Harju Elekter (HAE1T) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Harju Elekter (HAE1T)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna tuli neljanda kvartali tulemustega välja Harju Elekter. Kuigi me ettevõtet enam ei kata, räägiks siin põgusalt tulemustest.

    Käibe kasv vastas meie ootustele –  neljandas kvartalis tuli käibeks 13,2 miljonit eurot (ootasime 0,2 mln rohkem), kasv aastasel baasil 23,7%. Müük Eestisse ning Soome kasvas kenasti ning Leedu tagasihoidlikumat tulemust kompenseeris müük EU riikidesse. Kasumi allajäämine 2006. aasta neljanda kvartali kasumile valmistas muidugi kerge pettumuse. Ootasime kasumiks EUR 0,97mln, kuid teeniti vaid EUR 0,31mln. Prognoositust suuremaid kulutusi tehti pea igas valdkonnas mistõttu marginaalid (kasumlikkus) selgelt surve all. Ettevõte ise tõi esile kerkinud tööjõukulutusi seoses suurenenud vajadusega kõrgelt kvalifitseeritud tööjõu järele ning samuti suuremad kulutused seoses aastainventuuriga (korrigeeritakse erinevaid reserve). Veel negatiivse poole pealt, teenisid Harju Elektri sidusettevõtted neljandas kvartalis esmakordselt 2007. aasta jooksul kahjumit – 0,25 miljonit eurot.  Lõpptulemuseks kujueneski minu arvates suheliselt nõrk kvartal - jäädi alla 2006. aasta neljandale kvartalile nii marginaalide kui kasumi poolest.


  • Harju Elektri Gruppi kuuluvad elektriseadmete valmistajatehased Eestis, Soomes ja Leedus: AS Harju Elekter Elektrotehnika (100%), Satmatic Oy (100%) ja Rifas UAB (51%), samuti telekom toodete valmistaja AS Eltek (100%) ning sidusettevõtted AS Draka Keila Cables (34%) ja AS Saajos Inexa (33,3%). Harju Elektril on ka 10%lised osalused Läti elektriseadmete müügifirmas SIA Energokompleks ja Soome börsiettevõttes PKC Group Oyj.

    Nagu näha, on Harju Elektril mitmeid vähemusosalusi, näiteks 34% kaablifirmas. Huvitav, kas üldse ja kui, siis millistel tingimustel saaks neid osalusi suurendada?

    Henri, miks LHV on HE katmise lõpetanud? HE puhul on tegemist korraliku, laiahaardelise ja suht konservatiivse kontserniga! Eesti börsi jaoks igati ideaalne ettevõte. Ainuke probleem võib olla väike likviidsus.
  • Ouna Ants,

    Harju Elektri katmise lõpetasimegi peamiselt ära vähese likviidsuse tõttu. Sellest tulenevalt oli ka tegelikkuses LHV klientide huvi HE vastu suhteliselt tagasihoidlik.

    Kui klientide huvi ettevõtte vastu taas kasvab ning ka likviidsus kriitikat kannatab, siis oleme valmis muidugi oma otsust ümber vaatama.
  • Harju Elektri 50 000 aktsiat vahetasid täna hinnaga EUR 1,10 omanikku. Tehingumaht siis päris korralik - 860 tuh.kr.
  • Kas üldse ja kui palju mõjutab Estlink-2 Harju Elektri tegemisi? On kellegil infot?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon