Börsipäev 18. märts - Fed langetas intresse 0.75% võrra - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. märts - Fed langetas intresse 0.75% võrra

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna enne turgude avanemist avaldavad oma kvartaliaruande Goldman Sachs (GS) ja Lehman Brothers (LEH) ning 20.15 tuleb Föderaalreservi otsus intressimäärade langetamise kohta.

    Kõik prognoosid teretulnud!
  • tõstavad, et inimestel elu huvitavaks teha :)
  • Bloombergis hoiatas, et GS kasum peaks tulema päris kehvake.
  • GS hedge`s sellele kinnisvarasüsteemile vastu. Iga kvartal on oodatud, et nüüd nad libastuvad. Millegipärast pole seda nagu juhtunud. Vaatame, mis täna toob.
  • Viimastel päevadel levivad tõepoolest kuuldused, et GS-l võib oodatust suurem writedown tulla.
  • Bloombergi kohaselt indikeerivad futuurid 78%-lise tõenäosusega 1% suurust intressimäärade kärbet ja 22%-lise tõenäosusega 1.25%-list kärbet.
  • Briefingu sõnul oleksid GS-i puhul $1.5-2.0 mlrd suurused mahakirjutamised ootuspärased ehk neid numbreid võiks vaadata tulemuste eel kui benchmark'i.
  • Ma prognoosin ainult FEDi. Implied proability näitab et 75 bps cut on turuosaliste poolt sisse kaubeldud, ning 100 bps on üsna tõenäoline (volatiilsus otsusele järgneb turgudel sellegipoolest). Viimaste päevade sündmused on protsesse "mõnevõrra" eskaleerinud ja selles ka langetusootuse tõus varasema 50 bps pealt. Eriti nummi on USD overnight libori spikemine ;)

    Comment on today's BBA LIBOR movements
    "The continued rise in BBA LIBOR rates reflects increasing liquidity pressures in funding markets internationally. These were referred to in the coordinated statement by the major central banks last Tuesday."

    Senised mitmeid keskpankasid korraga hõlmanud likviidsuse süstimise operatsioonid ongi mõeldud peamiselt liborite alla toomiseks mitte otseselt subprime päästmiseks. Pankade hirm ja soovimatus omavahel laenata on ka TAF ja TSLF nime kandvate abivahendite loomise põhjuseks.

    PS: äkki mõni LHV töötaja saaks Bloombergist või Reuterists võtta USD overnight libori graafiku ja siia üles lasta, mingi aastane periood nt. Veebis ei leidnud kusagilt head graafikut.
  • Ole lahke momentum, usun, et see peaks sobima hästi:

    (kes ei tea, siis LIBOR = London Inter-Bank Offer Rate)

  • Ooo, danke. Näete seda spike´i? Risk süsteemis on elus :D
  • Ma arvan, et tänase Föderaalreservi otsuse juures peaks lisaks konkreetsele intressilangetamise numbrile vaatama, kas Fed on kasutusele võtnud ka alternatiivseid loomingulisi majanduse stimuleerimise meetodeid. Likviidsuse pakkumine pankadele, võlakirjade kindlustajate probleemiga tegelemine/bailout, kuidas aidata FNMi ja FREd jne.. Kui sellest vallast tuleks täiendavaid abistavaid kommentaare/tegusid, siis reaalsest intressikärpest aitaks ehk turgu rohkemgi...
  • Lisaks brokeritele discount window avamine ning tagatisena ebapopulaarsete hüpoteeklaenude aktsepteerimine.
  • FOMC intressimäära otsus on kahtlemata päevasündmus. Lisaks on 14:30 tulemas muid huvitavaid makronäitajaid.Tootja hinnaindeks, ootus +0.4% MoM 6.8% YoY, toiduained ja energia välja arvatud on ootusteks 0.2% MoM ja 2.1% YoYSamuti on tulemas ehituslubade väljastamise arv veebruaris (ootus 1 020 000) ja alustatud ehitused (ootus 995 000)Igal juhul saab olema huvitav ning volatiilne kauplemispäev. Hetkel näitavad futuurid järgmist: S&P +1.2%, Dow +0,9% ja Nasdaq100 +1,2%.
  • Tulemusi ei paista veel aga LEH rallib juba??
  • LEH peaks tulemused avaldama 14:00 meie aja järgi.

    EDIT: GS avaldab pool tundi hiljem ehk 14:30.
  • GS prelim $3.23 vs $2.58 First Call consensus; revs $8.34 bln vs $7.47 bln First Call consensus
  • LEH prelim $0.81 vs $0.72 First Call consensus; revs $3.5 bln vs $3.35 bln First Call consensus
  • GS-lt tugevad tulemused igal juhul, kardetud ulatuses mahakandmisi LBO-des ei tulnud ning credit losses oli $1B ja mortgages losses samuti $1b. CC-l kuuleb juba täpsemalt.
  • Ja siis pisike võrdlus selles osas, kui hästi on kumbki firma antud turusituatsioonis hakkama saanud:

    LEH: Fixed Income Capital Markets reported net revenues of $262
    million, a decrease of 88% from $2.2 billion in the first quarter of fiscal
    2007, as strong performances in liquid products such as high grade corporate
    debt, foreign exchange and interest rate products were offset, in part, by
    continued deterioration in the broader credit markets, in particular
    residential mortgages, commercial mortgages and acquisition finance.

    GS: -- Fixed Income, Currency and Commodities (FICC) generated
    quarterly net revenues of $3.14 billion, including
    particularly strong performance in interest rate products,
    currencies and commodities.

  • Mis te arvate, kas $VIX selline tõus on jätkusuutlik:
    Weekly view

    Tähelepanuväärne on, et juba aasta aega liigub $VIX 40-nädala libiseva keskmise peal, olles igakord sellele lähenedes üles tagasi põrganud. Ühel hetkel peab see ikkagi hakkama keskmisega taas koos liikuma nagu varem. Kas keegi $VIX-ile ka tehnilist analüüsi teeb? :)
  • Ehitusturu andmed enam-vähem ootustele vastavad, tootjahinnaindeksi kasv kardetust suurem. Turg erilist liikumist siiski ei tee

    February Core PPI y/y +2.4% vs +2.1% consensus, prior revised to % from +2.3%
    February Building Permits 978K vs 1020K consensus, prior revised to 1061K from 1048K
    February PPI y/y +6.4% vs +6.8% consensus
    February Core PPI m/m +0.5% vs +0.2% consensus
    February Housing Starts 1065K vs 995K consensus
  • Täna varahommikul teatas netimängurluse jaoks tarkvara tootev Cryptologic (CRYP), et teenis 4. kvartalis aktsiapõhist kasumit $0.40, mis oli mäekõrguselt üle analüütikute oodatud $0.21-st. Positiivselt üllatas ka $20.4 miljoniline müügitulu, mis lõi $18.6 miljonilist konsensusootust.

    Kuigi CRYPil on jätkuvalt vaja üles ehitada oma kliendibaasi pärast ca aastatagust paari suurkliendi lahkumist, on olukord selgelt paremuse poole minemas. Ja see indikeerib mulle, et tööstusharu tervikuna on väga hea tervise juures ning pakub võimalusi kõigile sealsetele tegijatele.

    Tänased CRYPi head tulemused toetavad meie LHV Pro Gigamedia (GIGM) pikaajalist investeerimisideed, kuna näitab taas, et just tööstusharu tervikuna on liberaliseerumas ja kiirelt kasvamas. Võrreldes CRYPi ja PTEC.L'iga on GIGM veel oluliselt atraktiivsemalt hinnastatud.

  • Daily Telegraphi andmetele tuginedes on Briti miljardär Joseph Lewis, kes omab Bear Stearns’is (BSC) 9.4% suurust aktsiapakki, JP Morgan’i (JPM) ülevõtupakkumisele aktiivselt vastu töötamas. Tehingu toimumine hinnaga $2 aktsia kohta tähendaks Lewisele umbes $1 miljardi suurust kahjumit. BSC on hetkel väidetavalt otsimas konkureerivaid pakkujaid ja samuti on Lewisel võimalus hääletada JPM’i vastu aktsionäride koosolekul, kuid sellisel juhul on vaja saavutada ka teiste aktsionäride vastasseis pakkumisele.

    BSC aktsia kaupleb hetkel $5 tasemel, mis viitab turu ootusele, et JPM’i $2 pakkumisega ei ole veel Bear Stearnsi saaga lõppenud ja konkureerivad pakkumised on võimalikud.

  • Saksamaa DAX +2.53%

    Prantsusmaa CAC 40 +2.25%

    Inglismaa FTSE 100 +2.45%

    Hispaania IBEX +2.19%

    Venemaa MICEX +0.89%

    Poola WIG +0.94%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 +1.50%

    Hong Kongi Hang Seng +1.42%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) -3.93%

    Hiina Shanghai B (välismaine) -9.04%

    Lõuna-Korea Kosdaq -0.10%

    Tai Set +0.69%

    India Sensex +0.16%

  • Daily Telegraph teab ka rääkida, et NY FED olevat "vestelnud" nädalavahetusel Goldman Sachs, Citigroup, Morgan Stanley jne. juhtkonnaga Lehmani teemadel ning soovitanud hoiduda klientide ülemeelitamisest, et ei korduks järjekordne "bank run" a la Bear Stearns
  • Households face the unthinkable: budgeting

    Mõnus lugu USA olukorra kohta. Lisaks heale üldisele olustikukirjeldusel võib ka paar päris head ideed saada.
  • Hearing MS and LEH upgraded intraday at tier 1 firm

    Ja lisaks on LEH oma konverentsikõnel väga positiivne...
  • Tegin taas väikese pildi finantssektori tähtsamatest ettevõtetest kell 16.58. Saame siis näha, mis seis õhtul on pärast Föderaalreservi otsust.

  • Eelpool väljatoodud 'tier 1 firm'iks oli siis Goldman Sachs.
  • Kui finantsis kõik nii superhästi on nagu GS ja LEH räägivad, siis miks krt üldse ratecuti vaja on?
  • jim, hea küsimus. Ja üles ongi ujunud ka juba kommentaarid, et finantssektorist täna tulevad head sõnumid on olulisemad, kui õhtune intressi kärpimise suurus. Usun, et osalt on ses isegi tõde, sest viimase aja emotsioonid turul olid ikka pigem sellised, et BSC läheb 'täna' pankrotti, LEH 'homme' jah 'ülehomme' juba keegi kolmas. Aga Fedi otsuse järgne show ja volatiilsus on sellegi poolest garanteeritud. Ja kui kärbitakse vähe, on esialgne pettumus kerge tulema.
  • Ega ei olegi superhästi, kasumid on ikka oluliselt madalamal kui eelmisel aastal. Lihtsalt täna tuli märk sellest, et kõik ei pruugi olla ka nii halvasti, kui arvatud.
  • Jah, see on ikka kohutav lugu küll, kui iga investeerimispank mingi x miljardit taala aastas ei teeni, I'm so sorry for them.
  • (ärge pange tähele, ma olen taalas pikk ja seetõttu dollaripuistamise vastu arusaadavatel põhjustel kuri)
  • Telklinnakud USA-s Tere tulemast "Suur Depressioon". Inimesed, kes ei suuda kodu laenumakseid tasuda peavad kolima lageda taeva alla. Trend süveneb.

  • Evicted family with belongings on street, December 14, 1929.
    Just 2 1/2 months after the stock market crash which sent America reeling into the Great Depression, this family became a statistic. Thousands of people lost their jobs throughout the Depression, and many families, like the ----, were evicted from their homes when they had no means to pay their rent. Many families found themselves without shelter and with nowhere to turn but charities and government aid.
  • martk, head pildid. Oled niivõrd negatiivne : ) ?
  • Mis mul muud üle jääb. Ei ole negatiivne, kriitiline olen. Ma ei näe küll võimalust, et saaks sama sündmuste käiku ära hoida.
    Mõlema kriisi põhjus ja tagajärg on sama - ülisuur krediidikasv pumpas varahinnad õhku täis ja kuna laenusid ei suudeta teenindada, siis tagajärjeks varahindade kollaps.
    Praegu on süsteemis olev võimendus tohutu, hetkel oleme margin-call reziimis, oleme seni kuni saab liigest võimendusest lahti ja kuni halvad laenud kirjutatakse maha. Protsess kestab aastaid.

    Siia kõrvale sobiks näiteks graafik säästumäära kohta. Ameeriklaste säästumäär praegu isegi hullem, kui 1929. kriisi ajal, Jaapani 1990-ndate kriisiga ei hakka võrdlemagi.
  • martk, 85-aastane Joe Granville jagab su pessimismi ja tema sihiks Dow'le on 9,000 punkti, kuigi kahjuks pole Granville'i varasemaid prognoose seni veel edu saatnud.

    Granville is probably best known for his bearish market calls during the 1970s, 1980s, and 1990s, when he claimed that the stock market was headed for imminent collapse. His overall track record, according to the Hulbert Financial Digest, is very poor.

    The Granville Market Letter "is at the bottom of the Hulbert Financial Digest's rankings for performance over the past 25 years - having produced average losses of more than 20 percent per year on an annualized basis.
  • see pole subjektiivne negatiivsus. see on lihtsalt fakt.

    ajalugu kordub. ja alati hullemini.
  • Mis kindlasti väga oluline turu jaoks veel hilistel tundidel saab olema, on Visa(V) IPO. Kui see saab edukas olema, on põhjust rõõmustamiseks.
  • mark, hea graafik. Võib seda mujal kasutada?
  • Google pildiotsingust sain, võib muidugi
  • U.S. fed funds last traded down to 2.25 pct before FOMC's widely expected decision to lower its target rate on overnight lending of surplus bank reserves by at least 75 bps.
  • Ja täistekst on järgmine:

    Release Date: March 18, 2008

    For immediate release

    The Federal Open Market Committee decided today to lower its target for the federal funds rate 75 basis points to 2-1/4 percent.

    Recent information indicates that the outlook for economic activity has weakened further. Growth in consumer spending has slowed and labor markets have softened. Financial markets remain under considerable stress, and the tightening of credit conditions and the deepening of the housing contraction are likely to weigh on economic growth over the next few quarters.

    Inflation has been elevated, and some indicators of inflation expectations have risen. The Committee expects inflation to moderate in coming quarters, reflecting a projected leveling-out of energy and other commodity prices and an easing of pressures on resource utilization. Still, uncertainty about the inflation outlook has increased. It will be necessary to continue to monitor inflation developments carefully.

    Today’s policy action, combined with those taken earlier, including measures to foster market liquidity, should help to promote moderate growth over time and to mitigate the risks to economic activity. However, downside risks to growth remain. The Committee will act in a timely manner as needed to promote sustainable economic growth and price stability.

    Voting for the FOMC monetary policy action were: Ben S. Bernanke, Chairman; Timothy F. Geithner, Vice Chairman; Donald L. Kohn; Randall S. Kroszner; Frederic S. Mishkin; Sandra Pianalto; Gary H. Stern; and Kevin M. Warsh. Voting against were Richard W. Fisher and Charles I. Plosser, who preferred less aggressive action at this meeting.

    In a related action, the Board of Governors unanimously approved a 75-basis-point decrease in the discount rate to 2-1/2 percent. In taking this action, the Board approved the requests submitted by the Boards of Directors of the Federal Reserve Banks of Boston, New York, and San Francisco.
  • Kas ainult mulle tundub, et FED annab ridade vahelt mõista, et asjad on ikka päris pekkis?
  • vaadake traderi graafikut qqqq 15min - mina pole sellist spreadi veel kunagi näinud!
  • fun: viimaste päevade ootustest väiksem liigutus ja sellelgi kaks dissidenti - pigem fed üritab vastupidist muljet jätta.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon