LDK Solar (LDK) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

LDK Solar (LDK)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • 13. märtsi 'börsipäeva foorumi' hilisöistel tundidel kirjutas kasutaja 'angelp' väga korraliku omapoolse nägemuse päikeseenergia sektori aktsiast LDK. Alustame siin sel teemal siis juba täiesti uut teemat.

    angelp LDK teesid modify 14/03/08 01:33

    Jah, kõik me teame, kui hullus olukorras on USA majandus ja ei saa see ka turgudele hästi mõjuda. Finantssektori halb tervis on languse "vedur" - kuni seal olukord ei parane, ei ole optimismiks põhjust. Kuid solar sektorit ma vaataks teise pilguga, nii TA (lühiajaliselt) kui FA (pikaajaliselt) vaatenurgast. Võimalik, et ma tähtsustan üle FA poolt ja alahindan turu üldist sentimenti, kuid ma ei saa ka niivõrd ilmselt soodsaid fundamentaalnäitajaid ignoreerida, kohe kirjeldan.

    Liigitan oma argumendid 3-ks: short-term, medium-term ja long-term

    1) Short-term argumendid:

    * Solar sektor on tervikuna tehniliselt väga ülemüüdud. Shordid on väga julgeks muutunud ja nende kasumivõtt toob kaasa tõusu.

    * Tänane LDK turnaround kogus suure momentumi, mille jätkumist pean lühiajalises plaanis tõenäolisemaks kui kiiret allamüüki. Järelturul puudutas hind $26 taset.

    * Mitmed (valjuhäälsed) analüütikud on olnud peale veebruaris avaldatud Q4 aruannet kahtlevad ettevõtte ja audiitorite kinnituste suhtes ettevõtte laovarude raamatupidamise õigsuse osas, külvates hirme, nagu varjaks ettevõte probleeme siliconi (ränimaterjalide) laovarude kvaliteediga. Tänane ostusurve näitas selle hirmu tuntavat vähenemist ja laiemat mõistmist, et hirme võib olla ülehinnatud (st. ettevõtet alahinnatud). Päästikuks võis siin olla tänahommikune LDK pressiteade - vt. esimest medium-term punkti.

    2) Medium-term argumendid:

    * LDK teatas tänases pressiteates oma 2008 aasta (100%-liselt) ja 2009 aasta (90%-liselt) toodangu (st. peaaegu täielikust!) ettemüügist. Kusjuures kliendid maksavad suures osas ettemaksuga. Ettevõtet usaldavad ja selle kliendid on tuntud solar cell-e tootvad ettevõtted nagu Q-Cells, Suntech (STP), GE Energy jt. Lisaks Hiina klientidele on järjest suurem osa kliente rahvusvahelised.

    * Sama pressiteade adresseerib veel ühe kriitikute osutatud "nõrga koha" - keskkonnaprobleemid polysiliconi tootmises. Piper Jaffray kui suur LDK-karu viitas mõnuga 9. märtsi Washington Posti artiklile Solar Energy Firms Leave Waste Behind in China

    * LDK on ehitamas suurt polysiliconi tehast (pildid progressist nende saidis), mis aitab ettevõttel üle saada karjuvast siliconi puudusest tööstuses, muutudes ise defitsiitse materjali tootjaks. See võtab ühe arumendi ka LDK kriitikutelt, kes on kahtlevad, kuivõrd firma suudab kindlustada vajaminevaid siliconi varusid (turult võisteldes kokku osta).

    * LDK suureks eeliseks konkurentide ees on patenteeritud tehnoloogia, mis võimaldab efektiivselt siliconi taaskasutada, tsiteerin CFO Jack Lai'd:
    "...company’s patented silicon recycling process, which enables it to make wafers using only 25% “virgin” silicon. Crucially, this cuts costs: LDK only has to spend 30 cents for every watt of solar power eventually produced, while competitors spend 43 cents, Lai says.
    This makes for appealingly cushy margins. In each of its past four quarters, LDK’s after-tax margin has ranged between 29% and 33%. The strongest solar cell makers, by contrast, are doing about half that.
    LDK’s lower costs have helped it compete for the budget-conscious cell makers’ business.

    * Hedge fondid peavad solar sektorit atraktiivseks investeeringuobjektiks. Näiteks tänane 13G uudis Trina Solari olulisest osalusest: Griffins Citadel Accumulates 5.4% Stake in Trina Solar (TSL)

    3) Long-term argumendid:

    * Taastuvenergeetika võidukäik on silmnähtav ja paratamatu: kõrge nafta hind, globaalse soojenemise teema jõudmine kõrgesse poliitikasse, "rohelise" energia kasutuse suurendamist soodustav seadusandlus

    * Taastuvenergialiikidest on just päikeseenergia suurima potentsiaaliga. Hetkel ei osata seda veel väga efektiivselt kasutada. Kogu planeeti toitev energia pärineb päikeselt (kaasa arvatud fossiilsete kütuste varud). Kui õpiksime päikeseenergiat (valgusenergiat) kasutama sama efektiivselt kui fotosünteesivad taimed, võiksime loobuda fosiilsete kütuste kasutamisest üldse.

    * Hiina elatustaseme järelejõudmisega Läänele võib ette näha sealse energianõudluse pikaajalist kasvu. Kui nad ei taha omaenese saasta sisse uppuda, hakkavad nad paratamatult rohkem rõhku pöörama taastuvenergeetikale.

    4) Manipulatsioon?

    LDK puhul on viimase paari nädala jooksul olnud näha lausa manipulatsiooni ilminguid. Võimalik, et vandenõuteooria :) kuid torkab silma siiski. Teisipäeval saatis Wall Street Journal erinevatesse saitidesse (sh Yahoo) laiali pealkirjad LDK-d puudutavate sügiseste (2007) uudiste kohta. Näiteks selline, kus tollal üks nende endine töötaja levitas negatiivset informatsiooni firma kohta, mis küll hiljem pole osutunud paikapidavaks. Negatiivse pealkirjaga vanad uudised ilutsesid veebikeskkondades terve päeva, kuni lõpuks need ära korjati ja ilmus WSJ poolt väike vabandav nupuke.

    Kahtlust äratavad analüütikud, kes on lausa "kiuslikult" kriitilised ja ei lepi LDK juhtkonna ja audiitorite selgitustega. Võimalik, et investeerimispangad, kelle heaks nad töötavad omavad suuri (naked?) short positsioone LDK-s. Millega muidu seletada, et Piper Jaffray hindab FSLR-it 40x 2010 aasta kasumit, kuid LDK-d vaid 14x jooksva aasta kasumit. Tõestada neid kahtlusi ma muidugi ei saa.

    5) Valuatsioon ja kokkuvõte

    Eeldades, et first call prognoosid ettevõtte kohta paika peavad, on valuatsioon on soodne. Tsiteerin Jon C. Ogg-i kokkuvõttet:
    This almost trades as a value stock, assuming there are no problems that haven't yet come out. This one has been under fire and has more than one critic, so those "values" might have an asterisk behind them. Analysts have an average target north of $50.00.

    Arvutame ise: eilse sulgemishinna 20.43 juures oli
    2008 forward P/E 11,8
    2009 forward P/E 5,4

    Täna tõusid suhtarvud 25.28 juures, kuid on jätkuvalt atraktiivsed:
    2008 forward P/E 14,5
    2009 forward P/E 6,7

    Samas on ettevõtte kasvutempo kiirem, kui mitmetel kõrgemalt hinnatud solar firmadel (nt ligi 2x kiirem kui WFR).

    Lugemist väärib David White-i 9. märtsi kirjutis Seeking Alpha-s, kus on kokkuvõte kriitikute argumentidest ja vastuargumentidest neile.

    Ja samas väljaandes väga põhjalik punkthaaval kriitika analüüs Conor Shaw-lt.

    Kõige selle juures eeldan, et ettevõtte juhtkonda ja audiitoreid võib usaldada. Mõned analüütikud (eriti häälekalt Piper Jaffray inv. pangast) on küll proovinud vastupidist muljet luua - kas see on siiras hirm või on mängus omakasu (short positsioonid), on vaieldav. Ettevõtte põhiomaniku ja CEO Xiaofeng Peng'i taust ja senine tegevus ei anna küll alust teda hirmsates tegudes kahtlustada. Aga mis me siit kauge maa tagant Hiina ettevõtte kohta teada saamegi. Üks oluline tugisammas on teadmine et ettevõtet usaldavad selle kliendid. Ja eks seda see tänane pressiteade veelkord kinnitas (kuigi backlogi edukuse info oli mingil määral teada ka varem). Kui väheneb hirm, taastub ka aktsiahind.

    Kokkuvõttes on minu meelestatus LDK tegevuse ja solar turu osas positiivne. Mis võib aktsiahinda rõhuda, on jätkuv allamüük turgudel sh Hiinas, kus ei vaadata niivõrd fundamentaalset pilti, kui lihtsalt "kuidas aktsiatest lahti saaks, kõigist ja ruttu". Ja kui mõni hedge fond peaks likvideeruma, kelle portfellis on LDK (kust seda uurida, kas on selliseid, ma ei tea), siis võib see lühiajaliselt põntsu panna.

    Disclaimer: käesolev kirjutis ei ole ostusoovitus vaid lihtsalt hulk minu mõtteid, millele võib vabalt oponeerida.
  • Tundub mahukas kokkuvõte :) kuid informatsiooni, mida analüüsida on tohutult palju. Sain sellest eile aru, kui oma mõtteid ja killukesi siit-sealt ühte kirjatükki hakkasin panema. Solar sektor on väga suure tähelepanu all ja uusi materjale, analüüse, soovitusi ilmub iga päev. Lisaksin postitusele veel juurde UBS analüüsi lingi.

    Erinevalt Piper Jaffray'st on UBS väga positiivne ja seab hinnasihiks $71:
    http://s163718098.onlinehome.us/UBS_LDK.pdf

    Ahjaa, LDK ADR-iga ei kaubelda ainult USAs, vaid näiteks ka Frankfurdis (kuigi tundub, et väikese käibega):
    Frankfurt stock quote
  • LDK on juba üle 100 päeva NYSE Reg SHO listis. Ehk naked shortimine käib täie hooga:
    http://www.nyse.com/regulation/memberorganizations/Threshold_Securities.shtml?date=20080313

    Ma ei ole siiamaani sellest aru saanud, miks SEC laseb sellisel laus-bluff-müükidel toimuda. Nii saab ju aktsiat lõputult alla suruda, pidevalt uusi olematuid pakke müüki paisates. Näiteks Overstock (OSTK), kelle aktsia hind on läbi naked-shortide väga palju kannatanud, on andnud brokereid kohtusse.

    OSTK pressiteates 15. veebruarist:
    The suit alleges that the defendants, who control over 80% of the prime brokerage market, participated in a massive, illegal stock market manipulation scheme and that the defendants had no intention of covering such orders with borrowed stock, as they are required to do, causing what are referred to as "fails to deliver." The suit also alleges that the defendants' actions caused and continue to cause dramatic distortions with regard to the nature and amount of trading in the company's stock which have caused the share price of the company's stock to dramatically drop. The suit asserts that a persistent large number of "fails to deliver" creates large downward pressure on the price of a company's stock and that the amount of "fails to deliver" has exceeded the company's entire supply of outstanding shares. The company is seeking damages of $3.48 billion.

    Üsna sarnased kahtlused võiksid kerkida Piper Jaffray (ja mõnede teiste) käitumise kohta LDK suhtes. Negatiivne PR + armutu naked shortimine = $$$ profit.
  • Angelp, 2 mõtet:
    * Kui positiivsete argumentidena tuleb esile naked short selling või muu selline, siis see vähemalt mulle küll mõjub pigem vastupidiselt. Kui vaadata kasvõi sedasama Overstocki, siis shortidel on äärmiselt õigus olnud siiamaani ja see kretiinist juht oleks võinud tumedate jõududega võitlemise asemel hoopis äri parandamisega tegeleda. Pealegi, keegi ei shordi ainult selleks, et hiljem veel allpool shortida jne, võetakse siiski fundamentaalne nägemus ettevõttes. Vastasel juhul ei saaks ju kuidagi kasumit välja võtta lõpuks, kui uusi shorte enam peale ei tule. Shortide pigistamine on ainult treidina mõnikord huvitav, investeerimisel ei puutu see absoluutselt asjasse.
    * Kahtlustada Piper Jaffrayd mingite jubeduste tegemises on samuti üsna mõttetu. Nad olid veel eelmise aasta oktoobri lõpuni positiivse reitinguga ja sell peale läksid alles üsna hiljuti. Ja taas kord, kui ettevõte tõestab ennast, siis ükskõik, mis soppa selle suunas pritsitakse, see ikkagi ei mõju. The street ain't so stupid. Piperi argumentidega võib mitte nõustuda, aga ei saa öelda, et need täiesti alusetud oleks.
  • Ma ei kahtlustagi Piper Jaffray-d, kuid möönan, et olukorras, kus naked short selling on lubatud tegevus (kuigi ametlikult keelatud), brokeritel (hedge fondidel jt) väga suur ahvatlus sellisel teel raha teenida. Peale massiivset shortimist, korraldatakse (makstakse kinni) negatiivsed PR kampaaniad, tekitades sellega uusi selloff laineid ja siis lõpuks kaetakse positsioonid. Peale seda aktsia hind eeldatavalt tasakaalustub ja taastub. Võibolla siis alustatakse sama tegevust uuesti või valitakse uus ohver, on juba teine teema.

    Parandage mind, kui ma eksin, et need asjad nii käivad.
    Wall Street Journali poolt LDK vanade negatiivsete uudiste taas-esilehtedele-paiskamine võis olla muidugi juhus või süsteemi viga.

    Võimalused või ohud LDK aktsia edasisele käekäigule saavad olla kahesugused:
    1) Naked-shortijatel on õigus ja ettevõte avaldabki lähiajal koledaid uudised (mis siis et kogu toodang on ette müüdud, äkki see on bluff ja ka audiitorid on kelmid).
    2) Naked-shortijad näevad, et pauku luuavarrest ei tule ja võtavad kasumit. Siin sõltub väga palju LDK juhtkonnast, kuivõrd avatud nad on selgitusi andma ja kahtlusi ümber lükkama. Eilne pressiteade oli nende poolt mõistlik samm - kuigi see ei avaldanud miskit ennekuulmatut uut - backlogi suurepärane olukord oli ka enne aimatav - tuli see ometi õigel ajal ja oli turnaroundi katalüsaatoriks.

    Kolmas võimalus on muidugi veel: naked-shortijad mõistavad, et neil pole õigus, kuid jätkavad siiski massiivset shortimist. Kui seda teevad market makerid, kellel on võimalus "virtuaalseid aktsiaid" genereerida, mida müüa, võivad nad päris pikalt turuga manipuleerida. See võimalus on minu hinnangul kõige suurem risk (mis on tegelikult ju absurdne, SEC näeb, kuid ei mürista).
  • Angelp, pump & dump on PALJU lihtsam kui neg pump & dump. Nagu sa isegi väljendad, short sellijad on pahad ja kurjategijad ja mis kõik veel ameerika mõistes.. aga kui haipida mingit käkki ja pärast hulk bagholdereid jääb, siis no-one gives a sh*t.
  • Et haipimisest midagi teenida, peavad sul aktsiad reaalselt käes olema. Lühikeseks saab müüa aga aktsiaid mida sul ei ole. Ma pole veel aru saanud, kas neid saab piiramatult müüa, keegi võiks täiendada, kes teemaga paremini kursis. OSTK näite puhul oli igatahes lühikeseks müüdad rohkem aktsiaid, kui firmal üldse emiteeritud oli.

    Turuosaliste jaoks, kellel on olemas vajalikul tasemel ligipääs turule ja kes saavad lubada endale failed-to-deliver ordereid, on negatiivne pump&dump palju lihtsam korraldada. Ja pealegi on alati hirmu lihtsam külvata kui ahnust - kapitali kaitsmise instinkt on tugevam.

    Väga huvitav saab olema päev, mil SEC hakkab reaalselt naked shorte pigistama ja seadust rakendama. Praegune de-facto olukord on kasulik ainult priviligeeritud ja kaheldavate eetiliste tõekspidamistega turuosalistele.
  • Naked short sellimisel tuleb sul ikkagi aktsiad ära müüa ju ja sellega tekitad müügisurvet. Samamoodi nagu ostmisel tekitad ostusurvet. Where's the difference? Miks peaks valima raskema ja potentsiaalselt kriminaalse variandi?

    My point: naked short selling on lihtsalt negatiivse fundamentaalse nägemuse võtmine, muud ei midagi. Midagi väga paha ja jubedat sealt tagant ei ole mõtet otsida.
  • Naked short teema lõpetuseks juhend CEO-le, kuidas naked short rünnakuga toime tulla. Vat siis, kus maal selle probleemiga ollakse.

    Tsiteerin:
    "Where do these fake shares come from? Naked shorts can create them out of thin air, depending on your point of view, due to either (a) glaring inefficiencies in the back-office world of certificate transfers, or (b) institutionalized fraud on a massive scale. Either way, the effects can be disastrous for companies who are victimized."

    Imestan, et LDK müügisurve on täna täiesti kadunud. Keeruline turupäev (BSC jms uudised) peaks ju küll shortimiseks hea pinnas olema. Üle $26 jälle.
  • Firmade juhtkonnad peaks tegelema äriga, mitte paaniliselt aktsiahinda jõllitama.
  • Jah, kui pole vaja just enda aktsiatega mingit tehingut rahastada vms. Või kui päris pennystockiks ei müüda :)

    Aga, jim, naked short sellimisel EI TULE sul aktsiaid ära müüa. Kui tuleks, siis oleks see ju tavaline short.
  • Angelp, Wikipediast:
    Naked short selling, or naked shorting, is the practice of selling a stock short without first borrowing the shares or ensuring that the shares can be borrowed.
    Aktsiad ikkagi müüakse. Lihtsalt müüakse neid aktsiaid, mida võibolla ei ole.
  • Päeva algus ehmatas LDK ka korraks miinusesse, kuid üpris kiirelt lendas lakke tagasi.
    angelp... mis hinnaga LDK soetada said? Kas eilse ralli alguses juba?
  • Jim, müüa muidugi tuleb. Suur erinevus ostutehinguga ongi, et müüdavad aktsiad on "fake". Vot kui saaks osta "fake" aktsiaid, siis oleks see suurepärane skeem, mille kõrval pump&dump kahvatuks. Kogu selle asja juures ju raha ei liigutata. Return-on-equity on sedasi palju suurem :)

    Kuigi tunnistan, et mul puudub täielik selgus, kuidas selliseid positsioone hiljem kaetakse. Need vist lihtsalt tühistatakse hiljem. Arvata on, et short-selleril on eelnevalt shorditud reaalsed aktsiad ning naked shortidega antakse lihtsalt langusele hoogu. Hilisem katmine on reaalsete aktsiate katmine ja sealt kasum tulebki.

    Minu oma LDK soetuse ajastusega just kiidelda ei saa. Võtsin positsiooni $26 juurest, ilmselgelt liialt vara, kuid see ei ole mul ka kauplemispositsioon. Plaanin hoida mõned kuud või vähemalt sihini $40-$50 vahemikus.
  • No aga kui tehingu üks pool müüb fake aktsiad, siis teine pool ostab ju fake aktsia :)
  • Huvitav, kuidas ma tean kas ostan "päris" või fake aktsiaid?
    Oletame, et olen ostnud sama palju aktsiaid, kui on aktsiakapital. No ja aktsionäride koosolekul löön oma 100% osaluse letti. Nali on selles, et mingi sell tuleb teiselt poolt ja lööb oma 100% letti. Ja kolmas sell tuleb kolmandalt poolt... (kui parafraseerida tuntud komöödiaetendust). Huvitav kelle käes on "õiged" aktsiad? Härrased gurud, palun selgitage?
  • Kas pole mitte nii, et kui T+3? jooksul naked seller aktsiaid laenata ei suuda, siis on "fail to delivery" ja tehing tühistatakse.
    Seegi võib suht jama olla, aga ilmselt tekib sul võimalus saamata jäänud tulu sellerilt sisse nõuda.
  • Pole küll teemasse aga kui kedagi huvitab naked short selling, siis süsteem on ilusa esitlusena olemas siin:
    naked short selling
  • Tänane eelturg tõotab kõrgemat avanemist.
    Frankfurdis +10%:
    http://finance.yahoo.com/q?s=LD41.F

    Üldiselt on hetkel nii hullumeelne turg, et tekib tunne, et keegi fundamentaalnäitajaid eriti ei vaatagi. Kui on halb päev, langeb kõik, kui on hea päev, põrkab kõik tagasi. Tuleb tunnistada, et alahindasin "pimeda allamüügi" riski. Samas peale eilset verist keskpäeva, jõudis LDK miinus üldse-mitte-nii-hullu 4% juurde. Usun endiselt LDK ärimudelisse, kuid piisab jälle mõne panga kukkumisest, kui kukub kõik. Solarid on tundlik sektor ja ka Hiina on viimastel päevadel seoses Tiibetiga sattunud negatiivsesse valgusesse.

    Tundub mõistlik hedge'da LDK positsiooni näiteks short-FSLR-iga (valuation!) või FXP-ga.
  • uskumatu... kas isegi tänasel päeval suudetakse LDK mutta tampida?!
  • LDK Solar signs 2nd solar-wafer deal with Mosel worth $150 mln!
  • LDK jõudis eile üle 30 USDi taseme, järelturul lausa 31.56ni. Üheks põhjuseks Moser Baeriga sõlmitud 10a leping 640 MW päikesepatareide elementide tarnimiseks.
  • LDK LDK Solar signs two additional wafer supply agreements and one polysilicon sourcing agreement (31.62 )
    Co announces that it has signed a wafer supply agreement with Silcio S.A. Greek for 6 years commencing in 2008 through 2013. This agreement includes 50 MW of silicon wafer with a fixed amount of deposit. An additional sales agreement was signed with Arise Corporation of Canada, which is a 4-year "Take or Pay" contract for 33 MW silicon wafers to be delivered from 2008 through 2011. LDK Solar also secured an additional critical polysilicon sourcing agreement for 1,450 MT with shipments scheduled for 1H08 through 2011.
  • Viimase aja uudistevoog LDK poolt on muutnud fundamentaalse pildi shortijate jaoks kehvaks. Ka selle nädala suur Photo-Voltaic mess Münchenis hoiab solareid üldisemalt tähelepanu keskmes, sealt võib tulla veel nii mõndagi huvitavat uudiste vallas.

    Kuid Piper Jaffray ei jäta jonni :) Eile, peale India Moser Baeri 10a lepingu uudist kinnitasid nad oma "müü" soovitust. Samal ajal solar sektor tervikuna väärib nende arvates ostmist. Jääb tunne, et LDK juhtkond on neid kas millegiga välja vihastanud või üritavad nad enda short-investeeringuga kasumisse jõuda.

    Pakun, et lähemas tulevikus (nädal-kuu) tuleb mõni teine analüüsimaja (nt UBS) välja hinnasihtide tõstmisega. Võrreldes detsembriga on firma teatanud paljudest uutest lepingutest ja "earnings visibility" on arvestatavalt paranenud.

    Oluline eesolev muutus LDK jaoks on muutumine polysiliconi tootjaks. See paneb ta konkureerima WFR-iga, mis on hetkel valuatsioonilt hinnatud mitmeid kordi kõrgemalt.

    Mulle meeldib LDK story just seetõttu, et ta ei kaevanda kullapalaviku ajal kulda, vaid müüb hoopis kaevuritele labidaid. Ehk siis ei tooda ise lõppseadmeid (panels), vaid ehituskive (wafers) nende tootmiseks.
  • mis ldk-d täna alla kisub? Kas lihtsalt kogu sektoriga sõidab kaas?
  • No vaata graafikut. Mis sa arvad, et selline tõus on iga päev?
  • no vaatasin, aga seal küll kirjas ei olnud, et just täna langeb... ja veel kohe nii rämedalt...
  • päeva algul nagu ju upgrade`iti fsrl´i ja sektor tõmbas ju üles...
  • Kui aktsia on tõusnud poole kuuga 20 juurest 37-ni, siis võtab mõni suures kasumis vend kindlasti kasumit. Kui üks suurem hakkab müüma, siis teised riburadapidi stoppidega järgi.
  • LDK-l on huvitav tase 29-30$. See on käitunud mitmeid kordi nii toetuse kui vastupanuna. Ise kavatsen panustada sellele, et sealt piirkonnast põrkab. Kui muidugi terve solar sektor pikemalt kannatab, siis ei pruugi see tase vett pidada. Fundamentaalselt pean LDK-d palju perspektiivsemaks kui solareid keskmiselt. Pakun hinnasihiks 80$ aasta lõpuks, mis ei tähenda püstloodis ülesliikumist, vaid saab olema pigem "bumpy ride".
  • solari sektoris LDK on soodukas, eile oli tõsine langus kuigi ma ei näinud mingit põhjust sellele, seega on sisenemine ka 30 pealt paari kuu perspektiivis hea ost. Ka kauplemiseks hea valik ---- eile päeva algsuses oli isegi üle 39 ja siis pani täiega alla 32 kanti. Täna ootaks juba põrget kuhugi 35-37 tasemeni aga eks näis
  • LDK Solar (LDK), a leading manufacturer of multicrystalline solar wafers, today updated the outlook for the first quarter of 2008. For the first quarter of fiscal 2008, LDK Solar estimates revenue to be in the range of $225 to $235 million. The Company also estimates fully diluted earnings per ADS to be in the range of $0.40 to $0.44.

    Samal ajal, kui tulude suurenemist nähakse võrreldes neljanda kvartali järel antud prognoosidega $15 miljoni ulatuses, siis EPSi vahemikku alandatakse $0.01 võrra, viidates sellega marginaalide vähenemisele. Konsensus oli oodanud aktsiapõhist kasumit $0.41 ja tulusid $214.7 miljonit.

  • LDK Q1 EPS 45 cents vs 39 cents consensus, revenue $233.4 million vs $217.8 million, raisib outlooki.
  • aga marginaalid saavad kõvasti tappa. prognoos 23-28% vahemikku pole just teab mis hurraakoht.
  • LDK Solar (LDK) Among Biggest Gainers on the S&P 500 Index

    Despite heavy selling across the board on Wall Street today, the shares of solar specialist LDK Solar (LDK: sentiment, chart, options) are up more than 8% on the session. However, try as I may, I have been unable to find any compelling news for the surge. Normally, I would attribute this type of news-less rally in solar stocks to a broader rally from the sector, but LDK is going it alone this afternoon, with only Foot Locker ( FL: sentiment, chart, options) besting percentage gain in late trading. (You can read more about Foot Locker here.)

    For the week, LDK has surged more than 24%, taking out long-term resistance at the 46 level in the process. What's more, in the prior 20-days, the stock has bested the S&P 500 Index (SPX) by 38 percentage points. Despite this rise, sentiment remains heavily pessimistic. The stock's Schaeffer's put/call open interest ratio (SOIR) has steadily risen from its early-March lows near 0.32 to a reading of 0.77 today. Meanwhile, it would take more than 5 days for short sellers to buy back their bearish bets at the stock's average daily trading volume following a 7% increase in short interest during the most recent reporting period.

  • May 13, 2008 9:27 AM EDT
    Needham reiterates its Strong Buy rating LDK Solar (NYSE: LDK) following LDK's upside surprise in Q1. Needham liked the quarter because LDK Solar handily beat EPS consensus estimates by 6 cents and the two polysilicon plants are on track.
    Needham finds LDK Solar significantly undervalued and, therefore, maintains its $95 price target on LDK.


    May 19, 2008
    theflyonthewall.com: LDK Solar-LDK: Bullish Head and Shoulders in Progress
    As with CSUN and SOLF (see prior notes) yet another solar name appears to have a bullish head and shoulders in progress. In the case of LDK, the neckline breakout was at $40.50. The upside potential is to the $60 area. This is not quite as neat and tidy as patterns in the other names but may still be viable. The pattern would no longer be valid on a breakdown below the $40.50 area. Shares are short-sale restricted. :theflyonthewall.com


    21st May 2008
    Target Price 69.94USD, rating Strong Buy from www.iirgroup.com



  • Täna Seeking Alpha's põhjalik artikkel LDK ärimudelist ja viimastest arengutest:
    LDK Solar: A New Business Model

    Solar sektori tänahommikuse üldise nõrkuse taustab näib LDK siiani tugev.

  • Silicon Valley / San Jose Business Journal, Friday, December 18, 2009: LDK Solar warns it may not survive

    LDK Solar Corp. warned Thursday that it may not be able to continue as a going concern.

    The Chinese company which bases its U.S. operations in Sunnyvale also cut the size of a planned stock offering from 18.9 million shares to 16.5 million, pricing them at an 11 percent discount of $7.

    LDK's shares (NYSE:LDK) fell 15 percent on Thursday and finished Friday down by more than 13 percent at $6.82.

    LDK said it plans to use money raised by its offering to reduce short-term debt and to fund expansion of its polysilicon production plant and solar-module business. It had a working capital deficit of $1.15 billion as of Sept. 30.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon