Otsin investorit uuele interneti portaalile. - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Otsin investorit uuele interneti portaalile.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere.
    See vist kõige sobivam koht sellise mure jaoks. Ei hakka siin väga täpselt ideed lahti seletama. Kui kellelgi konkreetne huvi asja vastu siis saan ka lähemalt tutvustada äriplaani.
    Soov on siis luua uus interneti portaal mille sarnast Eesti ja lähinaabrite turul veel ei ole. Lühidalt aga seisneb asi teenuste ja toodete hangete vahendamises. Eestis oleks ehk kõige lähem konkurent Hange.ee ,aga sellest on minu süsteem tavatarbija jaoks tunduvalt informatiivsem ja lihtsam ja firmade jaoks kordades soodsam. Olen portaali arendamisega juba mitu kuud tegelenud ja sobiva investori korral oleks lootus portaal üles seada juuni kuu jooksul.
    Investeeringu suurus oleks ca. 200000-300000 krooni + esialgsed reklaami kulud.
    Loodan et ei hakata siin küsimust kohe maha tegema nagu enamuste selliste ettepanekutega siin foorumis vist juhtub.
    Igaljuhul igasugune vastukaja oodatud ja loodan et leian sobiva partneri siit.
    Lugupidamisega: Madis
    Info meili kaudu: eesnimi@marcel.ee (Eesnime asmele meili aadressis pange siis minu nimi mis meili lõpus.)
  • inkubaator.microlink.ee

    Esialgu tundub, et tahad korraga kogemusteta liiga suurt tükki hammustada. Omafinantseering peaks sul vähemalt 50% olema, et tõsiseltvõetavust säilitada. See su lähim konkurent hange.ee tuli küll märgatava turundusega, aga tulemus nõrk ja tõonäoliselt tuntavas kahjumis. Lisaks lansseeriti äsja sarnane portaal rent24.info, mille arendajaks Eesti kvaliteetseim veebikirjutaja webmedia. Kas sul on ainulaadse ideega portaal? Kui mitte, siis kas su lahendus on nii unikaalne, et meelitada kasutajaid? Et projekti lansseerimise suunas edasi tegutseda peab ühele neist küsimustest olema su vastus raudkindel jah.
  • Kas turu-uuringud on tehtud ? Kui on, siis millised on seda turgu iseloomustavad parameetrid, mis peaks portaalile raha sisse tooma?
  • Hange.ee -ga tegelikult ei saa minu ideed võrrelda. Tõin selle lihtsalt sellepärast välja et see ehk kõige lähem konkurent. Idee on unikaalne ja ainulaadne antud valdkonnas. Ja rent24-ga pole mingit seost asi ülesehitatud natuke teise idee ja põhimõttega mis on kasutaja jaoks oluliselt lihtsam ja aega/kulusid kokkuhoidev.
    Ei ole plaanis hammustada liiga suurt tükki. Selge on see et ükski tulemus ei tule ilma tööta ja vahenditeta. Põhjus miks otsin investorit ongi eelkõige see , et portaal teha konkurentsi võimeliseks. Kui tahaksin lihtsalt midagi ära teha oleksin mõnekümne tuhande eest lihtsalt lasknud webi programeerida põlve otsas ja vaatanud siis sellest mis saab.
    Lugupidamisega: Madis
  • Lisaks võin veel öelda et ka Tallinna ettevõtlus amet kiitis idee heaks. Aga nende toetus jäi sellepärast saamata , et ei olnud Tallinna linna registreeritud. Sealt saadav summa oleks olnud 100000 ja kuna sellest oleks jäänud väheks ei hakkanud sellega edasi tegelema. Nii tekkis mõte , et otsida investor kellel oleks asjasse usku ja kes oleks nõus investeerima.
  • Mitte ühtegi halba sõna, aga lihtsalt selgitus, mis signaali sa välja annad. Sul oli 100 Keeksi laual, aga sa ei sirutanud kätt välja, et seda ära korjata. See on vilets signaal.
  • Sellega oleks mul tekkinud kohustused ettevõtlus ameti ees. Ma oleksin selle rahaga pidanud projekti käivitama ja edukalt tööle saama, aga selles ma ei olnud veendunud. Probleemid oleks võinud tekkima hakata seoses sellega kui mul 100000 käes ja projekt ikka poolik.
  • suffixiga 100% nõus.Ükski sissetulev kroon tihedas konkurentsis oleks kuritegelik mitte vatsu võtta
  • Jah ma oleks hea meelega selle raha ka lihtsalt vastu võtnud kui sellega ei kaasneks kohustusi. Ettevõtlus ameti nõudeks on see et antud summaga pead tekitama uusi töökohti jne. Aga mina poleks suutnud garanteerida et käivitan edukalt projekti nende pakutud rahaga. Ärge saage minust valesti aru kui tuleks keegi lahke inimene ja pakuks lihtsalt 100000 siis loomulikult ma võtaks selle vastu, aga ettevõtlusameti puhul on sellega seoses väga palju agasid...
  • Okei, ja see kes sulle 200000...300000....400000 annab, et selle isiku eest mingeid kohustusi nagu pole?
  • Loomulikult on kohustused. Aga vahe ongi selles et sellest summast piisab et asi käivitada ja panna edukalt kasumit teenima. Aga 100000 ei ole selline summa millega seda saab garanteerida. Ma ei ürita kohustusi vältida lihtsalt summadel on vahe millega teeb ära ja millega mitte.
  • Ja ei ole kellelgilt lihtsalt laenu palunud. Otsin inimest kes saaks ettevõttest väga suure protsendi ja kellel oleks asja vastu huvi.
  • Jõuan taas selle sama punktini, mis enne välja tõin. Kui räägid, et saab väga suure protsendi, siis tore, aga kui sa ise ei suuda/julge 51%, sisse panna siis saadetakse sind suure kaarega pikalt.

    Sellised mehed, et a'la teeks igast projekte ja lahedaid netiportaale jne., aga oma raha sisse ei julge panna on igasugu riskikapitalistide seas suhteliselt põlatud.
  • ilmselt sujub siit rahakaasamise asi paremini, kui selle ev.ameti 100k ikkagi sisse võtad ja ise vähemalt samapalju lisad. Need nõudmised pole ju seal midagi üle mõistuse, igati asjakohased. Kui Sa aga ise juba oma äriplaanis juba kahtled, kuidas siis vabade miljonitega mehi veenda suudaksid? Hea oleks, kui teeksid selgeks, keda otsid - kas enamusosaluse ülesostjat-rahastajat (kes idee arendamisse suurt ei sekku) , koostööpartnerit (kes ka rahaliselt pooleks panustab) või kedagi kolmandat?
  • Natuke selle ettevõtlusameti kohta. Mida tähendab see, et ettevõtlusamet kiitis idee heaks? Lihtsalt käisid seal ideest rääkimas ja nemad ütlesid, et tore projekt? Seda nad muide ütlevad kõigile;)

    Ettevõtlusamet korraldab 3 korda aastas stardiabi projektikonkursi, kus alustavad firmad saavad kuni 100k toetust taotleda, taotlejatest keskmiselt 20% saab positiivse rahastamisotsuse, seega hindamiskriteeriumite alusel ainult parimatest parimad saavad toetust. Saan aru, et sina isegi ei ole seal konkursil kandideerinud, seega väide, et 100k jäi ainult sellepärast saamata, et pole Tallinnas registreeritud, on jama. Lisaks on ju olemas EAS kasvutoetus, mis on mõeldud väljaspool Tallinna firmadele ja kus toetussumma on kuni 200k, see summa sobiks ju? Pigem tundub, et asi jääb sul nõutud omafinantseeringu taha.

    Ja veel, minu teada toetab ettevõtlusamet ainult seadmete ja masinate soetamist, sain aru, et kuluartiklid on ikka programmeerimine+reklaam ja nende jaoks poleks kuidagi seda 100k saanud kulutada...
  • ... et siit siis küsimus, kas oled valmis võtma oma projekti tegemiseks laenu 150 tuhat 3 aastaks ja 20% intressiga. Et see raha panna omafinantseeringuna.
    Ülejäänu tuleks siis juba lihtsamalt.
  • See pole siin vasr parim koht, Madiss. Esiteks-kui on hea idee, siis läheb lihtsalt vasakule. Meelitavad välja. Ja kui ei ole, kas arvad, et teised kirjutavad?! Et kõik siin viskvad nutsu lauale jne...?
  • to: Hunt

    See äriidee varastamine on kõige totram müüt pärast pärast Romulust ja Remust. Mitte keegi ei hakka mitte kellegi toorest ideed vuukima. Maailmas pole juba aastakümneid olnud ühtegi lihtsalt teostatavat ja ressurssi vähe nõudvat ideed, mis oleks väärt varastamist.
  • Eelpool kirjutatust võib välja lugeda, et ideeautorist noorhärra on küll valmis kirjutanud ja nähtavasti ka korralikult läbi mõelnud projekti, kuid ei ole veel hästi aru saanud kuidas selle jaoks vajalik kapital hankida. iseenesest on ju tööde järjekod õige - idee, äriplaan, kapitali hankimine ning teostus. Kui noormees on suutnud asja nii kaugele ajada, et ainult finantseerimise taga asi seisab, siis olen kindel, et Ta suudab leida selle käivitamiseks (kui asi ikka seda väärt on) ka vajaminevad ressursid. Nagu aru olen saanud, siis siiani on kulunud enamus aega idee arendamise peale (paar kuud, mis on tegelikult suhteliselt lühikene aeg) ning finantseerimise peale ei ole veel korralikult mõeldud. Siit sii ka minu soovitused:
    1) selgita välja kui palju sul täpselt kapitali vaja on (tee seda detailselt, st pane kirja kõik käimitamiseks vajaminevad kulud eraldi);
    2) kui summa teada, siis vaata üle oma säästud, et näha kui palju puudu jääb;
    3) kui puudujääk teada, siis võta appi kõik oma tutvused ja "müü" oma plaani igale potentsiaalsele investorile - see ei ole kindlasti kerge, sest olen enam kui kindel, et 90% neist saadavad su kuu peale (või viisakalt väljendades lubavad mõelda selle peale), kuid pead olema järjekindel (olen ise pealt näinud kuidas need asjad päris elus käivad - paar aastat tagasi oli üks 20-dates aastates noormees, kes otsis lühiajalise tehingu jaoks paari miljonit krooni, mis oleks teeninud tema sõnul vähemalt 10 kordse kasumi ja seda suhteliselt lühikese ajaga. Enamus teda tõsiselt ei võtnud ning noormees pidi taluma kuude viisi vanemate härrasmeeste tögamist ning targutamist (mis võib mõjuda vägagi frustatiivselt ning võtta inimeselt igasuguse tegutsemistahte). Lõpplahendusena suutis too noormees oma ideele siiski finantseeria leida ning vähem kui poole aastaga teeniti kasumit ca 60mln EEK. Eelnev näide on muidugi erakordne, sest enamus sellistest "diilidest" ei tooda peale kahjumi midagi, kuid õpetlik on see sellepoolest, et järjepidevus viib lõpuks sihile - finantsserimise kohapealt siis);
    4) samuti võiksid läbi käia erinevad pangad ja uurida, mis tingimustel ja kas üldse või kas tulevikus sul nende poolset finantseerimist võimalik saada on;
    5) erinevad riigipoolsed toetused ... neist juba eespool räägitud siin;
    6) kindlasti suudad veel ka ise midagi minu poolt pakutule lisada - rakenda ka neid võimalusi.

    Eelpool toodud soovitused eeldavad muidugi juba valmis äriplaani, mis sisaldab nii turu- ja riskianalüüsi, prognoositavat käivet ning kasumit, tegevuskulusid jms.

    Jõudu
  • to Madiss
    Palun anna selgitusi, mil määral plaanid ise osaleda projektis; kui palju oled turu-uuringut, projekti eeltööd teinud; millised on sinu fin.võimalused; kas omad IT-kompetentsi ka ise; kas omad/tunned IT-kompetentsi omavaid isikuid, kes projektist huvitatud jne.

    Sinu projekti kulgemise prognoositav ajagraafik ja fin.määr muidugi paneb vaikselt muigama- kas oled üldse teadlik oma plaanide realiseerumise tõenäosuses ja kui suur on sul tahe.

    Anna nendele küsimustele vastus ja jäta oma kontakt elektronposti näol. Tänan
  • Mitte paha pärast, aga ega halba tee ka see väikene klipp enne tõsisemaid ettevõtmisi ;)

    http://youtube.com/watch?v=g9EaXLz3bYk
  • Mul on tehtud ja koostatud korralik äriplaan. Esitasin selle ka ettevõtlusameti konkursile(mitte ei käinud lihtsalt näitamas). Projekt sai ka vajaliku summa punkte seal. Selles seisneb heaks kiitmine. Ilmselt siit ma sellist investorit ei leia nagu otsisin ja lähen seda teed nagu markkos soovitas. Seetähendab võtan riigilt 100000 ja ülejäänud summa võtan isikliku laenu või otsin mõne tuttava.
    Aga inimesed kellel on huvi siis minu e-mail on olemas teema esimeses postis, asjalikele küsimustele vastan meeleldi. Enamus siinsetel kommentaatoritel on lihtsalt vist eesmärk otsida lauses vigu ja igast sõnakõlksust kinni hakata ja siis seda pikalt parastada.
    To-MIR-7 maili aadress on esimeses postis. Kirjuta küsimused postkasti ja vastan sulle meeleldi. Siin aga võib teema minu poolt lukku panna.
    Lugupidamisega: Madis
  • Madis mind hakkas see asi huvitama, Madiss, saada mulle palun oma kontaktandmed (MSN Skype) mulle karl.must@gmail.com



  • Madis, tundub, et Sa alahindad üsna räigelt oma projekti mastaape.

    Arvesta, et Sinu projekt on viidatud Webmedia projektiga võrreldes ilmselt sama mastaabi projekt. Rent24 arenduse eelarve oli, kui ma õigesti mäletan, 3mln. Ei ole ühtegi tõsiseltvõetavat põhjust, miks Sina suudaksid korraldada analoogse projekti arenduse suurusjärk 10x odavamalt.

    Okei, oma meeskonnaga õnnestuks Sul ilmselt arenduskuludelt kokku hoida (arenduse tunnihind ei sisaldaks arendusfirma katet, müügiga seotud kulusid). Samas, kui Sa ei ole minevikus just analoogsete projektidega töötanud, siis teed Sa tõenäoliselt projekti juhtides kalleid vigu, mida professionaalne arendusfirma ilmselt ei teeks.

    Juba arendusfaasis vajad Sa väga erinevaid kompetentse:
    - turunduse ja arenduse korraldamine
    - kasutajaliideste ja muu disaini arendus
    - tarkvaraarendus

    Hiljem ka:
    - aktiivne müük

    Juhul, kui mõni kogenud internetiturunduse või tarkvaraarenduse spetsialist on üldse nõus Sinu alustavasse portaali turuhinnaga tööle tulema (valdkonna omapära - kõigil on alustavate ettevõtetega negatiivseid kogemusi), siis Sinu 200-300tuh eelarve süüakse ära enne, kui Sa arugi saad. Ilma, et Sina endale ise palka maksaksid. Lisaks kontori ülesseadmise ja rendikulud. Arvesta ka, et portaalil ei teki käive vahetult peale avamist. Võib-olla tuleb aasta otsa iga kuu ilma oma palgata arendusse min 100tuh sisse panna. Ja kui raha saab vahepeal otsa, siis tuleb võib-olla pood üldse kinni panna.

    Ka turundus on kallis. Arvesta, et turundusjuhil peab lisaks oma palgale olema tulemuste saavutamiseks märkimisväärne eelarve. Näiteks kesvõi Eesti üks suuremat liiklust genereeriv Neti.ee banner maksab ca. 10k/päev - kusjuures konkreetsel pinnal võib väga vabalt samal päeval roteeruda 5 bannerit. Kui Sa tahad massidesse jõuda, siis TV / raadio / trükimeedia hind on conversion rate arvestades veel kallim. Me küll ei tea, milliste lansseerimise ning edasise turunduse kuluga Sa oled arvestanud aga olen seisukohal, et esimese aasta jooksul tuleb turundusse märgatavate tulemuste saavutamiseks investeerida mingisugune seitsmekohaline summa. Arvestades, et esialgu Sul omal liiklust praktiliselt ei ole, võib bartertehingutest ainult und näha.

    Tallinna Ettevõtlusameti pädevuses ebastandartse ärimudeliga interneti startupide äriplaanide hindamisel julgeksin mina sügavalt kahelda. Aga kui nad on tõesti nõus 30-50% Sinu poolt vajatatavast kapitalist alla panema siis muidugi võta vastu.

    Kokkuvõtteks soovitan mina taandada Sul projektiga jätkamise olemasolevale kogemusele: oled Sa kunagi olnud turul läbi löönud portaali käivitamise juures või ei ole? Kui ei, siis usu mind - oma vigadest õppimine kujuneb selles äris mõttetult kalliks. Valesti tehtud arendus on sisuliselt mahavisatud raha.

    SEEGA: MÄRGI PALUN SIIN TEEMAS ÄRA OMA VARASEM KOGEMUS INTERNETIÄRIS!
    (potentsiaalsele investorile on see ilmselt äriplaanist olulisemgi)
  • Mhmhh. Muuga nagu polegi vaielda, aga see, et see rent24.info arendus maksab 3 MEEKi, ei ütle mitte midagi mitte kellegi kohta, välja arvatud tellija, kelle kohta ütleb see kõik, mis vaja. Ma ei räägi mingist koolipoiste lahendusest või pühapäevaprogemisest, aga no kurat, 3 MEEK lõhnab esmapilgul nii umbes 5-10-kordse üle maksmise järgi. See tundub nii ebareaalne, et ma pakuks, et see on mingi PR-bullshit mis teenib mingeid meile teadmata huve.
  • 3MEEK sellise junni eest!kellegil on vist raha laialt käes.
  • Vaatasin ka just rent24.ee.Esimene mõte käis läbi,et kuda see 3 milli tagasi kavatsetakse teenida?
  • Tuleb arvestada, et nii mõnegi lihtsakoelise lehekülje taga on päris kõva backoffice koos keeruliste rakendustega ning terve serveripark.
  • Ttrust ma naeran hetkel sinu jutu peale.Oled vist mingi müügimees?
    Miks Webmedia 30 miljonit kliendi käest ei küsinud? Tegemist on ju ülimalt "keeruliste rakendustega" ning " terve serveripargiga".



  • Serveripark? Sellist asja saab jooksutada külma rahuga harilikus virtuaalserveris. Pakun, et Eestis on võibolla 20 massitarberakendust/-teenust (ex riik, kes pole kunagi osanud raha lugeda ja kel ressurss laialt käes), mida EI SAA jooksutada virtuaalserveris ja mingi alustav leht, põhimõtteliselt kuulutusteleht nende hulgas kohe kindlasti ei ole.
  • 3mln / 800 eek tunnihinnaga = 3750H. Ei ole just üle mõistuse maht ühele custom tarkvaraprojektile. Iseasi muidugi, kas seda tööd just päris sellise tunnihinnaga peab ostma. Samas, suffiks, saad isegi aru, et 5-10x madalam arenduskulu ei ole reaalne. Mis sa arvad, mitu efektiivset töötundi suudab arendaja kalendrikuus teostada ning mis on sellise tunnihinna omahind?

    Arvata võib, et Rent24.info investoritel silme ees nt. Auto24 (suurepärane rentaablus) või KinnisvaraWebi majandustulemused (suurepärane exit). Eks aeg näitab, kuidas neil äri käima läheb. Loodetavasti kaubamärgi valikust parem. :)
  • Edit: küsimus suffiksile oli siis, et mis võiks olla mõistlik tarkvaraarenduse _töötunni_ omahind?
  • Kas 3750 tunniga ikka saab valmis?

    Tegemist on ju ülikeerulise rakendusega:)

  • See, et sellise lahenduse eest maksti 3 milli näitab ilmselt seda, et ilmselt rent24.info omanik raha ei loe. Kui samasugune kulutamine jätkub ka promotsiooni osas, siis on täitsa võimalik, et portaal osutub kaunis populaarseks. Aga see, kas ja kui tasuvaks on hoopis omaette küsimus.

    Kuidas kavatseb lugupeetud internetiärisse siseneja toimida olukorras kui nt. osta.ee omale "rentimise" alajaotuse teeb?

    Teine variant on see, et Webmedia tõmbas Hansabi endisele tegevjuhile, kes projekti veab (võibolla ka suures osas rahastab?) lihtsalt mõnusalt mütsi silmile. Circa 10 aastat IT-äris askeldanuna hindaks mina antud lahenduse realistlikuks hinnaks 0,5 mio EEK.
  • Et siis kuulutustelehe treimine võtab 450 päeva ühel või 90 päeva viiel progejal aega? või noh, ok, dokumenteerija ja projektijuht ja arhitekt ja mõned lisasheffid veel. Ja ikkagi kukub umbes nii välja, et 5 inimest 2 kuud või 10 inimest kuu aega koodib lahendust, mis oma olemuselt ei saa palju erineda vabavaralistest ja paar tuhat $ maksvatest kommertslahendustest.

    Ma arvan ka, et 3750 tundi on ikka mõtetult lühike aeg. Oleks võinud kohe nelisada miljonit töötundi teostamise ajaks pakkuda, oleks saanud igavesti rakendust treida.
  • Kui keegi tahab osta 3 miljoni EEK eest rent24.ee mahuga projekte, siis tellige kohe troim@hot.ee.

    Hinna sees on ka asukohakaardi lisamine kontaktandmete lehele. Pildi lisamine lehele on muidu 400 000 EEK.

    Kusjuures erinevalt Webmediast oskan pika-pika-pika auto "Lincoln Town-Car Millenium" paigutada fotole nii, et see sinna terviklikult ära mahub.
  • mind paneb alati imestama mingite meeste laused - selle asja eest maksnud mees ei loe, ei oska raha lugeda.
    kust kurat ta selle raha siis teenis? lotoga? mõned jah teenivad, reeglina kulutavad selle ära, mitte ei investeeri
    et sina poleks nii palju maksnud? palju siis oleks? aga miks nad oleks sulle pidanud siis selle müüma?

    need ütlejad mehed võiks ise kasvõi paarsada tuhat teenida ja siis ostustada või välja ütelda, et keegi teine oma teenitud raha ebaratsionaalselt kulutab

    et palkad mingi pundi patsimehi, maksad tunnipalka ja tulebki uus dos, skype, youtube?

    ükski idee ilma hea teostuseta ei maksa pennigi aga ilma ideeta pole midagi teostada
    jookse kuitahes kiiresti, vale suuna puhul ei jõua iial kohale


  • Ära nüüd vormist välja paindu, leid.

    1) Tegu ei ole mingi hi-tech startupiga või spetsiaalset kompetentsi nõudva arendusega. Tegu on veebi treimisega. Mingist uuest skype'st, dosist või isegi youtubest on lihtsalt kohatu rääkida. Selliseid lahendusi (st sarnase mahuga) asju luuakse iga aasta Eestis kümneid. Osa halvasti, osa hästi, osa koolipoiste, osa proffide poolt. Ükskõik millise mõõdupuu järgi ei ole see seda raha väärt.
    2) Võibolla me kõik siin haugume vale puu all? Äkki osa lahendusest, mis 3 MEEKsi eest saadakse, on mingi korralik tehisintellekti emulaator, mis suudab naturaalses keeles näiteks 10 minutit kasutajaga vestelda enne kui on võimalik spottida, et tegu pole inimesega. Sel juhul oleks see hind täitsa mõistlik. Ma jäängi selle juurde, et selle hinna sisse mahub soliidse AI-emulaatori arendus. Kõik rõõmsad?

    Btw, patsiga mehi palgates ei tehta peaaegu kunagi revolutsiooni, patsiga mehed peavad ise revolutsiooni teha tahtma.
  • See, kes sinna rent24.info'sse kuulutuse paneb peab ikka lausidioot olema. Rõhk sõnal "laus".

    Autoriõigused

    3.2. Lisades Veebilehele andmeid või teoseid (kuulutusi, fotosid, tekste) annab Kasutaja Haldajale tasuta üle kõik varalised autoriõigused, mis Kasutajal vastava objekti suhtes olemas on. Haldajale kuulub ainuõigus kasutada igal viisil Kasutaja poolt Veebilehele edastatud tekste, andmeid ja fotosid; sealhulgas on Haldajal ainuõigus lubada või keelata nimetatud objektide kasutamist, reprodutseerimist, levitamist, tõlkimist, kogumikesse või andmebaasidesse lisamist, avaldamist, üldsusele näitamist või üldsusele suunamist mistahes tehnikavahendite vahendusel. Haldajal on õigus teostada kõiki autoriõigusi kogu maailmas.

    3.3. Kasutajal ei ole õigust anda kolmandatele isikutele Veebilehele lisatud objektide (kuulutuste, fotode, tekstide) suhtes samasuguseid õigusi objektide kasutamiseks Veebilehe kaudu nagu on kasutustingimuste alusel omandanud Haldaja. Kõigi Veebilehel avaldatud objektide (kuulutuste, fotode, tekstide jne) kasutamise ainuõigus kuulub Haldajale.
  • Ma ka ei saa aru.

    Iga küprokijõmm on tänapäeval kõva mees tarkvaraarenduse kulusid "optimeerima".

    Sellise lahenduse backend võib olla päris keeruline. Funktsionaalsuse kasvades kasvab tarkvaraarenduses töömaht teatavasti eksponentsiaalselt. Isegi, kui ülesandepüstitus ja projektijuhtimine ilgelt tasemel. Lepime kokku, et kui ise analoogset projekti edukalt juhtinud ei ole, siis töömahu teemal edasi ärplema ei hakka. Huvitav muidugi, et selle 3mln eest ei ole kutid absoluutselt panustatud SEO liikluse genereerimisele - võiks nagu eeldatava contenti mahu juures elementaarne olla. Aga ilmselt teredab siin Webmediale väike lisamüük. :)

    Kui tarkvaraarendus nii easy money on, siis tehke omale tarkvaraarenduse firmad. Spetsialiseeruge vabavara junnidest 3mln projektide tiražeerimisele. Müüge kõigile klientidele samad tulemid. Raju tootlus. 5-10x madalama omahinnaga võiksite vabalt kasvõi Webmediale allhanget teha.

    Troim, Rent24.ee ja Rent24.info on kaks erinevat asja.
  • Võtaksin ka 3mln eest ühe tehisintellekti arenduse.
  • Olen rahaboss.Eesti Nokia.
    http://www.youtube.com/watch?v=a5z0DMNJv4I
  • Ma ei tea, kes siin see kürokijõmm on, aga meil ilmselt pole tõesti mõtet sel teemal vaielda. Meie vaated on ilmselgelt erinevad. Ma tõepoolest ei ole 3 MEEKist "projekti juhtinud", küll olen ma tõenäliselt sarnase funktsionaalsusega (tõsi LAMPi, mitte Microsofti arendusvahendeid kasutades) asja umbes 5-6 aastat tagasi valmis treinud, sans ID-kaardi/mobiil-id tugi loomulikult. Aega võttis ca kuu-poolteist ja suurem osa sellest kulus keskmisest vähemteadliku (või siis äkki hariliku?) tellija soovide sobitamisele reaalsusega. Asi võttis nii kaua aega seetõttu, et ma olen ilgelt sitt ja laisk progeja.

    Kokkuvõttes - ilmselgelt loll pole see kes küsib vaid see kes maksab nii et tõega, puudub mõte teemal edasi vaielda. Niigi on algse küsimuse püstitaja teema kaaperdatud.
  • Mille eest siis webmedia palka maxab?
    Senior programmer,projektijuht -50kneto+sots maks
    tavaline progreja 20k+
    Lisada sinna veel silesäärega sekretär ,müügimehed ja muud asjapulgad jne
    3 milli läheb nagu niuhti:)
  • Kust kohast pärineb üldse info rent24.info süsteemiarenduskulude 3M eek kohta? See, kuidas ja milliste kuludega keegi oma raamatupidamises arenduskulusid "näitab" on juba teine teema. Isiklikult tean sms-laenu pakkujat, kellel IT-süsteemi arenduskulud on bilansis ümmargune 10M eek. Tihti arvatakse fin.määra sisse ka reklaamikulud, kaudkulud, haldamine, riist- ja tarkavarakulud jne...
  • http://www.rent24.info/Pages/Content/NewsList.aspx?NewsId=11
  • Dotcomi definitsiooni järgi "kui ise analoogilist projekti juhtinud pole, siis ärplema ei hakka" on ilmselt piisavalt võimalust antud teemal jätkata, kuna samasuguse ja suurema mahuga tarkvaraarendusprojekte on juhitud paar tükki.

    3740h on võimalik antud projektile kulutada ilmselt ainult juhul kui progejad alustasid programmeerimise õppimist A-st ja B-st ning kirjutasid lahenduse ilma ühegi abivahendita ning lisaks pidasid täispäevaga sekretäri, kes tegeles küünte värvimisega. Nojah ja muidugi siis ka kui klient arenduse käigus 8 korda ümber mõtles, mida ta siis ikkagi tahab ja kõike tuli jälle algusest alustada.

    Mina pigem ka arvan, et siin on mingid muud põhjused, miks süsteemi arenduskuludeks just 3 mio kirjutati.
  • Ei tasu sellest mainitud rent24.info-st nii palju ärrituda. Tegu selgelt projektiga, kus teisel elualal edukas mees on interneti edulugusid nähes läinud esimese toore ideega ilma igasuguse risk managemendita Webmediasse ja põikpäiselt dollarid silme ees idee läbi surunud. Eks sellisel juhul võtabki Webmedia endale korraliku premiumi. Alustuseks oleks pidanud webmedialt 100 000 eest analüüsi tellima, et saaks õigel ajal pidurit tõmmata.
  • dotcom,

    Jah, minu viga. Tänan, et tähelepanu juhtisid. Lahmisin tõesti. Rent24.info on tugevam arendus kui rent24.ee.

    Kusjuures olen 3 milj EEK tarkvaraprojekti juhtinud/arendanud ja rent24.info eelarve võib tõesti enam-vähem sinna suurusjärku panna. See on aga kogu eelarve, mitte ainult arendus. Arvatavasti on taga Oracle'i baas ja selle litsents on juba suht kobe. Ilmselt laristati ka riistvara peal ja telliti eriti kirves majutus Microlingist.

    Niiet, ei saa seda teisendada arendustundideks nagu eespool tehti.

    Aga kuna see portaalike on siin teenimatult reklaami saanud, siis rohkem sel teemal ei heieta.
  • Kuulutustelehele Oracle baas?

    AHHAHAAAAAAAHAAHAAHAHAHAHAHAHAHAAAA!

    What next, kosmosesüstikuga Tallinnast Raplasse ja tagasi? Freedom of the Seas'ga kahekesi kalale?

    Prooviks ikka projektijuhi-huumorit antud teemal mitte teha.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon