Raiffeisen Bank (RIBH) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Raiffeisen Bank (RIBH)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reiffeisen Bank on Austrias baseeruv, kuid väga agressiivselt Ida-Euroopas laienev pangandusgrupp. Ettevõte alustas oma tegevust Ungaris 1986. aastal. Viimaste suuremate ostude hulka kuuluvad pangas Kosovos, Valgevenes, Albaanias. 2006. aastal osteti Venemaal Impexbank, 2006. aasta juulis Tsehhi eBanka.

    Ettevõttel on 52 000 töötajat ning 11,7 miljonit klienti. 2006. aasta kolme esimese kvartali kasum oli 539 miljonit eurot ning varade maht on kerkinud 50,3 miljardi euroni, mis aastaga on kasvanud 24%.

    2005. aastal tuli aktsia Austrias börsile ning see oli ajaloo suurim IPO selles riigis. Aktsia free float on 30%. Aktsia hind on alates IPO-st kerkinud 40 eurolt 110 eurole. Aktsia kaupleb ka Saksamaa börsidel, LHV-s sümboli RIBH all, Yahoo Finance kasutab sümbolit RAW.F

    Välja tõin ta eelkõige alternatiivina Skandinaavia pankadele, mis Baltikumis agressiivselt laienenud ja veidi väiksema riskiga variandina kui mõelda üksikute Ida-Euroopa pankade peale. 
  • Kas keegi on juba arvestanud näiteks viitsinud antud panga P/e välja arvutada?
  • Raiffeisen International Bank-Holding AG is a holding company for Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG, an Austrian banking group. The Company acts as the steering unit for the banking and leasing subsidiaries in central and Eastern Europe.

    Ehk siis Raiffeisen, mitte Reiffeisen
  • Hansa arvutab 24,23
    eelmine aasta + 108%, selle aasta algusest - 5,5%, kas turud hindavad kalliks? P/E järgi just soodne pole kuid kui agressiivne laieneja siis.........
  • Saksa keele oskus ei tule tihti kasuks - ei hääldatakse a saksa keeles ja siis automaatselt tuli ka Reiffeisen kirjapilti. Viga parandatud ja tänud tähelepanu juhtimise eest.

    Analüütikute konsensusprognoos, ettevõtte turukapitalisatsioon peaks olema 16 miljardit eurot.

  • Reuters annab praeguse hinna pealt P/E 24,39 ja 2007. aasta EPS prognoosi 5.43, mis siis teeb 2007. aasta P/E-ks 19,7
  • Austria's Raiffeisen International bank posted a 49 percent rise in second-quarter net profit on Thursday, ahead of market estimates, as revenue rose more than expected while risk provisions were kept in check. The bank reiterated its forecast of about 1 billion euros in net profit this year.

    Aktsia kaupleb siis ca 12,5 korda 2008 aasta kasumit

  • ST PETERSBURG, Russia, Sept 26 (Reuters) - Austrian bank Raiffeisen International reiterated its outlook on Friday despite turmoil on financial markets, but said it would seek more deposits to offset expensive wholesale funding.
    Raiffeisen reiterated at an investor meeting in St Petersburg, Russia, that it expects to make a net profit of 1 billion euros ($1.47 billion) this year, annual asset growth of 20 percent until 2010 and return on equity of 25 percent by that time.
    Raiffeisen's shares have been trading at about seven times next year's estimated earnings, according to Reuters data. They have lost their premium over the European average and are now in line with the sector.


  • Aga kust need hoiused võetakse? Praegu paljud pangad räägivad, et üritavad hoiuseid rohkem võtta. Mis tähendab seda, et hoiustajatele peaks pakkuma mingit meelehead. Nt erinevaid hea yieldiga hoiusetooteid. Kui hoiused on suure intressiga, siis on ka laenud suurema intressiga. Ehk deleveraging in process :P Odava lühiajalise raha ja suure võimenduse pealt minnakse natuke pikemaajalise raha ja väiksema võimenduse peale. Krediidikriis on vähemalt mõneks ajaks pangandust oluliselt muutnud.
  • Hoiused võetakse seni kinnisvaras, commoditytes jms kuumades sektorites olnud rahast? Ehk hoiustemahu toob flight to safety ja raha rotatsioon hetkel liiga riskantseks muutunud sektoritest?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon