Motorola (MOT) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Motorola (MOT)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Suurinvestor Carl Icahn on jätkuvalt oma positsiooni aktsias suurendamas. Nüüd kuulub mehele juba 6.3% kogu aktsiapakist.
  • Ühtteist on küsitud Motorola eilsete tulemuste kohta. Minu jaoks oli üldiselt tegu non-eventiga ja 4% kukkumist peale taaskord müügitulu ootustele allajäämist on seda ka põhimõtteliselt näitamas. Juhtkond on ettevõtte juures palju vigu teinud - väga palju. Ja ega nende vigade ümberpööramist selles kvartalis ei oodatudki. Motorola tänaseks teemaks on ikkagi mobiiliüksusest uute mudelite väljasaamine 2009. aastaks, ettevõtte tegevusüksuste lahkulöömine ja kahe börsil kaubeldava ettevõtte loomine (viimane hea näide selle kohta on Altria lahkenemine MO-ks ja PM-iks).

    Kasumihoiatus teiseks kvartaliks on muidugi halb uudis, mis on Motorola jaoks tavaks saanud, kuid hoiatuse ulatus on minimaalne: kahjumit nähakse teiseks kvartaliks -$0.02 kuni -$0.04 vs kardetud -$0.01. Seega investeerimistees on iseenesest jätkuvalt paigas ning usume jätkuvalt, et Motorola brändi nimi ei ole maailma areenilt kadumas. Ettevõttes töötavad insenerid ja arendajad on peapesu saanud nii juhtkonnalt, avalikkuselt kui investoritelt ning eks neil endalgi ole nüüd soov end tõestada. Pärast heade toodete põuda on ettevõttel täna äärmiselt kerge maailma ühel päeval positiivselt üllatada. Aga selleks tuleb kannatust varuda.
  • Kas ei oleks mõttekas investeerimisega seni oodata , kuni mobiiliüksus on lahku löödud ja eraldi noteeritud? Millest see teine üksus siis koosneks? Võrkude ehitusest?
  • Iseenesest ju oodata võib, seda enam, kui soov on üksnes Motorola handseti äri taastumisele panustada. Aga meil on positsioon juba varem sisse võetud ning usume tegelikult, et ka eraldumise läbi on võimalik tänastele investoritele lisaväärtust luua. Tegelikult on ettevaatlikke kommentaare mujaltki tulnud, et Motorola kaupleb täna nii, justkui handsettide äri saaks võrguäri ostes tasuta kaasa. Kui eraldamine läbi viiakse, siis peab aga handsettidelgi siiski mingi täiesti arvestatav väärtus olema.

    Viimases kvartalis moodustasid mobiiliseadmed ettevõtte müügituludest 44% ning võrguseadmed ja lahendused (home and networks mobility ning enterprise mobility solutions) 56%. Seega laias laastus on eraldamise järel tulemiks kaks üpriski sama suurusega ettevõtet. Samas, potentsiaali võiks mobiiliseadmete tootmisel siiski ehk isegi rohkem olla, kui mõne seksika ja rahvale peale mineva mudeliga hakkama saadakse.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon