Börsipäev 19. september - FED afterparty - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 19. september - FED afterparty

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hang Sheng China Enterprises Index (.HSCE Reutersis) on täna teinud gapi üles ja kõigi aegade tipu

    Terve rida valuutasid rallib ja teeb uusi perioodi tippe: AUD, NZD, peesod ja ruupiad ...
  • Nagu ka oodatud, jättis Jaapan oma intressid muutmata, viidates võimalikule USA majandusest tulenevale negatiivsele efektile. Nikkei 225 3.67% plussis.
  • Väga vähe on kuulda kommentaare selle kohta, miks Fed intresse kärpis ja lisaks veel nii agressiivselt. Probleemidest ei räägi täna enam keegi (kui lugeda ka eilset börsipäeva foorumit näiteks) ning suur hulk turuosalisi on kaldunud (muretult) ühele poole. Nii agressiivne kärpimine pakub turgudele tuge, kuid investoritel soovitaksin siiski mõelda ka riskidele. Toll Brothersi (TOL) juht mainis eile paar korda, et tema arvates ei tähista intressimäärade kärpimine housingu põhja.

    Toll Brothers CEO: Housing hasn't bottomed; Fed cuts won't work;

    Since early Aug the downturn is worse than '80-'82 or '87-'91; 

    Sarnast mõtet väljendas eile ka Buffett. Kindlasti pakub kõik see lisalikviidsust ning päästab (pankrotist) keerulises situatsioonis siplejaid, kuid võimalik, et lükkab ka probleeme mõnevõrra edasi. Kui housingule mõju on väike, siis tüve tuum on jätkuvalt mäda. Ülimaks eufooriaks ei ole põhjust vaatamata turgude (lühiajalisele) kerkimisele. Nüüdseks on vist enamus foorumlasi juba taibanud, et olen hingelt skeptik : )

  • Aga pilt peale Fedi otsust näeb turul välja järgmine:

  • tehnikud peaks nüüd rinna kummi ajama, viimased kuud kujutavad pisut tagaurpidi head & shouldersit
  • Millegipärast usun, et kuuleme veel cup & handle tulekust... Aga viimase aja volatiilsus hirmutas tehnilisi päris palju ära. Kotte tõmmati pähe nii karu-tehnikutele kui pulli-tehnikutele.
  • Joel, kuulaks huviga täpsemalt sellest, kuidas nendele karu- ja pulli-tehnikutele kotte pähe tõmmati.

    Turg on käitunud tehniliselt üsna loogiliselt ja ma ei ole küll kusagilt kuulnud, et TA kasutajad oleks erakorraliselt halbu tootlusi saanud, pigem on paljud seda volatiilsust enda kasuks hästi ära kasutanud.
  • kristjan, pane meile siis siia graafikud kah, kus on näidatud, kuidas TA väga hästi töötas.
  • ma oskan ka graafikutel tagantjärele väga hästi seletada kuidas ikka TA toimis

  • Ma kutsuks üles mitte taaskord laskuma sellesse igivanasse vaidlusesse. Nagu igas teises foorumiski, kus teema üles on võetud, ei ole see tulemust andnud. Kui keegi soovib argumenteeritult ja näidete varal tõestada, et TA töötas või ei töötanud, siis palun väga, kuid niisama seletamine, et töötas või ei, ei vii ilmselt kuhugi.
  • Oliver

    Ajalooliste graafikute peal on väga lihtne tõmmata jooni, mis tõestavad, et TA toimis, minu jaoks oleks argument vaid see kui keegi avalikustaks graafikule viidates oma tulevikuprognoosid
  • Henno, mu point tegelikult enam vähem sama...
  • Kristjan, sellel teemal ma ausalt öeldes väga vaielda ei taha.

    Aga kui koti pähetõmbamisest rääkisin, siis toetan oma väiteid pildiga ka. Vaadates näiteks SPY'd, siis kui päevasisene kauplemine välja jätta, siis 3 vale trade'i kohta on tagantjärgi hõlpsasti võimalik küll üles märkida:

  • ma ka toetan oma väidet sama pildi põhjal

    peale 50 päeva MAst läbi kukkumist 23 juuli paiku lühike trade oli õige

    peale 200 päeva MA peale tõusu 10 septembri paiku pikk trade oli õige ja on siiamaani

    ehk siis ... nopime aga ajaloolisel graafikul ilusti välja meile sobivad case`d :)
  • Just. Saame neto-neutraalse tulemuseks? :)
  • Ega sellel teemal "kas TA töötab või mitte" ei ole mul ka mõtet soovi vaielda, kes on endale mis iganes põhjusel pähe võtnud, et TA ei tööta, see tihti ka nii arvama jääb.

    Mu kommentaar oli vaid otseselt selle peale, et Joel ütles, et "karu- ja pulli-tehnikud kõvasti lüüa saanud", mu silmis kuidagi nii ei paista, kuid eks maailm ole lai. Mis puudutab Joeli näidet, siis see on väga lihtsustatud TA ning sellisel kujul TA tõesti ei tööta. Kuid ega proffidest keegi nii ei kasuta ka.

    Sidekick, ma võiks sulle tuua väga palju graafikuid (reaalsete tehingute suhtes) selle kohta, kuidas TA väga hästi töötas viimase kuu jooksul, aga see ei näitaks midagi, tuleks vaadata kõiki tehinguid detailselt. Aga neid on viimastel kuudel olnud vast paartuhat,
    poleks reaalne neid hakata siin analüüsima.
  • Kuulge, ainult MA järgi tehnilise analüüsi kasutamine on sama pealiskaudne kui ainult P/E järgi aktsiate hindamine.
  • kristjan, no aga too mõni heledam pärl ikka välja. kõigil oleks huvitav.
    paar tuhat tehingut? wow!
    btw, mis su tootlus on viimasel ajal olnud?
  • ehk siis, milline näeb välja see TA, mis pole nii labane, kui Joeli toodud näide.
  • kas mõnda inimest bannida siit foorumitest ei saa?
  • Kindlasti oleks põnev näha ja kuulda erinevaid TA nõkse ja nippe, SideKick- äkki leiame siit oma küsimustele vastused: http://www.lhv.ee/index.cfm?id=80208
  • põhimõtteliselt ma olen nõus Kristjani väitega, et profid niimoodi ei kasuta TA-d ...

    samas tahaksin lisada, et kauplemisega nagunii raha teenivad ainult profid, olgu siis TA põhjal või muul moel ... mis omakorda tähendab seda, et siin foorumis TA kaitseks välja astunutest lõviosa ei teeni oma turul tõmblemisega raha ...


  • Hennoga selles mõttes nõus, et ehk 90% TA kasutajatest kasutab seda valesti (liiga pealiskaudselt). Selles mõttes tegelikult TA ei tööta tõesti. Aga eks ma usun, et siinse foorumi proffidest kasutajad kõik nõus, et kauplemine ongi väga karm, olgu sul meetodiks TA, FA või mis iganes. TA puuduseks ongi ehk see, et alguses tundub jube lihtne, võtad graafiku ja hakkad tasemeid joonistama. Reaalne TA point jõuab kohale enamasti aastatega (vähemalt mul oli nii).

    Sidekick, ok, ma joonistan siis ühe näite.
  • Siin siis lubatud näide. Lisaks antud aktsia 60min graafikule sai vaadatud juurde ka lühemate perioodide graafikuid, turu liikumist, sektori liikumist jne. Nende pealt sündis otsus. Core short sai sisse võetud 85 USD juurest, kaetud 74 juurest. Kuna positsiooni sai suurendatud/vähendatud vahepeal, siis keskmiseid hindu raske välja tuua. Kui septembri alguses 80 USD tase murti,siis tõusule ei panustanud.

    Link Graafikule

    See näide nüüd ei proovi tõestada, et TA töötab, selleks peaks valim olema palju suurem. Aga sooviti lihtsalt näidet.
  • Eh,

    Mis te taote seda vaest lepikut nüüd niimoodi. On ju siililegi selge, et lapsesuu nagu teda finantsringkondades kuuldavasti kutsutakse on vaid müügimees, kes püüab oma juttudega jumal teab millest lollikestele jätta muljet, et tegeleb tõsise asjaga.

    Tuletan meelde, et enne LHVst jalaga saamist juhtis ta aasta jagu mingit hulka portfelle, mida pidi aktiivselt kauplema. Üks mu tuttav oli piisavalt rumal, et lepiku müügijuttu uskuda ning jäi ilma umbes 15% investeeringust enne kui taipas raha välja võtta. Mõnel pool on kuulda olnud, et ka teised jäid suuremal või vähemal määral lepiku kauplemisega miinusesse.

    Nüüd siis on mees jälle platsis ja seletab suure suuga oma kauplemisosavusest. Ja jälle on mingi hulk lollikesi kes särasilmil ja ila suunurgast tilkudes teda kuulavad.

    Ma mõnikord käin seda ta tarkinvestori huumorinurgakest ka lugemas, kui mul tuju halb on. Peale lugemist läheb tuju alati paremaks.

    Mu noor börsihuviline sugulane teadis üksvahe rääkida, et tarkinvestori trade-soovituste alt kaovad eriti halvasti läinud soovitused mingil hetkel lihtsalt ära. Nagu imeväel või nii.

    Aga hea müügimees on ta küll. Viimasel ajal ei saa äripäeva lahtigi võtta ilma et tegelinski seal ei poseeriks.

    Naljakas lihtsalt.
  • Kuulge, lõpetage see sapipildumine ära!
  • kristjan,
    miks graafikul ühtegi tehnilist indikaatorit pole? mis on shortimise argumendid just seal, kus seda shorditud sai?

    miks seda ideed siin tabelis pole:
    http://www.tarkinvestor.ee/ideed.php?pid=8
    nii häid ideid ei jagagi klientidele?

    ja muuseas, kas selles tabelis tõesti pole osa ideid puudu (nagu Gordon ja üks teine foorumlane väidavad)? ma mäletan, et 2006 okt-nov polnud eriti head kuud. nii mõnigi idee lõpetas üle 20% miinuses.
  • Jyriado, pole hullu, mind selline anonüümne kriuksumine ei häiri juba ammu :)

    Tarkinvestori veebilehel oli ka mõnda aega tagasi üks terav kommentaar, keegi oli uue kasutaja registreerinud ja kritiseeris hoolega. Jäigi ainukeseks kommentaariks. Kuid IP aadress näitab nii mõndagi ja seda vaadates tuli tõdeda - "Kas tõesti, ka sina, Brutus?"

    See ülalolev paistab olevat Gordon74 esimene kommentaar LHV lehel ...
  • selguse mõttes: kus on ee advanced TA, mis sa lubasid?
  • Eestlane on nii negatiivne alati. Ära hoia vaka all, jaga ka positiivset - mõned head portfellihaldurid äkki?
  • hea portfellihaldur?
    Kristjan Hänni, Kawe Kapitalist. www.kawe.ee
    Elab ilmselt üle ka kehvad ajad, erinevalt mõnedest pangabroileritest.
  • Sidekick
    a) miks peaks olema graafikul indikaatoreid? Ma ei kasuta eriti
    b) TI kauplemisideede alla jõuavad ideed arvutiprogrammist meie määratud päringute peale, nendega tegeleb meil Andrus. Loomulikult tekib ideid ka nende ideede väliselt, oleme jaganud neid foorumis.
    c) See, et me kustutame halvasti läinud ideed ära, on nii loll jutt, et pole mõtet kommenteeridagi.
    d) Advanced TA on see, et sa õpid lugema hinnaliikumist, saad aru ostjate müüjate vahelisest dünaamikast ja selle järgi prognoosid edasist. Advanced TA ei ole mingi über-indikaator.
  • kristjan,
    a) võin eksida, kuid tarkinvestori foorumis oponeerib TA fännidega tihti JIM. Iga kord, kui ta püüab väita, et TA indikaatorite aluseks on hind ja käive bashitakse ta ära. Muuhulgas ka sina. millest erinevad seisukohad?
    b) Sa väidad, et sinu YTD tootlus on 50+% (allikas TI foorum), miks te siis jändate nende arvuti poolt genereeritud ideedega, mis on selgelt negatiivse tootlusega?
    c) Mul puuduvad selged tõendid, kuid jutud käivad. juba vanarahvas rääkis, et kus suitsu, seal tuld. Ehk mõni kogenum weebisurfaja aitab ja otsib tõendeid nendest weebiajaloo salvestajatest.
    d) AMZN short heade tulemuste peale on pigem kõhutunne, kui TA. Tunnistan, ma ootasin just über-indikaatorit, sest sa propageerid indikaatorite põhjal investeerimist. Äkki peaksid hakkama hoopis kõhutundetreidimist propageerima?
  • to Gordon74 & CO
    Enne teisi kritiseerima hakates on mõistlik alati ennast sama "joonlauaga" mõõta.
    Lihtsalt lahmimiseks pole intelligentsust tarvis.
  • extra,
    on see su esimene postitus LHV foorumis?

    ma mõõdan ennast sama joonlauaga. Ma isegi mitte ei salga, et ma ei suuda TAga raha teenida. Kunagi proovisin, sain mõnusalt tünga. Kusjuures, koolitajaks oli vähemalt osaliselt seesama Kristjan.
  • a) anna link, kus JIM on TI kasutajate poolt "ära bashitud, kuna väidab, et TA indikaatorite aluseks on hind ja käive", mulle küll ei meenu
    c) see toon ei viisakas, katsu olla.
    d) AMZN short ei olnud heade tulemuste peale, oli selle peale, et müüjad saavutasid ülekaalu ja tõenäosus langus suur

    Ma "propageerin indikaatorite põhjal investeerimist"???? Ole mees ja anna link sellele.
  • Nii, nokumõõtmise võistluse vahekokkuvõte. Siiani on selgeks tehtud ainult järgnev:

    KL:
    1) Igat sorti nokuga on võimalik igat moodi pissida
    2) Pissimine by KL® pole rangelt reglementeeritud, kuid siiski protsessina kirjeldatav

    SK:
    1) Teatud moodi nokuga pole võimalik edukalt igal moel pissida
    2) Pissimine by KL® on loov tegevus, mitte süsteemne
    3) Pankades on, in general, pigem kesised nokud
    4) Hännil on sobiv noku igaks elujuhtumiks

    G74:
    1) Pissimine by KL® on vilets toode.

    Ootame uut hooaega :)
  • kristjan, vastan viimasele küsimusele esimesena:
    https:///images/files/ACFDF22.pdf
    alates lk 12. eriti palun pöörata tähelepanu lk 19!
    lk 19 kohta: ma olen alati tahtnud küsida, et kui ma panen 6 indikaatori asemel 22 indikaatorit, kas siis on tehingu edukuse tõenäosus üle 100%?

    a) ma võtan sellega veidi aega, ma pole regulaarne TI lugeja ja otsimine võtab veidi aega.
    c) kui see on vale, siis on tegemist tõesti alatu laimuga. Pole süüdi enne, kui teisiti tõestatud!
    d) mis osa tehnilisest analüüsist võimaldab kindlaks teha "müüjate ülekaalu" ja "suure tõenäosuse languseks".
  • suffiks,
    siiski pean ma mittenõustuma punktiga 4. Hänni underperformib soodsa briisiga.
  • näete nyyd isegi milliste teravusteni võib viia fedi poolt intresside langetamine. jumal hoidku meid veel krahhi eest :)
  • Kristjan vist ju kauplemisest elatub. Järelikult need võtted mida ta kasutab toimivad ja toovad leiva lauale.
  • No nüüd postitab Lepik oma portfelli selle aasta väljavõtte pdfina või pildina ja tõestab ära, kuidas asjad on. Right?
  • Maidre kell 13.21 - good one!

    Ise istun Tallink Stari peal, kus kokku on vist 50 inimest ja mis juba 5-6 minutit sõidab, ehkki väljumine peaks olema kell 14.00. Short Tallink:-)
  • Igaüks, kes räägib, et TA ei toimi, ei ole lihtsalt ühtegi kasumlikku kauplemisautomaati näinud.
    Automaadid kasutavad ju pea eranditult TA-d. OK, saab ju tiba FA-d ka sisse progeda nagu näiteks olulise fundamentaalse uudise tuleku eel turult väljuda või vastupidi pendingud sisse panna jne aga valdavalt on kauplemisautomaadid siiski TA põhised. Kuna leidub ka kasumlikke isendeid, siis TA toimib. Punkt.

    Ise eelistan FA-l põhinevaid pikemaajalisi tehinguid.
  • ei saa aru, mis toimub!
    selge, et Ta üksi ei toimi, aga kuidas ilma Ta -ta üldse oleks võimalik kaubelda?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon