Gmarket (Nasdaq: GMKT) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Gmarket (Nasdaq: GMKT)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Gmarket: The Next Nasdaq Short Squeeze?

    First quarter earning are scheduled to be released on May 9th and we think this is a great time to go long Gmarket before the earnings release. Considering the reasonable P/E, strong balance sheet, high short interest, and recent big moves by Amazon and Bidu, we think Gmarket shares are poised to surge after first quarter earnings.

    Tõepoolest, kui GMKT suudab positiivselt üllatada, siis võib näha sarnast short covering paanikat nagu hiljuti oleme suurte internetinimede hulgas näinud. Fundamentaalse poole pealt küll midagi uut see artikkel LHV Pro'le ei lisa.
  • Artikkel midagi uut ei lisa tõesti, kuid huvitav lugemine sellegipoolest. Pikaajalisele investorile pean praegust hinnataset igati mõistlikuks.
  • Tehniliselt on kah väga ilus tõusev kolmnurk. 2006 august kuni oktoober on 15 USD tase olnud vastupanuks, millest nüüd märtsis 2007 on saanud toetus. Samuti on ajalooliselt olnud 18USD vastupanu tasemeks. Miski 16.50-17.00 võiks siseneda proovida küll, kuigi risk on päris suur. Kui tulemused ei tule sellised kui oodatud, siis ei maksaks üllatuda cap downi üle ja ei aita siin ükski stop. Ise siiski vist väikese kogusega riskin.
  • Paistab, et lühikesed saavad täna vähemalt natukene valu tunda. Kommenteerisin situatsiooni ka börsipäeva foorumis.

     

  • Tulemused väljas - EPS 0.14 versus ootused 0.15 ja revenue 51.3 versus ootused 58.1. Järelturul -3.72% 18.40usd. Ootustele siis mõnevõrra allajäämine. Kui võimalik, siis Oliveri lühikommentaari paluks.
  • Ise arvan. Kuna aktsia läks lendu tänu Yahoo ülevõtuspekulatsioonidele, siis see vedas ka ootusi kõrgemaks.
  • arvan et ei maksa karta et järelturul -3.72% 18.40usd. Käibe ja tehingute arv järel turul oli liiga väike.(keksmilt oli 100-500 aktsiaid).
    Kaha nädala persketiivis peaks aktsia ikka 20USD jõudma. Ei usu et nüüd laheb jälle alla 18$.
    KINDEL on see, et aktsia on väga atraktiivne pikkemas perspektiivis. Traditsiooniliselt GMARKET'i parim kuu oli MAI, nii et teise kvartali tulemused toetavad tõusu trendi.
  • Kuulan praegu calli ning hiljem kommenteerin ka kindlasti. Natuke kannatust, palun :)
  • Mai ja märts väidetavalt vist kaunis 1 auku, kui ma sellest korea ing. keelest aru sain. Point see, et uuendused on mõju avaldamas ja terve aasta lõikes on raske järeldusi teha. lisaks veel Q4 läheb Japside leht käima, 80% sellest valmis ja eks seegi suurendab hetkel kulusid. Ebay tegevust peeti tugevaks ja lehte paremaks, aga loodeti varsti samal tasemel olla - seni on suudetud kodumaal väga edukalt kasvada ja nähakse ka seal kasvu edasist jätkumist. Mina pigem vaataks hetkel võimaliku kasvu hetke numbrite asemel. Samas on oht ka Jaapani läbikukkumiseks - ebay ees, kuigi pole andmeid mis turuosaga
  • Seda konverentsikõnet tasub juba selle pärast kuulata, et saada osa sellest pudistavast inglise keelest. Mõni koht on ikka nii arusaamatu, et tuleb paar korda tagasi kerida:)

    Aga kommenteerisin pikemalt tulemusi ka LHV Pro all. Meie ostusoovitus jätkuvalt jõus ning põhjendasin ära ka käibe puudujäägid. Nimelt arendati välja uut reklaamiplatvormi ning oodatult oli suurem ka elektroonikatarvete müük, mis kannab madalamat marginaali. Samas oli tõsiseks üllatuseks kuludekontroll ja mastaabiefekti ärakasutamine. Olin sunnitud üles korrigeerima EBITDA marginaale 2007. ja 2008. aastaks.

    Üldiselt mõned kuud midagi uut ei oota, kuid aasta lõpp peaks tulema äärmiselt huvitav. Koostöö Yahoo! Korea Overturega, uus reklaamiplatvorm, koostöö mobiilioperaatoritega ning Jaapani leht. Puudutasin Pro all ka eBay teemat. Pikaajalised investeerimisteesid peavad jätkuvalt paika ning jätkuvalt oleme ettevõtte osas positiivselt meelestatud. Lisaks arvan, et selle kvartali käibe puudujääk saab aasta lõpus korralikult tasa tehtud. Marginaalidel on samuti ruumi kõvasti kasvada.
  • Mis siis arvate, mis juhtub täna aktsia hinnaga. Ausalt õeldes, esimest korda elus ei tea kuidas käituda kas müüa kohe või oodata...
  • vipo, me vaatame pigem firmat pikaajaliselt. Üldiselt tulemused ei tõuta tõusupäeva tänaseks, kuid pikaajaliselt vaadates olid positiivsed. Kui ei kannata aktsiaid hoida, siis pane stop.
  • pikemaajaliselt oli visioon tõesti positiivne, aga ilmselt haaravad shortid näiliselt heast kohast ja allamüüki ei saa välistada.
    Samas infot anti väga lahkelt ja see ainult positiivne, võrreldes AMD suhtumisega hoopis teist masti firma :)
  • Ainult see infoandmine käib vägevas tammetõrudekeeles :)

    Goldman Sachs tõstis GMKT 12-kuulise targeti $21 pealt $24-le.
  • Tere,

    GMKT on LHV PRO all investitsiooni ideena v'äljas. Mina pakuks aga seekord seda aktsiat lisaks ka kauplemisidee hulka.
    Idee tüüp: osta
    Hind idee kirjutamise hetkel (22.mai kell 16.00) $19.92
    Sisenemishind $20
    Hinnasiht (lühiajaline) $20,95
    Stop (päevasisene)
    Stop (päevalõpu stop) $19,70
    Hoidmisperiood 2-10 päeva



    Edu !
  • Hea konkreetne call ja siiani on toiminud. Keegi ilmselt 20 pealt sisse ei saanud ;)
  • Nu ok, siis väike parandus: sisenemishind võib olla ka 20,30...Hinnasiht siis 21,30..:-)
  • See oleks vaid meeldiv :D
    Puht tuleviku ostes võiks isegi rohkem tõusta...
  • Nagu lubasin esialgu, esialgne hinnasiht on täidetud(20,95). Positsioon on kinni pandud. Nii et täitsin oma lubaduse ja prognoosi.
    Praegu hind on jällegi 20,25 tasemel...Minu järgmine kauplemisidee on: Soovitan osta, (sisenemis hind 20.20- 20.35. Hinnasiht 20,95. Hoidmisperiood on maximum 5 kauplemispäeva.

    Edu
  • Infoks. Homme kell 2.45 pärastlõunal USA idaranniku aja järgi on GMKT esinemas Goldman Sachsi 8. iga-aastasel Interneti-konverentsi üritusel Las Vegases. Ettekannet kantakse ka otse üle ning huvitatud saavad seda kuulata GMKTi investorsuhete leheküljelt.
  • Just nimelt. Konverents positiivselt mõjutab hinda. Konverentsi järgmisel päeval (ehk reedel) aktsiahind tõuseb üle 21.00 (maksimum esmaspäeval)... nii et saab 0,60-0,75 USD senti aktsia kohta teenida, mis pole üldse paha.
  • Goldman on muide üks positiivsemaid analüütikuid GMKT suhtes. Nii et suure tõenäosusega on oodata neilt positiivseid kommentaare peale konverentsi. Iseasi, kuivõrd see aktsiahinda mõjutab.
  • Lootsin tegelikult neid kommentaare vaka all hoida, et asjatuid spekulatsioone mitte tekitada :)
  • Kas keegi kuulas ka webcasti, mis esitati Goldman Sachsile?
  • Triohaus, kuulasime ikka. Ja Korea aktsendi dešifreerimiseks sai seda veel mitu korda tehtud:) Kuigi otseselt midagi sellist, mida turg juba varem ei teadnud, välja ei tulnud, oli ühtteist huvitavat kuulda ikkagi.

    Näiteks ettevõte kinnitas meie nägemust kiire kasvu võimalikkusest ja oma ambitsioonikate plaanide teostatavusest. Kui hetkel näeb ettevõtte turuosa erinevate segmentide vallas välja selline (horistontaaltelg):

    ,siis aja jooksul loodab juhtkond ka oma toote kategooriates ‘elutegevus, mööbel ja tervis’, ‘põllumajandus’, ‘raamatud, meediatooted’ ja ‘muu+reisimine’ saavutada vähemalt 20%-list turuosa (vertikaaltelg). 20%-lise turuosani loodetakse ‘mööbli ja tervishoiu’ ning ‘põllumajandus’ segmendis jõuda juba 1 aastaga. Praegu 3%-list turuosa raamatute ja meediatoodete vallas loodetakse kasvatada ca 10%ni ning ka reisiteenuste segmendis oodatakse kiiret turuosa võtmist. Mis teeb asja huvitavaks, on see, et kui ‘arvutite ja elektroonika’ tootekategooriat loetakse madalama marginaaliga äriks, siis kategooriad, kus turuosa loodetakse suurendada pakuvad keskmist take rate’i. Kõige selle tulemusena võib oodata, et ettevõtte üldine take rate jääb teiste tootekategooriate arenedes samale tasemele või ehk isegi pisut paraneb.

    Samuti mainiti Jaapani lehekülje arendamist, reklaamitulude võimalikku suurendamist, ning bränditeadlikkuse tõstmist ja mõningate kliendilojaalsusprogrammide väljatöötamist.

  • Mis tingib nii ebakvaliteetsete jooniste ülespaneku siia? Kas joonis oli originaalis normaalne või oligi juba enne nii kribu-krabu?
  • Ttrust, originaalis on joonis tehtud A4 suurusele paberile landscape formaadis, mis foorumisse panekuks on ikka üleliia suur. On ju loomulik, et kui seda joonist kokku pressida, muutub see natuke ähmasemaks. Aga kui on soovi täismõõtmetes ettekannet ja sealseid slaide näha (7. slaidilt leiab ka selle joonise), siis saab seda teha siit.

  • Kusjuures seee graafik mahuks peaaegu originaalsuuruses siia ära ja mahult poleks palju suurem kuid loetavuselt kordades parem. Kustutage kui vaja.
    Free Image Hosting by FreeImageHosting.net
  • Ärme nüüd vaidle mingi väikese asja pärast siin. Suurem huviline oleks ka ilma üles leidnud graafiku ja väga kirjuks seda foorumit ajada ka ei tahaks.

    Aga ei hakka momentumi pilti ära ka kustutama : )
  • Noh, mul pole ka midagi selle vastu, kui graafikul klikkides saab selle ka suuremana ette teisel lehel :)
  • Gmarket (GMKT) on täna kauplemas ca 5% kõrgemal. Põhjuseks Yahoo! (YHOO) CEO vahetus. Uueks CEO-ks on Yahoo kaasasutaja Jerry Yang. Mees on olnud ka kaua aega juhtkonnas. Kuidas see kõik Gmarketile mõjub?

    Nimelt tuleb välja, et Gmarketi ja Yahoo partnerlus saigi alguse tänu Yangile. Mees istub ka kuulsa Alibaba.com juhtkonnas ning partnerluse alguseks oli Yangi ja Gmarketi CEO Ku Young Bae kohtumine Internetikonverentsil Hiinas, mida oli pidamas Alibaba.com asutaja Jack Ma. Yang oli Gmarketi ärist nii sisse võetud, et see pani aluse alliansile. Mehele meeldis Gmarketi ärimudel rohkem kui eBay oma.

    Lisaks on Yang Taivani päritoluga ning seetõttu ilmselt ta sealset "kasvu" armastab ja Gmarketi tänasele hinnaliikumisele ongi aluse andnud spekulatsioonid Yahoo huvi suurenemise valguses sealse piirkonna vastu.
  • Gmarketi float on kitsukene ja demonstreerib päris hästi, mis suure huvi korral aktsiaga juhtub. Lihtsalt kõigile soovijatele sobiva hinnaga kohe ei jätku.
  • Täna kiidetakse Gmarketit (GMKT) IBD-s:

    GMarket profiled in New America section of IBD (20.55 ) : IBD reports as South Korea's e-commerce mkt has grown over the past few years, small business owners have tried to cash in. Problem is small- and medium-sized businesses often don't have the financial resources or brand power to develop and sustain their own Web sites, says Young Bae Ku, chief executive of South Korea's Gmarket. So, many of them sell their wares on Gmarket's Web site, gmarket.co.kr, which is a retail e-commerce marketplace. Gmarket owns no inventory. Rather it hosts transactions between other parties. It helps sellers manage, promote and service transactions.
  • Gmarket (GMKT) on tänase turu languse peale üle 6% miinuses. Kiire kasvuga ettevõte huvitava valuatsiooniga. Meie arvates oleks nendelt tasemetelt päris mõistlik aktsiaid portfelli lisada.
  • Kes eile Gmarketit ostsid, võivad täna küll rõõmustada. Aktsia peale eilset 6% plussis.
  • Panen siia ühe internetiblogi lehekülje, kus on üritatud prognoosida võimalikke Gmarketi homseid kvartalitulemusi. Minu arust päris asjalik jutt ning huvitav mõttearendus - soovitan üle vaadata. Kui varem on Gmarketi jaoks olnud probleemiks ka negatiivne valuutaefekt, siis viimasel kvartalil on seis pöördunud ning Woni suhtes 2.4% nõrgenenud dollar võiks dollarites mõõdetuna (analüütikute ootused dollarites) näidata Gmarketi kasumeid pisut suuremana...
  • kuidas targemad härrased täna käituda soovitavad. kas võtta kasumit.? yldine turu trend paistab allapoole olevat ja nagu tulemuste hooaeg on näidanud myyakse paljud heade tulemustega tulnud ettevõtted järgmine päev ikkagi alla.
  • maidre, me kommenteerime ka Pro all lähemalt varsti, kuid hetkel me kasumit võtmas ei ole (sõltub muidugi kui palju aktsiahind turu ajal kerkib). Aga hetkel $24 tasemel me veel kasumit realiseerimas ei ole - pikaajaline idee ning firma on oma tegevusajalugu vaadates väga tugevas situatsioonis ning juhtkonna sammud on olnud väga õiged. Reklaamikäive oli muljetavaldav ning konverentsikõnel kuuldu tuleviku osas samuti.
  • Nüüd ka põhjalikum kommentaar meie poolt Pro all üleval. Soovitan kõigil Gmarketi investoritel kindlasti lugeda.
  • Citi on kergitanud Gmarketi hinnasihi $26.3 tasemele.
  • Panin pisikese intervjuu Gmarketi juhiga koos mõningate kommentaaridega LHV Pro alla üles.
  • Kas oskab keegi miskit kosta selle aktsia kohta täna?
  • LHV on olnud GMKT suhtes väga positiivne, aga tehniline pilt näitaks küll nagu allapoole 200 emat langemist.
  • Me oleme jätkuvalt positiivsed ettevõtte osas. Midagi firma tegevuse osas muutunud ei ole, küll aga on Korea turg ise kannatada saanud päris palju viimasel ajal.
  • Kui eelmisel neljapäeval Lõuna-Korea aktsiaturg kukkus ca 10% ning päeva avanedes ka Gmarket tohutult allapoole kolises, kasutasin nõrkust aktsia ostmiseks, tehes seda $18.06 pealt. Mis tehnilisse analüüsi puutub, siis minu nägemuse järgi pole see Gmarketi puhul investori jaoks kaugeltki kõige mõjuvam põhjus, vaid soovitame keskenduda ettevõtte atraktiivsetele fundamentaalnäitajatele.
  • RBC soovitab Gmarketi aktsiaid nõrkuse pealt osta. Hinnasihiks $27.

    RBC recommends investors add to positions in GMKT as both EBAY and GMKT continue to pull away from the second tier players and competitive intensity eases in the Korean e-commerce market. As a result, they believe competitive pressure on take rates should abate and margins will likely work higher. Firms believe fundamentals are on-track so far this quarter and our positive outlook on GMKT shares remains unchanged - maintain Outperform rating.
  • Kaalun ostmist. Millised võiksid olla LHV prognoosid aastalõpuks? Fundamentaalselt tundub väga atraktiivne.
  • jyriado, GMKT kohta kõik vajalik Pro all olemas. Meie tees ei ole muutunud ning me oleme jätkuvalt firma suhtes positiivselt meelestatud. Mõistagi on meil pikaajaline nägemus, mitte vaid aasta lõpuni.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon