Börsipäev 31. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 31. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile näitas Palm (PALM) esmakordselt oma viimast toodet Foleot, mida nad nimetavad „mobiili kaaslaseks.” Tegemist on seadmega, mis on niiöelda smartphone laiendus – suure ekraani ja klaviatuuriga. Foleo kasutab Bluetoothi, et sünkroniseerida ennast Treoga ning toetub viimase mobiilikommunikatsioonile. Üldiselt toode maailma ei muuda ning nagu Deutsche Bank kommenteerib (vaatamata asjaolule, et tegemist on huvitava ja võimalusi pakkuva seadmega): It is underpowered relative to most laptops (i.e. cannot run video playback), and too large to replace a mobile phone. At this point, we think the company's resources would have been better spent on building better smartphones.

    Eile oli ka Motorola (MOT) osas oodatud päev, mil firma pidi teatavaks tegema strateegilise plaani. Ettevõte teatas kulude vähendamise plaanist. Eelnevalt on teatatud tööjõu vähendamisest 3500 töötaja võrra juuni lõpuks ning kulude vähendamisest aastas $400 miljoni võrra. Lisaks plaanib juhtkond vähendada tööjõudu veel 4000 töötaja võrra aastal 2008 ning kulusid vähendada $600 miljoni võrra. Tuleb märkida, et täna on ettevõttel töötajaid võrreldav arv Nokiaga, kuid käive töötaja kohta ca 20% madalam (rääkimata kasumist). Kuigi esialgu on kuludekontroll kahtlemata õige samm firma poolt, on veel pikk tee minna – edasine kasv sõltub uutest telefonidest. Kuigi firma on teatanud uuest Q9 smartphonest, RAZR2 ja ROKR (Z-seeria) muusikatelefonist, ei ole tegemist mudelitega, mis tõsiselt tööstusharus midagi muudaks. Samas ei ole tegu ka millegi sellisega, mis neid teistest kaugele maha jätaks. Meenutagem, et sarnastes probleemides siples ka Nokia 2004. aastal ning täna on pilt hoopis teine. Hetkel on Motorola rakendanud väga karmi hinnapoliitikat ning vigu on juhtkond ka endale tunnistanud.

    Probleemiks aasta teine pool (ja eriti Q2) ja varude vähendamine, mis ilmselt annab marginaalidele veel ühe hoobi. Tuleb tõdeda, et ilmselt toodete turule toomine Apple (AAPL) iPhonega sarnasel ajal võib olla probleem, kuid pikemas perspektiivis ma Motorola tootearendust veel maha ei kannaks.

    Apple (AAPL) on viimasel ajal radaritel aina rohkem keerelnud ning eilse Apple TV/YouTube uudise taustal on taaskord põhjust analüütikutel sõna võtta. Apple TV kasutajad saavad ligipääsu YouTube contentile otse diivanilt ning tulevikus võib ligipääas iTunes poele ja internetiplatvormidele olla A-TV tavaline funktsioon. DB kommenteerib situatsiooni järgmiselt: we believe the AppleTV will cannibalize a significant portion of the $26B DVD player market over thenext several years. The availability of YouTube content (and expanded capacityoption) on Apple TV provides a glimpse of this product’s potential and its futureevolution. Longer term, we believe Apple is positioned to introduce a compellingintegrated home media infrastructure solution which could drive - Buy

  • CIBC kommenteerib päris huvitavalt Bear Stearnsi (BSC) tõmmates juba niigi konsensusest allpool olevaid prognoose madalamale. Analüüsimaja langetab oma prognoose USA hüpoteeklaenude turu nõrkuse tõttu mais. CIBC langetab Q207 EPS prognoosi $2.45 peale (varasemalt $3.16 tasemelt) ja 2007. aasta prognoosi $13.43-le (varasemalt $14.75-lt). 2008. aasta prognoos $15-le $15-75-lt. Subprime mortgage probleemid on nende arust vaoshoitud, kuid maikuine USA hüpoteekturuga seotud toodete statistika oli päris kole. Nimelt langes USA laenulepingute sõlmimise maht 38% y0y ning teises kvartalis langes vastav näitaja 9%. Vaadates USA brokereid, siis BSC puhul tuleb vaid 15% käibest väljastpoolt USA-d, mistõttu on firma USA riskile konkurente vaadates kõige rohkem avatud. Maikuine statistika toob silme ette taas sellised nimed nagu RDN, PMI, MTG, COF ja seekord mitte ainult subrime probleemide tõttu.
  • täna veel mai, aga küll juunis turule meelde tuleb, et reaalsus on ka olemas ja pidu läbi saab!
    qqqq on terve mai tegelt ju paigal seisnud, ehk 46 ja 47 vahel pendeldanud! samas 21.07.06 oli hind veel 35,6 ja sealt on 33% üles tuldud ja seda arenenud turul, siis kukkumine saab kohe suur:) ja kole olema:)!
  • Kui antud graafiku peal klikkida - parem hiireklahv-> view image -, siis näeb seda graafikut palju kvaliteetsemalt. Huvitav, miks pildid ei võiks vähemalt sama laiad olla kui siinne tekst on ?
  • Tänanses New York Magazine's on pikk lugu Cramerist (" Who the @#$%! does Jim Cramer think he is?)...

    ThinkEquity tõstab Amazoni (AMZN) hinnasihi varasemalt $66 tasemelt $80 peale.

    Baird upgrades Red Hat (RHT 22.95) to Outperform from Neutral and maintains their $28 tgt, as they believe risks swirling around the co won't materially impact future business and expect improved performance from JBoss, which should benefit improved EBIT margins, and a beneficial mix shift in the core O/S business following the release of RHEL 5 should result in higher ASPs

    CIBC initiates NYMEX Holdings (NMX 126.96) with an Overweight and sets a $144 tgt, as they believe floor operations should be ready for a slim-down, as the value added by the cost-intensive trading pits has diminished rapidly, and see several potential catalysts to drive higher earnings in the next 12-18 months, and think these catalysts can more than offset pressure from potential member shareholder sales on lockup expiries.

    JP Morgan upgrades Yahoo (YHOO 28.38) to Overweight from Neutral saying the co has addressed its weakness in display advertising by entering into partnerships with the likes of eBay and Comcast and acquiring Right Media. The firm says there is still upside to Yahoo's new search-ad features, known as Project Panama, whose international rollout should help drive growth in the second half of the year.

    BofA notes the resignation of YHOO's CTO and Head of the Technology Group should not have an impact on the rollout of Panama given that the front and back end of the new advertising platform are already built to scale and have been tested and implemented in the US. Firm reaffirms their Buy on YHOO given; 1) expectation of double-digit R.P.S. improvement in 2H07 in the US; 2) higher monetization of branded advertising through Right Media and behavioral targeting; 3) new affiliates on the branded side including the newspaper consortium, eBay (EBAY), Comcast (CMCSA), and Viacom (VIA); and 4) Adoption and monetization of mobile products.

  • GDP-prel +0.6% vs +0.8% consensus. GDP number on nõrgim 2002. aasta lõpust saadik.

    Chain Deflator-prel 4.0% vs +4.0% consensus

    Initial Claims 310K vs 315K consensus
  • 2. oktoobril 2002. aastal tegi S&P500 oma viimase aja põhja 780 punkti juures. Sellest tasemest on indeks vähem kui 5 aastaga pea kahekordistunud. Bloombergi väitel on S&P500 indeksi komponendid kasumeid arvestades veel 45% odavamad kui 2000. aastal, mil indeks oma tipu tegi. Aga siinkohal tasuks siiski meeles pidada, et tagasi vaadates on nõustutud, et tol ajal oli tegu juba börsimulliga, mistõttu selline võrdlus on minu arust pisut kohatu…
  • Energia raport pakkus isegi väikese üllatuse.

    Kütuse varud suurenesid 1.361 miljonit vs oodatud 1.5 miljonit barrelit
    Distillaatide varud suurenesid 0.147 miljonit vs oodatud 0.7 miljonit tõus
    Toornafta varud vähenesid -1.956 miljonit vs oodatud 1.0 miljoniline tõus

    Maagaasi varud näitasid 107 bcf-list tõusu, mis vastas oodatud 105 bcf-lisele tõusule.
  • SEC määras LHV-le kopsaka trahvi. Uudis hetkel AK-s. Paluks kommentaare.
  • LHV-le siiski suht väike trahv. Oli vist 675 tuh $?
  • http://www.etv24.ee annab täpsema kommentaari alljärgnevalt, kuid oleme rõõmsad, et kogu see segadus on tänaseks möödas ning saame rahus vaadata tulevikku ja keskenduda oma klientidele ning aidata neid endale seatud investeerimiseesmärkide täitmisel.

    Peek ja LHV peavad kokku trahvi maksma 23,4 miljonit krooni
    31.05.2007 19:46

    New Yorgi ringkonnakohus mõistis LHV endisele töötajale Oliver Peegile lõplikuks karistuseks 1,35 miljonit USA dollarit (15,7 miljonit krooni) ja pangale 650 000 dollarit (7,7 miljonit krooni).

    Lisaks peab Peek tagasi maksma ebaseaduslikult saadud tulu 13 miljonit USA dollarit (151,5 miljonit krooni), teatas USA väärtpaberiinspektsioon SEC.

    Investeerimispanga LHV endise töötaja Kristjan Lepiku ja USA väärtpaberiinspektsiooni SEC vahelise kohtuvälise kokkuleppe kinnitas USA kohus mullu augustis. Kokkuleppe tulemusel pidi Lepik tagasi maksma 6,7 miljoni krooni ulatuses tehingutelt saadud kasumit.

    Süüdistuse kohaselt kasutasid LHV töötajad Oliver Peek ja Kristjan Lepik väärtpaberitega kauplemisel BusinessWire’ portaalist varastatud konfidentsiaalset informatsiooni ja teenisid selle abil enam kui 100 miljoni krooni ulatuses ebaseaduslikku tulu.
  • täiesti normaalne situatsioon ja otsus kui ebaseaduslikku tulu on rohkem kui 1 mln

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon