Wendre AS börsile (WEN1T??) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Wendre AS börsile (WEN1T??)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Image Hosted by ImageShack.us

    ÄP Online: Miljardikäibega Wendre ihkab börsile

    Eesti üks edukamaid tekstiilitööstusi AS Wendre kaalub järgmise kolme aasta jooksul börsile minekut, et teha investorite rahaga suuri tegusid piiri taga.

    "See pole mitte ainult tühi jutt, tahame pankadele laenamises natuke konkurentsi anda," kinnitas ettevõtte omanik Peter Hunt. "Lähiajal paneme pikemad plaanid paika."

    "Kui räägime 100 miljoni kroonisest investeeringust, siis pole ilmselt mõtet börsile minna," lisas Wendre tegevjuht Vahur Roosaar. "Aga kui juba 500 miljonist või miljardist, siis on asjal hoopis teine mõõde."

    Mehed vihjasid, et plaanis on kas ehitada või osta uus tekstiilivabrik, aga mitte Eestis. "On mitu alternatiivi, aga kindlasti on fookuses lääneriigid ja päris kaugel läänes," sõnas Peter Hunt. "Ja võib hoopis üle mere ka minna, et mitte midagi kindlalt välja öelda."

    ------------------------------

    Vot Wendre on selline huvitav ettevõte kelle kohta tavaline jutt: "ÄÄÄÄÄ, HIINAS ON NII ODAV ALLHANGE, ET NAD SUREVAD KOHE ÄRAAA!!!" ei kehti. Wendre on pidevalt ja metoodiliselt investeerinud tootmisbaasi ja seadmetesse ja praegu on nende toodang üpris konkkurentsivõimeline. Kasutatakse mitmeid huvitavaid tehnoloogiaid. Peamised tooted on erinevad tekid, padjad, madratsid, vatiinid, kodutekstiilid ja poroloon. Mitmes tegevusvaldkonnas ollakse Euroopa suurimad (tekid, padjad). Kõlab täiesti uskumatult, aga tegemist on Euroopa mõttes tugeva tegijaga. Ja ta asub Eestis. Eestist pole alguse saanud just väga palju erinevaid regiooni ja maailmajao kontekstis tugevaid tegijaid. Wendre edul on ka üks väga kindel ja spetsiifiline põhjus: nimelt Wendret juhib rootslane Peter Hunt (ehk juht on pärit tootearendust ja väärtusloomet soosivast keskkonnast. Pakume nüüd 2 korda kas Eestis oleks tähtsam juhtkonna boonused ja autodega pervotamine või siht&eesmärk saada oma valdkonnas parimaks Euroopas + hea execution).

    Respecti ja feimi Wendre juhtidele. Nad on väärtust loovad, nad on eksportivad ja nad on oma valdkonnas tugevad tegijad. Kohati isegi Euroopa suurimad.

    Kui IPO hind oleks vähegi mõistlik, siis väljast poolt vaadates umbes sama huvitav ja atraktiivne ettevõte kui BLRT. Ma osaleks kindlasti.

    Link ettevõtte kodulehele
  • AS Wendre kaalub järgmise kolme aasta jooksul börsile minekut,
    Kole pikk aeg ootamiseks-muutuda võib ju paljugi.
    Ettevõte ei pruugi enam sama olla nii heas, kui halvas mõttes!
  • Aga millised muutused saaks tulla? Nafta hinna tugev langus on Wendrele negatiivne. Wendre eelis peale kvaliiteedi on kiired tarneajad ja paiknemine Euroopas. Palgakasv Hiinas ja nafta hinnatõus vähendab Hiina konkurentsivõimet.



    Üldiselt ma olen Wendre suhtes olnud positiivselt meelestatud juba pikemat aega. Nagu juba mainitud, tegemist on ettevõttega mis metoodiliselt tegeleb oma äri arendamisega. Väikesest ettevõttest on läbi pideva arengu kasvanud tugev tegija. Eeldan sama trendi jätkumist. Üks suur oht muidugi IPOga on: suuromaniku cashout. Ehk olgugi, et on plaanis võtta üle ka mõni ettevõte Läänes või investeerida ise sinna (kasv), siis suuromanik on piisavalt parajas vanuses, et võtta raha ja elada edaspidi muretult. Juhtimine aga delegeeritakse uuele põlvkonnale kes võib kuid ei pruugi sama edukalt äri ajada.
  • teistpidi on nafta võimalik hinnalangus ka kasulik, sest tehiskiudude hind millega nad tekke ja patju täidavad on vist siis samuti ehk teel allapoole

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon