Kuld - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kuld

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sattus mulle siin kätte mingi kullaleht, mis väidab et kulla hind tõuseb 5 aastaga 500% Põhjendusi mitu lehekülge täis. Kui nii siis f**k da OMXT ja ruttu kullas suplema :) Kas keegi on asjaga tegelenud/analüüsinud, mida sellest arvata?
  • Originaaldokustaadile viidet ei ole kuskilt võtta?
  • [url]https://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=120397[url] Siin juttu sellest
  • Ei oska linkida siin :(
    https://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=120397
  • Olen seda Kullalehte lugenud, väga huvitav. Kõik on õige - rahareformid ja sõjad hävitavad nii raha kui aktsiad (need lepalehed), kuid kuld jääb ja selle hind tasapisi tõuseb.

    Esivanemate kuld ja hõbe siiamaani pottidega põllu sees - 1000 aastat säilinud!

    Aga raha ja aktsiad - nagu kevadine lumi ...
  • Kui algab majanduskrahh või sõda, siis võib kuld ka 1000% tõusta. Samas võib leib ja vesi muutuda hoopis hindamatuks. Suure näljaga annab inimene lahkelt ka kilo kulda ära, kui on mida anda.
  • Kullast ei tohi endale mingit fetišit tekitada. On ju kullal samamoodi mingi kokkuleppeline väärtus. Eks iga varaklass omab mingisugustel tingimustel ja sündmuste käigul ohtu arvestatavat osa oma väärtusest kaotada.

    Ettevõtted on aga ainsad, mis tegelevad aktiivselt lisaväärtuste loomisega ning sellest saab osa ainult läbi aktsiate.
  • Õige. Ja aktsiate kaudu saab osaleda ka ettevõtete languses.
  • Selline weebileht nagu www.kitco.com - ammendav info kõige kohta mis seotud kullaga.
    Kulla hind praegu oma tipptaseme lähedal - ei ütleks et praegu oleks soodne ostumoment.
  • Väärismetallidest kulda momendil osta on rumalus, parem midagi, mis pole hetkel laes. Saab ka teisi vermitud väärismetalle füüsiliselt pankadest osta päevase TR/oz alusel v.a eesti pangad!
  • Kergitaks selle teema olympicu kõrvale. Hilistundidel ekraani silmitsedes tekkisid mõned mõttekäigud mineviku meenutamisega. Et hetkeolukord näib kangesti kulla puhul olema kinnisvarabuumi koopia. 2007 arvas lihtrahvas, et kinnisvara hind saab ainult tõusta. Sama siis nüüd 2011 kullaga. Kriisiaastatel minu huvi ja võimalused investeeringutesse puudusid. Et kas on liiga optimistlik nende kahe mulli lõhkemist võrrelda ? Ise ennustan, et kuna kuld on likviidsem vara, siis ei teki raha ringlusse laskmisega nii suurt viivist, kui masu ajal. Vaatasin graafikuid ja alles 2009 hakkasid turud üles liikuma. Ja meenub ka, et kinnisvarast vabaneda neil aastatel oli "keeruline". Juhul kui nüüd lähebki paaniliseks kasumi/kahjumivõtuks, siis kõige loogilisemaks pean väärtpabereid või valuutat hoiustamiseks. Ei usu väga kinnisvarasse, maadesse, metsa ja muudesse käega katsuvatesse varadesse. Oleks samuti väga tänulik, kui keegi mulle ajalugu veits kaugemale viitsiks jutustada. Olen kuulnud, et palju raha teeniti samuti EVP-dega, vanarauaga, metsaga, kasutatud autodega ja väärtpaberitega ? Ja millise aastavälbaga trendid muutusid(ehk siis mullid lõhkesid) ? Ehk tuleb kasuks uue mulli ennustamisel, sest kes ajalugu ei mäleta, elab tulevikuta :)
  • Kusagil siin veebisaidil on selgitatud, kuidas jõuda portfelli tootlikkuseni –80%: algul langus 90% ja siis tõus 100% … Hea nali ja matemaatiliselt õige. Aga sellest tuleneb siiski väike praktiline näpunäide, et kui osta aktsiat seal all –90% ajal, võib väärtus tõusta 100% küll, ja isegi kaunis kiiresti.

    Midagi sellist toimub praegu kulla, kullakaevanduste ja hõbeda aktsiatega.
    Hind okt.-nov. 2012Hind 7. aug. 2013Hind 15. aug. 2013Tõusu % 8 päevaga
    GLD172124131,676,2%
    SLV3318,822,1517,8%
    GOLD1236679,2920,14%
    IAG164,36,4349,5%
    GDX542430,4326,8%
    GDXJ9637,349,532,7%
    NEM5626,533,1425,1%
    Paremate aegadega võrreldes näib tõusuruumi veel olevat ...
    Eile oli kullal, kullakaevandajatel ja hõbedal eriti tugev tõusupäev, Dow, Nasdaq ja dollari kurss euro suhtes samas langesid kõvasti. Mida arvavad asjatundjad?
  • Toormete puhul on optsioonireede-eelsed 3 päeva väga volatiilsed, tavapärane liikumine +/-5%. Uuest nädalast, kui lülitutakse kohe kättejõudvast tähtajast (lepingute vahetamine füüsilise vara vastu toimub vist ca 22. kuupäeval) ümber kuu hilisema peale, siis paari päeva jooksul settib ka tegelik hind.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon