Sigma Design (SIGM) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Sigma Design (SIGM)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänases börsipäevas sai Sigmast räägitud seoses Toshiba loobumisega HD DVD formaadist. Tegemist on Sigmale pikaajaliselt positiivse stsenaariumiga, kuid täna tuleb ettevõttest rääkida ka negatiivses võtmes. Baird on ettevõtet downgrade'nud, soovitus langetati neutraalse peale ning hinnasihti kärbiti $50-ni. Baird tõstab esile Sigma eelmise aasta tugevat lõppu, mille tulemusena 2008. aasta esimene pool võib tulude osas nõrgemaks jääda. Kuigi taolisi checke tuleb arvesse võtta, siis vastuse annab ikkagi lähiajal avaldatav kvartaliaruanne.

    Lisaks on Sigma täna kohal Rothi kasvuaktsiate konverentsil, ehk kuuleb sealtki midagi põnevat.

  • vaadates Rothi, Deutche, Unterberg, Lazard ja RBC BUY ratinguid peale novembri calli, kui SIGM maksis $60 - mis siis vahepal muutunud on ?
    see Baird'i downgrade tänaste uudiste valguses, kus Toshiba kinnitas BluRay peale üle minekut, on täiesti arusaamatu.
    lisaks see nõrga 1H ja tugeva 2H jutt - mis perspektiiviga see Baird oma soovitusi jagab? mõttetu call minu jaoks
  • Kui päris aus olla, siis minu jaoks jäid ka tagamõtted natuke arusaamatuks, kuna nii suuri hinnalangetusi ei tehta "tugevale aasta lõpule järgneva nõrga kvartali" baasil. Põhjendus jäi seega nõrgaks.
  • Sigmale häid uudiseid lisaks:

    In a note out earlier today Collins Stewart said that frustrations over disruptions caused by the Broadcom (BRCM)/ Qualcomm (QCOM) patent litigation have led AT&T (T) to ban the use of Broadcom products across the carrier, which includes T's next generation IPTV STB. While they believe that AT&T has since backed off of this injunction for IPTV, the strife between the two organizations represents a setback for BRCM's efforts to gain share in Microsoft's (MSFT) I.P.T.V platform. Firm says BRCM's recent challenges are to the benefit of SIGM and should ease investor concerns over competitive risks in I.P.T.V. With the official demise of HD DVD combined with recent setbacks encountered by BRCM at T, they believe that 2008 is setting up to be another perfect storm for Sigma Designs.

  • ega sigma kohta mingit neg.uudist pole
    Äkki võtaks täna juurde...
  • Yesterday evening an officer of the company announced a large sale of shares under a 10b5-1 plan. The move caused a sell off in shares that was compounded when a number of technical sell levels were triggered.
  • ktammin, kuigi insiderite müük ei ole kunagi meeldiv, siis antud plaani teoreetiline eesmärk on vältida olukorda, kus tehing tehti siseteabe alusel. Tegemist on varem paika pandud plaaniga ning (jällegi teoreetiliselt) ei tohiks aktsiale väga suurt mõju avaldada. Et see siiski juhtus, näitab nö pealkirja mõju ja emotsionaalsust Sigma aktsia ümber. Fundamentaalselt ei pruugi see midagi tähendada, aga väike oht jääb.
  • Veelkord kinnitus, et müük ei toimunud siseteabe alusel. Aga üles tagasi ronimine võtab tõneäoliselt kauem aega, kui toimunud langus. Ettevõtte töötajad ei saa optsioonidest kasu mingite tasaarvestuste kaudu, vaid ainult optsiooni realiseerides.

    Co says most of the recent sales of common stock made by SIGM executive officers were of shares received upon exercise of a portion of a stock option that would have expired on March 15, 2008 if not exercised before that date. Most of these options vested in calendar year 2007, and the relatively short window between vesting and expiration is required for SIGM's executive officers to retain the benefit of these grants and is resulting in an elevated level of insider selling. SIGM also announced that Thinh Tran, Ken Lowe, Jacques Martinella, Silvio Perich and Kit Tsui have each entered into stock selling plans under Rule 10b5-1 under the Securities Exchange Act.  

  • Kas keegi oskab öelda, miks täna sigma sedavõrd miinust võtab?
  • Tutvusin Sigma Designi ülevaatega ja püüdsin ise infot juurde hankida. Keskendusin fundamentaalnäitajatele, tehniline analüüs on minu jaoks teisejärguline, kuid seda tuleb siiski arvestada.

    Väga lihtsalt lähendes on firmal $250 miljonit cashi, see teeb ca 8,5 dollarit aktsia kohta, samas võlga ei ole. Aktsia hind on 26,5 dollarit, seega kui cash maha võtta, saame 18 taala. Viimase 9-kuu kasum aktsia kohta (basic) oli 1,59 dollarit. Yahoo andmetel oodatakse viimase kvartali tulemuseks 0,83 dollarit aktsia kohta (raport tuleb 12. Märtsil). Seega kui analüütikute prognoos paika peab, tuleb EPS 2,42 dollarit. Korrigeeritud aktsia väärtuse (18$) põhjal tuleb P/E 7,44. See on väga madal näitaja. Kuigi vaid P/E suhte põhjal ei maksa kunagi ostuotsust teha, ei õnnestunud leida suuri ohutegureid. Võiks ju eeldada, et firma ei suuda täita analüütikute kasumiootust, ajalugu räägib aga hoopis teist keelt. Nimelt on SIGM viimastel kvartalitel pidevalt löönud ootuseid (Q1 0.32 vs 0.27; Q2 0.48 vs 0.35; Q3 0.79 vs 0.55). Eeltoodud numbreid lähemalt vaadates hakkab ka silma, et kasumiootuseid on ületatud üha tugevamalt.

    Firma käive, kasum ja marginaalid on tugevas tõusutrendis, lisaks on rahavoog positiivne. SIGM tegutseb selgelt kasvaval turul, pikemas perspektiivis peaks küll turuosa vaikselt sulama, sest sellist positsiooni on raske hoida. Käesoleva majandusaasta kasumiprognoos (EPS 2.60) peaks olema jõukohane, analüütikud on juba sisse arvestanud olulise marginaalide kukkumise.

    Püüdsin saada ka infot Blu-Ray kohta, minu kontakt oli selles osas positiivselt meelestatud. Blu-Ray vahendusel saadud telepilt erineb tavapärasest ikka meeletult.

    Aktsiat on üsna tugevalt lühikeseks müüdud, see annab kiirema tõusu puhul vaid hoogu juurde, sest positsiooni katmiseks tuleb sooritada ostutehing. Kohati tuleb seda teha üksteise võidu, see toob juba kõvasti kütet juurde. Üldiselt jääb mulje, et antud ettevõtte puhul ootavad paljud investorid katastroofi saabumist. Ma ei oma siseinfot, kuid numbrid seda ei kinnita. Praegu on aktsia hinnal kindlasti rohkem ruumi ülespoole kui allapoole.

    Võtsin täna pika positsiooni (26,54).
  • Alvar, sellised postitused on väga tervitatavad!

    Sigma allamüügi spiraali vallandajaks oli insiderite müük. Tasub jällegi üle korrata, et tegemist oli varem paika pandud plaaniga. Antud plaan ongi SECi poolt loodud sellepärast, et investorid ei peaks kartma, et on olulist infot, mida nemad ei tea. Seetõttu peaks see ka aktsia hinnale väiksemat mõju avaldama, aga kuni loetakse ainult pealkirju, siis see lihtsalt ei toimi. Samuti ei oleks juhtkond hiljem teatanud aktsiate tagasiostmisest, mis EPSile lisab kuni 6.5%.

    Loomulikult ei ole aktsia languse peatamisele kaasa aidanud ka kuulujuttud marginaalide olulisest langusest (osaliselt on nad prognoosidesse juba sisse arvestatud), võrdlus SIRFiga ja teated konkurentsi suurenemisest. BRCM soovib nii IPTV kui ka blue-ray turul olulist edu saavutada. Kui IPTV osas saavad nad seda proovida tõenäoliselt alles järgmisel aastal, siis Sunext Designi ostmine suurendab Broadcomi osakaalu blue-ray segmendis. Samas on blue-ray osas olnud ammu teada, et see segment langeb enne ning seal on konkurents tihedam. Siiski tasub veel meeles pidada, et hoolimata võimalikust konkurentsi suurenemist ka IPTV-s, on Sigmal mõlemas segmendis tehnoloogiline eelis.

    Praegu aga võib erinevad spekulatsioonid tahaplaanile jätta, hiljemalt järgmisel nädalal avaldatavast kvartaliaruandest saab juba täpsemat aimu, mis toimub.

    Olen isegi oma positsiooni alla keskmistanud (viimane soetus oli $25.2 pealt, seekord küll callide näol), kuid mitte mingil juhul ei soovita seda teistel teha, kui mitmes osas ostmine ei ole just enne paika pandud. Eriti tulemuste eel.

  • natuke lugemist

    http://seekingalpha.com/article/67407-sigma-designs-too-inexpensive-to-overlook?source=feed
  • ma arvan, et peamine tegur, mis viimasel ajal hinda alla on toonud on analüütikute madalad ootused 1H tulemuste suhtes
    Q4 tugevat tulemust ei eita keegi
    seega oodatakse nõrka quidance't järgmiseks 2ks kvartaliks,
    täna on see ehk juba hinda sisse arvestatud, mis võib luua head eeldused üllatusmomendiks

    MRVL tuli eelmine nädal tulemustega ning kasvav opex oli negatiivseks üllatuseks (kui otseselt siit paralleeli võiks tõmmata? keegi ehk paremini kursis)

    olen ise ka altpoolt varusi täiendanud
  • On March 18, 2008, Sigma Designs, Inc. (the "Company") announced that its board of directors approved an increase of 3,000,000 additional shares to the Company's share repurchase program. The total amount authorized to be repurchased under the share repurchase program originally announced on February 27, 2008 is now 5,000,000 shares. The amount and timing of specific repurchases are subject to market conditions, applicable legal requirements and other factors, including management's discretion. Repurchases may be conducted in the open market or in privately negotiated transactions and the repurchase program may be modified, extended or terminated by the board of directors at any time. There is no guarantee as to the exact number of shares that will be repurchased under the program.
  • selline otsus sisendab kindlust ettevõtte tuleviku osas
    kokku ostetakse tagasi ca. 17% aktsiatest
  • Mitte et ma oleks SIGM suhtes lootust kaotanud , pigem just vastupidi , aga kui reaalsed võivad olla sellistel tasemetel tehtavad ülevõtu katsed , kas siis sõbralikud või mitte ? Tegemist ju minu uskumust mööda võitja formaadiga vähemalt viieks aastaks . Kuulda on rumoreid SNE huvist . Kas ka teised sedmete valmistajad või chipide tegijad ei võiks olla huvitatud SIGM endaga liitmisest ? Või ei ole sisenemisbarjäär ja tehnoloogiline arendus siiski antud vallas piisavalt kõrge ja keeruline ?
  • arvon, tavaliselt kipub nii olema, et suured tegijad arendavad ise järgmise põlvkonna tooteid. Tihti aga sellega kuhugi ei jõuta ja hoopis mõni väiksem teeb midagi uudset. Siis pööratakse tehnoloogilise arengu ja turuosa võitmise huvides pilgud sinna ning ost võib kõne alla tulla küll. Sigmast rääkides on kuulujutte piisavalt, kuid ennatlikke järeldusi teha ei soovi. Sony puhul on eelised küll märgatavad, aga spekulatsioonide tasemel kaasa ei oska väga rääkida.
  • Madis , ka mina ei soovi spekulatsioonidesse uskuda . Küsimuse mõte oli selles , et kuidas on varasematel aegadel selles valdkonnas olnud tootmise jaotus , selhulgas allhangete / sisseostmiste versus oma tehnoloogiline üksus omamine . Ehk kas sellised nishi firmad nagu SIGM on antud tööstusharus tavalised ettevõtmised oma tehnoloogiliste patentide ja muude eelistega , pakkudes laiahaardelisele turule ühena vähestest oma tooteid , milledele alternatiivide leidmine pole sugugu lihtne . Või on pigem nii , et selliste firmade tähelend jääb paariks aastaks , seniks , kuni konsensus turul formaatide osas on saavutatud (milline hetk siis praegu käes just on) ja edaspidi lähima aasta jooksul võivad hakata paljud konkurendid lihtsalt samat formaati tooteid suhteliselt hõlpsalt valmistama ja ainukeseks eeliseks SIGMale jääks lihtsalt juba olemasoleva turuosa olemasolu ja esimeseks olija eelis ?
  • Põhimõtteliselt on negatiivse stsenaariumi võimalus olemas, kuid formaadisõda puudutas eelkõige blue-rayd, IPTV osas ei ole OEM-d väga suuri pingutusi teinud, et kiipe ise tootma hakata. Tõenäoliselt seda ka ei juhtu, sest väga levinud praktika see ei ole. Ala piisavalt spetsiifiline, et mitte muutuda millegi allsegmendiks (kuigi mitte välistatav võimalus). Toodetakse ju sisuliselt "ajusid" ning karp seal ümber on hoopis teisest puust. Pigem on tõenäosus suurem, et ettevõte ostetakse ära konkurendi poolt. Sigma edu võtmeks jääb R&D, mida juhtkond ka ise teadvustab ning mille nimel kõvasti vaeva nähakse.
  • Tänan kommenteerimast , Madis . Igatahes ka mina arvan , et aktsia praegune hind ei peegelda adekvaatselt temas olevat potentsiaali . Seoses SIGM olen ise teinud siia investeerides mitmeid vigu , suisa elementaarseid , millest endale karistuseks ja õpetuseks teistele siin avalikustan . Siiski , lõppkokkuvõttes , olen praegu "peaaegu" täiesti rahul olemasoleva situatsiooniga ja pean seda üllatavalt turvaliseks investeeringuks , lisaks vägagi suure upside-ga (100% alates poole kuni aasta perspektiivis) . Samas võin olla ka liiga sinisilmne USA turu ja seal toimuvate korporatiivsete mängude suhtes .
    Aga minu eksimused . Siiani :)
    1. Peale fundamentaali vaata ka tehnilist pilti . Võib vabalt olla ka tagantjärgi tarkus . Kui tuli uudis BR formaadisõja võidu kohta , tegin oma ostu rahulikult 44-45 tasemelt , arvates , et põhjus aktsia allakäigus on leitud ja likvideeritud , tegemist väga turvalise winner aktsiaga .
    2. Kui aktsia liigub sinu arvates vales suunas , tule sealt välja seatud stopi pealt . Selle asemel aga , uskudes "heasse" ettevõttesse , üritasin vaielda turuga , soetades juurde 40 peal , 35 peal . Selle juurde käib tavaliselt selgituseks see , et ei taha "põhjas" müüa . Selleks ajaks olin maha maganud õige hetke stopi pealt väljumiseks , seda enam , et turg ei pakkunud ka mingit põrget .
    Peale seda sai maha istutud ja mõeldud , mis edasi . Vaadates kõik uuesti korra üle , sai endale aru anda , et ettevõttel ei pruugi midagi viga olla , lihtsalt eksisin turureeglite vastu . Otsustasin rohkem panustada raha ettevõttesse , et mitte jääda väga kõrge keskmise hinna peale istuma . Nii soetasin veel lisa 30 peal , päris palju 25 peal ja olulise osa 20 peal . Lõppkokkuvõttes olen saanud keskmise hinna minu arvates juba mõistliku 28 peale . Kuid see on tähendanud ka 5-6 korda suuremat investeeringut , kui algul plaanisin . Järelikult ka samavõrra riski suurenemist . Samas , ei välista , et kui turg pakub atraktiivset hinda , soetan veelgi lisa .
    Ka mõned positiivsed järeldused .
    1. Kõik sõltub aktsiavalikust ja usust sellesse . Et ettevõttel pole võlga , on kasvavas faasis ja võitjate leeris on minu jaoks garantii , et Enroni siit ei tule .
    2. Et usun ettevõtte olevat tugeva , võin panustada ka rohkem , kui plaanisin ja saan endiselt rahulikult magada . Finantssektori aktsia sellist luksust ei pakuks .

    Siiski on tegemist viimase paari aasta halvima tehinguga , kus olen teinud lapsikuid vigu ja olemasolev olukord on saavutatud suurte raskustega . Ja stoori jätkub :)
  • Madis , kuidas kommenteeriksid sellist
    1. massiivset lühikeseksmüüki SIGMas . Kui eeldada , et tasuta lõunaid pole , siis mis saavad olla argumendid , mida siis turg ei arvesta , et üle 30% aktsiaid on lühikeseks müüdud ? Ei võlga , ei krediteerimisprobleeme , millest selline ränk nägemus võiks põhjendatud olla ? Kas lühikeseksmüüki ka kusagilt adekvaatselt monitoorida on võimalik (igapäevaselt) ?
    2.naked short , kas ja millised oleksid sanktsioonid selle eest ? Või on see lubatud tegevus ?
    Uudis antud küsimuses ise siin :
    www.buyins.net, announced today that these select companies have been added to the NASDAQ, AMEX and NYSE naked short threshold list: Circuit City Stores Inc. (NYSE: CC), Nordic American Tanker Shipping Ltd. (NYSE: NAT), Simpson Manufacturing Co. Inc. (NYSE: SSD), Western Refining Inc. (NYSE: WNR), Peet's Coffee & Tea Inc. (NASDAQ: PEET), Sigma Designs Inc. (NASDAQ: SIGM)
    With 29.57 million shares outstanding and 10.44 million shares declared short as of March 2008, there is a failure to deliver in shares of SIGM. According to quarterly data provided by the SEC, there were still 88,568 shares of SIGM that were failing-to-deliver as of September 21, 2007.
  • arvon, lühikeseks müügi kohta saab infot ainult korra kuus, nii et kiiremat varianti pole.

    Naked short põhimõtteliselt ei ole lubatud tegevus ja kuigi massiivne müük võiks sellele viidata, jääb alati üle võimalus, et keegi omab ettevõttest lihtsalt negatiivsemat nägemust kui meie - on siis põhjuseks konkurents, järsult kukkuvad marginaalid või nõudluse kadumine. Igal juhul ei saa suuremahulise naked shortimise kohta enne seisukohta võtta, kui kindlamaid andmeid pole.
  • Nasdaq pakub lühikeseksmüügiinfot kaks korda kuus:
    http://www.nasdaqtrader.com/Trader.aspx?id=ShortInterest
  • on offis oli BluRay seade üleval ja näitas bluray filmi läbi HD teleka
    ma selle peale oskasin öelda vaid wuawujiuuaouwuow
  • Kusjuures ise ka mõtlesin, et mis seal siis on, et silm niikuinii ei seleta, aga vahe ikka oluline.
  • tänases 10K's öeldi tagasiostu programmi kohta nii:
    As of April 2, 2008, we had purchased a cumulative total of approximately 3.8 million shares of our common stock pursuant to the repurchase program for an aggregate purchase price of $80.6 million at an average price of $21.01 per share.
  • Sigma Designs (NASDAQ:SIGM): Losing customers - Baird
    - Baird is out with a negative call on Sigma Designs (NASDAQ:SIGM) saying their checks indicate Broadcom has won Motorola's second-generation high-end IPTV set-topboxes (Microsoft's Mediaroom platform), for launch in 2009. As a result, they expect Sigma Designsto lose IPTV share at large telcos including AT&T, British Telecom, and KDDI starting next year. They also believe Sigma will lose market share at Samsung for Blu-ray players this second-half, due to pricing. Firm believes Broadcom-based Motorola IPTV set-top boxes are already prototyping, and are scheduled for launch in calendar 1H09.

    Checks also indicate Sigma Designs could lose significant market share at Samsung Blu-ray players this second-half, due to pricing. Baird believes Broadcom has design wins in Blu-ray ramping this year. Both Broadcom and Mediatek plan on launching an integrated back-end/front-end SOC next year. Panasonic is currently selling a 45nm-based Blu-ray back-end SOC.

    Reducing estimates, as well as price target to $26 from $30 on SIGM shares. Neutral rating.

    Notablecalls: Motorola generated 23% of Sigma Designs' revenues in fiscal 2008, making it their largest customer. SIGM will be a $17-$18 stock soon.
  • Hmm, Motorola poolt päris huvitav käik, eriti Sigma viimaste uudiste valguses. Kui see tõeks osutub, on Sigma olulise osa oma võlust kaotanud ja tees laguneb kiiresti. Tõenäoliselt ootame kas kvartalitulemused või Sigma vastuse ära ja vaatame idee kriitilise pilguga üle.
  • Hmm , millegipärast on ikka elu pea alati selgeks teinud , et turg on targem kui hea fundamentaalanalüüs . Sellepärast ka on enamus siinseid hea valuatsiooniga investeerimisideed vee all . Nii ka SIGM , turul on rohkem infot kui tavainvestor suudab välja lugeda . Kui siiani oli minu jaoks mõistatuslik nii suur lühikeseks müügi osakaal , siis elu annab sellele tavaliselt mõne aja pärast vastuse . Nii ka siin . Tuleb oma kahjum ilmselt vastu võtta , siitkandist turul olevaid värskeid infokilde õigeaegselt kätte saada on ikka päris raske .
    Samas oleks ka kuidagi raske uskuda , et SIGM kellegile huvi ei peaks pakkuma . Tegemist ju puhta bilansiga arendusfirmaga . Ilmselt , minu arusaamist mööda , toimub vaikne kompanii kellegi kätte mängimine . Aga kelle ?
    Any comments ?
  • Jah, paraku on realiseerumas kõik riskid, millest ideed avades ka kirjutasime. Mis puudutab infot, siis siin on mõned paar kuud tagasi antud hinnasihid: DB $75, UBS $75, Baird $75 ja BWS Financial $100. Tees lihtsalt lagunes ootamatult kiiresti. Motorola case on muidugi eriti hea... Kui Bairdi note tõsi on, ajas juhtkond CC-l otse öeldes lihtsalt jama. Ja aktsiate tagasiost on sellisel juhul natuke kummaline.
  • Samas , Baird alandab kogu selle jutu peale epsi 10 sendi võrra 2.40-ni . Justkui suur jutt , aga väike kärbe , mis sisuliselt ei muuda ettevõtte väärtust nii oluliselt . Või on see mingi loogika Bairdi poolt , et siis hiljem veel epsi ootust allapoole oleks ruumi tuua
    Ehk pigem tundub , et Baird on justkui lühikeste eestkõneleja . Eks muidugi , konspiratsiooniteooriad oleksid justkui ainuke lohutus praegu . Samuti , nagu sa Madis mainisid , oleksid firma juhtide sõnad ja teod viimastel aegadel kuidagi eriti lollid käitumised . Mida ka on justkui raske uskuda . Ma ei tea , justkui midagi siin ei klapi . Või on just kohe-kohe kätte jõudmas otsustav faas ülevõtmisel ?
  • EPSi väike kärbe tuleneb minu meelest sellest, et räägitakse 2008. aasta kalendriaasta EPSist (kuigi öeldakse FY09, sest see võrdub 2008. aasta kalendriaastaga, sest FY09 = 2008 + paar kuud 2009), samal ajal Broadcom tuleb turule 2009. kalendriaastal (FY2010) ehk siis selle aasta kasumit see ei mõjutagi eriti.

    Konspiratsiooniteooriate pooldaja ei ole, aga lahtisi otsi on tõesti omajagu.
  • Samas ka huvitav , et ettevõte ise midagi ei kommenteeri . Kas 20 prossane langus enam üldse ei morjenda ? ( Nojah , kui juba kolme kuuga kukutud 70% , siis mis see 20 enam :)
  • Eh , ei suutnud kiusatusele vastu panna , võtsin 15,6 juurest portsioni lisa . No ju vist ikka loll (mina) , ei taha kaotusega leppida . Tegelikult tahaks loota , et täna on tegemist ülereageeringuga . Eks näis , kuigi lootust justkui poleks , kui vaadata viimase kolme kuu aktsiagraafikut .
  • DB tuli kaitsva note'ga välja juba eile, kuid kellel ligipääs puudub, saab seda NC vahendusel lugeda:

    Deutsche Bank's Nagesh Sukhi is out with some very good comments on Sigma Designs (NASDAQ:SIGM) following yesterday fall-off caused by Baird & Co saying Broadcom had won a design at Motorola for its next generation IPTV set-top box.

    - According to the firm have they have always maintained the view that Broadcom would likely garner some share of IPTV set-top boxes in 2009 and so this is not new or surprising. They also note that winning a design does not necessarily mean that Broadcom's chip will be used in higher volume boxes from the STB OEMs. They have said all along that Sigma's market share in both the IPTV and Blu-ray DVD markets is likely to decrease starting in 2009 due to new entrants, which is normal in any fast growing end markets.

    Back in March based on existing inventory levels of set-top boxes at Motorola/AT&T, the firm determined that the company's FY2009 revenue guidance of $300-350m (mid point of which would indicate +47% y/y growth) was likely unrealistic. Based on their assumptions for market share this year and next they believe that the company can realistically achieve +25-35% growth in FY2009 (already reflected in DB numbers). They believe the rest of the sell-side is now realizing this as well and as a result they expect the Street numbers to come down to DB ests.

    Deutsche continues to like Sigma due to its leadership position in the IPTV and Blu-ray DVD markets. They believe SIGM will likely to outgrow all its peers this year and again likely next year.

    Maintains Buy and $43 tgt on the stock.

    Notablecalls: I didn't think Baird's call would do THAT much damage to SIGM stock. While very good it was still mostly based on speculation. I expected to stock to see 10% downside at best with some stops being hit creating some additional 5% follow-through over the next couple of days.

  • SIGM 10-k filingust :
    At February 2, 2008, we held approximately $43.9 million of investments, currently classified in our long-term marketable securities, with an auction reset feature, which are referred to as "auction rate securities.” In late February and March 2008, auctions failed for all of our auction rate securities and there is no assurance that future auctions will succeed, and as a result our ability to liquidate our investments and fully recover the carrying value of our auction rate securities in the near term may be limited or not exist. An auction failure means that the parties wishing to sell securities could not. All of our auction rate securities were rated AAA or Aaa at the time of purchase, the highest rating, by a rating agency. If the issuers of these auction rate securities are unable to successfully close future auctions and their credit ratings deteriorate, we may in the future be required to record an impairment charge on these investments. We believe that the underlying credit quality of the assets backing our auction rate securities has not been impacted by the reduced liquidity of these investments. Based on our expected operating cash flows, and our other sources of cash, we do not anticipate the potential lack of liquidity on these investments will affect our ability to execute our current business plan.

    Kas SIGM on ka osaline subprime laenukahjumites :) ? Saan ma õieti aru , et potentsiaalne 43 milj taala mahakandmist võib ees oodata ?
  • arvon, põhimõtteliselt on olemas oht, et varasid tuleb alla hinnata, aga päris mahakandmiseni ei tohiks asi jõuda. Reiting on hea ja isegi, kui investorid seda ei usu, siis nullhind oleks vast liiast. Küsimus on pigem selles, et Sigma ei ole saanud soovitud minimaalset hinda.
  • Mõningase indikatsiooni IPTV jätkuvast tugevusest USA turul annavad eilsed AT&T (T) tulemused. Esimese kvartali jooksul lisati 148 000 IPTV klienti, mis teeb üle 12000 uue kliendi nädalas. Ettevõtte enda siht oli aasta alguses 10000, seega nõudlus endiselt üle ootuste.

    Lisaks väljendas segmendi potentsiaali samuti eile oma majandustulemused avaldanud Broadcom (BRCM).
  • Jah , toredad liikumised .
    Küsiks mõnelt kogenenumalt tehnilise liikumise asjatundjalt - kas on mingeid tunnuseid/tundeid/teadmisi , et esimesed lühikestest positsioonidest väljujad on alustanud ja kas sellise massi lühikeste possude katmine võib viia lumepalliefektiga - kuhu siis ? Kas tundub sedamoodi , et tehakse iga päev kõrgem sulgemine kui eelmine , et lühikesi pigistada ? Hea tehniline silm kuluks praegu küll ära :)
  • Seniks panen siia mõne huvitava info , küll taustana rohkem kõlava , kuid siiski ikkagi kinnitab , et SIGM on oluliste tegijate hulgas

    United States - FRANKFURT, April 29 (Reuters) - Chip and electronics makers Intel, Infineon, Texas Instruments and Panasonic have formed an alliance to promote home networks for movies, music and pictures using domestic wiring
    The four leading members of the HomeGrid Forum (homegridforum.org) said they would work with the International Telecommunications Union to promote, test and contribute to a standard the ITU is already working on, called ITU-T G.hn.
    The HomeGrid Forum has seven other founding members: Aware, DS2, Pulse Link, Ikanos, Sigma Designs (nasdaq: SIGM - news - people ), Westell and Gigle Semiconductor
    Copyright 2008 Reuters
  • Leidsin ka Barronsi blogi SIGM teemalisest kommentaariumist sellise info , ei suutnud kahjuks originaalviidet leida , vbl keegi aitab autentse viitega . Igaljuhul taas positiivse usuga investoritele tervendav teadmine .

    The trade press is reporting that MSFT is going to win the Chungwha Telecom IP TV account in Taiwan. This will amount to a replacement order of their 1.5 million installed base from Linux to Microsoft’s Media Room platform before the end of the year. That would be ~ $30-million in extra business that is not in the analyst estimates and more than compensates for the Motorola hiccup they had in q4 which will result in a $14MM short fall.
    Company guidence of $300-million in Revs for this fiscal year was very achievable and with this buisiness (provided it closes) it would be extremely beatable.

    Lisaks samast foorumist :
    Bill Gates on TV this morning says IPTV one of Microsoft large growth areas - hay SIGM is 100% sole provider for settopbox.
  • Update on siis minu poolt selline , et peale raskeid aegu olen jõudnud veepinnale . Loodan sama hooga varsti õhku tõusta :)
    Tundub , et allakäigu trend on murtud (juba mõnda aega tagasi) . Seega võiks soovitada aktsiat hoida .
    Tulemused peaksid tulema 4.juuni peale turgu .
  • Esimese kvartali tulemused siiski 29.mail peale turgu .
    Sigma Designs (NASDAQ:SIGM), a leader in digital media processing for consumer appliances, announced today that it will report its fiscal first quarter 2009 financial results following the close of regular trading on Thursday, May 29, 2008.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon