Six Flags (SIX) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Six Flags (SIX)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuigi Six Flagsist on põhjust rääkida ikkagi rohkem juba siis, kui päike kõrgel ja inimesed suvel meelelahutusparkide poole vaatavad, märgime siiski ära ka 1. kvartali tulemused, mis reeglina moodustavad ca 5% kogu ettevõtte müügituludest.

    Nimelt 1. kvartalis kasvasid müügitulud 35% (tuleb arvestada, et müügitulusid suurendas sedapuhku kalendriefekt, kuna lihavõttepühad sattusid sedapuhku 1. kvartalisse. Samas, rõõmustav on kohe kindlasti parki külastanute kulutuste kasv inimese kohta +13%. See on ilus number ning sellise kasvu näitamine ka suvekuudel oleks suurepärane.

    Head meelt valmistab ka sponsorlustulude $3.3 miljoniline kasv $11.1 miljoni peale. Six Flags on aastaid rõhutanud, et reklaami müümine ja sponsorlustulud saavad ettevõtte jaoks olema olulised ning edusammud sellel rindel on tervitatavad.

    Nagu öeldud, moodustab 1. kvartal SIXi tuludest kõigest ühe kahekümnendiku ning suvine tulevärk veel ees, kuid esialgsed numbrid on kahtlemata julgustavad ning siit ka tänane aktsia 10%line plusspoolel rühkimine.
  • millisesse seisu sätib neid see meeletu võlakoorem?
    kuna eelmine aasta pekki läks, siis sel aastal on 1 major challenge juures
  • speedy, äritegevusest genereeritakse positiivset rahavoogu, mis võimaldab ettevõttel võla tagasimaksmise kallale asuda. Ettevõttel on veel suur kasutamata krediidiliin reserviks, mida saab lühiajaliste likviidsuse probleemide korral kasutada, kuid loodetavasti ei lähe seda vaja.

    Kõrge võlg toob kaasa suuremad intressikulud ning nende vähendamiseks ongi vaja hakata võla tagasimaksmisele mõtlema.

    Aga Sixi puhul on ikkagi küsimus selles, et kas sel suvel suudetakse korralik turnaround ära teha või mitte. Eeldused selleks olid olemas juba eelmine aasta, kui õnnetu juhtum lõbustuspargis väikese tüdrukuga keset kõige palavamat külastushooaega inimesed parkidest eemale peletas.

    Olen kuulnud väiteid, et kõrged kütuse hinnad panevad inimesi vähem meelelahutusele kulutama. Võimalik, kuid paratamatult tehakse kulutuste osas omad valikud ning suvine külastus Six Flagsi lõbustusparkidesse ei pruugi sugugi nimekirjast välja jääda. Mis te arvate palju sel suvel Õllesummeril külastajaid on? Kinnisvara-, aktsiaturu-, majandusprobleemide tõttu oluliselt vähem kui eelmisel aastal? :) Ei usu. Ja kütusehindade juttu võib ka teistpidi vaadata. Selle asemel, et nüüd ette võtta sõit näiteks Disney lõbustusparki Floridas, on oluliselt odavam külastada hoopis kodukoha lähedal asuvat Six Flagsi parki.

  • Panen siia ühe lõigu eilsete Disney (DIS) tulemuste kohta:

    Disney's parks and resorts business, which is drawing heightened scrutiny now amid an economic slowdown in the U.S., reported operating income of 33% to $339 million on revenue growth of 11% to $2.7 billion. The company reported its domestic parks saw increased guest spending and theme park attendance during the quarter, defying predictions that a slowdown in consumer spending would weigh on the business.

    Ootused on lõbustusparkide külastatavuse osas väga madalad ning Disney'lt vähemasti tuleb positiivseid signaale. Inimesed ei ole loobunud meelelahutusest ja see toetab SIXi.

  • Kommentaar 1. kvartali tulemustele: Six Flags on suveks valmis

    Eile õhtul tuli oma 1. kvartali lõplike tulemustega meelelahutusteenuseid pakkuv Six Flags (SIX). Mäletatavasti üllatas lõbustusparkide külastatavuse kasv Disney’t (DIS), kes oma numbrid paar päeva tagasi avaldas ning mõned nädalad tagasi kiitis ka Six Flagsi juhtkond esialgsete numbrite põhjal parkide külastatavust.

    Aktsiapõhist kahjumit teeniti 1. kvartalis (annab ca 5% ettevõtte müügituludest, tähtsad suvekuud seega ees nüüd) -$1.62, mida oli oodatud -$1.48st rohkem. Samas, $68.2 miljonit genereeritud müügitulu ületas konsensuse ootust $63.1 miljoni osas.

    Aga lähme nüüd tulevikku vaatava info ja konverentsikõnel räägitu juurde. Nagu arvata ka oli, on peateemaks ikkagi suvi ja küsimus, et kas on tehtud piisavalt, et inimesi parkidesse meelitada. Ettevõtte eesmärgiks on olnud viimastel aegadel ikkagi üha enam promoda oma kodulehekülge ning kasutada seda müügikanalina. See on neil ka õnnestunud – vaadake kas või nende kodulehte www.sixflags.com, kus esilehel pakutakse kohe hooajapiletit. 1. kvartali online 1-päeva piletite müügimahud on kasvanud eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 50%. See on väga suur muutus. Lisaks on see ostja jaoks tehtud äärmiselt mugavaks ning internetist pileti ostmine võimaldab kliendil ka oma pilet kodus välja printida, mis tähendab, et lõbustuspargi uste taga ei pea pileti järjekorras enam ootama. Samuti võimaldab see Six Flagsil ostjale nõusoleku korral e-maili peale saata huvitavaid pakkumisi või kutseid taas parki külastada. Kodulehekülg on meelelahutusettevõtte puhul meie arvates väga oluline ning võimalus pilet kohe ka netist ära osta, tähendab, et üha enam ostusoove kas või meeleolu ajel saab ära tehtud.

    Pisut ka valitsuse poolt jagatavatest rebati-tšekkidest. Nimelt on neid võimalik kasutada ka näiteks Six Flagsi hooajapiletite ostmiseks – ning juhtkond usub, et see aitab ka hooajapileteid paremini müüa.

    Kui 1. kvartalis parki külastanud inimeste kulutuste kasv oli 13%, siis on see tõepoolest väga suur ja hea number. Miks? Näiteks oma prognoosides on SIXi juhatus arvestanud 1%lise kulutuste kasvuga. Kuna 1. kvartal moodustab keskmiselt kõigest 5% ettevõtte tuludest, siis kohe kindlasti ei saa see kasv aasta peale nii suur olema, kuid üpriski suure tõenäosusega on see siiski rohkem kui täna prognoositud 1%.

    Lisaks lahendas filigraanselt Six Flagsi tegevdirektor Mark Shapiro igipõlise probleemi ja kõiki põletava küsimuse, et kas USA on majanduslanguses või mitte, otsese ja konkreetse vastusega, et on küll. Kommentaar siin ja rõhk siis kahel viimasel sõnal: ‘The improvement in our first quarter performance reflects the increasing demand for the high quality, close to home, value proposition Six Flags offers in this tightening economy.’

    Ettevõte ei loo endale illusioone ja teab seega väga hästi, millises keskkonnas tegutsetake. 1. kvartali tulemused on, nagu varemgi juba öeldud, igaljuhul julgustavad. Jääme huviga ootama, kas momentumit suudetakse ka kogu suve elus hoida.

  • Six Flagsi (SIX) aktsia kukkus eile pea 50%. Ettevõte ise pole seni sündmust kommenteerinud ning otseseid uudiseid konkreetse languse taga on raske leida. Kõige tõenäolisemaks stsenaariumiks on see, et mõni Six Flagsi suurinvestoritest soovis aktsia hinna pennistumise tagajärjel investeeringust lihtsalt väljuda ning oli valmis oma paki diskontoga mõnele teisele suurinvestorile turule müüki paiskama.

    Kes võis olla see suurinvestor, kes siis otsustas eile väljuda? Aruannete põhjal kuulub 15.6 miljonit aktsiat FMR LLC’le9.93 miljonit aktsiat Citigroup Global Marketsile9.07 miljonit HBK Investmentile7.16 miljonit Tracer Capital Manangementile5.8 miljonit Dimensional Fundile ja 4.64 miljonit Wallace R. Weitzile. USA idaranniku aja järgi pärastlõunal kell 15.26 toimunud müük oli mahus 9.92 miljonit aktsiat, mis vähemasti numbriliselt viitab sellele, et väljujaks võis olla Citigroup Global Markets…

    Kas nüüd aga olukord ettevõttes on tõesti niivõrd halb, et aktsia kaupleb justkui mindaks aasta lõpus pankrotti? Keeruline öelda ja eks täpset vastust teab sellele vaid juhtkond ise. Rohkem infot on meil võimalik saada alles 4. augustil toimuval konverentsikõnel ning siis on võimalik ka olukorda juba adekvaatsemalt hinnata.

    Aga siia kõrvale võiks korraks vaadata ka hiljutist ühinemist InBevi ja õlletootja Anheuser-Buschi vahel, pärast mida on räägitud, et tõenäoliselt lähevad Anheuser-Buschi põhitegevusega mitteseotud lõbustuspargid müüki. Kokku on neil parke 10 ja neist viimane avati 2008. aasta märtsis. Paul Ruben, ajakirja Park World Trade Põhja-Ameerika toimetaja, on omalt poolt välja pakkunud, et nende parkide eest võiks Anheuser saada $4 kuni $5 miljardit. Aga kuidas võrrelda neid Six Flagsi omadega?

    2007. aastal käis Anheuseri parkides 22 miljonit külastajat ning müügitulu teeniti $1.27 miljardit. Six Flagsil on hetkel 22 parki ning 23. park on uksed avamas Dubais aastal 2011. 2007. aastal käis SIXi parkides 24.9 miljonit külastajat – 13% enam kui Anheuseri omades – ning müügitulu teeniti $0.973 miljardit ehk 23% vähem kui Anheuser oma meelelahutusüksusega.

    Ütleme, et Anheuseri pargid läheksidki müüki väljapakutud alumise hinna eest ehk ca $4 miljardit, siis 2007. aasta näitajate põhjal teeks see P/S suhtarvuks 3.1x. Kui kõik Six Flagsi pargid kokku arvata, siis neis käib rohkem külastajaid kui Anheuseri omades ning müügitulu teenitakse pisut väiksemat. Kui Anheuser tõesti müüks oma 10 parki $4 miljardiga ning SIX paiskaks oma 22 Põhja-Ameerika parki, tulevase Dubai pargi ja oma raudse brändinime USA meelelahutustööstuses müüki $3 kuni $3.5 miljardiga, siis arvestades nende $2.4 miljardilist võlga ja $0.4 miljardilist vähemushuvi ettevõtte vastu teeks see lihtaktsia väärtuseks ikkagi oluliselt rohkem kui täna turu poolt pakutav pool dollarit. Ometi kauplevad ettevõtte aktsiad täna justkui kartuses, et praegustele lihtaktsiate omanikele ei jää tõesti midagi muud, kui vaid tühjad pihud. Kuni SIXi kvartalitulemusteni, mil loodame olukorra kohta uut infot saada, ei näe me põhjust, miks me oma ‘hoia’ soovitust muutma peaksime. Aktsia on aga investori jaoks muutunud radioaktiivseks penni-stockiks ja ebamäärasust tuleviku ees on väga palju, mistõttu rõhutame taaskord, et ei ole mõttekas ka uut raha ettevõttesse paigutada.

    Six Flagsi koduleht on iseenesest viimase aastaga küll oluliselt paremaks ja kasutajasõbralikumaks läinud.

  • aasta alguse poole nad ütlesid, et vajavad lisa kapitali
    kuidas neil raha hankimise või parkide müümisega läinud on ?
  • Jaanuaris ütles SIX niimoodi: "excluding increases in revenue from sponsorship and international opportunities, Six Flags would be free cash flow neutral with 6% attendance growth in 2008." Kas nüüd seda 6%list kasvu on suudetud näidata või mitte, on hea küsimus, pigem mitte - aga arvestada tuleb sellega, et eelmise aasta juunikuus oli mäletatavasti ühe suure õnnetuse pärast vahepeal nende parkide külastatavus oluliselt langnenud, mistõttu võrreldavad numbrid ees on tavapärasest ka tagasihoidlikumad. Märtsis lisati varasemale teatele, et vaba rahavoo neutraalsest tulemusest võib kuni $25 miljonit puudu jääda, kui parke külastab sama palju inimesi kui eelmisel aastal ehk 24.9 miljonit.

    Mis finantsidesse puutub, siis mais viidi läbi võlakirjade pikendamine, millega lükati osa oma kohustusi paari protsendipunkti võrra kõrgema intressimääraga edasi kuni aastani 2015 (Co announced the commencement of a private offer to exchange any and all of the following notes in a private placement for new 12-1/4% Senior Notes due July 15, 2016 to be issued by Six Flags Operations The Notes available for exchange in this offer include: 8-7/8% Senior Notes due 2010 of Six Flags, Inc.; 9-3/4% Senior Notes due 2013 of Six Flags, Inc.; and 9-5.8% Senior Notes due 2014 of Six Flags, Inc.). Samas, millises ulatuses kohustuste edasi lükkamist õnnestus teha, seda veel ei tea. Parke müüma pole iseenesest veel mindud.

  • Kui ikkagi vaba rahavoo näitajat suudetakse tänases majanduses positiivsena hoida, siis see on hea näitaja. Ilmselt eilne turu kukkumine ajendas nüüd ettevõtet täna sellist kommentaari andma:

    Six Flags says performance to-date has positioned it to be free cash flow positive for the first time in the history of the company

  • Six käis vist põhjas ära - 0,16 aktsia eest.

  • http://washington.bizjournals.com/washington/stories/2009/03/16/ - Six Flags debt holder refuses to talk!

    Six Flags Inc., the theme park operator controlled by Washington Redskins owner Dan Snyder, is running into resistance to its plan to refinance looming debt.

    One of the company’s principal noteholders, which holds “a significant amount” of Six Flags senior notes, has resisted a consensual restructuring, according to CEO Mark Shapiro.

    Six Flags is trying to restructure or refinance debt and faces a possible default if it can’t; an event the company has said would have material adverse effect.

    Six Flags is considering both in-court and out of court restructuring, which could include a pre-packaged bankruptcy filing.

    “I want to ensure all of our partners – vendors, guests and employees – that no matter what route we choose, our guests will not see a difference in our product offering this summer,” Shapiro said Monday.

    Six Flags stock (NYSE: SIX) was unchanged in afternoon trading, at 16 cents per share. The stock has lost almost all of its market value since Snyder gained control of the board in late 2005.
  • Six Flags (NYSE: SIX) will be delisted from the New York Stock Exchange on April 20. The company has hired financial and legal advisors to help it restructure its outstanding debt and preferred securities, which will lead to the issuance of a significant number of shares of common stock to the holders of the company's restructured securities. Six Flags said it believes the restructuring will let it qualify for listing on a national securities exchange.

    Kui delistitakse, siis kuidas kauplemine edasi käib?
  • Nagu üldises Six Flagsi foorumis kirjutasin, siis delistitud aktsiatega kauplemine muutub äärmiselt keeruliseks, kui isegi mitte võimatuks. Kui mõnel teisel börsil ennast uuesti ei noteerita (selle kohta garantiisid ei ole), siis eksisteerib üksnes totaalselt ebalikviidne over the counter võimalus. Seega pigem oleks mõistlik aktsiatest loobuda enne delistimise kuupäeva.
  • Kuna pikaajalised investorid on praktiliselt kogu oma vara kaotanud, siis kas poleks spekuleerimise mõttes mõistlik just aktsiad kontole jätta - kui turnaround tõesti toimub ja ettevõte uuesti listitakse, siis võiks aktsia hind ju praegusega võrreldes suurusjärgu võrra erinev olla?
  • Joel, kuidas on hetkel SIX-i kauplemisvõimalused?
  • Kuigi Six Flags kolis põhibörsilt ära ja muutis oma sümbolit, on aktsiaga siiski LHV vahendusel võimalik kaubelda ja teha seda sümboli SIXF alt.
  • Joel, kas võib ka teha turuhinnaga tehingukorralduse või tuleb kindlasti maakleritega ühendust võtta ja tehing telefoni teel teha?
  • Väärtpaber on sümboli SIXF all LHV vahendusel kaubeldav ja tehinguid teeme nagu tavalisi USA aktsiaordereid. Seega piisab lihtsalt orderi seadmisest nagu tavaliselt.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon