Indeksfondid - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Indeksfondid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • oskab keegi soovitada / tähelepanu pöörata indeksfondile/aktisale, millel madalad tasud ning ajahorisondis u.3 aastat oleks mõistlik investeering? (hea oleks kui seda on võimalik ka läbi lhv soetada)
    tänud!
  • Vanguardil on enamasti madalaimad teenustasud indexfondide seas.
  • Mille vastu rohkem huvvi on, milline on riskijulgus, mis valuutas peaks fond olema? Võid võtta ka otse ühendust (telefon, e-mail ) ning otsime parima lahenduse.
  • olen ka indeksitele mõelnud (põgusalt) ega tea sellest tegelt suurt midagi. Siiski olen aru saanud, et fondidest on indeksid võrreldes teistega odavamad (väiksemad kulud). Keegi võiks anda infot kuidas koostada võimalikult hajutatud portfelli. Endal oleks huvi india, hiina, jaapan vastu (vms millel arengupotentsiaali). Perspektiiv oleks pikk. Seega ootaks ideid ja õpetust kuidas osta.
  • Kõige lihtsam oleks kasutada lehte www.etfconnect.com Näiteks proovisin kiirelt analüüsida Greater China fondi GCH -tulemus selline.

    Fondi valitsemistasu 1,87%, fondiosaku preemia on 2,4%. Suurem osa investeeringutest läheb Hiinasse (77,8%) ülejäänud Hong Kongi. Viiendik investeeringutest on paigutatud finantssektorisse. Fondi eelmise aasta tootlus oli 78% (osaku tootlus 162%, arvestab dividende ja preemia muutumist), samas 10 aasta keskmine tootlus NAV arvestades oli 12% ja 10 osaku hinda arvestades 16%.

     

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon