Kui palju maksab Eesti riik? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kui palju maksab Eesti riik?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui palju maksab Eesti riik? Kellegis võib tekitada säärane küsimus pahameelt, aga ärge muretsege keegi ei hakka kedagi müüma. Targad inimesed, kui keegi oskab vastata sellisele keerulisele küsimusele palun vastake: kui palju läheb maksma kogu Eestimaa pind koos sealoleva varanduse, poliitika, majanduse, rahva ja loodusega. Kõik variandid on oodatud. Hinda võite öelda nii eurodes kroonides kui ka muus valuutas ja lisage palun ka põhjendus.
  • Vahet pole, palju maksab, spread on jõle suur vastavalt sellele, kummal serval oled. Kui tahad osta, siis müün sulle EUR 400 000 000 000 000 (neljasaja triljoni euro eest), võin ka paberi kaasa anda. Kui pakud müüa, siis - mingi viiekas äkki? Kui viitsid korraliku ja viksi paberi teha ja ise kohale toimetada, siis EEK 5.50 võin maksta ka.

    Ja veel, et kui oled ostmas, siis saab ka järelmaksuga. 10% maksad sisse (40 triljonit), ülejäänu võid maksta järgneva 10 aasta jooksul.
  • Lähenemisvõimalusi on palju. Nagu olen maininud SCA rubriigi all, on neil bilansis metsa väärtuses umbes 25 mrd SEK. Selle metsa pind vastab umbes 60% Eesti pindalast. Venemaal oleks mets kindlasti palju odavam. Eestis on äkki 500 000 elamu, väärtus äkki 500 mrd EEK. Jne.

    Võib ka arvutada tulevate aastate SKP-ga ja diskonteerida selle väärtus. Küsitav aga kas saaks sellega arvestada, et inimesed jääksid siia ja teeksid "uuele omanikule" tööd, kui loodav vara neile endale ei kuuluks - hoiustamine oleks võimatu.

    Kolmas variant on vaadata jooksevkonto. Aga siis on Eesti kahjumis, ja raha tuleb iga aasta lisada.

    Aga õnneks on iga meetod võimatu.
  • Samas, kuigi küsimusele on võiamtu vastata, on sellised küsimused tihtipeale suure akadeemilise väärtusega, kuna inimesed peavad natuke järele mõtlema kuhu nad pürgivad, ja mida nad tahavad. Ehk mis väärtused on neile olulised.
  • General Electric Co.
    Full Time Employees: 327,000
    Total Revenue: 172B
    Market Cap: 329B

    Estonia
    Labor force: 688,000 (2007 est.)
    GDP (purchasing power parity): $29.35 billion (2007 est.)
    Market Cap: 100B?:)
  • Üks asi, mida kindlasti ei tohi unustada on loodusvarad. Stefani poolt mainitud mets, lisaks veel põlevkivi, kivimid, veekogud koos neis leiduvate kaladega, loomad.

    Selgelt tuleks hind liiga kallis, et keegi oleks nõus ostma, samas neid kes jõuga ja sõjaga tahavad ära võtta ikka leidub.
  • Kauba (turu-)hind peaks idee poolest tähendama seda, et turul on võimalik (vähemalt teoreetiliselt) vastav ostu-müügi tehing sooritada. Mida peaks riigi puhul hind näitama? Kuna keegi seda riiki ei müü ega osta, siis puudub sellel ka hind. Jätaks siinkohal välja MRP tüüpi lepped.
    Küsiks vastu, et palju maksab Päike (eriti viimase aja solarite buumi taustal :D)?
  • Georg võiks Vova käest küsida palju nad Eesti eest nõus välja on käima. Neil läheb viimasel ajal ju hästi ja pappi on. See fudamentaalne analüüs karuturu ajal (sai vist medved kangide taha) võib alt vedada.
  • ivari mõttel jumet. kõigepealt tuleks leida palju maksab üks mõmmik, jänkupoiss ja reinuvader jne, kogusega korrutades, saame loomade väärtuse. Metsarahva saaks kuidagi ära loendada, aga kalakestega läheb raskeks vist
  • õige ivari, milleks osta kui saab ka jöuga ning kogu vaba raha mis ostuks möeldud oli suunaks söjatööstusesse juhuks kui mönel riigil vöi teisel ostjal peaks olema vastuväiteid :) Kokkuvöttes peaks odavam tulema kui niisama "turult" ostes.
  • Mina arvan, et kui rahas pole võimalik, siis näiteks võiks vabalt Eesti vahetada Musta mere naftapuurtornide vastu.
    Või siis New York-i või Moskva vastu :)
  • marct, ideel on jumet, kui oled nii tegija diiler. Omad natu ülevaadet nii lokaalsest kui globaalsest makromajandusest. Omad ülevaadet pakutavate puurtornide asukohast noh nii globaalses mõttes, et nad üldse olemas on teemaga seonduval planeedil. Saaks vaid marketdiileriga mõistlikule kokkuleepele spreadi osas, võtaks isegi tükikese.
  • nojah, riigid võiks olla üleilmsel börsil vabalt kaubeldavad:) lähen täna usaga lühikeseks ja venmaaga on pikk poss
  • Kui palju maksavad Bill Geitsi Microsofti aktsiad, Warren Buffetti Berkshire Hathaway'i aktsiad, Waltonite perekonna Wal-Mart'i aktsiad? Võib ju aktsia hinna korrutada omaniku käes olevate aktsiate arvuga, saabki varanduse suuruse kätte. Aga kui loetletud tegelased aktsiaid müüma hakkavad suuremates kogustes, siis milliseks kujuneks hind? Samamoodi, kui mõni investor hakkab "Eesti riiki" servast ostma (või eesti rahvas riiki servast müüma), siis milliseks kujuneb tegelik hind?
  • Eesti riik ei maksa midagi. Kui palgata Iraagist paar tuhat hambuni relvastatud palgasõdurit, siis saab Eesti kätte peaaegu tasuta. Vähe on meil neid, kes oma riiki kaitsma asuks.
  • Siin selgub samm-sammult, et raha väärtus on NULL kui see pole millegagi tagatud/kaitstud. Mida kõrgem moraal ühiskonnas, ehk vabatahtlik ühiskonnareeglite järgimine, seda vähem jõudu/vägesid on vaja et riigi raha väärtust tagada ja kaitsta. Ja seda jõukam on riik.
  • eesti riigi hind = võiduka s6ja hind.
    palju p6nevam aga, palju maksab eesti kaubamärk ja palju goowill?
  • goowill on päris hea sõna :)

    Aga noh jah mida Eestis väärtuslikku üldse on, et seda osta, võibolla annaks Eesti treidida mõne pisematsorti linna vastu lääne euroopas...
  • arvan, et Eesti riik maksab täpselt nii palju kui keegi on selle eest nõus välja käima (natuuras, rahaliselt, muudes vahendites) aga kuna POLE KEDAGI kes asjast huvitatud oleks (vähemalt minu teada) siis järelikult - EI MAKSA Eesti riik mitte midagi.
  • annelix, kui sa pead silmas riigi all valitsusaparaati, siis on sul peaaegu õigus. siiski, tippjuhi kogemusega isikud maksavad ka midagi.
  • Eesti riik maksab täpselt niipalju milles suurriigid omavahel kokku lepivad. Üldiselt olime ja jääme peenrahaks Venemaale ja EL-ile. Nende eellastele ja nende järglastele. Meie saatus otsustatakse alati mujal. Tänasel päeval siis peamiselt Rootsis.

    Rahaliselt kõige lihtsam oleks korraldada riigipööre (mida pronksöödel tõenäoliselt üritati) ja restruktureerida omandisuhted (kõik saab ühiselt käputäie organiseerijate omaks).
  • 1 variant oleks veel. Mingist raamatust lugesin, et kui inimene lagundada algosakesteks siis 1 inimese väärtus oli ca. 12tuh kr :) Korrutame rahvaarvuga. Ja sinna lisada territooriumi väärtus (arvestades eri regioonide hindasid seoses kinnisvara ja maavaradega, sest metsloomi, vett jne varasid me ju praegugi maad müües ei arvesta) siis ongi Eesti riigi hind käes :) :D. Ettevõtted kuuluks likvideerimisele, sest nad ei saaks endale juriidilist aadressi enam, kuna kõigel oleks uus omanik :) Või äärmisel juhul ... rendiks pinda :D
  • to bash: lihtne küsimus, kes ostaks selle mõeldava hinnaga selle riigi?. Teemaks on: Kui palju maksab Eesti riik?- lihtne näide - seni kuni keegi pole midagi maksnud -ei maksa midagi- sama mis praegugi toimub kinnisvaras. Seni kuni tehingut pole teatud hinnaga toimunud, ei maksa- vaid on ainult hinnasilt mida müüja küsib. Seepärast eelnevalt väitsingi, et Eesti riik ei maksa midagi kuna tal pole lihtsalt ostjat. Müüja võib ju mõelda, mis tal kõik selle tehinguobjekti hinna "pushimiseks" on ette võtnud (renoveerinud, lisanud uusi tehnoloogiaid)- aga kõik sõltub ostjast.
  • vaja oleks see tõsta tegelikult vaba teema alla
  • Siin on unustatud üsna tähtis küsimus. Kellele see raha siis maksta? Loomulikult kõrgeimale võimule ehk rahvale, see ainus viis kuidas müük läbi läheks. Turumajanduse kohaselt on vaja 51% rahva nõusolekut. Seega tuleb need 51% ära osta. Arvestades, et 33% Eesti elanikkonnas on venelased, siis enamusel neil poleks tõonäoliselt mingit probleemi müüa oma osalus ca 1 mill per face. Ülejäänud 18% tuleb leida vaesemad kibestunud riigis pettunud eestlased. Pole probleemi selliseid leida ja 10 mill per face peaks ära tulema. Seega arvestades, et venelasi 400 000 ja ostetud eestlasi siis ca 200 000 siis, 400 000x1 000 000+200 000x10 000 000=400 000 000 000+2 000 000 000 000= 6 000 000 000 000EEK.
  • tekib veel küsimus , kes deklareerib käibemaksu?.:D
  • Kui eraisik müüb isiklikus tarbimises olevat vara, siis ehk pole probleemi ;-)
  • Eks Eestimaa ole üht teist ikka maksnud ka...
    Ärge öelge, et ostetud-müüdud ei ole:
    Waldemar IV Atterdagi (= Homme on teine päev) kuningaks saades (1340), jätkusid Eestimaa müümise üritused (UB,Reg. 935, 941). Eestimaa üleandmine pidi toimuma markkrahv Ludwigule 1341. a., kuid Waldemar IV kasutas oma ostu-eesõigust ja ostis Eestimaa tagasi, et seda siis omakorda müüa Saksa ordu suurmeistrile 13000 hõbemarga eest (UB.2, Reg. 944, 951), ent viimanegi müük jäi paberile, ilmselt mässu ning Rootsi interventsiooni kartuse pärast.
    .....
    Paavst Clemens VI kinnitas 8. veebruaril 1348 Avignonis Eestimaa müügi ordule 19000 hõbemarga eest (UB.2, 885) ja kuningas Waldemar sai omad rahad lõplikult kätte alles a. 1352 (ibid, 2, 945).
  • ehk siis selleks et õiglast hinda määrata, tuleks võrrelda analoogsete või sarnaste tehingutega :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon