PRAA - Portfolio Recovery Associates - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

PRAA - Portfolio Recovery Associates

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Minu poolt ka üks investeerimise target siia üles.

    Eilsed tulemused peaksid shortide teesile ebamugavalt mõjuma.
    Kuid minu eesmärk pikaajaliselt siia investeerida. Rasketel aegadel peab hästi vastu ning suudab tänase finantsturbulentsi enda kasuks pöörata. Üks nendest aktsiatest, mis tänasel keerulisel turul vastassuunda rühib.
    PRAA on olnud stabiilselt kasvav firma läbi oma ajaloo ning see tähendab aastatepikkust korralikku tootlust, suhteliselt madala riskiga IMHO.

    hiljem pikemalt
  • mis mulle siin meeldib?
    PRAA näol on võimalus viljeleda nö. Buffeti investeerimist.
    Turuliider oma valdkonnas. Väga kompetentne, usaldusväärne ja tulevikule orienteeritud juhtkond (kelle kätte tuleb pikaks ajaks oma raha usaldada). piisavalt pikk trackrecord äriplaani elujõulisusest ehk stabiilselt raha genereerinud. Teeb oma asja teistest erinevalt ehk unikaalsus. Oma valdkonnas tuntud ning usaldusväärne tegija (kaubamärk). tugev bilanss (mis tänase seisuga on küll uute võlaportfellide peale kulutatud).

    PRAA on inkassofirma. Ostab kokku krediitkaardi võlgasid jms. ning korjab need võlglastelt kokku. samuti pakub ka teenusena. Huvitav on siinkohal nende lähenemine. Võlglastele üritatakse jätta võimalikult meeldiv kogemus, ei toimu mingit lawyeritega taga ajamist, vaid aidatakse leida lahendusi võlgade maksmiseks. nende moto " we are giving collection a good name " toob nende juurde kliente, kes ei ole näiteks huvitatud, et peale võlgu jäämist inimestele nö. halb maitse suhu jääb.

    viimaste kvartalite arengud on olnud huvitavad. finantsmaailma turbulentsid on loonud PRAA'le mega võimalused, kuna võlgade hinnad on all. viimane kvartal osteti $94m eest $1.5b võlgasid, see teeb 6.2 senti 1 dollari kohta. varem maksti selliste võlgade eest üle 10 sendi dollari kohta. seda olukorda on nad ära kasutanud ning viimase 3 kvartali jooksul kõvasti võlgade kokkuostmisega tegelenud. odavalt ostetud võlad keeratakse tulevikus tuludeks.lisaks on suurendatud korjajate meeskonda ning eelmine aasta asutati ka uus call center.
    kõik see on mõjutanud netotulemit, kuid juhtkond ei lase sellel end heidutada, sest kõik sammud on suunatud tulevikus suuremate tulude teenimiseks.
    aktsiahinda on surunud ka "bear case" shortijate näol, kes loodsid, et nende ostetud laenudega midagi juhtub või siis on raske võlgasid korjata. kahjuks peavad nad oma positioonid korstnasse kirjutama, sest PRAA teeb õigeid samme ning ei ole siiani andnud võimalust kahtlemiseks.

    2008 target $60, kuid siit läheb see stoori veel edasi
    OW PRAA
  • speedy, kas PRAA tegutseb ainult USA turul või ka mujal? On avaldatud laienemisplaane (Kanada, Briti)?
    Muideks, kas PRAA call center-id paiknevad USA-s või kusagil mujal (näiteks Aasias), nagu see näiteks Expedia ja paljude muude kompaniide puhul on? Arvan, et kvaliteetse ja tulemusliku teenuse pakkumiseks jääb Aasias asuvatest call center-itest väheseks.
    Kuid su investeerimisteesiga võib nõustuda, PRAA puhul on tegemist pika perspektiivi silmas pidava firmaga.
  • PRAA tegutseb ainult USA turul, sellest jätkub piisavalt. kogu industry maht on üle 15B aastas ning PRA oma üle 200m käibega on siin üks suurimaid tegijaid. kogu sektor on väga killustatud - üle 6500 ettevõtte, nendest 95% alla 8m käibega.

    Call centrerid paiknevad USA's. hetkel katsetatakse Filipiinidel ühte teenusena, kuid see on liiga värske teema ning kommentaarid puuduvad.
    Ma ise arvan, et välismaiseid kõnekeskuseid saavad nad ehk esimese kontakti loomiseks kasutada, mitte enamat. Ärimudelist tingituna peaks reaalsed "läbirääkimised" ikka kohalikud spetsialistid läbi viima.

    jah, PRAA seab oma sihid kaugele ning teeb oma asja hästi. Ta on suutnud stabiilselt orgaaniliselt kasvatada oma mahtusid alates 1996 aastast ilma tagasilöökideta ning seda rada nad ka jätkavad. Arvestades turu mahtu ning nende võimet oma ärimudelit teostades pidevalt kasvada, saame pildi ettevõttest, millesse võib aastateks oma raha kasvama panna.
  • Portfolio Recovery Associates Exiting Third-Party Collections Business

    Focusing Resources on More Profitable Owned-Portfolio Collections; Anchor Receivables Management Staff to Be Redeployed Within Company
    NORFOLK, VA, May 16, 2008 (MARKET WIRE via COMTEX News Network) -- Portfolio Recovery Associates, Inc. (NASDAQ: PRAA), a company that purchases, collects and manages portfolios of defaulted consumer receivables and provides a broad range of accounts receivable management services, today announced that it will exit the business of contingent fee third-party portfolio collections overseen by its Anchor Receivables Management unit.
    The Company will redeploy the Anchor staff of about 100, which is located in its Norfolk and Birmingham, Ala., facilities, to its core owned-portfolio collections business. No job losses are expected.

    Portfolio Recovery Associates' decision to exit the contingent fee third-party collections business was driven by the opportunity to redeploy the Anchor collections staff to the more profitable, rapidly expanding business of owned-portfolio collections. The fee-based, third-party collections business was responsible for just 2% of the Company's first-quarter 2008 revenue and less than 0.5% of net operating income for the period.

    "Portfolio Recovery Associates has decided to exit the business of collecting on contingency fee third-party portfolios overseen by Anchor Receivables Management and redeploy these highly trained collectors to our core owned-portfolio business. In this capacity, they will be able to make a far more significant contribution to our Company's growth and profitability. The third-party collections business has remained a very small contributor to net income during a period in which we have made substantial portfolio acquisitions. We feel the time is right to make this move, and we look forward to great achievements from these collectors on the owned-portfolio front," said Steven D. Fredrickson, Chairman, President and Chief Executive Officer.

    Portfolio Recovery Associates remains pleased with and fully committed to its other two fee-for-service businesses, RDS and IGS Nevada. The Company will work with existing Anchor clients over the coming weeks to wind down existing collections efforts. Portfolio Recovery Associates launched its third-party collections business in 2000 using internal resources and existing facilities. The Company expects no material impact to its financial results as a result of the action being taken with Anchor.
  • soovitan jõnksusid PRAA hindades ostuvõimalusena kasutada
    neid tuleb tõenäoliselt veel ja ei tasu neid karta
  • PRAA osaleb homme William Blair Growth Stock konverentsil ning annab presentatsiooni.
    sellised etteasted on heaks võimaluseks ettevõtte käekäigu kohta värskendust saada, nimelt PRAA kohta väga vähe infot liigub tulemuste vahelisel perioodil
    kuulata saab www.portfoliorecovery.com vahendusel
    tavaliselt tuleb ka Q&A sessioon

    ma ise ootan järgmistelt kvartalitelt ootusi ületavaid käibeid ja net tulemusi
    eelnev käik (uudis 16.05 vt üles) peaks mõjuma positiivselt nii käibele kui ka produktiivsusele, mis on viimasel ajal luubi all olnud
    samuti peaks väiksem olema "allowance charge" mis viimane kvartal oli erakorraliselt kõrge ning sõi net'i 11 sendi võrra.
  • Q&A jäi pooleli, mingi tehnilise viperuse tõttu, loodame, et hiljem kogupikkuses üles riputatakse

    üks oluline küsimus, mis jõuti ära küsida ja ka vastuse sai -
    kuidas PRA kavatseb praegustes raskemates tingimustes hakkama saada ? küsija arvates on siis hetkel raskustes olevatelt inimestelt keerulisem võlgasid koguda
    vastus on lihtne ja loogiline:
    olenemata headest või halbadest aegadest makrokeskkonnas, PRA tegelebki ainult inimestega kellel on majanduslikud raskused.
    inimesed, kellel pole probleeme oma võlgade tasumisega, ei satu nende nimekirjadesse
    neil on kogemusi ka raskematelt perioodidelt 90'te lõpus ning nad on valmis collectima, olenemata sellest mis väljas toimub ja saavad sellega ka hakkama
  • PRAA short interest on viiamase 2q joksul pidevalt tõusnud,
    see on huvitav, ma ise ei suuda kuidagi bear case'i siit kokku panna

    kas LHV poolt ka keegi viitsib midagi kommenteerida või ma rohkem enda jaoks seda siin kirjutan ?
    kas idee üldse väärib PRO all kajastamist ?
    siin loevad ka teised ja teevad otsuseid siin kirjutatu põhjal

    vastu ja pooltargumendid on teretulnud
  • Speedy, loomulikult väärib idee siin Pro all kajastamist. Kõik postitused siia foorumisse teretulnud :)
    Ettevõttel tulevad varsti tulemused, viimaseid kvartali numbreid võttis Jefferies tagasihoidliku alatooniga kokku niimoodi:

    PRAA reported 1Q08 EPS of $0.78, missing our estimate of $0.84
    and consensus of $0.83. We are reiterating our Hold rating and
    increasing our price target to $40.

    Key Points

    • Earnings Below Expectations, Cash Collections Spot-on -
    Lower than expected earnings were driven mainly by higher than
    forecast expenses, especially the legal and communication line
    items. Perhaps more importantly, cash collections of $79.4M were
    in line with our forecast of $80M. Due to accounting peculiarities of
    the business model, we generally view cash collections as the key
    metric quarter-to-quarter.

    • Quarterly Purchases at High End of Historical Range - PRAA
    spent $95.4M on portfolio acquisitions in the quarter, $35M, or 60%
    higher than our forecast. 1Q08 acquisitions were the second
    highest in company history. Management commented that while
    competition is still prevalent, economics on new asset purchases
    continue to improve.

    • Cash Collections Perform In-line - Total cash collections in the
    period were $79.4M, which represented an 18% Y/Y increase. As a
    percentage of beginning receivables, cash collections represented
    19.3%, which continues a steady decline witnessed since 1Q07.
    Operating expenses as a percentage of cash collections were
    53.1%, in line with our estimate of 53.3% and down from 58.2%
    posted in 4Q07.

    • Final Stages of LOC Renewal - PRAA is completing negotiations
    to increase the company's LOC from $270M to $340M with
    essentially the same funding costs. During the quarter, PRAA
    advanced $49M on its line of credit for portfolio advances. We
    expect PRAA to continue to lever their balance sheet in order to
    facilitate asset growth. At least initially, this should be a drag on
    earnings as collections take longer to ramp from new purchases
    than interest costs.

    Valuation/Risks

    Our $40 price target is based on a 10x multiple to our 2009 EPS
    estimate of $3.88. While this represents a premium to the peer group
    based upon PRAA's historical track record, it represents a discount to
    the historical multiple reflecting our view that capital returns will
    remain under pressure. Risks to our price target include weaker than
    expected collections and increased competition for new assets.
  • täna peale turgu saame PRAA 2Q tulemused teada

    millele ma tähelepanu pööran:

    allowance charge, mis viimane kvartal oli liiga kõrge
    juhtkond nimetas seda erakorraliseks ning nüüd tahaks näha mitte rohkem kui 2kvartali tagust taset, ehk 1.3m
    tegelt oleks positiivne kui see oma ajaloolistele tasemetele tagasi kukuks ehk siis alla 1m

    vähemalt sequentially flat collections, mis eelmise tugeva Q ga võrreldes oleks loomulik, kuid ületavat näeks positiivsena

    interest expence taas tõusmas, 1-2q kulutati uut krediiti võlgade ostmiseks

    kokkuvõttes - seq. flat collections + allowance charge 4q tasemel + lisa interst tax = võiks ootusi paari sendiga biitida
    net alla 0.80 sendi oleks kergeks pettumuseks

    täna peaks ka teada saama viimase ülevõtmise kohta, ülevõetud osa hakkas kohe 3Q algusest PRAA'le täiendavaid tulusid tootma
  • ahjaa, ülevõtmisega seoses tõenäoliselt näeme erakorralisi kulusid.
    oluline mõõta võrreldavaid numbreid
  • EPS Down 6% to $0.75 as Cash Collections Rise 32% to Record $85.0 Million; Revenue Up 16% to $63.6 Million; Portfolio Acquisitions Total $71.1 Million

    -- Productivity at $134.56 for the first six months of 2008, down slightly from $135.77 for all of 2007. Excluding the impact of trustee remittances from purchased bankrupt accounts, the comparison is $115.71 for the first half of 2008 vs. $123.10 for all of 2007.

    -- The Company purchased $957 million of face-value debt during the second quarter of 2008 for $71.1 million. This debt was acquired in 58 portfolios from 21 different sellers.

    -- Earnings performance was impacted by high amortization expense, which included allowance charges that totaled $4.0 million. Although our 2008 purchases have been outperforming their initial accounting forecasts, we believe current economic conditions guide us toward more prudent accounting projections. In this environment we are generally quick to take allowances when we see weakness but at the same time are generally slower to increase accounting forecasts until trends are especially well established

    alowance charge pettumuseks, see sõi ka epsi 15 senti ära, nagu ülal mainitud, konservatiivsem lähenemine rasketel aegadel
    aga cash collections 85m on kõva sõna, 32% üles yoy ning vs eelmine Q +7%
    see näitab, et ei ole midagi nii raske collectida nagu arvatakse, see kaalub üsna palju üles

    kuulame calli ka ära
  • ootan veel earning transcripti ära, siis lihtsam rääkida

    igal juhul long term story remains intact
    käib vundamendi ladumine ning eesmärgid on kaugele seatud, lühiajaliste võitude nimel ei ohverdata tilkagi
  • Ettevõtte niimoodi trackimine on väga tervitatav speedy !
  • ma olen siia ühe kommentaari võlgu,
    sorry, et pole mahti olnud
    aga nagu peale tulemusi kirjutasin, ei ole eesmärkides midagi muutunud ning pikema sihiga tasub siin sees olla.
    mina olen ja hoian väga rahuliku südamega (võiks olla vabalt selline aktsia, mida kord kvartalis korra üle vaadata, mis on toimunud)

    hetkel tuleb "äksjoniga" rahule jääda, ilusti ülejäänud turu taustal vastu pidanud
    vaatasin, et alates Juulist on short interest pidevalt vähenenud
    MOTT - siin bear case ei tööta
    (või siis uus shortselling rule teeb squeezi ;-))


  • Portfolio Recovery Associates, Inc. Announces Public Offering of Common Stock

    Portfolio Recovery Associates, Inc. (NASDAQ: PRAA) today announced that it has commenced an underwritten public offering of 1,000,000 shares of its common stock. In connection with the offering, Portfolio Recovery Associates will grant the underwriters a 30-day option to purchase up to an additional 150,000 shares of its common stock to cover over-allotments, if any.

    Portfolio Recovery Associates intends to use the net proceeds of the offering primarily to repay a portion of the debt outstanding under its $365 million revolving credit facility. Repaying a portion of the debt outstanding under its revolving credit facility will increase Portfolio Recovery Associates' gross availability under the facility which, in turn, will allow the Company to draw down on the line of credit available thereunder for portfolio acquisitions and/or business acquisitions and for general corporate purposes including, but not limited to, organic growth, working capital and capital expenditures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon