Börsipäev 25. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 25. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ma olen korduvalt rõhutanud võlakirjade kindlustajate probleemi tõsidust ja selle mõjuvõimu aktsiaturgudele. Reedene kauplemispäev ilmestas seda taaskord väga hästi. Nimelt pool tundi enne päeva lõppu jooksis CNBC pealt läbi lugu, kus tundmatuks jääda soovinu rääkis, et maailma suuruselt teine kindlustaja Ambac (ABK) on olnud ikkagi väga tõsistes läbirääkimistes erinevate pankadega ning kohe selle nädala alguses peaks välja tuldama plaaniga, kuidas ettevõtte finantsolukorda parandada. Kui see nii ka on ning plaani tulemusena suudab ettevõte hoida oma AAA krediidireitingut, siis ei pea finantssektor muretsema täiendavate mahakirjutamiste pärast seoses võlakirjadega.

    Seda, kas info täiendava $3 miljardi kaasamisest pankade poolt ABK osas ka paika peab, saame juba õige pea teada. Nimelt on reitinguagentuurid teatanud varem, et veebruarikuu jooksul – ehk siis sellel nädalal – langetatakse otsus ABK, MBI ja teiste väiksemate kindlustajate osas ära. Ilma täiendavate kapitalisüstideta oleks aga põhjust downgrade’imiseks küll.

    Kui oluline see teema turgude jaoks ikkagi on, näitab reede õhtune 30-punktine ralli S&P500 futuurides. Ning ka täna varahommikul, mil Aasia turud on plussis, näitavad ka USA futuurid poole protsendilist ülespoole avanemist.
  • Muideks, kes ei ole tähele pannud, siis housingu börsil kaubeldav fond XHB on aasta algusega võrreldes jätkuvalt plussis ning ka finantssektori XLF graafik on näitamas stabiliseerumist - kui võlakirjade kindlustajate katalüsaator realiseerub, võivad turult eemale hoidnud pullid ka graafikute ja uudiste ilusamaks muutudes kas või lühiajaliselt kiiresti oma raha tagasi tuua.
  • Täna pool tundi pärast börsi avalikustatakse olemasolevate majade müüginumbrid (jaanuar) ning tänane konsensus on 4.8 miljonit maja. Eelmisel kuul oli 4.89 miljonit. Nõrgenemine numbrites jätkuvalt oodatud ning kui number peaks tulema oodatust parem, võetaks seda kindlasti ka hästi vastu.
  • Valuutamaailmas huvitavad asjad juhtumas. Pärsia lahe riigid räägivad oma ühisvaluutast ja oma rahaliidust ning Ungari lasi oma valuuta ujuma. Press release on the abandonement of the peg to the euro. Otsus on valitsusega kooskõlastatud ja otsuse peaeesmärk on võidelda inflatsiooniga. Kõik valuutaspekulandid HUFi tugevusele panustama ;)
  • http://www.marketwatch.com/news/story/hungarys-economy-seen-slipping-stagflation/story.aspx?guid=%7BA8F80605-2ED0-4F1E-835B-DF23F8F3D66C%7D
  • Õnneks Eestis küll inflatsiooni ja majanduskasvu aeglustumist ei ole :)
  • Ikka võib, aga mitte kohe. Selle sammu peamine eesmärk on infla tapmine. Ja see tähendab vähemalt esialgu HUF tugevnemist. Kui kohe nõrkusele panustama hakkad, siis jääd lihtsalt suure teerulli alla. Full float ka varem õhus olnud, aga valitsus alati reaktsiooniliselt vastumeelne olnud. Täna jäeti intressid tõstmata, valuuta liikuma panemise hinnaga. Huvitav igaljuhul jälgida.

    Siinjuures on vist kohane meelde tuletada, et Eesti on selline tore väike riik kus keskpangal sisuliselt polegi effektiivseid hoobasid (baasintressid, valuutainterveerimine) majanduse juhtimiseks. Kõige parem instrument on äärmiselt range ja ülejäägiga eelarvepoliitika ning mõistlikud (laenuvabad) otsused valitsuse poolelt. Nii et kui mõni keskpanga või valitsuse ametnik räägib mingist geniaalsest plaanist majanduse jahutamiseks, siis naeratage viisakalt selle ... eee ... "häma"* peale. Kuna puuduvad head hoovad, siis see plaan ei saa ka midagi eriti pöörast olla.

    * Ilukirjanduslik protsessikirjeldus, no hard feelings please!
  • Goldman Sachs langetab Morgan Stanley (MS), Citigroupi (C), Merrill Lynchi (MER), Bear Stearnsi (BSC) ja Lehman Brothersi (LEH)kasumiprognoose. Finantssektori suhtes on negatiivselt meelestatud ka Oppenheimer, luubi alla on võetud Bank of America (BAC), J. P. Morgan (JPM), Citi, Wachovia (WB) ja Wells Fargo (WFC). Keskmiselt langetatakse 2008. aasta prognoose 29% ning 2009. aasta omasid 13%.

    Kõige karmina hinnangu sai Citi:

    Oppenheimer is dramatically reducing their 2008 earnings est for C. The three largest problems for C are further writedowns to their carrying values of CDOs related to sub-prime mortgages, further writedowns from leverage lending commitments, and further writedowns associated with on balance sheet consumer loans. Firm is lowering their 2008 est to $0.75 from $2.70 (consensus $2.91), although they believe their revised ests could still prove optimistic. Firm believes C shares could fall to levels during the last credit cycle of 1990/1991 or to .7X a share, or below $16 per share, or 36% below current levels.

  • õnneks on ka eestis, muidu tuleks liigapalju kurikaelu siia mujalt.
  • Saksamaa DAX +0.78%

    Prantsusmaa CAC 40 +1.50%

    Inglismaa FTSE 100 +1.30%

    Hispaania IBEX +0.36%

    Venemaa MICEX N/A börs suletud

    Poola WIG +0.19%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 +3.07%

    Hong Kongi Hang Seng -0.15%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) -4.07%

    Hiina Shanghai B (välismaine) -3.29%

    Lõuna-Korea Kosdaq +0.11%

    Tai Set +1.65%

    India Sensex +1.74%

  • Is the Bond Bailout Being Priced In?
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    2/25/2008 9:22 AM EST



    The market was saved from an ugly day on Friday by rumors that the long-awaited bailout of bond insurer Ambac (ABK) was close to being done. That enthusiasm is being tempered this morning as worries and concerns over the financial sector continue to flow.

    The Wall Street Journal has a negative story on Goldman Sachs (GS) , and there are a number of estimate cuts in the banking and financial sector. Even Alan Greenspan is on the wires once again with some pessimistic observations.

    Although the bond insurer issue is an important one for this market, it may be overly optimistic to believe that a cash infusion by banks to insure the entity that is insuring them is going to completely resolve the issues. Nonetheless, I suspect the bears may hold back at this point and look to get aggressive with their selling and shorting after the news is out.

    The bond bailout story has been out there for so long now that it will not come as much of a surprise when it is finally done. We may get a respite from selling pressure while we wait for the news, but I suspect that a lot of sellers will be looking to hit the ensuing strength.
    -----------------------
    Ülespoole avanevad:

    In reaction to strong earnings/guidance: PWRD +8.0%, GRO +6.9%... M&A news: TTWO +48.9% (Electronic Arts proposes to acquire co for $26/share in cash; TTWO rejected the bid), GYI +31.7% (agrees to be acquired by Hellman & Friedman for $34.00 in cash)... Other news: GTXI +58.7% (says Toremifene Citrate 80 mg meets primary and key endpoints in phase iii trial in advanced prostate cancer patients on androgen deprivation therapy), DNA +8.2% (announces that FDA grants accelerated approval of Avastin in combination with paclitaxel chemotherapy for first-line treatment of advanced HER2-negative breast cancer), HOKU +7.9% (announces a securities purchase agreement with certain institutional investors, and a wholly owned subsidiary of Suntech Power Holdings), RBS +8.0% (stock traded higher in Europe on speculation that the Qatari govt was considering making an investment), DNDN +4.0% (strength potentially related to positive sentiment following DNA approval in breast cancer), COMV +2.9% (announces award of $67 mln demand side management contract with Con Edison)

    Allapoole avanevad:

    In reaction to weak earnings/guidance: -2.5% AAUK... M&A news: ERTS -2.9% (proposes to acquire TTWO for $26/share in cash; TTWO rejected the bid)... Financials under pressure following cautious comments from Oppenheimer and Goldman: C -2.2%, BSC -1.8%, LEH -1.5%, BAC -1%, JPM -1%, MER -1%, WB -1%. Other news: GFI -3.7% (announces production effects after electricity crisis), BHP -2.8% (Heavy rainfall hits Queensland coal ops - DJ)... Analyst downgrades: SMSI -10.4% (downgraded to Neutral at JP Morgan), FRE -4.4%, FNM -3.9% WM -3.0% (all downgraded to Sell at Goldman), GM -2.4% (downgraded to Hold at Deutsche).
  • Muideks, Greenspan toetab naftat:

    Greenspan says weakening oil demand "unlikely to happen
  • aga McCormick räägib kulda alla ...

    U.S backs sales of some IMF gold reserves, McCormick says

    Treasury's McCormick comments in briefing in Washington, McCormick says Treasury back 'limited' gold sales by I.M.F

  • Jaemüügisektorist tuli kurbade prognoosidega täna Lowe (LOW), kes näeb 1. kvartali EPSi vahemikus $0.38 kuni $0.42 vs $0.44 konsensus, fiskaalaasta EPSi $1.50 kuni $1.58 vs $1.74 konsensus... Nõrk jaemüügisektori saaga jätkub ja see on turgu pressimas.

    Olemasolevate majade müüginumbrid oodatust pisut paremad 4.89 mln vs 4.81 miljonit.
  • päris lahe volatiilsus nende 2 uudise järel ... müük veidi parem, kuid laovarud suurenevad ja hinnad langevad

    10:00 Existing Home Sales 4.89 mln vs 4.81 mln consensus, slightly down from revised 4.91 mln in December
    10:01 Months supply rises to 10.3 months from 9.6 months in Dec; Median home price falls 4.6% following the 6.0% decline in December
  • Ja jutud börsil, et kõnealune ABK diil võib aset leida alles järgmise nädala alguses.. iseenesest tore ju, aga kas mitte Moody's ja S&P ei lubanud selle nädala jooksul oma reitingud ABKle ja MBI'le üle vaadata?!

    Mõned minutid tagasi veel selline uudis:

    Fitch revises CMG Mortgage Insurance Company rating outlook to Negative from Stable
  • Turg hullumas:)
    Finantssektor jälle tõsises rallis, kuna Moodys ei langetanud reitingut ja ABk säilitas AAA reitingu.
  • Veidi vale informatsioon, reitingute samale tasemele jätmisega sai hakkama S&P, mitte Moody´s.
  • Samaks jäeti esialgsetel hinnangutel ABK ja MBI reitingud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon