RABA - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

RABA

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • vaatasin, et Hpank pakkub RABA.BU nimelist aktsiat mille P/E on nende järgi 5,66. Sellel aastal juba + 33,3% eelmisel +69,3 %.
    koduleht
    Näib raketina st. hilja vbl. siseneda kuid huvitav siiski, kas kellelgi on arvamus selle põhiliselt veoka telgi jm osi tootva firma kohta?
  • Opex,

    Ettevõte tegeleb kolmes sektoris:
    1) Pooltelgede valmistamine (peamine business, 60% käibest)
    2) Autoosad, peamiselt istmekarkassid Suzuki Ungari tehasele
    3) Militaarsõidukid, peamiselt Ungari armeele.

    2006. aastal oli nende põhitegevus kahjumlik. Kasum joonistati kokku realt 'foreign exchange hedge revaluation'. Ehk siis - nende kulud on peamiselt EUR-s (materjal) ja HUF-s (tööjõud, energia). Tulud on USD (USA turule poolteljed), EUR, HUF. Juhtkond hedgeb kuni 80% valuutapositsioonidest. Vastavalt IFRS-le tuleb foreign exchange hedge revaluation teha igas kvartalis ja vahe kas omakapitali (nn. 'hedge accounting') või otse läbi kasumiaruande. Nemad teevad seda viimast. Ettevõte on viimastel aastatel kõvasit peksa saanud USD-i nõrgenemise tõttu, aga 2004. aastal alustas uus juhtkond ja on seni restruktureerimisel teinud head tööd. Ettevõttel on ka olulisi kinnisvarapositsioone, peamiselt Györi linnas (Viini-Budapesti-Bratislava kolmnurga keskel).

    Äri on raske ja USA-s ennustavad turu stagnatsiooni. Samas orienteeruvad CIS ja EU turgudele ümber, lisaks suurendab Suzuki tehas oma võimsust 2x järgmise 2-3 aasta jooksul Ungaris. Kohalikud analüütikud andsid viimati (dets) target price 915 HUF. Aga nende arvamus on nagu ta on - iga viimane kui ettevõte on kas hold või accumulate soovitus. Praegune closing price on siis ca. 1380 HUF.

    Blink

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon