras aeg spekuleerida heade tulude peale nagu alati. Ise olen viimasel paaril päeval ostnud.


    Minu viga. Sel korral tulevad Q1 hasartmängutulud 13. aprill.
  • Tulemused müügi osas olemas.
    https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=768761&messageId=965446
  • Ilma Poolata I kv. 0,9 milj.€ tulude kasvu yoy võrreldes. Pole paha.
  • https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=768761&messageId=965446

    Kui maha arvata lõpetatud tegevused (Poola ja Valgevene), siis jätkuvate tegevuste hasartmängutulude kasv oli üle 13%. Ka Eesti on on jälle kasvama saadud (ilmselt Hiltoni efekt).
  • zentop
    Ilma Poolata I kv. 0,9 milj.€ tulude kasvu yoy võrreldes. Pole paha.


    Arvuta uuesti...
  • Minu viga esmases väites. Nüüd arvutasin siis 5,6 milj. € tulude kasvu, kui arvestada jätkuvaid tegevusi. Aga hetkel on kasv olnud korralik, et ka ilma Poolata on kogutulud suuremad, kui eelmise aasta 1 kv.
  • Eelmine aasta samal ajal oli hind €1.95 ja tulud 2% väiksemad.
  • zentop
    Minu viga esmases väites. Nüüd arvutasin siis 5,6 milj. € tulude kasvu, kui arvestada jätkuvaid tegevusi. Aga hetkel on kasv olnud korralik, et ka ilma Poolata on kogutulud suuremad, kui eelmise aasta 1 kv.


    Kuna koos Poola ja Valgevenega on kadunud ka suur tükk kulusid (eriti just Poola, kus kulud olid kõrged ja kogu aeg toimetati +- nulli piiril), siis ehk on ka marginaalid taas tõusule pööranud...
  • Swed prognoosis, et OEG Q1 kogutulud on 45,8 MIO, kuid juba ainuüksi hasartmängutulud on sellest suuremad (mis on tavaliselt olnud 92 - 93% kogutuludest), siit paistab tulevat selline ca 49 milline kogutulu Q1.
  • Aasta tagasi kui OEG avaldas Q1 2016 müüginumbreid, siis oli yoy kasv 36,7->42,5. Nüüd siis kasv 46,1->47,0. Vahe on siis, et varem polnud hasartmängumaksud numbrite sees.

    Ehk nüüd tuleb arvestada, et osa kasvust võib tuleneda hoopis hasartmängumaksude kasvust. Siis on küsimust kas kompenseerib järelejäänud kasv palkade, üüride jne kasvu.
  • Eks seda marginaalide teemat näeb mõne nädala pärast. Oluline on muidugi see, et 47,0 MIO tulu ei pea katma kõiki Q1 2016 olnud kulusid, kuna Poola ja Valgevene on sealt väljas. Pigem on küsimus, kui palju sellest 5,6 millisest tulude kasvust (Ilma Poola ja Valgeveneta) on tõusvad jätkuvate tegevuste kulud ära söönud ja palju annab täiendavat kasumimarginaali.
  • Palun postitage siis nende jaoks, kes AGM-ile homme ei jõua, paari sõnaga, kas poola küpsiseid pakuti näiteks.
  • Rinja
    Palun postitage siis nende jaoks, kes AGM-ile homme ei jõua, paari sõnaga, kas poola küpsiseid pakuti näiteks.


    Ja üritage välja pressida, mille jaoks Karu seda raha madratsisse kogub.
  • Just lõppes OEG AGM. Paar huvitavat infokildu:

    Kõige olulisema asjana selgus, et Läti maksuteema pole üldse nii hirmus kui ajakirjanduses välja paistis. Spekuleeritud maksutõsusu vahemikus on Olympicu maksutõus 1 kuni 1,5 miljonit eurot.

    Karu kordas oma mantrat, et nad plaanivad ülevõtmisi nii nendel turugdel kus ollakse, kui ka ndendl kus ei olla. Dividendi suurus ei olnud sellega seotud, dividendi suurus otsustati puhtalt majandustulemuste põhjal.

    Olümpia hotellist välja ei kolita, see mängusaal suunati spordinišši ja töötab hästi.

    Juhtkond pole midagi kuulnud võimalikust Milaano kasiinovabaks muutmisest. WSJ artikkel, mille ka siia foorumisse postitasin, on tõenäoliselt üle pingutatud.

    Olympic on saanud mitmeid ülevõtmispakkumisi. On soovitud osta erinevaid üksusi (ma oletan et riikide kaupa) ja suurt aktsiaosalust (ma oletan et Armin Karu käest).
  • No see ei kõla eriti veenvalt (Karu vaatas ka Ratase intervjuud eile või):

    Dividendi suurus ei olnud sellega seotud, dividendi suurus otsustati puhtalt majandustulemuste põhjal.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon