Vital Images (VTAL) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Vital Images (VTAL)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui õhus on ettevõtte kohtanii palju määraamatust, siis kas on mõtet üle tulemuste hoida?
  • ktammin, see on selles mõttes huvitav küsimus, et kogu investeerimistees paranemisele rajatud ongi. Riski hindasime oportunistlikuks, sest tootluse ootus ja risk käivad käsikäes. Kui aga võetud risk tundub liiga kõrge ja enne tulemusi rahulikult magada ei lase, siis on targem vast positsiooni vähendada. Mitte, et meie arvamus ettevõttest muutunud oleks, aga vahel juhtub, et enda riskitaluvust hinnatakse natuke valesti.

    Üldine käibetõde on ka see, et kui tehtud otsus sees närima jääb ning usk puudub, siis tasuks investeering kriitiliselt üle vaadata.
  • Tänud!See kõik selge, aga ikkagi mõtlesin millegi pärast kuuldavalt(kirjalikult).
    Pigem loodan, et äkki tekib siia vähe laiem arutelu VTAL-i ümber!
    PS!See foorum siin Pro all on väga hea mõte!
  • Kohe torkas silma, et hoolimata suuremast hulgast litsentsidest Maintenance and Services segmendi tulud hoopis vähenesid aasta baasil, samal ajal kulud suurenesid.
  • kas taastume hetkelist? nõrkushoost?
  • Ei saanud konverentsikõnet otse kuulata, seega hakkasin alles praegu kordust kuulama. Aga võib öelda, et ükski aktsia ei taastu 14%-lisest päeva alguse miinusest positiivsele territooriumile põhjuseta. Turule tunduvad meeldivat EBITDA parem prognoos ja lootus müügi suurenemisest, kui Toshiba teise kvartali lõpus oma uue skänneriga turule jõuab. Kui kõik asjad üle vaadatud, panen homseks mõtted Pro alla ka üles.

    Ei ole CC-l eriti kaugele jõudnud veel, aga ka Q&A osas pidi toon olema positiivne, sest aktsia kaupleb hetkel päeva tippudel. Analüüsimajad peaksid oma mõtetega välja tulema uue nädala alguses ning praegu tundub eeltoon olevat soodne. Vitalil oli kvartali jooksul muresid küllaga ning kuigi paari kuu jooksul katalüsaatorit ei paista, ollakse turul nõus ka kaugemale vaatama. Ka meie tees käib vähemalt 2009. aasta lõpu kohta, selles mõttes midagi hullu ei ole. Pean tunnistama, et päeva taolist käiku ei oodanud, silmadega üle aruande libistades tundus dead money paariks kuuks. Aga perspektiivid pole kuhugi kadunud, aktsia oli tugevalt alla müüdud ning bilansis on endiselt suur hulk raha - piisavalt positiivsust.

  • ktammin, suur volatiilsus liikumises seoses tänahommikuste tulemustega, kus ootustele jäädi alla ning vähendati ka prognoose.
  • Pikem kommentaar esmaspäeval. Aga nagu teesis öeldud, siis enne aasta teist poolt ei olegi midagi oodata.
  • Järjepidevuse huvides lisan siia ka börsipäeva foorumisse pandud postituse.

    Viimase kahe päeva Vitali (VTAL) tõusu võib seostada Toshiba skännerite esialgse eduga. Ametlikult hakati 320-lõigulist kompuutertomograafi müüma juuni lõpus, kui see installeeriti kolme haiglasse.

    Kuigi USA nõrk majandus mängib ka haiglate eelarvetes märgatavat rolli ning riik on vähem kindlustatud elanikkonna arvelt kulusid A Onekärpinud, ei tundu see oluliselt mõjutavat kompuutertomograafide turgu.

    Näiteks loodab Philips müüa USAs aasta lõpuks oma 256-lõigulist skännerit üle 50, mis on väga hea tulemus. Mäletatavasti suutis Philipsi Brilliance iCT hoida maailma parima skänneri mitteametlikku tiitlit tervelt 2 päeva (!), enne kui Toshiba tutvustas radioloogide suursündmusel – RSNA konverentsil – enda uusimat skännerit. Sellist tehnoloogilist täiust ei osanud oodata ka turu insiderid. Tegemist on ainsa dünaamilise ehk 4D skänneriga maailmas, mis suudab reaalajas näidata ka vere liikumist. Aquilion One’i võimekusest saab parema ülevaate Toshiba Medical koduleheküljel.

    Kahtlemata on tegemist ülikalli seadmega, kuid isegi tavapärases ER-is võib see kulusid vähendada üle kahe korra ning aega hoida kokku veelgi rohkem. Samas on see mõeldud ka kompleksemate probleemide avaldamiseks.

    Kui haige tuuakse reanimatsiooni terava rinnavaluga, siis tavapäraselt tehakse talle kõigepealt elektrokardiogramm (EKG), seejärel tellitakse tomograafia või test radioaktiivsete traceritega (nuclear stress scan) ning alles siis saadetakse ravile. Samal ajal piisaks, kui inimene pandaks lamama Aquilion One’i ning sama uuringu saab läbi viia oluliselt kiiremini, täpsemate tulemustega ning mitu korda odavamalt.

    Just eeltoodud tehnoloogiline üleolek on põhjuseks, miks üks USA juhtivaid meditsiinitehnika edasimüüjaid sõlmis Toshibaga eksklusiivse lepingu viimase toodete müümiseks. Broadline’i klientide hulka kuuluvad terved regionaalhaiglate ketid ja osariikide haiglate süsteemid.

    Kuna Aquilion One’i kogutud info muudab visuaalseks pildiks just Vitrea 4.1 tarkvara, siis on ka Vitali (läbi Toshiba teenitakse ca 50% oma tuludest) aktsia eilne ligi 7%-line ning kolmapäevane 10%-line tõus põhjendatud. Vital avaldab oma majandustulemused 7. augustil ning kuigi käesolevast kvartalist ei maksa veel palju loota, loeb juhtkonna nägemus tuleviku osas. Lisaks tuleb arvestada, et maailma suuruselt teisel turul Jaapanis pole Aquilion One’i veel müüma hakatudki.

    VTAL chart

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon