Börsipäev 7. august - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Börsipäev 7. august

Log in or create an account to leave a comment

  • Täna kell 14.15 ET (Eesti aja järgi kell 21.15) teatab Föderaalreserv oma intressimäärade otsusest. Turu konsensus ootab jätkuvalt, et määrad jäetakse samaks, kuid oodatakse sõnastuse muutmist ning väga kiiresti on tõusnud ka ootused aastalõpu intressimäära langetamise osas. Eilne ralli oli 4 viimase aasta suurim, mis viitab investorite lootusele, et Föderaalreserv on oma sõnadega turge toetamas. Reaktsiooni otsusele on raske prognoosida, kuid börsipäeva viimased paar volatiilset tundi on turule taaskord pea et tagatud.
  • Eilse teema jätkuks:

    Peale juuni alguses välja antud A Full House Sell Signal’it Morgan Stanley poolt, on nad nüüd pakkumas välja mõningad ideed, mida Benjamin Graham nende arvates turult osta võiks. Kuigi MS ei usu, et praegused tasemed on põhjaks, on nende arvates tegu pullituru korrektsiooniga. Morgani arvates näeme aasta lõpu poole veelgi paremaid sisenemispunkte.

    Aga mida võiks Benjamin Graham täna oma portfelli osta? MS usub, et need võiksid olla suured ettevõtted farmaatsiast, telekomisektorist, naftasektorist või materjalid (materials). Lisaks usuvad nad, et UK võiks olla huvitav koht raha paigutamiseks. Vältida võiks väikeseid firmasid, IT, industrials, lisaks Hispaaniat ja Norrat. Konkreetsete turvaliste firmadena toovad nad välja AstraZeneca, GSK, Porsche, Unilever. Farmaatsia osas oleme ka LHV Pro all positiivselt meelestatud IXJ näol.

    Bottom line. We think this is a bull market correction, not the end of the cycle for another 2 years or so, when further inflationary pressures and more Fed rate hikes lead to the next recession. The bull market correction in MSCI Europe is 7.2% as of last Friday, and needs to be 1.6% to 8.5% larger from here on our models, in the most benign of cases. This could take days, but it could also be longer and more severe if the growth cycle if questioned at some point. For now we prefer Pharma, Energy, Tech & Telcos. When the correction is over, leaders are likely to include Financials, Cyclicals and Tech.

  • USA hüpoteeklaenude mured on üle kandumas ka tugeva krediiditaustaga laenajatele. Kuigi 10-aastase Jumbo-loansriigivõlakirja hinnad on tõusnud ja yield langenud, on jumbo-laenude intressid tõusnud. Tegemist on laenudega, mis ületavad teatud rahalise piiri, kust edasi Fannie Mae enam laenu ei taga. Reeglina peaksid riigivõlakirjade ja jumbo-laenude intressid liikuma käsikäes. 

    Selliste laenude osakaal peaks moodustama 16% kõikidest USA hüpoteeklaenudest. Kui veel maikuus oli jumbo-laenude intress 6.5% ja juunis 7.1%, siis eile olid intressid juba 7.34%. Intresside tõstmise põhjuseks ei ole mitte niivõrd kartus selliste laenude hapuks minemise ees, vaid eelkõige riskikartlikkuse tõustes investorite soovimatuses neid sellistel tingimustel osta.

  • Cramer vihasena. Kui ma õieti aru saan siis see on eilne video. http://www.youtube.com/watch?v=SWksEJQEYVU
  • Tõepoolest, 12. juuli üllatav ralli ( kõikide karude turult väljasöömiseks ) jäi eilsele alla nii S&P500 kui Dow (DJI) indeksis.
  • Cramer on tõesti lahe, tõeline energiajänes. Ta on tavalislet ei kipu sellistel puhkudel enne ostma kui paanika on väga suur.

    Bear Stearnsi (BSC) käitumine oli eile eriti vägev - paanikamüük oli täies hoos ning aktsia põrkas psühholoogiliselt tasemelt, olles enamuse päevast suhteliselt tugev.

  • Edelweiss on teinud päris huvitava kokkuvõtte USA majandusandmetest Föderaalreservi otsuse teatamise eel. Sealsed analüütikud toovad välja, et andmed viitavad majandusaktiivsuse tugevusele, tööjõu ja kinnisvara sektor on pettumuseks ning et erinevad inflatsiooninäitajad on andnud vastuolulisi signaale ning pikaajalist inflatsiooni jätkuval murelapseks olemist ei saa välistada.

    Housing sektor on jätkuvalt probleeme tekitamas ning sellega peab Fed paratamatult oma tulevastes plaanides arvestama.

  • AppleInsider kirjutab, et kaks firma juhti on optsioone realiseerinud ning aktsiaid müünud peale tugevat kevadkvartalit. Tehingu mahuks oli $30.3 miljonit ühe päevaga. SEC filingute kohaselt on financial chief Peter Oppenheimer ja Board of Directors liige Bill Campbell müünud suure portsioni oma Apple aktsiatest 30. juulil. Oppenheimer müüs 135 625 aktsiat $144.28 tasemelt (ühe tehingu koguväärtuseks siis $19.6 miljonit). Campbell jagas oma tehingud päeva peale laiali, müües peale optsiooni kasutamist 77 051 aktsiat erinevatel hinnatasemel. Paistab, et juhtkond on hakanud kasumit võtma oma investeeringutelt.
  • Välja on lastud produktiivsuse ning labor cost statistika. Märgin ära, et eelmise kvartali produktiivsus langetati 0.7% tasemele varasemalt 1% tasemelt ning Unit Labor cost korrigeeriti kõrgemale ehk 3% tasemele varasemalt 2.1% tasemelt. Futuurid on statistika peale natuke alla tulnud. Ühest küljest tähendab kõrgem unit labor cost ilmselt kehvemaid marginaale ettevõtetele, teisest küljest võib see tähendada inflatsioonisurvet.

    Unit Labor Costs 2.1% vs +1.8% consensus

    Productivity-prelim 1.8% vs +2.0% consensus
  • Tootlikkus suurenes viimases kvartalis aastase kasvu baasile viies 1.8% vs 2.0% konsensus.
    Tööjõu kulud suurenesid aastasel baasil 2.1% vs 1.8% konsensus. Viimase 12 kuuga on need tõusnud 4.5%, mis on viimase 7 aasta suurim tõus.

    Seega inflatsioon ei taha USAs sugugi järele anda. Futuurid on majandusandmete avaldamise järel oma eelturu plussidest ilma jäänud.
  • Euroopa alustas päeva optimistlikes toonides - praeguseks on küll plussidest osa käest antud, kuid kokkuvõttes turud ikkagi rohelised:

    Saksamaa DAX +0.84%

    Prantsusmaa CAC +1.34%

    Inglismaa FTSE +0.24%

    Hispaania IBEX +1.32%

    Venemaa RTS +0.88%

    Poola WIG +1.50%

    Aasia kui arenevate turgude piirkond pole täna olulise ostuhuvi osaliseks saanud:

    Jaapani Nikkei 225 +0.04%

    Hong Kongi Hang Seng -0.13%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) +0.51%

    Hiina Shanghai B (välismaine) -0.26%

    Lõuna-Korea Kosdaq +0.63%

    Thai Set -0.21%

    India Sensex +0.20%

  • Toon siia ära 3 P/E tabelit Bloombergi terminaalist võetuna. Kuigi Poola aktsiad on korralikult langenud, on nende P/E'd, vähemasti võrreldes Venemaa aktsiaturuga, jätkuvalt kõrgetel tasemetel.

    3 tabelit järjekorras: Venemaa RTS'i P/E, Poola WIG P/E ja Poola mWIG40 (keskmise suurusega ettevõtted) P/E. 

  • Komag (KOMG) kommenteeris oma uute toodete populaarsust, kuhu kuulusid ka Perpendicular Magnetic Recording (PMR) media tooted. See on mõjunud täna positiivselt BW-le.
  • Cramer vehib kätega päris kõvasti :) http://www.youtube.com/watch?v=SWksEJQEYVU
  • Kui mõned päevad tagasi rääkisime Blackstone'ist(BX) ja sellest, et mitmed analüüsimajad on peale IPO suurt kukkumist lõpuks ometi ettevõtte aktsiat ka soovitama tulnud, siis täna on BX saanud 'overweight' soovituse ja $32-lise hinnasihi ka Lehmann Brothers'ilt.
  • Intressimäärad jäetakse 5.25% peale.
  • FOMC says U.S. housing correction ongoing but economy likely to expand at moderate pace in coming quarters
    Fed says 'future policy adjustments' depend on outlook data
    FOMC SAYS ECONOMIC GROWTH WAS MODERATE DURING FIRST HALF OF YEAR
    FOMC SAYS FINANCIAL MARKETS HAVE BEEN VOLATILE, CREDIT CONDITIONS TIGHTER FOR HOUSEHOLDS, BUSINESSES
    FOMC says High 'Resource Utilization' Poses Inflation Risk
    FOMC says downside risk to growth have increased somewhat
    Fed says moderation in inflation pressures not demonstrated
    BONDX FOMC leaves rates unchanged at 5.25% as expected
  • Turg on kommentaaride peale päris ära kukkunud. Inflatsioonisurve jätkuvalt suur, mille peale tugevnes ka dollar. Paljud lootsid ilmselt ka agressiivsemat kommentaari, mis kajastaksid intresside kärpimise võimalust. Bear Stearns (BSC) taaskord miinuses. Tehnoloogiasektor täna tavalisest nõrgem - Apple üle 1% miinuses.
  • Juba põrge ja kõik eelpool nimetatud plussis
  • Järsku oskab keegi vastata ,millal peab omama qid-i ,et dividendi maksest osa saada lühiajaliselt,siiani on ta maksnud 04.02 07.02
  • Mis pärast turud nii järsku "jõnksatasid augus"?
  • jyriado, sellele ilmselt ühte kindlat vastust ei olegi. Viimased päevad ongi ülivolatiilsed olnud.

    Martel, ma arvan, et järgmine ex-date for dividend payment peaks olema septembri lõpus.
  • alla kukuti fed-i kommentaaride peale, ülesse tagasi tarbija krediidiuudiste peale
  • ehk siis eraisikute lühiajaliste laenude maht kasvas juunis oodatud 5.3 miljardi asemel 13.2 miljardini
  • uhh, miks see peaks turule praeguses majandusseisus hea uudis olema? Inimesed on rahahädas veel lisalaene võtnud, varsti on see kah kulutatud ja siis on veel rohkem hambad ju ...
  • tekkis kah mõte, et ehk on lühiajalised laenud läinud tarbimise asemel hoopis pikaajaliste kohustuste katmiseks?
  • Teab keegi, on mõne hinnatud inkassofirma aktsiad alahinnatud?
  • Rääkides laenudest, siis hetkel on Radian Groupiga (RDN) kauplemine peatatud, kuna MTG ütleb, et ei saa firma ülevõttu lõpule viia. Tegemist on hüpoteeklaenude pakkujatele finantsteenuseid ja kindlustust pakkuvate firmadega ning ilmselt viimase aja probleemid ei tee ülevõttu enam kuigi atraktiivseks või pigem võimalikuks.
  • Ontore, inkassofirmasid väga ei tea, kuid odavalt ostavad endale "halvaks läinud" laenusid sisse näiteks ASFI, üritades neid siis hiljem välja nõuda.
  • Lisaks on selline huvitav firma olemas, nagu EPIQ, mis pakub tarkvara Chapteri alla läinud firmade pankroti või selle alt päästmise menetluste haldamiseks advokaatidele ja vastavatele kohtukomisjonidele.
  • Cisco lööb ootusi kasumi osas sendiga, samuti lüüakse käibe konsensusootust, marginaalid jäävad napilt oodatule alla. Järelturul vajub Cisco tasapisi allapoole, lõpetades oma tänase päeva miinuses, kuid väga suurt liikumist siiski ei järgne.

    Reports Q4 (Jul) earnings of $0.36 per share, excluding non-recurring items, $0.01 better than the Reuters Estimates consensus of $0.35; revenues rose 18.1% year/year to $9.43 bln vs the $9.27 bln consensus. CSCO gross margins of 64.3% vs 64.6% street estimates.
  • Huvitav lugemine oli.

    Aitäh Kukemelk ja Ait !

    Täna oli hea päev ja tundub, et turg hakkab tõusma. Samas tundub, et liiga vara tõusuks. Seetõttu võib karta, et mõned kukkumised seisavad veel ees, kuid kokkuvõttes läheb maailma turg ikkagi üles.
  • jah, hiievana. turg võib hakata tõusma. turg võib hakata ka langema. turg võib liikuda ka külgsuunas. üks neist kolmest kindlasti ka juhtub.
  • kuna pikemas perspektiivis läheb turg üles, siis soovitan minna pikaks

    kuna aga mõned kukkumised seisavad veel ees, siis soovitan võtta lühike positsioon

    ah et miks pikk ja lühike positsioon korraga? aga 1 on minu pikaajaline nägemus ja 2 minu lühiajaline nägemus
  • Turud on volatiilsed ning lähimate päevade liikumist on ka kõige suurema turukogemusega professionaalidel raske ette ennustada. Panen siia oma mõtte selgituseks eilse kommentaari Doug Kassi poolt:

    From my perch, I prefer not to fool myself. The reality is that, in the current period, I have no day-to-day edge on The Edge regarding the short-term market direction.

  • Adamski, pensionifondide (ja portfellihaldusteenuse) läbi on paratamatult enamusel inimestel turus niigi pikk positsioon pikaajalise vaatega. Ja kui sama inimene panustab samaaegselt turu langusele, siis tõepoolest teoreetiliselt on võimalik korraga omada nii pikka kui lühikest positsiooni :)

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon