Ekspress Group (EEG1T) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Ekspress Group (EEG1T)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Panime üles eelvaate Ekspress Grupi tulemustele, mis avaldatakse see nädal. Viide... 
  • Ekspress tuli tulemustega välja veidi peale 10-t. Käive 16% üle ootuste, samas kasum 15% madalam. Uurin hetkel lähemalt mis osas kulutused meie ootustest suuremaks kujunesid.
  • Peamine põhjus tundub peituvat kõrgetes administratiivkuludes, mis ületasid meie ootusi suisa 1 miljoni euroga. Ettevõtte ise põhjendas suurenenud kulutusi tööjõule aastaboonuste maksmisega, samuti tõstis kulutusi uute töötajate lisandumine seoses laienemistega ning palgatõus. Ühesõnaga neljandas kvartalis looedtud marginaalide paranemist seoses Delfiga ei toimunud.
  • 4. kvartali kommentaarid Pro all nüüd üleval. Ekspressi tulevik tundub paljulubav, kuid soovituse jätame hetkel Neutraalse peale, kuna ei näe enne üldise turusentimendi paranemist tõusuvõimalusi.
  • Kuna Ekspress Grupi esimese kvartali tulemused olid üsnagi pettumust valmistavad siis alandasime soovituse aktsiale Müü peale. Soovi korral võimalus aktsias lühikeseks minna put optsioonide näol - võtsin täna näpuotsatäie ka enda portfelli. Pikemalt soovituse alandamise põhjuste kohta siin.
  • Ei saa päris nõustuda Henri väitega: "Ekspressi tulevik tundub paljulubav". Peamiseks probleemiks pean Balti turu väikest turumahtu ja väljaspool seda EEG1T nõrka arengut.
  • Kui arvestada ainult Balti turgu, siis tõesti jääb see tahes tahtmata mingil hetkel paljudele ettevõtetele väikeseks. Samas on Ekspressil minu meelest potentsiaali uute turgude näol - ettevõte on juba mitmes valdkonnas Baltikumist välja liikunud (Delfi, infoteenused, trükiteenused). Kuigi Baltikumiväline käive ei ole hetkel oluline siis kuskilt peab ikkagi alustama.

    Teine teeme aga juba on aktsia valuatsioon ning kust maalt muutub ettevõtte atraktiivseks investeeringuks.
  • Sulgesin täna enda lühikese positsiooni Ekspressis ja võtsin kasumit Lühemas perspektiivis tundub ostuäär tugev, kuid kahe-kolme kuu lõikes usun, et näeme pigem madalamaid tasemeid.
  • TO:Henri Adams

    Sinusuguse tasemega proff oleks pidanud ca kuu aega tagasi lühikese positsiooni sulgema. Lühiajaline kiire põrge vs järsk edasine langus oli selgelt põrke kasuks.

    Mis on sinu jaoks lühike perspektiiv? Nädal? 2-3 kuud peaks olema ju suhteliselt lühike periood.

    P:S. Ei oma positsiooni.

  • TO: Anette
    Olin 3 nädalat töölt eemal nüüd jälle tagasi ja püüan end võimalikult ruttu turuolukorraga kurssi viia...
    Kasumivõtmise poole pealt oleks jah saanud märgatavalt parema ajastusega väljuda, samas ei soovinud ma enne positsiooni sulgeda kui Q2 aruanne väljas ning tulemused läbi töötatud (pro all kommentaar avaldatud).

    2-3 kuud kindlasti väga lühike periood investeerimise mõttes. Oma kommentaaris ei pidanud ma silmas pikaajalist investeerimist. Pigem arvamusel, et hetkel tegemist taastumisega pärast järsku langust misjärel võime aga jällegi oodata turu nõrkust.
  • kas ja milal valmib ekspress grupi kohta pro all uus analüüs?
  • helenakarjatse ,

    Paraku oleme hetkel Ekspressi katmise peatanud ning analüüse ei tee. Otsus Ekspress Grupi katmine peatada on seotud LHV teiste ärivaldkondade poolt osutatavate teenustega. Rõhutan siiski üle, et tegemist on katmise peatamise ja mitte lõpetamisega. Seega ... esimesel võimalusel hakkame analüüse edasi tegema.
  • Nüüd on Ekspress emissiooni läbi viinud- väga tahaks teada mida lHV asjast arvab kokkuvõtteks. Millel on prognoose võimalik näha?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon