Mis toimub SCSS ja PMCS? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Mis toimub SCSS ja PMCS?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Soovitud LHV Pro all aktsiahinnad kukkuvad dramaatiliselt. Kas oskab keegi kommenteerida, milles on asi?
  • sa oled näinud mõnda aktsiat, mis ainult ülesse liigub?
    ma näiteks täna ostsin SCSS'i, hea hind on ju
  • Vipo, PMCS-i puhul kivi minu kapsaaeda, et ei ole seda ideed Pro all uuendanud. Aktsial oli $7.9 juures päevalõpu stop ning 8.mail sulguti sellest allpool ja idee on suletud -1.5% kahjumiga.

    Vabandused, et antud idee nii pikaks ajaks tähelepanuta oli jäänud.
  • vipo, SCSS näol on tegemist pikaajalise investeerimisideega. Meie arvates on tegemist hea riski/tulu suhtega investeeringuga ning kõikumised aktsiahinnas on loomulikud.
  • Sten, vabandused loomulikult vastuvõetud. Loodan et teine kord ideed tähelepanuta ei jää.
    P.S. Huvi pärast küsiks..palju üldse kauplemisideeid Teie poolt Sten väljapakutud sai edukalt realiseeritud? Nüüd ostsin jällegi Teie soovituse järgi SSCC...Tundub et see ka üle 13.20 ei tõuse.

  • Kas LHV võtaks lühidalt kommenteerida SCCSi viimaseid uudiseid, soovitavalt enne börsi avamist.
  • kaidoke, pidasid silmas ilmselt SCSS :)

    Kommenteerime kindlasti enne avanemist...
  • Oi krt, näpukas. Jah muidugi, SCSSi. Tänud.
  • Kommenteerisime Pro all SCSS olukorda lähemalt. Üldiselt avaldab keeruline majandusolukord ettevõttele mõju ning arvestades, et ettevõtte turundusjuht lahkus mais, olid probleemid ette näha. Lisades siia võrrandisse ka BBBY ja WSM, siis oli hoiatus oodatud. Turundus on ettevõtte peamine leib ning konkurendid on viimase osas paremat tööd teinud. Müügitöö osas on SCSS nagu jalust löödud olnud - seda näitab võrreldavate poodide äärmiselt kehv müüginumber.

    Paari kvartali jooksul ilmselt leevendust siit ei tule, kuid turundustiim on täna käske saamas otse firma juhilt McLaughlinilt. Lisaks hinnatakse ümber senine turundusstrateegia ning aasta lõpus ollakse juhtkonna sõnul agressiivsemad ja julgemad.

    Suur aktsiate tagasiostuprogramm (üle 30% mcapist) on toetamas ettevõtte juhtkonna pikemaajalist nägemust. Lisaks ollakse agressiivsed ostude osas kui aktsiahind peaks langema. Juhtkonna usku aktsiate tagasiostudesse ning aktsionäridele tulu genereerimisse näitab ka valmidus võtta tagasiostudeks võlga.

    Ilmselt saab 2007. aasta olema ettevõtte jaoks raske ning kuni uus turundusplaan vilju näitamas ei ole, ei näe me lähiajal ka kõrgemaid hindu. Kuid asjaolu, et ettevõtte juht on astunud turunduse etteotsa ning aktsiaid ostetakse nii agressiivselt tagasi, paneb meid uskuma ettevõtte pikaajalistesse plaanidesse ning soovitame riski taluvatel investoritel jätkuvalt aktsiaid osta.
  • SCSS juba täitsa normaalsel tasemel ehk kui pro alla idee 21% miinuses ja LHV targad soovitavad siis õige aeg täiendada oma potfelli, mis sai ka tehtud.
  • jätsin mainimata, et ka tehniliselt toetab 3 kuu graafik põrget ja lisaks mainitud aktsiate tagasiostmise võimalus soodsamalt tasemelt.
  • tundub, et praegu oleks nagu viimane võimalus SCSS pikaajalisest positsioonist loobuda. Aktisa on olnud viimased 3 kuud pea pidevas langustrendis ja ei näe mingit võimalust, et tõuseks tagasi vähemalt LHV sisenemise tasemele lähima aastagi jooksul. Pean tunnistama, et SCSS oli esimene pikema investeerimise horisondiga aktsia mille endale LHV Pro soovitusel portfelli lisasin ja kuna puuduvad sügavad teadmised aktsiaturust siis ei osanud hetkel ostu ka ise analüüsida. Nii et 25% lossi või tuleks veel langemist oodata?
  • Me jääme oma teesile kindlaks ning kui ideed sulgeda plaanime, siis räägime sellest Pro all. Turundusjuhi lahkumine tuli firma jaoks halval ajal arvestades majanduskliimat, mis on omakorda teinud konkurentidele elu lihtsamaks. Arvestades, palju turg praegu langenud on, ei ole SCSS kukkumine ka mingi ime - samal ajal hotellid jätkavad madratsite ostmist ning Selectil tuleb oma turuosa tagasi võita (seda olenemata turusituatsioonist) ning seda nüüd ka juhtkonnalt ootame. Housing situatsioonilt paranemist oodata ei ole ning selles osas on risk üleval, kuid ootaks, et ettevõte suudab teha seda, mida ka ajaloolis tehtud on: uuesti turundus käima saada ning konkurentidele vastu astuda. Firma juhtkond on valmis võtma laenu aktsiate tagasiostuks, mis näitab, et nad ka ise on seda uskumas.
  • Kas LHV gurudel on infot, mis póhjendustega Matrix Research SCSS-i hinnasihi Strong Sell peale langetas?
  • Vabandust, mitte hinnasihi, vaid soovituse ikka :)
  • Kaidoke,

    Matrix Research pole just kõige suurem 'maja', mis turge mõjutaks. Nende 30. augusti note'ile pole küll ligi saanud, kuid ainuüksi juba aktsia liikumine sel päeval näitas, et millestki väga uuest seal ei räägitud.
  • Nädalavahetuse Barron'si andmetel oli Matrix parim aktsiasoovitaja viimase 6kuu ja 12 kuu lõikes.
  • Kui SideKick juba teema üles võttis, siis panen siia kõnealusest kirjatükist ka illustreeriva tabeli:

  • Ma tooksin Matrixi puhul välja ka selle, et nad on eelkõige kvantitatiivse lähenemisega. Ma olen seda nende edu alati imestanud.
  • Fidelity discloses new 10%+ stakes in several stocks in 13G filings ... SCSS (10.6% stake)
  • Fundamentaalselt on SCSS päris karune vist-kes see ikka neid luxtooteid enam ostab, kui kodugi käest võetakse. Tehniliselt pole ka asi parem, vt ntx StockTA.com. Kas peaks lähiajal mingi soodsama väljumiskoha otsima, et loss võimalikult väikseks kujuneks?
  • Lukstooteid ostetakse küll, TPX on selles osas väga head tööd teinud. Kaotajaks on olnud SCSS. Kõik on mõlema firma puhul turundamise taga, mille osas SCSS viimasel ajal vigu on teinud - siit ka võtmeisiku lahkumine.

    Languse taga on järgmised põhjused (SEC filings, form 8-K, 9/12/2007):
    · First, retail sales trends have improved relative to our performance in the first and second quarters. That stated, our business performance is not as consistent as we would like, including sales which were below last year’s record Labor Day weekend;

    · Second, we are currently on track to achieve the low-end of our full year sales and earnings targets. However, sales improvements are not likely to be sufficient to achieve the current third quarter consensus estimate of $0.27 per diluted share, and

    · Third, we have invested an additional $37.6 million to repurchase 2.3 million shares of stock this quarter at an average price of $16.65 per share.

    Hetkel hoiame aktsiaid ning jälgime olukorda pingsalt muutuste osas. Firma on taolises situatsioonis ka varem olnud ning hetkel ollakse kehvas situatsioonis "tänu" turundusosakonna juhi lahkumisele. Selles osas ootame muudatusi, kuid need ei ole üldiselt kiired tulema.

  • TRX,

    Oma 8-Ks andis Select Comfort ülevaate 10-nädalase perioodi (lõppes 8. detsembril) tulemustest. Kuna kvartali lõpuni on veel kolm nädalat, võivad trendid veel muutuda, kuid kahtlen selles.

    Kuigi müügitrendid paranesid Black Friday ajal, olid need allapoole ootusi peale pühadeperioodi ning on tänaseni nõrgenenud. Seetõttu usub ka firma, et jääb antud prognoosidele alla. Samuti nähakse keerulist ärikeskkonda 2008. aasta jooksul, mistõttu planeeritakse kuludekärpeid. Samal ajal planeeritakse mõningate mudelitele hindade kergitamist jaanuarist.

    Select: Our focus for 2008 is to stabilize profits and maximize cash generation, while selectively investing in opportunities to restore same store growth and the company’s competitive advantages.

    Samas usub ettevõte jätkuvalt oma toote tugevusse ning ärimudelisse, mistõttu nähakse jätkuvalt pikaajalist potentsiaali.

    Hetkel on meie soovitus SCSS aktsiate osas “hoia” ning selle ka säilitame. Ma arvan, et järgmine aasta saab olema samuti keeruline firma jaoks ning praegune müügilangus ei ole mulle üllatuseks. Firma tegevus sõltub tugevalt müügitööst, mida hetkel on konkurendid tugevamalt teinud, promodes oma foam madratseid, mis on turunduslikult viinud tarbija eemale Selecti Sleep Number kampaaniast. Selecti eesmärk on täna taastada oma kampaania alustalad ning kommunikeerida seda tarbijale – ilma turundusjuhita, kes hiljuti lahkus, on see võimatu.

    Täna on firma turundusjuhiks Catherine Bur-Hall, kelle pardalevõtmine toimus vaid lühikest aega tagasi. Uus meediakampaania peaks käima minema esimeses kvartalis ning samuti tegeletakse poodide ümbermodelleerimisega.

    Sleep Number kampaaniat alustatakse turgudel, mis genereerivad 70% ettevõtte käibest ning kampaania viiakse läbi täna 37-l kohalikul jaemüügiturul võrreldes kaheksaga aastal 2001. Algselt planeeriti 10% tõusu turunduskuludele aastal 2007 ja ma usun, et laias laastus ka plaanide juurde jäädakse. Plaanitakse reklaamida ka tootearenduses läbi viidud samme. Siiani on suudetud gross marginit suhteliselt tugevana hoida vaatamata nõrgenevatele jaemüügitrendidele ning see on ka edaspidi eesmärk.

    Viimase 20 aasta jooksul on bedding industry kasvatanud käivet aastas keskmiselt 6.6% aastas. Sektori käive on langenud võrreldes eelneva aastaga vaid 2001. aastal. Üldiselt on sektor suhteliselt vastupidav majanduslangustele tänu madratsite vananemisele ja asendusostudele, mis moodustavad ca 70% müügist – näiteks hotellidele, mis vahetavad madratseid regulaarselt välja. Vananeval rahvastikul on selles samuti oma roll ning kui neid harida unekvaliteedi osas, on see osa rahvastikust üks ostuvõimelisem.

    Kinnisvarasektor on kahtlemata üks mõjur, mille paranemist ma ei usu enne 2010. aastat. Samas ma arvan, et paljud aktsiad hakkavad reageerima situatsiooni paranemisele varem, olles arvestanud juba palju negatiivsust endasse.
    Kokkuvõttes ma usun, et SCSS saab oma turundusstrateegia käima – esimest korda on selleks ka võimalus uue turundusjuhi näol kehva müügiperioodi ajal. Samuti arvan, et 2008. aasta saab olema kehv, kuid hoiame aktsiaid edasi kuna pikas perspektiivis ma usun ettevõtte juhtkonna võimekusse.

    Select: We are extremely disappointed in our operating performance this past year. At the same time, we remain confident in our ability to return the company to sales and profit growth. Our priorities are clear and programs and action plans have been developed. Marketing and sales execution remain keys to our overall performance and near term conditions dictate a disciplined approach to costs and cash flow. As we have done before, we are taking the deliberate steps required to stabilize the business and to invest selectively in the future.
  • Tänud.
    Kommentaar on nii positiivne, et jäävõi pikaks investoriks.
    Eile järelturul näpu vea tõttu tuubeldasin kogust.
  • TRX, üldiselt kogu investeerimise mõte ongi olla pikaajaline investor. Oled ju omanik reaalses ettevõttes ning sellest aru saades jõuab kohale ka teadmne, et ühe suve ja ühe talve jooksul suuri muutusi oodata on liiga ennatlik.

    Aga see näpukas on küll huvitav, kuidas juhtus? :)
  • Olen rohkem kaupleja, mitte investor.
    Uudise ilmudes vajutasin traderis "sell" asemel "buy" kiirustades, kontrollimatult edastasin orderi.....juhtub :)
  • Ma olen ka positiivselt meelestatud pikemas perspektiivis, aga ühest ei saa ma aru - kui Oliver ütleb, et praegune müügilangus pole talle üllatuseks, siis peaks seda selgemalt väljendama ka Pro kommentaarides.
    Viimasest LHV Pro kommentaarist: "Juhtkond ütles, et juulis ja augustis nähti uue turunduse taustal juba müügitrendide paranemist, kuid see on olnud vaevaline ja võtab arvatust rohkem aega. Kuigi see kvartal kulutati marketingile varasemaga võrreldes 9% rohkem, on oodata kulutuste olulist suurenemist 4. kvartalis – seda selleks, et kasvatada müügitulu ja suurendada läbimüüki."
    Sellest jääb küll mulje, Q4 oodati ikka pigem müügi paranemist.
  • kaidoke, ma ei oodanud müügilangust, aga asjaolu, et see kehvem tuli, ei ole tõesti üllatuseks. Seda nägi ka turg ette aktsia languse näol - põhjuseid ei pea kaugelt otsima. Turunduskampaania on olnud auklik juhi lahtilaskmise tõttu ja laiemalt läheb see alles käima järgmisel aastal. Retail sales on olnud nõrk ju all across the board ning kuidas saabki üllatus olla, et Selectil see samuti väga hea välja ei kukkunud!? Meie tees ei ole ehitatud üles ühele või kahele kvartalile vaid pikemale ajale. Lisaks baseerus Pro viimane kommentaar juhtkonna prognoosidele. Paranemist ka nähti pühade ajal ning nagu varasemas kommentaaris öeldud, saab läbimüügi parandamine olema vaevaline (mistõttu ei olnud praegune jama ka üllatus) - just nii on ka läinud.
  • Kahju on seda vaadata, et SCSS on viimaste kvartalite jooksul pannud raha huugama ka aktsiate tagasiostuks. Praegu on aktsia hind $7 ja raha pole :(
  • Iseenesest on ettevõttel luba aktsiate tagasiostmiseks olemas, küündides üle $150 miljoni. Kuid raha selleks bilansis tõesti pole ning see eeldaks väga suurte laenude võtmist. Tänastes laenuturu tingimustes ei peetud seda eelmine kvartal heaks mõtteks (üldiselt mõistlik otsus), kuid teoreetiliselt on neil alati võimalik ümber mõelda.
  • Kõik on vait. Kõik on shokis, sellest, mis on toimunud.
    Ja mures sellest, mis hakkab toimuma. Pole vaja muretseda. Paanikaks ei ole ENAM põhjust.
    Shit happens, sometimes.
  • SCSS puhul kardetakse vist kõige enam, et kui nüüd peaksid tulema kahjumis kvartalid, siis on omakapital varsti miinuses.
  • SCSS tuli eile tulemustega ja jäädi alla ootustele 0.05 vs 0.13 aasta tagasi 0.25.
    Läheme uusi põhjasid otsima.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon