Börsipäev 24. juuli - nõudlus iPhone järele nõrk!? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 24. juuli - nõudlus iPhone järele nõrk!?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna hommikul on CIBC väljas väga huvitava kommentaariga, mis arvatavasti toob Apple (AAPL) aktsiahinna natuke maisematele tasemetele.

    Analüüsimaja toob välja, et nende poodide checkid näitavad, et viimase 10 päeva jooksul on iPhone nõudlus märgatavalt langenud. Poodide varud on kasvanud ning nõudlus on õhuke. Enamus Apple poodide külastajatest ei vaadanud isegi seadme poole ning väga vähesed ostsid. Arvestades kõikide analüütikute überpositiivsust viimasel ajal, siis taoline kommentaar on nagu välk selgest taevast.

    Kehva nõudluse tagajärjel ilmselt AT&T ja Apple plaanivad suurendada oma panust turundusse. Ning CIBC usub, et Apple plaanib tutvustada 3G versiooni USA turul novembris (enne holiday seasonit ja varem kui oodatud). Tõin mõnda aega tagasi ära ka ühes börsipäevas iPhone nõrgad kohad ning üllatusena ei tule see, et üheks toote nõrgaks kohaks on just kehv andmeside (EDGE).

  • Kõnealune börsipäeva foorum oli 2. juuli, kuhu saab kiiresti kohale, klikkides siia. 
  • "Enamus Apple poodide külastajatest ei vaadanud isegi seadme poole.." :)
  • umbes 4% kukkumist selle kommentaari peale tundub mulle loogiline
  • Arvestada tuleks ka seda, et iPhone on limiteeritud saadavusega ainult USA turule suunatud aparaat. Võrreldes enamuse muude vidinatega, kus peab olema täidetud tingimus a) raha olemasolu, on iPhone ostuks vaja veel täita tingimused b),c),d) jne ning alles siis on Steve nõus sulle seda müüma. Ma pole nii kindel, kas kõike seda just turundusega parandada annab, eriti kui tuua võrdluseks iPod mis on praktiliselt igal pool (ka Eestis) lihtsalt sularaha eest müügis.
  • Oliver, minu eilne Apple "dooming" müük oli igati õigustatud ;) TTrustile läheb muidugi auhind!
  • Kust selle kommentaari algteksti saaks lugeda?

    Tänud!
  • Nii, et müüd täna Apple lühikeseks! Reward on tõesti suur.
  • Citigroup on tulnud täna kaitsma Wachoviat, leides, et aktsiaid on odavaks muutunud. Kommentaaris tuuakse välja, et Wachovia näol on tegu väga atraktiivse pangandusfrantšiisiga USAs, ühe parima jaekliendile mõeldud pangaga ning omab head müügitulu korvi. Kuigi Wachovia 2. kvartali tulemused ei toonud investoritele oodatud rõõmusõnumit, usub Citi, et hiljutine nõrkus aktsias on loonud väga hea ostukoha, kaubeldes kõigest 9.5-kordsel Citi kasumil, mis jääb niigi turu poolt oodatule alla. Lisaks pakub WB aktsia 4.6%list dividenditootlust.

    Citi hinnasiht aktsiale on kogunisti $60 ehk 20% enam tänasest WB $48.82-lisest turuhinnast.

  • jyriado, sa olid tõesti täpne :)

    puhkjapojad,
    kas sa pead silmas CIBC algset kommentaari? Selleks sa pead olema CIBC klient või mõnda infokanalisse end subscribema või siis häid kontakte omama. Enamus sellest kommentaarist on ära toodud ka http://notablecalls.blogspot.com/

  • Netflix (NFLX) avaldas eile oma Q2 tulemused, mis küll kasumi osas ületasid ootusi (EPS $0.31 vs $0.23 konsensus), kuid muus osas olid pettumust valmistavad.

    Ettevõtte prognoosid jäid analüütikute ootustele alla: 2007. a oodatakse kasumit aktsia kohta $0.62-0.76 vs $0.76 konsensus ja käivet $1.17-1.185 mlrd vs $1.25 mlrd konsensus. Samuti teatati esmakordselt klientide arvu vähenemisest kvartali baasil. Selle aasta lõpuks prognoosib juhtkond klientide arvuks 6.8-7.3 mln (varasem prognoos oli 7.3-7.8 mln).

    Citigroup näeb omapoolsetes kommentaarides nõrkuse taga tugevat konkurentsi eelkõige Blockbusteri (BBI) näol ja sellest tulenevaid hinnaalandusi. Netflix ei ole suuteline piisavalt kulusid kärpima ja seetõttu avalduvad hinnaalandused ka otseselt kasumireal. Kuigi juhtkond 2008. a prognoose ei andnud, siis võis nende sõnavõtust CC-l välja lugeda, et 2008. a võib kasum hoopiski langeda. Senini oodati 2008. a analüütikute poolt keskmiselt 23%-list kasumikasvu. Kui eile teatatud hinnaalanduste tõttu langes Netflixi aktsia 12%, siis järelturul lisandus sellele veel 4.5%.

    Citi säilitab müügisoovituse hinnasihiga $14, mis asetab Netflixi 23-kordsele Citigroupi poolt prognoositavale EPS’ile.
  • Thanks Oliver! Internet on imeline asi ja leidsin juba vahepeal küsitud info.
  • no problemo, puhkjapojad. Mulle ka meeldib internet..
  • Kuulasin ühte päris huvitavat intervjuud Diamond Hilli Investment Groupi tegevdirektori Ric Dilloniga. Midagi väga uut ei olnud, kuid väärt kuulamist kahtlemata. Ära märgiti RIG eilne ühinemine GSFiga ja seda, et tehinguga ei kaasnenud mingit preemiat. Dillon usub, et private-equity ülevõttude seeria on jõudnud finišisirgele – seda teesi toetab tegelikult ka viimase aja BX aktsia liikumine. Ülevõtmised on turgu kõvasti toetanud ning Dillon on õige karuse nägemusega, uskudes, et järgneval viiel aastal jäävad USA turgude nominaalsed tootlused ajaloolistele tootlustele alla.

    Nafta hinna osas prognoosib Dillon, et pikaajaliseks hinnaks võib kujuneda $60. Nafta nõudlus on lühiajalises plaanis ebaelastne, kuid pikas plaanis mitte. $100list naftat, kui üldse, näeksid nad väga lühiajalises plaanis. Dilloni sõnul hindavad enamus nafta ettevõtteid praegu sisse pikaajalist nafta hinda $55 juures, mis ühtib suuresti ka Deutsche Banki arvamusega.

    Maagaasi osas leiab Dillon, et järgmise 5 aasta keskmine hind võiks olla $8 mbtu eest. Täna on hind $6 juures, mis jätab gaasihinnale võrreldes naftaga oluliselt rohkem ruumi ülespoole liikumiseks. Devon Energy(DVN) ja Apache (APA) on Dilloni ühed lemmikud.

    Võlakirjade kohta ütles Dillon, et kuna 10-aastase võlakirja eest saab täna 5% ning nende pikaajaline prognoos USA turgude tootluste osas järgnevatele aastatele on samuti 5%, on võlakirjaturg muutunud vägagi atraktiivseks – eelkõige just konservatiivsematele ja vanematele inimestele, kelle investeerimishorisont ei saa vanuse tõttu enam väga pikk olla.. Võlakirjaturu tootlus on põhimõtteliselt riskivaba, aktsiaturu oma aga riskantne.

    Intervjuud saavad soovijad ise kuulata siit.

  • Kuskil on käärid - 6 min. tagasi teatas süsteem järgmist uudist:

    14:58:00
    AT&T Corp-T says it activates 146,000 iPhone Subscribers in last 2 days of June-Dj
    AT&T said that iPhone sales are "strong" and that store traffic is aboive "historic levels."
  • jyriado, esimene kommentaar käib juuni kohta (CIBC viimase kümne päeva kohta) ja traffic ongi ilmselt tugev võrreldes minevikuga (kuid see ei tohiks kellelegi enam uudis olla).
  • Mis kummalisel põhjusel nad seda siis uuesti kuulutavad?
  • Jah, kui AT&T oleks öelnud "we have not noticed any changes in traffic", siis oleks ikka päris hapu lugu ju.
  • CFC tuli tulemustega, mis jäid analüütikute ootustele alla. Peamiseks põhjuseks taas langevad elamuhinnad, mis põhjustavad laenude defaulte. Huvitav on märkida, et seekord ei räägitud ainult subprime laenudest vaid probleemid on levinud juba ka teistesse hüpoteeklaenude kategooriatesse. Lisaks kardetakse, et 2007. aasta teine pool saab olema väga keeruline. Firma teatas, et krediidikulud on peamiselt suurenenud kvartali jooksul "prime" home equity laenude investeeringutelt, mitte enam "subprime."

    Viimane on päris suur üllatus ning negatiivseid mõjusid teistele pankadele võib samuti näha, aktsia kaupleb eelturul üle 7% madalamal. Lisaks kindlustajad RDN, PMI jne võivad pihta saada.

    CFC: biggest loss in qtr came from "prime" equity loans
  • oliver, hästi välja toodud AAPli point -- 12 points ...mis hinnalt short oled?
    teistele -- märksa huvitavam ja parem lähenemine kui TA ju
  • CFC insiderid on juba päris pikka aega aktsiaid müünud. Siia kõrvale on huvitav vaadata Citigroupi tänast Wachovia Corp (WB) upgradei, mis teatab, et nende arvates on ettevõtte krediidirisk väiksem kui teistel pankadel. Hetkel tundub, et CFC kommentaarid võivad Citi calli summutada...
  • abesiki, around 1st prints üle 142.5

    Täna eelturul BTU tulemuste peale tugevalt alla kauplemas. Ma ei ole lähedalt uurinud tulemusi, kuid BTU tegutseb peamiselt PRB regioonis (61% aastal 2006 tootmisest), samuti ACI (68% tootmisest), mis ele tulemustega tuli ning üles osteti. BTU guidance on muidugi ugly..
  • Apple (AAPL) lubatud -4% sai siis nüüd täis
  • Peabody tänast kasumiaruannet natukene puurides jääb silma, et aastalõpu EBITDA prognoose vähendatakse tervelt $150 miljoni võrra seoses valuutaefekti ning vähendatud müügiga Austraalia vahepealsete sadamate piirangute tõttu. See on peaaegu 10% aastasest EBITDAst Põhimõtteliselt võib seda ka ühekordse mõjurina vaadata.

    Tööstusharus on nõudlus ja pakkumine hetkel veel natukene tasakaalust ära, kuid BTU, ACI jt tootmise vähendamiste läbi võib oodata selle üpriski kiiresti tasakaalu tasemele tagasi jõudmist. Taaskord kinnitati tugevat nõudlust Hiina ja India turgudelt ning et Indoneesia söe eksportijana on vihmaste ilmade tõttu viimasel ajal pakkumist regioonis oluliselt vähendanud. Samuti on Venemaa sisenõudluse kasvu tingimustes vähendamas oma ekspordimahte.

    BTU avatus ka söenõudluse turgudele ka väljaspool USA-d tõstab ettevõte teistest paremini esile.
  • A Market Shift Starts With Small Moves
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    7/24/2007 8:14 AM EDT


    What concerns me is not the way things are, but rather the way people think things are.
    -- Epictetus

    As earnings reports continue to roll in, the atmosphere has a growing undercurrent of concern. Reports aren't bad, but the reaction to them has not been very positive. This morning, for example, both Texas Instruments (TXN) and American Express (AXP) are trading down, although both reported in line with expectations.

    What is so tricky about the market at times is that what ultimately causes a change in the trend isn't the facts, but rather the way those facts are viewed. Earnings season isn't really going to change anything as far as the big picture goes. We still have all the same positives and negatives in place. We still have strong international growth, subprime worries, weak housing and the Fed on the sidelines.

    The thing that we need to focus on is how perception and mood and attitude and thinking change as events unfold. The biggest mistake we can make is to believe that as long as economic conditions remain essentially the same that market direction cannot change.

    That is what ultimately traps most investors when the market starts to turn. They continue to believe that since there has been no dramatic turn in events that the market has to continue to trend in the same direction. If nothing has changed, then we should just stay the course, right?

    Keep in mind that the bears are not necessarily wrong about all those negatives that are supposed to be lurking out there. They may be right, but the market simply hasn't cared. That doesn't mean the market will never care. Investors may suddenly decide to embrace the bearish case even though there is no major news or events to trigger a shift.

    I bring this up this morning because it feels like there is a little gloom in the air. Earnings reports aren't bad, but the market is sure not reacting to them the way the did last quarter. The action yesterday, while positive if you focused on the DJIA, was quite mixed under the surface with some poor action in a number of quarters.

    I don't want to get unduly negative here, since the indices are still in good shape technically, but the mood of the market seems to be subtly shifting, and I want to make sure we stay very attuned to that as we navigate earnings reports.

    We have a negative start to the day as earnings reports are unappreciated. Europe was weak overnight on soft commodity pricing, so keep an eye on miners. Oil is down, gold is up.
    ---------------------------
    Ülespoole avanevad:

    Gapping up on strong earnings/guidance: JDAS +13.6%, CPO +6.3%, DGX +6.1%... M&A: RPB +24.1% (RPB being acquired by Liberty Property Trust for $14.70/share)... Other news: MVIS +17.7% (signs agreement with Motorola to develop pico projector display for mobile applications), GGBM +10.3% (continued momentum following yesterday's 75%+ move higher), NRMX +10.0% (granted fast track designation from FDA for tramiprosate), FONR +9.0 (says radiologist buys 11th and 12th Fonar upright MRI and agrees to purchase four more), AMSC +8.0% (receives new $70 mln order from China's Sinovel Wind), OCNF +5.7% (positive Cramer mention).

    Allapoole avanevad:

    Gapping down on weak earnings/guidance: CTHR -13.5%, UIS -10.9%, MICC -12.0%, EDU -7.9%, RVSN -7.3%, CFC -7.5%, ATHR -6.4%, WGOV -5.8%, WYE -5.3%, NFLX -4.8%, BOW -4.2%, TXN -4.1%, BTU -3.9%, CRDN -3.5%... Other news: SNCR -5.6% (there have been multiple broker comments this morning discussing softer iPhone demand; T's earnings release gave an indication of actual iPhone activations), BZH -5.1% (co discloses that SEC probe turns formal), AAPL -4.5% (multiple broker comments this morning discussing softer iPhone demand, T's earnings release gave an indication of actual iPhone activations).
  • selle tulemuste tabeli võiks äkki panna lingitavaks esilehelt kui seda pikemalt pidama hakatakse
  • yanek, mõtleme sellele. Siis peaks link ilmselt ilmuma vaid tulemuste hooajal, kuid peaksin juurdlema natuke kuidas ja kuhu seda paigutada.. Kui väga head kohta ei leia, siis jääb ilmselt nii ikka, et foorumist suuname. Väga kirjuks ei taha esilehte ka igasugu linkidega ajada, kuid vaatame.
  • Countrywide (CFC) kommentaarid mõjuvad turule väga kehvasti. Lisaks krediidistandardite kitsenemisele nii prime kui subprime laenude puhul ütleb ettevõte välja järgmise kommentaari: seeing home price depreciation at levels not seen since the Great Depression..

    Says that a small % of lost homes are due to payment shock; says 60% is due to some sort of loss of income; 25% attributable to death or divorce; says a significant amount is explained by investors unable to get out of the property

    Ettevõtte kommentaarid töötusemäära osas ei tundu ka olevat kuigi julgustavad: co says so far what they have seen in deliquencies is due to people losing job, losing health, lost marriage
  • Cramer teeb showd CNBCs... ütleb, et CFC kvartal oli kvartal põrgust ning tema ostaks pute igale homebuilderile, kuna mõni neist võib minna pankrotti. Ilmselt on see ka võimalik, kui vaadata, kui palju PHM hiljuti maha pidi kirjutama oma varadest, kuid ilmselt oleks pidanud seda ära tabama juba ammu...
  • NYSEl rakendati kauplemispiiranguid. NYSE saab kauplemispiiranguid programmkauplemisele seada kui NYSE Composite Index liigub 150 punkti või rohkem võrreldes eelmise päeva sulgumisega
    . Piirangud jäävad paika kuni päeva lõpuni või kuni liikumine on kahanenud 70le või vähemale punktile.

    Antud piirangud lubavad programmidel müüa vaid uptickidel ja osta vaid downtickidel...
  • ma vaataks asja sealt, et 12 kuud täpselt tõusu, kaua võib, nüüd on enamus tulemusi käes ja kuhu nüüd? mulle tundub, et aint alla, aga ootame nädala lõpuni, aga järgmine aint alla. ka parimatel pulli turgudel, pole nii pikka pidu olnud(ehk vaidleb keegi vastu?), kui tõus on olnud juuli lõpuni, siis siit on mindud alla, vaielge vastu ja nüidake periood, ma ise ei leidnud viimase 10 aasta jooksul!
  • Huvitav mõne päevaga kukkus pullide osakaal 51%ni
  • rakuc, vihjad investor intelligence statistikale? Ma küll ei tea täpselt, kuidas seda arvutatakse või koostatakse, aga arvan, et selle statistika täpsuses (või pigem olulisuses) võib kahelda. Otsuste tegemisel see ilmselt väga palju kaasa ei aita.

     

  • p/c ratio oli 1,2-1,4 kandis, ehk ka miskit hullu ei paista veel!
  • AA Investors Intelligence numbrid arvutatakse nii, et küsitletakse 150 (oli vist?) newsletteri kirjutatajat ja selgitatakse nende meelsus välja. Eks ta mingi pildi annab, aga ma ka liiga suurt rõhku nendele numbritele ei paneks.
  • thanks, kristjan. See muidugi paneb asja kohe teise perspektiivi - valim tundub suhteliselt väike. Fondirahast ja nende kohta, kes tõsisemalt liigutavad turgu, see ilmselt päris adekvaatset pilti ei anna. Suurema pildi emotsioonidest annab ehk järgmine graafik:

     

  • Just, pigem olen ma aru saanud, et need sellised väiksed sõltumatud newsletterite tüübid. Pigem tasuks tõesti vaadata fondide rahavoolu (fund inflows/outflows) ja seda kuidas need suuremad spekulandid käituvad, mis Oliver graafikul tõi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon