Fundtech Ltd. (Nasdaq: FNDT) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Fundtech Ltd. (Nasdaq: FNDT)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nädal tagasi LHV Pro alla lisatud investeerimisidee Fundtech (FNDT) saab meediatähelepanu. Nimelt spekuleeritakse lepingust suure Euroopa pangaga. Tegelikult räägiti juba lepingust ettevõtte viimasel konverentsikõnel. Hetkel on firma suurimad kliendid Citigroup ja HSBC ning 4 suurimat Iisraeli panka. Fundtech on meie arvates potentsiaalikas väikeettevõte, mis on olnud stabiilselt kasumlik ning prognoositava käibega. Samuti on võimalus, et firma võetakse üle ning nagu ka spekuleeritakse, võib ettevõte võita uusi kliente. Toetavaks teguriks on ka IT-kulutuste suurenemine finantssektoris ja SEPA standardid. Arvame, et paari aasta perspektiivis võiks aktsia kaubelda tunduvalt kõrgematel tasemetel.

    Lugu üleval siin.

    Fundtech believed close to signing major new customer

    Market sources: Fundtech makes $10 million a year from its two largest customers Citigroup and HSBC.

    Shiri Habib 5 Feb 07 14:56

    Fundtech Ltd. (Nasdaq: FNDT; TASE: FNDT) has risen 27.3% since New Year’s without any obvious reason. The company has announced no new deals or contracts; indeed, it has made no announcement at all since mid-December 2006, except to say that it will publish its financial report for 2006 on February 13.

    Nonetheless, a number of factors have come together to explain the rise in the share price. Sources inform ''Globes'' that one of them is a likely large contract with a leading European bank, which is due to be signed soon. Market sources said that Fundtech makes $10 million a year from its two largest customers Citigroup Inc. (NYSE:C) and HSBC plc (LSE:HSBA; NYSE:HBC).

    Fundtech develops secure real-time automated clearing and payment processing solutions for banks and financial institutions. The company was founded by CEO Reuven Ben-Menachem.

    The European Central Bank is now instituting a new standard, the Single Euro Payment Area (SEPA), an integrated retail payments market, and Fundtech is helping its customers prepare for it. The company is also pursuing its hosting business.

    Market sources believe that Fundtech’s growing business will cause it to hire new employees for its R&D center in Israel. The dual-listed share was relegated from the Tel Aviv 100 index in January, which caused the share to fall 10.7% on the TASE in December, and this may be one reason for the subsequent correction.

    Another reason for the rise in Fundtech’s share are good financials by electronic payment and invoice solutions provider, Bottomline Technologies Inc. (Nasdaq:EPAY). Market sources equate the two companies, and good results or, alternatively, a profit warning by one company affects the share of the other. Bottomline published its financial report for its second fiscal quarter, ending in December, on January 24, and its share has subsequently risen by 24%. Fundtech has risen 12.3% since Bottomline published its financials. Analysts predict that Fundtech will have double-digit growth in 2007, after growing by 27% in 2005 and 13.5% in 2006. It is expected to post a pro forma profit of $8.1-9 million ($0.51-0.57 per share) on $84.5 million revenue for 2006. Market sources believe that the company will beat the analysts’ forecasts.

    Fundtech’s spokeswoman declined to comment to the report. 

  • Global[online] lehekülg pakub lisaks praegusele loole ka muude põhjuste tõttu tähelepanu. Antud internetileheküljelt on võimalik leida huvitavaid sündmusi kajastavaid lugusid nii Iisraelis toimuvast üldse, kui ka teistest Iisraeli ettevõtetest(nt Alvarion(ALVR), millest oleme ka varem juttu teinud) ja seda lisaks heebrea keelele meile mõistetavas inglise keeles.
  • rainerb, mingit olulist põhjust ei maksa otsida. Aktsia on suhteliselt volatiilne ning viimane tõus ei ole samuti seotud otseselt mingite uudistega. Ebalikviidsus on kukkumise põhjuseks pigem.
  • Fundtech hakkab taas soodsamaks muutuma.. müüsin oma positsiooni kohe peale tulemusi maha, kuna a) tulemused olid head, aga oleks lootnud veel paremaid b) aktsia hakkas kalliks muutuma. Lootsin siis tagasi osta vahemikus 14..14.50, nüüd on see võimalus olemas. nii et praegu on aktsia mul uuesti huviorbiidis ja kui saab veel 14 -le lähemalt, siis ilmselt lisan uuesti portfelli.
  • Hetkel tundub soodne võimalus tõesti. Tundusid olevat paar suuremat pakki, mis läbi müüdi ning hetkel on hind juba osaliselt taastunud.
  • Fundtech teatas täna, et UBS hakkab nende IGTplus tarkvara kasutama USD ja CHF maksetel. Lisaks on FNDT leidnud kõlapinda Briefingus, kes võtab ettevõttega toimuva kenasti kokku:

    New High Profile: Fundtech -- Financial transaction software company trading at new multi-year highs (17.62 -0.01) -Update-

    It caught our attention that a company that is so heavily levered to the financial sector -- FNDT -- continues to trade to new multi-year highs. The co provides transaction software to the financial industry, with some of its larger customers consisting of Citigroup (C), H.S.B.C, and Barclays (BCS)... Despite the turmoil in the financial sector that started to make headlines in late July, the co reported on its Q2 call (8/8) that they are not encountering softness in their markets, and they see strong demand continuing as banks look to become compliant with regulatory changes in Europe. According to the CEO's comments on the Q2 call, the co specifically is seeing increased interest from large "tier 1 and tier 2" international banks. This demand is highlighted by the fact that FNDT is currently talking with Barclays (BCS) regarding a multi-year project to replace their global payment system. Additionally, the co announced today (10/2) that UBS is processing its US Dollar and Swiss Franc payment transactions using FNDT's IGTplus product. Although this is the only news since Aug 8 to support the bullish outlook from large banks, it's notable that the stock continues to hit new highs ahead of its Q3 earnings report on 10/31 (unconfirmed). For that qtr, analysts are currently estimating EPS to grow 21% next year to $0.82/share, on rev growth of 11%. ... In Q2 (8/7), the co reported a modest penny beat on 18% yoy rev growth. This followed another penny beat for Q1 (5/7) on 19% yoy rev growth... The co has a clean balance sheet of $3.54/share in cash with no long term debt. It is also interesting that an analyst on the Q2 call mentioned that it may be a takeover target. The CEO verified that there are interested buyers, commenting, "...We are being approached from time to time by large players and at this point and we have nothing to add to that." Although the stock is acting as though it will see a minimal impact from the recent turmoil in the financial sector, there will likely be some lingering skepticism in the name until the large banks have sorted out their subprime issues.

  • Kuidas hetkel FNDT väljavaateid on hinnatud? Millest kukkumine tingitud?
  • blankkonsult,

    Fundtechi kukkumise panen täna finantssektori probleemidest tulenevatele eelarvamustele (et FNDTi äri väheneb). Mina seda ei usu (ettevõtte toodete hädavajalikkuse ja väiksuse tõttu - tuletan meelde, et aastane müügitulu ju kõigest $100 miljonit) ja leian, et tegu on väga huvitava ettevõttega - kusjuures veel soodsa hinnaga. Võin veel nii palju öelda, et suurendasin täna enda pikaajalist aktsiapositsiooni FNDT's...
  • Joel, aastane müügitulu $100 miljonit on küll napp. Kas paneksid siia veel korra lühiülevaate fundamentaalidest, s.h. EPS2007 ja EPS2008est. Raha on siis "$3.54/share".
    Mida pead täpsemalt silmas ettevõtte toodete hädavajalikkuse all?
  • Eks LHV Pro alt saab juba täpsemalt lugeda, miks Fundtechi tooteid vaja on - märksõnadeks: klientideks suured ja mainekad pangad ja ümberlülituskulud väga kõrged, Single European Payment Area, tugev konkurents finantssektoris... Pealegi on paljud FNDTi konkurendid börsilt ülevõttude läbi ära nopitud.

    Raha on plaanitud (kasumlikkust suurendavateks) ülevõttudeks kasutada, seni on seda tehtud väga tagasihoidlikult ja targalt. 2007. aasta non-gaap konsensus eps on 70 senti ja 2008. aastal 83 senti, konservatiivset liini hoides oleme ise arvestanud pisut väiksemate numbritega...
  • Just ülevõtmine kipub olema see halb asi. Eelmisel aastal kogesin kahe ettevõtte puhul situatsiooni, kus peale ostu hind langes ja siis, kui tehti ülevõtupakkumine, sain vaid kaotuse tasa. Nullmäng, aga närvikulu kuipalju. Ka FNDT puhul arvan, et pigem langeb aktsia hind veel madalamale ja ülevõtupakkumine võib-olla tänastel tasemetel. Oleksin rõõmus, kui nii ei lähe. Oman aktsiat ja valmis odavamalt juurde ostma.
  • praegust pilti vaadates saame kõik veel 9$ kandist juurde osta...
  • FNDT-d ei taha enam keegi? Valuatsioon ebamõistlik? Keegi vist teab juba, et lepingute hindasid kaubeldakse alla ja kasum hakkab langema? Kui mitte varem, siis järgmisel nädalal näeme ära 52-nädala põhja. Kaks kuud tagasi, isegi mitte kuu aega tagasi, ei osanud mina küll arvata, et nii läheb. $11 peal võib ehk põrke teha, aga langustrend on hetkel selge ja turuga pole mõtet vaielda. Paanika puhul peaks saama osta ka bilansilise väärtuse ca $7 juurest. Arvan, et sellisel juhul saab teoks ülevõtupakkumine ca $10-ga.
  • JMP oli täna hommikul kommentaariga Fundtechi koha pealt väljas ning langetas oma hinnasihti $19 pealt $16-le. Kaasaskäivad kommentaarid olid aga täitsa okeid (IT-osakondade kulutusi ei ole kärbitud, vaid isegi suurendatud), eriti arvestades viimase aja kukkumist. Briefingust jooksis üks lõik läbi, mille võin ka siia panna:

    FNDT Fundtech tgt cut earlier to $16 from $19; EPS estimates cut at JMP Securities (11.91 -0.24)

    Earlier, JMP cut its tgt to $16 from $19, lowered its FY08 EPS to $0.79 from $0.82, and lowered its FY09 EPS estimate to $0.92 from $0.97. Firm says their most recent discussions with several global banks, including top FNDT customers, reveal: 1) the budgets and outlook for '08 IT spending on payments and cash management call for increases over last year despite belt tightening in other areas; 2) the long-term competitive landscape will likely become more challenging for FNDT given the new A.C.I. Worldwide/IBM relationship, but it could be many years before A.C.I. can make a meaningful dent into FNDT's mkt dominance; and 3) FNDT is becoming operationally maxed out with regard to the number of professional services personnel described as "very experienced" with their products, and two Citibank (C) upgrades recently were described as very rocky.
  • (long-term) "challenging" tähendab siin siis "problemaatiline"?
  • Kui oleksin käitunud nii nagu tavaliselt ja pool tundi tagasi müünud, siis oleks hind kindlasti tõusnud, äkiliselt. Praegu ostsin ja "tüüpiliselt" langeb veelgi.
  • Joel,
    kas positsioon on ikka alles?
    FNDT $10 ligi. Pangandusega seotud aktsiad ei taha ka kuidagi põrget teha. Siit võib veel allapoole minna, aga müüma ka enam ei hakka. 2005-2006 pakuti aktsia eest $13 (ülevõtmiseks), aga sellega ei oldud nõus... Minu keskmine jääb sellest allapoole, aga kardan, et kui langeb veel $7-ni (väga reaalne), siis ülevõtupakkumine suurt üle $10 ei tule. Jama...
  • velvo,
    positsioon alles jah ning pole mingit soovi müüa. Minu arust on FNDT investeerimisideena portfelli $10 pealt (üle $3 raha aktsia kohta!) lausa suurepärane ostmisvõimalus. Ja ausalt öeldes ise ei usu $7 peale kukkumist ega kindlasti mitte ülevõttu niivõrd madala hinnaga kui $10 : )
  • Firma suurosanik ostis veel novembri lõpus hinnaga 15,5-17,5. Nüüd on aga 45% osaluse piir ees. Kui üle selle tahavad osta, siis peavad kõigile pakkumise tegema. Miks mitte $10-ga? See ju hetke turuhind. Iseküsimus, et pakkumist ei pea vastu võtma.
  • Roth ei ole küll mingi eriline suur analüüsimaja, kuid JMP sarnase sõnumi järel lisab ka Rothi tänane arvamus, et FNDT aktsia on üleliia palju kukkunud, kindlust, et aktsiatrug on sellele väikese likviidsusega aktsiale viimasel ajal liiga teinud ning IT-sektori kulutusi ei ole finantssektoris oluliselt kärbitud. Väike kokkuvõte siia ka Briefingu vahendusel:

    FNDT Fundtech: Lower ests reflect financial services slowdown, suggest pullback overdone - Roth (10.80 )

    Roth says given their analysis of a potential slowdown in spending in the financial services sector, they believe the recent 37% pullback in shares of FNDT is overdone. While they are adjusting their ests and tgt to reflect more conservative spending on professional services, firm believes upside to their ests exists from regulatory driven spending in Europe. Given its leading position in global payments and an attractive valuation firm reiterates their Buy rating on shares of FNDT.
  • Fundtech Acquires Accountis - Entering the Electronic Invoice Presentment and Payment Business.
  • IV kvartali tulemused olid üldiselt ootustele vastavad, jäädes prognoositud vahemike keskele. Juhtkonna kõnest hakkas kõrva, et finantssektori probleemid ei ole vähendanud nõudlust Fundtechi toodete järele, nõudlus püsib (mõju iseloomustamiseks ja pankade kulutuste vähenemise osas Fundtechi toodetele, kasutati sõnu "very little" ja "minimal"). Tuleviku suhtes oldi optimistlikult meelestatud (kõlasid väljendid "our business is in excellent shape, we will continue to show good growth in 2008"). Räägiti kahe suure tehingu sõlmimisest 3. ja 4. kvartali lõpus. Troy ja Accountise toodetega kaasnevast positiivsest effektist tulevikus- tootevaliku suurenemisest (Fundtech toodet + uued tooted sümbioos, uued sihtgrupid). Käib aktiivne uute töötajate koolitamine (uute töötajate arv oli vist kahekordistunud viimase 9-kuuga)
    4.kvartalil suleti 82 uut diili (rekord) ja uute klientidena lisandus 7 panka.

    Joel, mida arvata Fundtechi prognoosidest 2008.aastaks? Mida halba leiad?
  • Pole veel jõudnud kulude struktuuri võrdlust teha, kuid prognoosid juhtkonna poolt igati head ja investorid võivad öösiti ikka üpriski rahulikult magada. Ettevõttel on kuhjaga tööd, mida näitab ka Iisraeli Tel Avivi kontori töötajate kahekordistamine (kogu tööjõu ca 10%line kasv), mis on ka põhjuseks, miks esimese kvartali müügitulu prognoos oli üle turu ootuste ja kasumiprognoos in-line või pisut alla. Lihtsalt töötajad on esimestel kuudel vähemproduktiivsed. Aasta edenedes aga see negatiivne efekt kaob ära ning aastased prognoosid nii müügitulu kui kasumi osas on ikka päris agressiivsed.

    Ettevõte kasvab jätkuvalt 15% aastas ning kaupleb rahaga läbi korrigeerides 16x GAAP (generally accepted accounting principles) ning 10-11x non-GAAP 2008. aasta kasumil. Pole kaugeltki paha...
  • Joel - sul fndt 15 bucksiga ikka taskus?
  • White Nigga. Täpselt nii. Fundtechi võtsin pikaajalise investeeringuna ja kui just ei pea, siis ei müükski neid lähiaastail maha.
  • Hetkel lisamise mõtteid ei liigu peast läbi?
  • Tulemused olid ilusad ja minu silmis aktsial ülespoole liikumiseks potentsiaali on. Kuid iga investor peab jälgima, et oma investeerimisdistsipliini ei rikutaks ning ühe (small-cap) aktsia alla liialt suurt osa portfellist ei pandaks. Kel FNDTi kaal portfellis väike, võib seda varianti küll julgelt kaaluda.
  • Fundtech teatas oma järjekordsed tulemused, Esmapilgul tunduvad täitsa head: Non GAAP EPSi suudeti $0.02 lüüa (0.10 vs 0.08 cns), käive tuli $28.1 mln, mis kasvas 21.1% y-o-y. Samuti tõsteti käibe osas 2008.a prognoose. Täpsemalt võib lugeda siit
  • BankServ, a leading provider of SaaS banking and payments systems, announced today that GTCR, a majority shareholder of BankServ, has submitted a proposal to acquire Fundtech Ltd. (Nasdaq:FNDT) for $23.33 per share in cash. The proposal has been determined by Fundtech's Board of Directors to constitute a superior offer under their previously announced merger agreement with S1 Corporation. GTCR intends to combine Fundtech and BankServ, creating a world-class leader in the global payments industry.
  • Under the existing merger agreement with S1, Fundtech is obligated to negotiate in good faith with S1 and its representatives, if requested by S1, during such five business day period regarding any adjustments or modifications proposed by S1 to the terms of the merger agreement with S1. Fundtech's board of directors may then only change its recommendation and terminate the merger agreement with S1 after it again makes the determination after consultation with outside legal counsel and a financial advisor that GTCR's offer continues to be a "Company Superior Offer" (taking into account any adjustments or modifications proposed by S1) and, after consultation with outside legal counsel, that the failure to take action would be reasonably likely to result in a breach of its fiduciary duties under applicable law.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon