Fundtech (FNDT) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Fundtech (FNDT)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Fundtech teatas just oma 2007. aasta 4. kvartali tulemused. Numbrid on laias laastus ootustele vastavad, pikemaajalised prognoosid pisut paremad. Kui erakorralised kulutused välja jätta, siis 4. kvartalis teeniti aktsiapõhist kasumit 22 senti (ootus 22 senti) ning 1. kvartalilt nähakse EPSi suuruses $0.08 - $0.13 (ootus $0.12) ning müügitulu $27-$28 miljonit (ootus $25.6 mln). Tervikuna ollakse 2008. aasta osas üpriski positiivselt meelestatud – müügitulu nähakse $120-$122.5 miljonit (konsensus $113 mln, meie prognoosisime $115 miljonilist tulu) ning EPSi $0.73-$0.83 (konsensus $0.77).

    Igaljuhul numbrid tunduvad esmasel pilgul ilusad. Pikema kommentaariga siis juba pärast konverentsikõnet.
  • Üritan kommentaariga FNDT viimase kvartali tulemustele valmis jõuda lähipäeva(de) jooksul, kuid etteruttavalt võin ära öelda, et tulemused teevad mulle igati rõõmu ning aktsionärid peaksid FNDT juhtkonna pool tehtud tööga rahul olema. Mina igaljuhul olen.
  • Suurinvestor Clal Industries on tegemas aktsionäridele pakkumist, et Clal on valmis ostma 2.3 miljonit Fundtechi aktsiat hinnaga $12.50. Arvestades seda, et ettevõtte päeva keskmine aktsiamaht jääb 50 000 ringi, on ka arusaadav, miks osaluse suurendamiseks üldse selline 'ostupakkumine' tehakse. Lihtsalt turult ei oleks võimalik neid aktsiaid muidu kätte saada.

    Minu silmis on FNDT aktsiad oluliselt rohkem väärt ning ausalt öeldes ei usu, et Cial selle hinnaga endale väga palju müüjaid leiab. Pakkumine lõppeb 3. aprillil kell 10 USA idaranniku aja järgi.
  • Kui Clal Industries avaldas 5. märtsil soovi oma investeeringut Fundtechi aktsiates tõsta üle 50%, hoidsime silmad lahti, kuid nagu ka arvasime, siis ega ükski ettevõtet kattev analüütik sündmust kommenteerima ei tormanud.

    Ciali pakkumine aktsiate eest väärtuses $12.50 lõppeb 3. aprillil ning kui saadakse kätte kõik soovitud aktsiad, tõuseb nende osalus ettevõttes 58%ni. Mis juhtub, kui investori osalus tõuseb ettevõttes üle 50%? Põhimõtteliselt saadakse õigus langetada kõiki lihthäälteenamust nõudvaid otsuseid (ka nõukogu valimine ja tegevjuhtkonna valimine) nagu majandusaasta aruande kinnitamine, kasumi jaotamine jne.

    Samas ei tähenda see kindlasti, et väikeaktsionärid peaksid oma osaluse ettevõttes müüma! Selline nõue käib kaasas alles siis, kui omandatud on 95% kogu aktsiapakist. Nasdaq börsil noteerimise jätkumise reegleid on võimalik leida sellelt aadressilt ning ka siinkohal on FNDT kõiki tingimusi täitmas ka pärast Cial Industriese osaluse suurenemist.

  • Hetkel hind $11.70? Miski nagu ei klapi. Kui kolme nädala pärast saab $12,50, siis on päris kena tootlus. Kus on "kala"?
  • velvo, ega siin erilist kala ei olegi. Asi on pigem ülevõtu tingimustes. Nimelt on päris mitmeid faktoreid, mis ei muuda kindlaks, et sa need aktsiad 3 nädala pärast 12.50ga maha saad müüa. Esiteks, kui pakutakse aktsiaid rohkem kui 2.34 miljonit, siis ostetakse aktsiaid tagasi iga investori käest proportsionaalselt. Ehk teoretiseerides, kui pakutakse 4.68 mln aktsiat, siis kui me täna ostame 1000 aktsiat hinnaga $11.70 lootuses need 6.8% kõrgemalt kiiresti-kiiresti 3 nädalat hiljem maha müüa, siis reaalselt saame müüa ainult 500 aktsiat... ülejäänud tuleks sellisel juhul turgu müüa (mis tähendab, et reaalne tootlus koos tehingutasudega aktsiate all kinni olnud raha jaoks kujuneb oluliselt väiksemaks). Aga see oli pigem teoreetiline näide ja ausalt öeldes mina ei usu, et väga palju müügihuvilisi selle hinna juures on (kui nüüd just turu keerulised ajad ei sunni sõna otseses mõttes mõnel fondil ennast likvideerima).

    Reaalsem olukorra selgitus siia otsa. Clali pakkumine osaluse suurendamiseks on tingimustega! See tähendab, et $12.50 pakutakse ainult siis, kui nad leiavad reaalselt müüjaid, mis oleks 5% FNDT aktsiakapitalist (ehk ca 780 000 aktsiat) ja viiks nad niimoodi üle 50% läve. Lisaks, kui pakkumise vastu hääletatakse suurema aktsiate arvuga, kui müüa pakutakse, siis Iisraeli seaduse kohaselt ei saa tehing toimuma. Lisaks võidakse pakkumise perioodi pikendada. Ühesõnaga lühidalt öeldes - reaalselt ei ole sugugi kindel, et selle hinnaga Clal oma osalust suurendada saab.
  • Täna kohe eriti palju tehinguid, ja käärid on ka suured.Oodatakse uut pakkumist?
  • Viimasest infost ei saa kahjuks täpselt aru: kas viiendik kogusest on pakutud või viiendik on puudu? Ja mingi ime läbi suutsin veel ka tõlkida, et kui ei ole võõrandamise vastu, siis oled poolt! See on suht sürr, aga igaks juhuks küsin ka selle üle: kas ilma minu teadmata võib teha võõrandamist, näiteks maaklerfirma poolt, kes aktsiaid hoiab?
  • Täpsustuseks: mõtlesin viimase info all Clal Ind. pressiteadet 03.apr., mida vaatasin Yahoost.
  • pro team võiks natuke kommenteerida jah, seda pressiteadet
  • viimane info oli selle kohta, kui palju aktsiaid nad läbi pakkumise kätte said ning pikendasid pakkumist 4päeva võrra, et need kes ei taibanud või ei tahtnud, saavad aega ümber mõelda
  • Siis ikkagi pea 2 miljonit aktsiat? Sellist kogust väikeinvestorid vaevalt, et müüsid.
  • Head Pro kliendid - pean vabandama, et viibin veel sel n2dalal kaugel-kaugel puhkusel ja yle hulga aja nyyd natukeseks tsivilisatsiooni ja arvuti taha sattunud. Kui tagasi j6uan, uurin juba k6ike t2psemalt. Esmasel v2ga kiirel lugemisel j2i mulje, et k2tte saadi 2.104 miljonit aktsiat (enne 4 lisap2eva oli see 2.09 ehk ega lisa ei tulnudki). Seega natukene alla soovitud 2.3 miljoni. Minu jaoks viitab see hetkel praegu sellele, et m6ni suurem investor oli soovimas myya v6i mingitel p6hjustel sunnitud myyma ning Clal tegi juba avaliku pakkumise, j2ttes pisut ruumi ka lisaaktsiate jaoks (mida ilmselt eriti ei tulnud). Aga nagu ytlesin, kui naasen puhkuselt, uurin l2hemalt, kas on v6imalik mingeid konkreetsemaid kommentaare syndmustele anda.

    T2nud m6istva suhtumise eest ette.
  • Mahud on tõesti viimasel ajal äärmiselt kokku kuivanud (igasuguseid tehinguid tuleks teha limiithindadega!), aga see-eest ettevõtte äritegevus minu arust kohe kindlasti mitte. Mai alguses tulevad tulemused ning selle eel peaks ka kauplemine aktsiaga elavnema.
  • Fundtech ka homme tulemustega väljas. Kas on ka mingeid indikatsioone või ootusi kuhu poole aktsia liikumas võiks olla?
  • Fundtech - surnud raha? Kahjuks on endal osaliselt $16 käes ja müüma ei kipu.
  • Ei, ma ei usu, et FNDT surnud raha oleks. Ebalikviidsuse pärast tuleb lihtsalt oodatust kannatlikum olla. Juhtusin tegelikult üks nädal aega tagasi lugema ühte RBC kommentaari Fundtechi kohta, kus öeldi, et otsesed katalüsaatorid tõusuks puuduvad (kaasa arvatud käive), kuid samas et ega tänaste hindade juures ole võimalik ka suuremaid koguseid kokku osta. Mehed ise analüüsis pidasid õiglaseks hinnaks $15, kuid samas osta-soovitust ei jule anda, kuna just paljudele tundub tegu olevat 'surnud rahaga'. Kuid ma usun, et ühel hetkel asi muutub. Seda enam, et tegu on tõesti väga hea prognoositavusega ettevõttega ja segastel aegadel on see suur pluss. Midagi ka hingele - RBC analüütikud uskusid, et kui FNDT peaks suutma üles näidata oodatust paremat juhtimismeisterlikkust või kui keegi tahab teda üle osta, võiks hind kerkida selgelt üle $20.
  • see ei ole tegelt kuigi lahe kui revs kasvab, aga net langeb
    kas selle kohta oli ka mingi loogiline seletus?
    valuatsioon ei paista enam nii hea kui kasumi numbrid ei kasva
  • kui vähegi suurem ostuhuvi tekib, siis polegi muud võimalust, kui FNDT-laadsel õhukeselt kaubeldaval aktsial ülespoole õiglasele väärtusele lähemale liikuda... Uudiseid iseeneest ei näe praegu.
  • Viimasest kommentaarist pea aasta möödas. Täna teeb FNDT üle tüki aja jälle suuremat käivet. 450 tuh. aktsiat on omanikku vahetanud hoobilt. On taustainfot, et kes müümas, kes ostmas?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon