Synchronoss Technologies (NASDAQ:SNCR) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Synchronoss Technologies (NASDAQ:SNCR)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuna ükski LHV võllu ei viitsinud ümber tõsta postitusi, siis teen seda ise.

    23.02.2008 by jim

    Pakun välja investeerimisideena Synchronoss Technologies (NASDAQ:SNCR).

    Synchronoss pakub telekomifirmadele võimalust kulusid kokku hoida läbi oma tarkvaralahenduse (ja toetavate teenuste), mis automatiseerivad muidu kõvasti inimtööjõudu võtvaid tegevusi telekomide backoffices: uute klientide aktiveerimine, uute teenuste aktiveerimine, muutused pakettides jne. Kuna telkode tarkvarasüsteemid on pärit erinevatest ajastutest, erinevate tootjate poolt jne, võib üks selline toiming tähendada reaalselt kuni paarkümmend erinevat operatsiooni, mis siiamaani enamjaolt on tehtud käsitööna. Suure töömahukuse tõttu hindab Synchronossi juhtkond, et telekomidele tähendab üks selline operatsioon 27-30 dollarit.. Alternatiiv on kasutada Synchronossi lahendust, mis integreerib erinevad backoffice süsteemid ja võimaldab kogu protsessi automatiseerida.

    Lisaks sellele, et kliendile on see mugav (mul pole õrna aimugi, kuidas praegu lood on, aga kui ma kunagi ca 10 aastat tagasi esimest korda ostsin mobiiltelefoni, siis ma pidin ootama paar-kolm päeva, et see aktiveeritaks.. Synchronoss võimaldab seda teha automaatselt. Tõenäoliselt Eestis enam nii kaua ootama ei pea, aga Eesti mobiilioperaatorid on tehnoloogiliselt tasemelt kindlasti paremas seisus kui suuremad Euroopa ja USA operaatorid.), pakub Synchronossi lahendus telekomidele ka märkimisväärset kulude kokkuhoidu, kuna ühe selline transaktsiooni eest küsitakse 7-10 dollarit. Ehk siis umbes kolmekordne kulude kokkuhoid. Väga oluline argument langevate tulude kasvu kontekstis.

    Kõige rohkem kõlapinda sai SNCR kindlasti Apple iPhone aktiveerimisteenuse pakkujana: iga uus USAs müüdud iPhone, mis läks kasutusse AT&T võrgus aktiveeriti Synchronossi kaudu. Easy come, easy go.. ehk siis kuigi iPhone lennutas SNCR aktsiat eelmisel aastal, on see ka üks põhjus, miks aktsia on viimasel ajal kõvasti alla müüdud. Täpsemalt:

    a) iPhone müük ei ole enam olnud NII hea, kui oodatud on.

    b) Kuigi algselt pidi AT&T olema eksklusiivne iPhone operaator, teame me kõik, et märkimisväärne osa USAs ostetud iPhonedest on lahti muugitud ja kasutusel teistes võrkudes ja riikides. Ja nende müüdud iPhonede pealt jään Synchronossil tulu saamata, kuna neid ei aktiveerita AT&T võrgus.

    c) Kõige tähtsam: Synchronoss on saavutanud niivõrd hea automatiseerituse taseme, et suur osa teenustest ei vaja enam SLA (service level agreement) staatust. Nimelt, algselt oli arvestatud, et hoolimata Synchronossi heast tarkvarast on siiski tihtipeale vaja ka käsitsi sekkumist. Käsitsi sekkumist nõudvad tegevused tähendasid ettevõttele kõrgemat tulu transaktsiooni kohta (rohkem kui tüüpiline 7-10 dollarit), kuid teisest küljest ka suuremaid kulusid tööjõule. SLAde elimineerimine vähendab Synchronossi müügikäivet, kuid teisest küljest ka kulusid.. seega kasumi osas praktiliselt mõju ei ole.

    Ehk siis teisisõnu võib öelda, et ettevõte on liiga hea tarkvaraga hakkama saanud :) Kuna kõik töötab automaatselt, pole vaja inimesi kasutada, seetõttu ei saa ka rohkem raha küsida teenuse eest.. Siiski, kuigi see tähendab lühiajaliselt väiksemat käibekasvu (just SLAde kadumine oli peamine põhjus, miks Synchronoss tõmbas käesoleva aasta käibe kasvu ootused ca 35% pealt 25% juurde), on see pikaajaliselt ettevõttele äärmiselt kasulik. Nimelt, üks olulisi põhjusi Synchronossi teenuste kasutamiseks on kulude kokkuhoid. Kui teenused toimivad automaatselt ja nende eest makstav tasu jääb 7-10 dollari vahemikku, siis on telekomid õnnelikud. Ja õnnelik klient on püsiv klient. Ja pealegi, kuigi käib kasv jääb väiksemaks, loeb siiski kasum ja kasuminumbritele käibekasvu vähenemine mõju ei avalda.

    Lisaks iPhonele on veel mitmeid põhjusi viimase aja sell-offile. Kuna ettevõtte kõige suurem klient on AT&T (ligi 80% käibest), siis on pikisilmi oodatud uusi kliente. Detsembris teataski ettevõte lepingust Sprintiga.. kuid nagu viimaste tulemuste konverentsikõnel selgus, hakkab see leping käivet tootma alles 2008. aasta teises pooles. Paljud kindlasti ootasid märksa kiiremat käibe saamist Sprintilt. Samuti ei ole ettevõte andnud teada lepingutest Euroopas. Ma isiklikult usun, et juhtkond ei taha enne reaalseid lepinguid tühja juttu ajada ja sellepärast ei ole nad sel teemal ka sõna võtnud. Sarnasel seisukohal on ka näiteks Deutsche Bank, kes oma viimases analüüsis avaldab arvamust, et ettevõte on väga lähedal lepingutele mitme suure Euroopa telekomiga.

    Valuatsioonist ka paari sõnaga. Ettevõttelt oodatakse selle aasta kasumiks 90 senti aktsia kohta, ehk siis praeguse hinna juures kaupleb ettevõte ca 20 kordsel selle aasta kasumil. Arvestades 25% käibekasvu ja veelgi kõrgemat kasumi kasvukiirust ei ole seda üldse palju.. Rohkem mingeid suhtarve vaatama ei hakka, seda võib igaüks teha ja ausaltöeldes ma ei näe taskuarvuti kasutamises ettevõtte analüüsimisel mitte mingit eelist. Antud juhul on tegemist ikkagi story, mitte valuatsiooni ostmisega.

    Küll aga tahaks tähelepanu juhtida Synchronossi marginaalide struktuurile. Praegusel hetkel tegutseb ettevõte ca 55+% gross margini ja 30+% operating marginiga. Juba räägitud SLA kadumine tähendab gross marginite tõusmist 60% alla. Ja kulude struktuuri vaadates on selge, et operating margin jätkab tõusu. Pakuks, et selle aasta jooksul jõuab ettevõte ca 35% operating margini juurde. Mida need numbrid reaalselt tähendavad? Oletame, et ettevõte saab uue lepingu, mis toob näiteks 10 mln dollarit aastatulu. Peale otseseid kulusid jääb järgi ligi 6 miljonit dollarit. Ja nüüd kõige parem uudis: peaaegu kõik see 6 miljonit läheb kasumisse.Okei, on mõningad kulusid, eriti lepingu alguses, aga need pole märkimisväärsed. Ehk siis see 10 miljonit dollarit lisakäivet tähendab peaaegu 6 miljonit dollarit lisakasumit.. ja kui arvestada ca 32 miljoni aktsiaga, siis teeb see ligi 19 senti aktsia kohta. Nüüd vist on arusaadav, miks ma ei pööra vähemalt antud ettevõtte juures P/E -le praktiliselt mingit tähelepanu.. Lihtsalt see E on võimeline väga võimsalt kasvama positiivsete uudiste korral.

    Pisut ka seonduvatest riskidest. Kuna ligi 80% käibest tuleb ühelt kliendilt (AT&T), siis on loomulikult see kõige suurem risk. Risk väljendub kahes osas:
    a) Klient võib valida konkureeriva teenusepakkuja.. antud hetkel on see oht aga olematu, kuna lihtsalt ei ole alternatiivset teenusepakkujat :)
    b) Klient võib valida ise majas tehtava lahenduse kasuks. Aga siinkohal küsiks, MIKS? Miks peaks 125 miljardi dollarise aastakäibega ettevõte (AT&T) otsustama, et ah kurat, hoiaks mingi paarkümmend miljonit dollarit aastas kokku, paneks oma progejad tegema samasugust tarkvara, riskides sealjuures, et midagi läheb pekki, kliendid on rahulolematud, teenus on kehv jne. Tegemist on missioonikriitilise punktiga, kus mitte mingil juhul kulude kokkuhoiu nimel ei riskita teenuse halvenemisega. No f*cking way! Kujutame kasvõi ette, et oleks olnud suured probleemid iPhonede aktiveerimisega. Kas Steve Jobs oleks sellisel juhul AT%T juhtkonnal isalikult pead silitanud ja öelnud, et pole midagi poisid, ikka juhtub? :) Ainult et tooge need 30 miljardit dollarit õhtuks tagasi, mis Apple turuväärtsest ilmselt kadunud oleks sellisel juhul.

    Sellega jõuame uue riski juurde: uue kliendiga lepingu sõlmimine ja sealt veel edasi käibeni jõudmine on äärmiselt pikk protsess. Pakun, et umbes 12-18 kuud võtab aega, et esialgsest kontaktist käibeni jõuda. Telekomid võtavad väga pikalt aega, et otsustada niivõrd olulise teema üle. But - once you're in you're in. Kui juba leping on sõlmitud ja käive tuleb, siis ma ei kujuta ette, mis peaks juhtuma, et lepingut üles öelda. Seda lihtsalt ei juhtu.

    Vaatame näiteks teist telekomidele teenust pakkuvat ettevõtet Amdocs (NYSE:DOX), mis tegeleb arvete suunaga. Klientide hulka kuulub minu teada ka näiteks Elisa. Kuigi on ka konkureerivaid teenusepakkujaid, näiteks Convergys (NYSE:CVG) ja CSG Systems (NASDAQ:CSGS), on lepingud telekomidega tavaliselt väga pikaajalised ja teenusepakkuja vahetamine on üsna ebatavaline. Samuti on üsna vähe kuulda olnud, et oleks kasutusele võetud isetehtud süsteem. Näiteks Elisa vahetaski oma isetehtud süsteemid Amdocsi lahenduse vastu välja. Analoogset staatust ootaks ka Synchronossile. Muide, ma olen väga kindel, et Amdocs oleks väga huvitatud Synchronossi ostmisest, kui vaid suudaks hinnas kokku leppida. Nende olemasolevale kliendibaasile Synchronossi teenuste lisaks müümine oleks märksa lihtsam kui Synchronossil eraldiseisvalt.. ja kuidas mõjub lisanduv käive kasumile, ma juba valgustasin ülevalpool. Muidugi, risk on see, et Amdocs võib otsustada hoopis konkureerima hakata.

    Ma arvan, et praegu on õige aeg hakata SNCR aktsiaid ostma. Lühiajaliselt võib muidugi ka näha madalamaid hinnatasemeid, kui ei tule positiivseid uudiseid ja müük tehnoloogiaaktsiates jätkub. Küll aga on pikemalt oodates oht hiljaks jääda, sest kui ettevõte peaks tõesti suutma mõne suure Euroopa telekomiga lepingu sõlmida, siis näeme päris tugevat liikumist ülespoole.

    Muide, kiire seonduv kauplemisidee samuti. Synchronoss esineb teisipäeval kell 11:40 PT (see peaks olema 12:40 ET ja 19:40 meie aja järgi) Goldman Sachsi tehnoloogiakonverentsil. Kuna ettevõte on viimasel ajal päris paljudel konverentsidel esinenud, ei usu, et nad midagi väga uut ütlevad seal. Aga Goldmanil on Yahoo! andmetel ettevõttes 2,66% osalus ja samuti on neil ostusoovitus aktsiale $38 hinnasihiga. Võib kolm korda arvata, kas peale seda konverentsi tuleb Goldman ostusoovitse kordamisega välja või mitte.. Idee sisuks oleks siis esmaspäeval või teisipäeva hommikul ostmine ootuses, et Goldman tuleb teisipäeva õhtupoolikul või kolmapäeval aktsia suhtes positiivsete kommentaaridega välja. Ja Goldman tavaliselt liigutab aktsiaid.

    Disclaimer: long SNCR.

    26.02.2008 by santa

    SNCR jutu kohta: Aktiveerimise softi pakuvad veel päris mitmed firmad, näiteks ka Ericsson. Minuarust ei ole pikas perspektiivis edukas seda asja teenusena müüa vaid pigem müüa operaatorile lahendus koos suppordiga. Ma ei usu ka et USAs on eriti operaatoreid kes seda asja enam käsitsi teevad - maht ju meeletu ja üldiselt lihtsalt automatiseeritav protsess.
    Muidugi, kui SNCRil on hea soft olemas, siis ehk võivad nad huvi korral seda ka lahendusena müüa...
    Päris isetegemist ei pea tõesti (vähemalt veel) väga mõttekaks, see tähendab pidevat tööd igasugu telecomi kastide versioonivahetustega kaasas käimisel.
    SLA jutust ei saa aru... Minuarust tähendab SLA eelkõige seda et kliendiga on kokku lepitud palju võib esineda rikkeid süsteemis ja kui kiiresti need lahendatud peavad saama? SLA'st loobumine tähendaks et on saavutatud see et isegi teoreetiliselt rikkeid esineda ei saa... no ma tahan sellist süsteemi küll näha ;-)
    Positiivse poole pealt usun et korraliku aktiveerimissoftiga võib praegu head raha teha küll.
    Koduka pealt väga detailset infot nende lahenduse kohta ei saanud.... küll aga märkasin et reklaamivadki asja justnimelt kui lahendust mitte kui teenust. Ja niipalju kui sest ümmargusest marketingijutust aru saab, võib neil see lahendus täitsa ok olla.

    26.02.2008 by jim

    Santa, aitäh asjaliku kommentaari eest.
    Vastused mõnedele punktidele:
    * Paistab loogiline, et aktiveerimine peaks olema lihtne protsess. Aga vähemalt Synchronoss ise väidab, et reaalsuses on telekomidel süsteemid erinevatest aegadest ja erinevatelt tootjatelt ning seetõttu ei ole üksteisega piisavalt hästi integreeritud. Väidetavalt tähendab üks transaktsioon (näiteks uue kliendi aktiveerimine või teenusepaketi muutmine vms) kuni paarkümmend erinevat operatsiooni erinevates süsteemides, mida enamjaolt tehakse käsitsi. Ja suure töömahukuse tõttu hinnatakse selle maksumuseks kuni $30 vs $7-10 SNCR poolt küsituna. Andmed mälu järgi Synchronossi poolt räägitust Deutsche ja Thomas Weiseli konverentsidelt. Firmast huvitatutel tasub kuulata Deutsche konverentsi replay'd, sealt saab ettevõtte kohta päris hästi aimu.
    * Ericssoni aktiveerimissofti kohta ei oska kahjuks midagi öelda. Ainsa turuloleva teenusepakkuja jutt on pärit firma enda ja analüütikute kommentaaridest. Vähemalt first mover eelis peaks küll olema.
    * Lahendusena müümine vs service - kindlasti on as service eelistatum, kuna pakub pidevat, stabiilset rahavoogu ja seetõttu annab võimaluse kõrgema valuatsiooni saavutamiseks. Kõigile meeldib, kui käive on läbipaistev ja etteennustatav, mitte ei sõltu ühekordsetest diilidest, olles seetõttu kvartaalselt väga kõikuv.
    * SLA koha pealt seletasin ilmselt kehvasti. Tegemist pole mitte elimineerimisega, vaid lihtsalt kui teenused toimivad automaatselt, siis seda pole vaja. SLA on vajalik probleemide tekkimisel, sellisel juhul sekkub inimene, mis tähendab tööjõukulusid. Kuigi siis saab ka Synchronoss kõrgemat tasu transaktsiooni eest, on ka kulud tunduvalt suuremad tööjõukulude tõttu ja seetõttu marginaalid väiksemad kui automaatselt toimuvatel transaktsioonidel. Hea automatiseerituse tõttu on SLA vajalik märksa väiksemal hulgal kui varem arvatud. Päris elimineeritud tõesti ei ole jah :)

    Once again, tänud asjaliku kommentaari eest. Oled mingitpidi telkosektoris tegutsev?

    26.02.2008 by santa

    To jim: Olen tegev niipalju et tunńen ühte aktiveerimissofti tehnilise poole pealt. Aga samas sellest turust ega asjade maksumusest ei tea suurt midagi.
    Täitsa võimalik et SNCR ongi ainus tegija kes asja teenusena pakub ja sel juhul võibki asjal jumet olla. Lihtsalt ma ei usu et enamus operaatoreid asja teenusena sisse ostma hakkavad aga kindlasti leidub üksjagu ka selliseid. Üks takistus on minumeelest see et kas operaator tahab oma kõigile missioonikriitilistele teenuskastidele ligi lasta aktiveerimiskäske mis tulevad kuskil hoopis teises firmas? Samuti suurem osa aktiveerimisel tekkivatest vigadest on tingitud hoopis teenuskastide probleemidest ja siis lisab lahendamisele aega kahe firma omavaheline suhtlemine("minuarust on viga teie poolel...ei ikka teie poolel minuarust").
    Ericssoni see konkreetne soft ei ole väga hea ega sisalda ka päris täislahendust.
    Paarkend operatsiooni per aktiveerimine on täitsa reaalne kuigi enamasti jääb see arv ilmselt 4-5 kanti.
    30USD per aktiveerimine tundub jällegi veidi ülepingutatud... aga ega ma tegelikult ise ka mingit numbrit pakkuda ei oska.

    28.02.2008 by jim

    SNCR update:
    * SNCR @ Goldman valmistas pettumuse. Esiteks oli jutt üsna mittemidagiütlev ja pigem jättis mulje, et edu on veelgi kaugemal, kui loodetud. Räägiti palju potentsiaalist, sealhulgas läbirääkimistest handsetide tootjatega, kuid ei midagi konkreetset. Ja Goldman ise valmistas ka pettumuse, erinevalt paljudest teistest firmadest arvas GS Synchronossi puhul piirduda ühe pisikese kommentaariga teiste ettevõtetega koos.
    * Siiski ei läinud Goldmani konverents mööda ilma positiivsete uudisteta - nimelt kinnitas Apple, et 2008 tahavad endiselt 10 mln iPhonet müüa. SNCR on selle peale järelturul üles biditud, viimane tehind hetkel pea 2 punkti üles @ $18. Ka AAPL ise on ca 5 punkti üleval. Siiski, kui mingit muud kommentaari kuskilt toeks ei tule, ilmselt fadetakse see järelturu action homme ära.. point selles, et strong demand for unlocked iPhones & new markets.. ja nendest pole Synchronossile mingit kasu, kui just Apple ei ole tegemas iPhone osas AT&T lepinguga sarnast diili ka teistel turgudel.

    just my $0.02
  • Ja väike update ka. Peale kõva kukkumist on SNCR hakanud pisut ostuhuvi leidma, kuigi siiamaani üsna nadi käibe juures. Ühest põhjust ei paista olevat, tegurid võiksid olla järgmised:
    * turg on viimasel kahel päeval üsna tugev olnud vahelduseks ja see on aidanud sellistel tugevalt alla müüdud aktsiatel taasuda.
    * Apple eilne annual meeting oli üsna infovaene, kuid kinnitati 10 mln iPhone eesmärki ja räägiti, et kavatsetakse ka Hiinas ja Indias müüma hakata. Ilmselt panustavad mõned turuosalised sellele, et ka mujal hakatakse iPhonesid Synchronossi abiga aktiveerima.
    * Eks ole lühikesed positsioonid end liiga mugavalt tundma hakanud, vaja neid ka pisut pigistada.

    Pole veel kuulanud, mis nad RayJay konverentsil rääkisid esmaspäeval, aga tõenäoliselt ei midagi huvitavat.

    Nagu öeldud, käive väike, nii et mingeid järeldusi teha veel vara. Kel positsioon võtmata, võiks jupikese võtta, kuid aktsiat taga ajama ka ei tasu hakata. Tõenäoliselt uute lepingutega läheb veel aega ja see annab võibolla võimaluse veel soodsamaid hindasid näha.
  • Praeguseks +8% päevasiseselt siiski. See on midagi rohkem kui ostuhuvi.
  • Ja nii kauaks siis seda eilset ostuhuvi jätkuski. Küll aga paistab mulle, et lähiajal võib midagi väga huvitavat toimuma hakata.. nimelt tutvustas Apple täna oma iPhone push e-maili projekti. Ma pole päris kindel, aga minu loogika järgi tuleb see push e-mail aktiveerida CSP juures, mis tähendab transaktsiooni ja seega käivet Synchronossi jaoks. Kirjutasin mõnele analüütikule ja firma PR esindajale selles osas, kui mingi vastuse saan, annan teada. Kui mu loogika aga õige on, siis usun, et sama teadmise jõudmine massidesse kergitab aktsiat lähipäevadel.
  • PR esindajalt:
    To be more clear on my end, "no", we do not get paid when email is getting activated

    Ehk siis mu arvamus oli vale siiski.
  • Järjekordne update:
    * Aktsia käive on suhteliselt ära vajunud. Ilmselt on nõrgad käed välja kukutatud ja sellega müügisurve suuremalt jaolt läbi. Tundub, et $17 alt ostes on hea hind küll. See on muidugi üsna kõhutundel põhinev arvamus ja ei pruugi tõeks osutuda :)
    * Üks põhjusi, miks aktsia viimasel ajal pihta on saanud, on probleemid Sprintiga (NYSE:S). Tuletan meelde, Synchronoss teatas detsembris lepingust Sprintiga, kuid siiamaani pole veel sellest lepingust käivet tulema hakanud. Tõenäoliselt on Sprinti sisesed probleemid selles süüdi, uute tehnoloogiate rakendamine jäänud tahaplaanile. Siiski, vähemalt esialgu usun, et Sprint jääb elama a seega pöörab tähelepanu ka kulude kokkuhoiule (ja Synchronossile). Negatiivsem oleks ilmselt Sprinti jagunemine või ülevõtmine kellegi teise poolt, kellega Synchronossil lepingut pole. Live and see.
    * Huvitav tähelepanek on see, et CEO Waldis, kes muidu hoogsasti aktsiaid müüs, ei ole müünud mitte midagi alla $20 hinnaga. Minu teooria on, et 10b5-1 trading plan, mille alusel aktsiamüük toimub, ei luba alla selle hinna müüa. Kuna see trading plan on ilmselt vastu võetud detsembris, siis järelikult insiderid a) ei näinud, et nii madal hind võimalik on üldse b) olid positiivsed tuleviku suhtes ja ei soovinud nii madalatel hindadel müüa. Mõlemad annavad kindlustunnet, et mingil ajal on ka positiivsemad uudised võimalikud.
    * Ootan endiselt kannatamatult uudiseid Euroopa diili(de) kohta. Still none..
  • Pisut pessimistlikumat lugemist kah sekka:
    Why Isn't Synchronoss Creating Long-Term Value?
    Lühidalt mõnest arvamusest:
    Kas nõrgad lepingutingimused SNCR-le võivad olla suureks probleemiks ja anda kliendile võimalust kiireks lepingu muutmiseks, lõpetamiseks? Ilmselt mitte seni, kuni konkurets puudub ja paremat lahendust pole..
    Veel nähakse probleemina ühe transaktsiooni madalat hinda - kuni 10$, tulevikus ei jätku ruumi (soodsamate) lepingute saamiseks ilma et marginaalid oluliselt ei kannataks.

    Aga vaatamata kõigele jätkub loo autoril optimismi olla SNCRs pikk.

  • Tore on lugeda ka vastupidiseid arvamusi, aitab leida nõrkasid kohtasid oma teesides. Siiski, midagi uut selles artiklis minu jaoks ei ole ja nagu ka autor, olen ma endiselt positiivselt meelestatud firma suhtes.

    * Lepingutingimused ei tundu jah kõige soodsamad, kuid autor tegelikult lükkab mõnes mõttes selle ohu ka ümber. Kuna uute lepingute saamine on väga pikaajaline protsess, siis see vähendab ohtu Synchronossi jaoks, et leping ootamatult lõpetatakse. Nagu juba varem ütlesid, once you're in, you're in. Peab olema midagi VÄGA kapitaalset, et olemasolev toimiv teenusepakkuja vahetada teise vastu. Lepingute lühiajalisus ja muud tingimused on ilmselt tingitud tehnoloogia uudsusest, ettevaatlikuse tõttu ei soovita esialgu liiga pikaajalisi lepinguid sõlmida. Kui aga on juba ennast õigustatud, siis võiks oodata ka pikemaajalisi lepinguid. Billings osas, millega ma olen Synchronossi tulevikku võrrelnud, on enamasti pikemad lepingud a la 7-10 aastat. Huvitav, kuskohast autor on selle "less than 3 years" võtnud, 10-k andmetel on enamasti lepingud 48 kuu pikkused. iPhone kohta on öeldud "multi-year contract". Penalties osa pole eriti uurinud, kuid esmapilgul ei suutnud aruannetest sellist rida leida ka, eeldan, et need ei ole märkimisväärsed summad olnud. Aga neid küsimusi tuleb täpsustada küll, püüan homme uurida ja ka IR esindajalt infot pärida.

    * Hinna osas on minu meelest autor valel teel. Kuna ühe transaktsiooniga seonduvad otsesed kulud on üldjuhul üsna väikesed, siis on küsitav summa täiesti piisav. Gross margini suurendamiseks on parem variant transaktsioonide arvu tõstmine ja kliendibaasi laiendamine hinna tõstmise asemel. Pricing powerit tõesti ei ole, kuna tegutsetakse tõeliste hiiglaste mängumaal, aga tegemist on vastastikuselt kasuliku partnerlusega ja head partnerit asjatult ei pigistata. Ja inimeste sekkumist nõudvate transaktsioonide eest, mis tähendavad suuremaid kulusid, on ka tasud kõrgemad. Eesmärk ongi inimfaktorit vähendada ja selle arvelt mõlemale poolele kasu tuua.

    * Veel hinna osas - kokkuhoid ei ole ainus eelis, mida Synchronoss pakub. Kiirus, mugavus, kindlus, usaldusväärsus, sõltumatus inimfaktorist on need väärtused, mida peaksid telkod hindama.

    * Millega tuleb täielikult nõustuda: juhtkond on olnud liiga palju lubadusi andev nii Sprinti kui Euroopa suhtes. Osaliselt väljendab aktsia kukkumine kahtlemata turu pettumist katteta lubaduste suhtes.
  • Seni on insiderid ainult myynud, kuigi mingi venture firma on oma osalust eelmisel n2dalal suurendanud. Ise tegin SNCRiga roundtripi alates eelmise aasta Augustist ja j2in vaid paari dollariga plussi. Enam ei julge puutuda. Tyypiline IPO syndroom selle firmaga. Alguses hea lend ja siis t2ielik imendumine.

    March 7, 2008 Institutional Venture Partners Xii L P Purchase 10,230 16.01-16.01 1,000,000 $163,782
    March 5, 2008 Garcia Robert Sale 1,060 16.44-17.50 58,033 $18,241
    Garcia Robert Exercise of Stock Options 1,060 1.84-1.84 58,033 $1,950
    February 20, 2008 Tellez Omar H Planned Sale 16,646 ----- -- $482,700
    February 19, 2008 Garcia Robert Sale 2,100 19.18-19.32 58,033 $40,316
    February 12, 2008 Irving Lawrence R Sale 1,100 20.00-20.00 203,037 $22,000
    Waldis Stephen G Sale 300 20.00-20.00 1,800,900 $6,000
    February 6, 2008 Putnam Christopher Sale 6,000 20.01-20.39 6,517 $121,094
    Putnam Christopher Exercise of Stock Options 6,000 8.98-8.98 6,517 $53,880
    February 5, 2008 Waldis Stephen G Sale 2,100 20.02-22.04 1,562,350 $44,105
    Waldis Stephen G Sale 2,600 20.05-22.28 1,801,200 $55,544
    Garcia Robert Sale 4,000 21.06-22.58 58,033 $86,997
    February 4, 2008 Waldis Stephen G Sale 2,300 23.37-24.63 -- $55,876
    Waldis Stephen G Sale 2,600 23.36-25.00 1,807,200 $63,555
    January 31, 2008 Waldis Stephen G Sale 2,300 20.39-21.49 -- $48,362
    Waldis Stephen G Sale 2,700 20.52-23.61 1,913,200 $57,645
    Tellez Omar H Sale 2,378 22.68-22.68 5,198 $53,933
    Tellez Omar H Exercise of Stock Options 2,378 6.95-6.95 5,198 $16,527
  • Vähendasin täna oma SNCR kogust poole võrra. Kuna keskmine soetushind oli ca $17.7, siis selle osa pealt kasum ca 12,4%. Põhjuseid mitu:
    * positsioon oli suurem kui igasugune money mgmt lubaks, kuna oligi plaanis peatselt kogust vähendada. Nüüd on see tehtud.
    * endiselt pole tulnud oodatud positiivseid uudiseid ja nüüdseks on muutunud tõenäoliseks, et enne tulemusi ei olegi midagi uut kuulda. Nüüd millegi positiivsega välja tulla - see oleks ülimalt promov lähenemine ja arvan-loodan, et juhtkonnal jätkub mõistust seda mitte teha.
    * viimastel päevadel on aktsia väga jõudsalt kosunud ja jõutud on $20 -st ülespoole - ma kardan, et nüüd on jälle CEO Waldis müügipoolel.
    * turg on viimastel päevadel krdi tugev olnud, aga ma arvan, et see on fake ralli ja tuleme siit alla tagasi. Ja siis saab võibolla odavamalt tagasi osta selle positsiooni. $18 juurest oleks jälle ostupoolel.

    Edu investeerimisel,
    Ardo
  • PS Tehnilise analüüsi gurud vist ütleksid, et siis kui ostsin, siis oleks pidanud hoopis lühikeseks minema ja praegu stop-lossiga kinni panema ja pikaks minema? :)
  • jim, mina kui tehnik ütlesin "soovitage häid aktsiad" sektsioonis hiljuti nii, kui stock 16 juures oli.

    jyriado Re: Soovitage häid aktsiaid. 29/02/08 20:28
    Kui SNCR tehnilist pilti vaadata, siis 16 juurest võiks oodata küll tugevamat toetust, tegemist ühe fibonacci tasemega (23,6%).

    Mina sain oma lutsukommi kätte, mitte nii suure kui Sina, Jim, ujusin 18ni.

    ema50 asub 20.5, kus ka tipp tehti. Arvatavasti vegeteeritakse tükk aega alla seda, kui üldse üle sellest saadakse. Jim, soovitan ka teise poole lukku lüüa, äkki saad altpoolt tagasi osta.
  • Väga võimalik jah, et tuleb alla tagasi.. aga don't care. Siis ostan lihtsalt tagasi mahamüüdud osa. Aga ei taha ilma jääda liikumisest, kui peaks tulema uudis uuest lepingust vms, mille peale aktsia järgmised +15% teeb.
  • Vähendasin siiski veel kogust $20.55 pealt ja nüüd 30% algsest kogusest alles. Lihtsalt ei usu kuidagi seda üleüldist turu positiivsust.
  • Ah suva, müüsin kõik maha. Loodetavasti saab ikka odavalt tagasi osta :)
  • CEO Waldis arvas ka, et üle $20 on hea hind küll, et jälle 12k aktsiat maha müüa. Väga tõenäoliselt ongi $20 limiit 10b5-1 plaanis sees. Kuna vennike on juba üle kuu aja pidanud müükidega vahet pidama, siis nüüd ilmselt tuleb ja unloadib natuke aktsiaid veel.
  • http://video.google.com/videoplay?docid=-133382924194763847

    :)
  • Ei pidanud rohkem vastu ja ostsin pisikese jupi tagasi @ $19.
    Vahepeal pole halligi uudist peale selle, et Waldis & co on persetäie aktsiaid jälle turgu lükanud.
  • PS LHV teenustasud on oksendamaajavalt röögatud. 79 taala mõne üksiku õnnetu aktsia ostmiseks.. ÖÄK. Varsti on odavam USAsse lennata, Nasdaqi sisse jalutada, paluda aktsiad paberkujul välja trükkida ja tagasi lennata.
  • hmm...mitu üksikut aktsiat see 79 taala siis on? Pole ise (veel) LHV klient ja tõesti puhas uudishimu.
  • 1000 aktsiat teenukas on 79 taala investeerimiskontol. Ehk siis umbes 16 senti aktsia kohta edasi-tagasi tehingu pealt.
  • Tänud vastuse eest, no pole sellises väärtuses tehinguid (korraga) teinud, aga tundub et mul isegi odavam. Mõtlen lihtsalt ikka ka tulevikus Traderi konto teha ( just operatiivsemaks tegutsemiseks) ei viitsi ja ei taha ka T+3 alati oodata.
  • Ja läks uuesti müüki see 1k aktsiat @ 20.17. Ei usu turu positiivsuse püsimisse ja Waldis nagunii topib juba müügiordereid välja :)
  • Synchronoss-SNCR downgraded to Accumulate from Buy@THNK
    ThinkPanmure expects a strong Q1 report but expects shares of SNCR to sell-off following the Q1 conference call due to modest guidance and the lack of a major customer win announcement. Target to $23 from $26.

    Vahepeal on aktsia hoogsasti rallinud, nüüd tõenäoliselt saab odavamalt kätte. Pakun, et see dg toob aktsia alla $21 täna. Ostmas veel siiski poleks ka siis, tulemused liiga lähedal.
  • Ma ütlen praegu ainult OIOIOIOIOI, mis perse. Ma olen väga rahul, et maha müüsin tükk aega enne tulemusi. ThinkPanmure dg oli kümnesse. Jõudsin natuke liiga hilja conf calli kuulama ja magasin alguse maha, homme kirjutan vast täpsemalt.
  • PS Õppetund: never bet against insiders. Waldis & co olid suurelt müümas kohe, kui aktsia üle 20 kerkis. Natuke vara veel väga konkreetselt öelda, aga ilmselt downgraden selle homme "broken story" peale.
  • Long 1k @ 12.80.

    Paistab, et asjad pole nii hullud siiski kui esialgu tundus.. ja noh, hind on ka päris kõvasti alla tulnud.
    Firma on muutunud 2H08 või siis isegi 2009 storyks. iPhone peaks taastuma 3G versiooni tulekuga selle aasta keskel, uued lepingud hakkavad midagi tootma parimal juhul 2009. aastal. Seega kohest paranemist ei ole oodata ja see võib investoreid eemale peletada. Ostan jupikaupa, kui odavalt pakutakse. Ja kui hind tõuseb, siis jälle valmis maha müüma. $13 kandis peaks hea hind olema küll.

    Pikemalt ei viitsi kirjutada, sest nagunii ma pean siin ainult monoloogi.
  • no teistel on hea monoloogi ka lugeda.
    vahepeal käis mõte läbi, et läheks virtuaalportus lühikeseks SNCRs ...neid väikseid teche on mu meelest karistatud korralikult viimasel ajal (õiugemini on nagunii 1-2 silma alla jäänud)
  • Jim, jäta jama, see on üks põnevamaid lugemisi!
  • Panin müügiorderi teistpidi välja @ 14.40, eks näis, kas saab pihta.
    Lihtsalt kardan, et esialgne bounce väga kaua ei kesta, sellepärast võtaks sealt kasumi laualt ära. Kui antakse muidugi.
    Miks bounce ei peaks väga pikalt kestma? Sest et kasv on edasi lükkunud ja agressiivsetele investoritele ei pruugi see meeldida.
  • Long veel 1k @ 13.10. Tänasest põrkamisest ilmselt rohkem midagi välja ei tule, aga ei usu ka olulisse langusesse. Kui siiski kukkuma peaks, võtan juurde. Pikema ülevaate jõuan ilmselt alles nädalavahetusel kirjutada.

  • Synchronoss: Turning Out to Be a Rotten Apple

    Synchronoss Gives Rocky Outlook; Unlocked iPhones Take Their Toll


    CFO Lawrence Irving added that the company does not expect most of the impact from its new customers until 2009 and beyond.
    The company also announced a $25 million buyback plan.

    Niisiis, põhiline põhjus Apple poolt müüdud ja AT&T võrgus aktiveeritud iPhone-de suur koguseline erinevus. Ja SNCR arvab, et selline olukord jätkub.

    Jim, mis muutub sinu arvates 3G versiooni tulekuga?

    Õhus on risk, et "Right now, there is a huge sign to sell as there will be massive panic over the fact that SNCR may not be included in the new iPhone 3G application. If this is so, it could completely destroy the company's top and bottom line."

  • Apple Inc. said Tuesday it reached a deal with Vodafone Group to distribute the iPhone in 10 countries, and for the first time will sell the device with two operators in a single market.

    According to a brief statement issued by Vodafone (VOD), the phones will be sold in Australia, the Czech Republic, Egypt, Greece, Italy, India, Portugal, New Zealand, South Africa and Turkey "later this year."

    Kes aktiveerib need telefonid?
  • Applel paistab olevat suund eksklusiivlepingutest (nagu praegu iPhone osas AT&T -ga on) eemale liikuda. On tõesti võimalus, et sama juhtub ka AT&T lepinguga.. kui tõenäoline see on, ei oska öelda. Samas, kui turg seda väga tõenäoliseks peaks, siis oleks ilmselt ka AT&T natuke rohkem pihta saanud, kuna ka nemad oleks sellisel juhul kaotajad.

    Anyway, Synchronossi ja AT&T lepingu osas olen üsna kindel, et see püsib ka edaspidi kindlalt. No ei ole lihtsalt põhjust seda lõpetada.. sest pole paremat alternatiivi. Ja isegi kui AT&T-l poleks enam eksklusiivset iPhone esindusõigust USAs, siis meenub kunagisest konverentskõnest infokilluke a la "we have captured only 10% of our AT&T potential" vms. Ehk siis kasvuvõimalusi AT&T -s on kõvasti ka väljaspool iPhonet.

    Kõige olulisem infokilluke oli minu jaoks hoopis see, et Vodafonega on käimas testimine.. kuigi nii Sprint kui Vodafone kui ka AT&T muus osas peale iPhone on pigem 2009. aasta teema, tuleb tulevikku vaadata.. ja selles valguses tundub praegune sell-off mõnevõrra lühinägelik.

    Minu arvamus: juhtkond oli juba teist korda sunnitud 2008. aasta prognoose alandama. Et mitte kolmandat korda seda teha, tõmmati guidance nii alla kui vähegi võimalik. Suure tõenäosusega neid numbreid ületatakse.. nii Goldman kui ka Deutsche pank arvavad, et tegelikud numbrid tulevad firma prognoosidest kõrgemad.
  • Deutsche panga notest:

    Investments made in
    Europe are starting to pay off as the company is in certification
    testing with Vodafone in Germany.


    Nii et tõenäosus on täiesti olemas, et SNCR aktiveerib need telefonid. Midagi kindlat siiski vara veel öelda.
  • Goldman on selle lehe*: http://www.mffais.com/sncr.html andmetel aga osalust peaaegu poole võrra vähendanud peale tulemusi.
    * - leht võib olla kräpp, võib-olla ei ole seal ka seost, aga tundub imelik, kui see siiski nii on.
  • Maile vaadates selgus, et reedel sai 1k SNCR maha müüdud, olin selle 14.9 peale välja jätnud. Teist poolt veel hoian. Vaikselt hakkab turg aru saama, et ei ole midagi nii hullu kui esialgu tundus.
  • Laisk inimene nagu ma olen, panen enda teksti asemel seekord hoopis analüütikute noted:

    Deutsche Bank:

    New process to take a step back in effort to thwart unlocking

    Apple announced the much-awaited 3G iPhone today. However, Apple and
    AT&T apparently make a departure from the Synchronoss-enabled
    automation that allowed users to activate the 2G iPhone on their own.
    We called several Apple and AT&T stores and were told that the 3G
    iPhone will only be activated by staff in AT&T or Apple stores at the
    time of purchase, a manual process similar to the one used for other
    smart-phones such as the BlackBerry.and Microsoft Mobile. We maintain
    our Buy rating on continued competitive strength of SNCR's product.

    Back to manual process

    The AT&T stores told us Smart-phones typically range in activation
    times from 10-25 minutes for new service and a new number (longer if
    not). AT&T's President of National Distribution, Glenn Lurie, was
    quoted in the press as saying activation in the store will take 10-12
    minutes. This is much greater than the typically well-under-5-minute
    process of the 2G iPhone, confirming that 3G iPhones will be activated
    on the proprietary in-store system for now as Apple and AT&T are
    apparently opting to have a more costly activation process than
    continuing to see large numbers of devices become unlocked. We
    strongly believe the issue is completely unrelated to performance by
    Synchronoss.

    Synchronoss' guidance prescient

    SNCR's guidance last month discussing a $2.5mn run-rate for iPhone
    activations exiting 2008 appears to have taken this change into
    account. This could mean one or both of the following: (1) SNCR
    continues to process the increasing number of the move/add/change
    transactions at AT&T or will perhaps begin to activate in-store later
    this year; and/or (2) SNCR is taking into account a second operator
    win in Europe or Asia that will start ramping up toward the end of
    2008.

    Reiterate Buy and reducing price target from $30 to $24

    Our price target reduction reflects the removal of the large iPhone
    upside potential we had thought still a strong opportunity at AT&T and
    reflects a 2009 uFCF of $0.86, a growth rate of 25% (after options
    dilution) and a multiple of 1.0x, consistent with the peer group.
    Risks include delays in customer adoption of activation technology,
    slow ramp in new customers and competitors entering the market.


    Goldman Sachs:

    3G iPhone activations move in-store: implications mixed

    What's changed
    The widely anticipated 3G iPhone release was accompanied by a shift in the
    retail activation dynamics for the handset, moving the process in-store
    (either at AT&T or Apple locations) and away from the consumer-initiated,
    at-home iTunes application used for the 2.5G launch.

    Implications
    The change in activation procedure limits upside potential to 2H2008 as
    Synchronoss' platform will not, in our view, support the in-store retail
    activations; however, consistent with our view after our May 9 meetings with
    management, we believe this scenario was well contemplated in the company's
    revised 2008 guidance. Importantly, with AT&T's disclosure that the move to
    in-store activations was directly related to a very broad-based decision to
    subsidize the iPhone in the US, we continue to believe the result is
    completely unrelated to Synchronoss' performance/pricing for on-line
    activation support. While we are reducing our above-consensus upside scenario
    to estimates, we continue to believe that the reason to buy the stock remains
    outside of the iPhone, where business momentum remains robust. We retain our
    Buy rating and would use near-term volatility in the shares as opportunistic
    entry points.

    Valuation
    Our 6-month price target, based on five equally weighted multiple-based
    metrics, remains $19 as we believe Synchronoss' non-iPhone business is worth
    at least this on a stand-alone basis given its growth dynamics. Our estimate
    changes account for lower iPhone revenue but we also raise our non-iPhone
    revenues. Our price target implies a 23x 2009E EPS (ex-ESOs) of $0.84,
    implying a 1.0x PEG vs. our normalized 24% earnings growth in 2010 when the
    shift in iPhone revenue contributions fully anniversaries. We believe this is
    an appropriate approach to valuation at this point.


    Ühesõnaga, iPhone hakkab nüüdsest Synchronossist mööda käima vähemalt esialgu. Võibolla hakkab AT&T kasutama poodides SNCR tarkvara, kuid praegu küll mitte. Seega.. sitt lugu, Igor :)

    Enne eilset üritust oli aktsiat üsna hoogsasti ostetud ja suure tõenäosusega on nüüd jälle pettunud aktsinäre. Kui saab enamvähem normaalset hinda, müün ilmselt oma allesjäänud paki täna turu avanemisel maha. Dead money.
  • Krt, eelturul oleks veel saanud normaalset hinda, aga LHV investeerimiskontoga siis muidugi ei saa müüa :)
    Seega siis hoopis võtsin juurde 1k SNCR @ $11.33. Goddamn, see oli ju tegelikult guidancest välja loetav, kuidas olukord iPhonega ja aktsia juba sai selle peale tappa. Jah, oli tegelasi, kes ikka lootsid natuke (mina osaliselt kaasa arvatud :) ), aga praegu usun, et ainult upside üllatused on võimalikud.

    PS Ei ütle, et just siin põhi on, olen valmis altpoolt juurde võtma. Nagu eelmises postituses ütlesin, pettunud tegelasi on, kes müügipoolel, selle arvelt võib soodsamaid tasemeid näha küll veel.
  • Ja veel 2k @ 11.15.
    Vahepeal tundub, et liiga vara hakkasin ostma, aga rsk, this is way overdone!
  • Ja nüüd siis otsustas firma ametlikult ka kinnitada. Muus osas üllatust ei olnud, oluline see lõik:

    However, Synchronoss will not participate in the on-site, retail store activations associated with the 3G iPhone, which was already taken into consideration when we provided our revised financial outlook on our first quarter 2008 financial results conference call.

    Ehk siis selleks aastaks rohkem negatiivseid üllatusi oodata pole. Ainult upside.
  • Jaa, jim, ma ostsin ka näpuotsaga @ 11.25 ja pean sind vastutavaks, kui asjas peppu lähevad! ;)
  • Kas ma olen õieti arusaanud, et suur investeerima kutsuv lugu SNCR taga on lühidalt järgmine:
    Firmal on ainult üks toode. Ta on suutnud seda turustada ühele kliendile. Ja nüüd see klient enam ei vaja seda toodet.
  • Nelc, sa oled absoluutselt valesti aru saanud :)

    Loll, aga järjekindel nagu ma olen - long veel 1k SNCR @ $10.9.
  • 4k long based on what? It can’t go down any more! This ain’t trading (regardless of the outcome) but gambling, big time ;)
  • See ei olegi treiding :) SNCR on mu investeerimisidee. Põhjustest ja firmast on ülevalpool juttu. Praegu pakub turg lihtsalt võimalust hea hinnaga osta ja ma kasutan seda.
  • Analüüsi pool on jah pikaajaline aga execution meenutab pigem treidimist - long 07/5 , sell 09/6. Kas kavatsed seda 4k hoida järgmised 12+ kuud? ;)
  • Hoian senikaua, kuni risk/reward hea tundub :) Kui stock peaks kiiresti uuesti mingi 20% jooksma, siis müün maha jällegi. Take the profits when offered..
    Ja üldiselt, päris rumal oleks kurta 09/06 müümise üle, eksju? :) 10 senti allpool viimase aja tippu.. + veel enne üritust, mille kohta võis oodata, et pakub volatiilsust. Ainult sellest on kahju, et kogu positsiooni siis maha ei müünud :)
  • Vahepeal jäi puhkuse tõttu soodsad ostukohad aktsias kasutamata kahjuks. Karta on, et enam nii häid võimalusi ei teki, sest on selgunud, et Apple on ilma Synchronossita mõnevõrra hädas telefonide aktiveerimisega, see võtab jõle kaua aega ja tehnoloogia ei taha vastu pidada. Näiteks Piper kirjutab järgmist:

    However, the rate at which Apple was able to sell handsets was
    significantly slower than the previous launch due to the in-store activation process. At the first launch some Apple stores
    could sell over 1,000 iPhones per hour, compared to this year when we estimate that most Apple stores took ~15 min. to
    activate each iPhone 3G.


    Kui arvestada, et poodides on järjekorrad, siis 15 minutit ühe telefoni aktiveerimiseks on ikka kohutavalt pikk aeg. On kuulda olnud, et osades poodides polegi telefone aktiveeritud ja seda on pidanud inimesed ise kodus tegema - vesi Synchronossi veskile. Tuletan meelde, poodides aktiveeritud iPhoned lähevad Synchronossist mööda, aga inimeste enda poolt iTunes'i kaudu aktiveeritud iPhonede pealt peaks Synchronoss endiselt oma tulu saama.

    Aga suures plaanis see ilmselt midagi ei muuda, vähemalt praegu. Võib ainult loota, et kolmanda põlvkonna iPhone puhul mõtleb Apple jälle ümber ja hakkab Synchronossi kasutama :) Aga põhirõhk on ikkagi mujal ja SNCR tõenäoliselt endiselt 2009 story pigem. Igatahes mina erilisi lootusi iPhone peale ei pane.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon