Börsipäev 3. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 3. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Off topic: millest see tuleb, et ka kõige lihtsamad eestikeelsed laused muutuvad finantsistide poolt esitatuna mingiks inglise keelest rebitud kestvaks olevikuks?
  • See tulebki sellest, et liiga palju inglise keeles loetakse.
    :)
  • USA inflatsioonist rääkides - siin on üks tore artikkel koos video-aruteluga, kus Bill Gross ütleb välja, et ka tema ei usu ametlikku infot, mida valitsus inflatsiooni kohta räägib. Põhjus siis selles, et paljud valitsuse kulutused on seotud CPI numbriga ning valitsus on huvitatud võimalikult väikesest lisakulutustest seoses sellega. Lisaks leiab Gross, et inflatsiooni arvutamise meetod on ebaõige, kuna pea igalpool mujal maailmas seda niimoodi ei leita.

    Artikli kõrval olevas intervjuus jookseb korra läbi üks päris tore graafik headline ja core inflationi kohta, mis mulle endale meeldib. Ja küsimus siis, et kui headline inflation (koos energia ja toiduga) on volatiilne ja ei peegelda adekvaatselt inflatsioonimäärasid, siis miks on headline viimasel kolmel aastal olnud pidevalt ülevalpool core inflationist? Tsükkel/volatiilsus on tavapärasest lihtsalt pikemaks veninud või on core inflationi jälgimine iganenud ja tuleks uuesti headline inflationi määra jälgima hakata?

  • Ja leidsin ühe väga pikaajalise graafiku ka siia. 40 aasta perspektiivis on enam-vähem headline võrdunud core'iga, kuid viimasel 10 aastal on kahtlemata headline inflation väga tugevalt core'i ületanud.

  • Täna on Bloombergis intervjuu Ryanairi tegevdirektoriga Micheal O'Leary'ga, kus arutatakse ettevõtte 1. kvartali tulemuste üle. Reisijate arv kasvas ettevõttel 20% ning lennupiletite hinnad püsisid samal tasemel. Hoolimata sellest, et nafta hinnad on agressiivselt tõusnud, vaatab O'Leary Ryanairi potentsiaali teise nurga pealt. Kui energia hinnad jäävad kõrgeks ja lennupiletite hinnad hakkavad tõusma, vaatab üha enam reisijaid odavlennufirmade poole, mistõttu O'Leary loodab Euroopas oma turuosa kiiresti kasvatada. Samuti usub ta, et kõrgete energia hindade korral on nii mõnigi Ryanairi konkurent sel talvel sunnitud oma asjad kokku pakkima, mis juba iseenesest suurendab odavlennufirmade strateegilist pikaajalist potentsiaali...

    Humoorikas kommentaar O'Leary'lt: "A lot of airlines are going bust this winter... /-/...We're growing like gangbusters". Ja Ryanairi 3-aasta aktsiagraafik paremal. Aktsia sümbol USA börsil RYAAY.

  • Toll Brothers (TOL) on oma fiskaalaasta 2. kvartali tulemustega väljas ning nii kasumi kui ka müügitulude osas suudetakse analüütikute pessimistlikke ootusi lüüa. Täna tasub aktsia liikumisel igaljuhul silm peal hoida ning soovitan ka ettevõtte konverentsikõnet kuulata, et saada aimu kinnisvaraturul valitseva olukorra ja võimalike tulevikutrendide kohta, kell 14.00 USA idaranniku aja järgi ehk siis Eestis mugaval õhtusel ajal kell 21.00. Link konverentsikõnele on siin. 

  • Hilisema avamisega ei ole kauplemispäeva balti turgudel pikendatud, seega sulgumine tavapäraselt 13:50 ja lõpuoksjon 14:00
  • : ) Loomulikul tõsi, oh tõsi jim. Sümbol parandatud.
  • Nojah, mida siis täna vahtida.

    Deutsche Bank tõstis öösel US Steeli (X) hinnasihi 220 peale varasema 165 pealt, öeldes et nende 2009 aasta kasumiprognoos on nüüd 21% varasemast kõrgemal (ja 30% analüütikute keskmisest).

    See võib kogu steel sektorile väikese pushi anda.

    UBS (UBS) on 5% üleval, kuna S&P ütles, et firma suudab 2008 aasta jooksul kasumisse jõuda. UBS on viimasel ajal kõvasti peksa saanud ja põrge ei ole ootamatu nende kommentaaride peale. 5% üleval ma seda ei ostaks aga vahiks paremat sisenemispunkti. Asi võib vabalt üle 25 kaubelda lähiajal.
  • Ja siis muidugi Lehman (LEH) - WSJ kirjutab, et LEH juhtkond püüab ilmselt müüa turule 3-4 miljardi eest aktsiaid.

    Ühelt poolt on see dilution, kuid teiselt poolt aitaks see stabiliseerida ka bilanssi. Viimane võtaks aga ära shortide ühe peamise argumendi. Ilmselt üritaksid enamus suuri shorte ennast sinna offeringi ära katta.

    Ühesõnaga Lehman on täna jällegi põrkelistis minu jaoks.
  • Täna on nii GS kui ka MS tõstmas Monsanto (MON) hinnasihti, vastavalt $155-ni ja $170-ni. Kui siia lisada MERi reedene sihi tõstmine, on viimase kahe kauplemispäeva jooksul tõstetud sihte kolmel korral ning raskekahurvägi on oma tööd tegemas sünkroonis.

    Väetise- ja seemnetootjate jaks ei paista igal juhul raugevat ning kasumikasv on suutnud kõrgeid hinnatasemeid õigustada. MON kaupleb eelturul +1% ning uuest rekordtasemest jääb lahutama alla 2%. Pidu arvatavasti jätkub ning vana tipp jäetakse lähiajal seljataha. Tõenäoliselt läheb sama rada pidi ka Syngenta (SYT) aktsia.

  • Madis, õigus. Aga kas 131 pealt tasuks seda osta? Ei usu.
  • Oleneb horisondist, paari nädala perspektiivis ehk tasuks.
  • enek, oletame, et X avaneb 175.50 ...siis mis hinnani (mitu % kõrgemalt) oled nõus ostma teisi steele`i aktsiaid? NUE STLD jt
  • eelturul läks veel natuke FSLR shorti
    ma arvan, et viimase paari nädala uudiste kompoti valguses värisevad paljud pikad FSLR hoides ning ebakindlus sunnib müüma. kõhutuuled ennustavad täna alla 250 langemist, nafta toetab
  • Madis, paari nädala perspektiivis ostmine ei ole enam kauplemine. Liiga palju muutujaid, mida ei ole võimalik kuidagi ette näha.

    Abe, eks ma annan teada, kui midagi teen (ei taha mingeid tasemeid varrukast loopima hakata).
  • Speedy, mul on FSLR-i osas veidi sarnane tunne. Eriti hea on Merril Lynchi ja UBSi tänahommikusse defensi seda sisse müüa, eks? :)
  • tänan iroonia eest
    ma millegipärast mõtlesin, et teda peagi kaitsma tullakse, siiamaani on palju überbulle olnud
    ehk valgustad täpsemalt
  • Aga mina ei nõustu FSLR osas. Jah, pikas perspektiivis tulevad AMAT ja GE ja kes kõik veel ja muudavad sektori commodity businessiks. Aga väga lühikeses perspektiivis (so siis päev, maksimaalselt kaks) on siiski tegemist krdi hea trading stockiga. Ja pakun, et need igapäevased defensed toovad ostuhuvi ka. Lisaks MLCO ja UBSW -le siis ka Cowen juba väljas kaitsmas. Ainult nafta miinus ilmselt hoiab hetkel veel tagasi seda.

    PS Mõnevõrra pikemas perspektiivis on huvitav paar long AMAT short FSLR. Kui AMAT peaks oma solari spin-offima, siis tõenäoliselt voolab just FSLR aktsiast kiire raha välja, et AMATi solar unitit osta.
  • Speedy, ei iroonitsenud. Ma tõepoolest arvan, et sa oled oma shordiga täna hommikul õigetel jälgedel. Tavaliselt sellised suured aktsiamüügid mõjuvad FSLR sugustele aktsiatele vägagi halvasti.
  • FSLR aktsiamüük oli juba ammu ju paika pandud ja seetõttu ei usu, et mõju kauemaks kui päevaseks ehmatuseks jätkub.
  • Täna oleks loogiline shortida NDAQ - NASDAQ OMX GROUP. :)
    OMX osa käibest vist siiski väike.
  • Jim,

    Short FSLR, long AMAT on huvitav idee aga volatiilsused on neid kahel väga erinevad. Solar on AMATi puhul ikkagi suht väike osa ja kuigi selle mõju ilmselt ajapikku suureneb, siis isegi bull case stsenaariumi puhul ei pruugi tõus FSLRi upside riski katta.

    Ja jällegi, it aint trading.
  • MasterCard tgt raised to $367 at Stifel (320.00 )

    Stifel raises their tgt on MA to $367 from $312 following co's annual investor day last week. Firm believes that while volume growth is certainly important, they believe mgmt's ability to raise its rev margins (up 137 bps y/y in 1Q08 and over 200 bps since 1Q06) has been - and will continue to be - the critical factor behind its impressive earnings growth and positive surprises. Firm is increasingly confident that top line margin expansion can continue as they now have a better understanding of how price increases work and why. 

    Midagi uut siin ei ole.

  • tuleb igaksjuhuks stopp paika seada, 260 on break-even ja sealt edasi ei lase
    keegi võiks kaitsjate sõnad siia panna, briefingus veel pole
  • Enek,

    Käibest on solar AMAT puhul väike osa jah. Aga kui panna sellele solar osale samasugune valuatsioon kui näiteks FSLR, siis selgub peaaegu, et firma sees on teine firma, mis on suurem kui kogu firma :)

    Trading see tõesti pole jah. Kuigi ma usun, et see spin-off tehakse lähemal ajal ära.
  • Saksamaa DAX -0.27%

    Prantsusmaa CAC 40 +0.30%

    Inglismaa FTSE 100 +0.25%

    Hispaania IBEX +0.23%

    Venemaa MICEX -0.79%

    Poola WIG +0.21%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 -1.60%

    Hong Kongi Hang Seng -1.83%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) -0.65%

    Hiina Shanghai B (välismaine) -0.73%

    Lõuna-Korea Kosdaq -1.14%

    Tai Set -0.41%

    India Sensex -0.63%

  • Bulls Underestimate the Trouble

    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    6/2/2008 4:33 PM EDT

    A flurry of buying in the last 45 minutes of trading triggered some short-covering just as the bears were starting to gain a little confidence. The late-day spike took us well off the lows of the day, but we still finished solidly in the red on better than 2-to-1 negative breadth. Volume was down a bit from Friday, which is a slight positive, but even with the closing strength it still was a poor day.

    The bulls' big argument at this point is that the market was wrong to sell off today on the debt downgrades of the major brokers because that news was already expected and priced in. The problem with that argument is that there is much more going on out there that the problems with banks. Even if you do think the worst is over for banks, there is little to indicate that they are going to turn up rather than flop around like a fish out of water and do nothing.

    Technically, the indices look very dangerous at this point, and I'm certainly going to respect that and play some defense. On the other hand, there is some good trading in some areas of the market such as small-cap oils and coal, and those pockets of opportunity are likely to continue regardless of whether the big picture deteriorates.


    ---------------------------
    Ülespoole avanevad:

    In reaction to strong earnings/guidance: NCS +13.5%, XIN +10.7%, IFX +5.3%, TOL +1.6%, SAP +1.2%... Other news: LXRX +9.5% (Lexicon Pharma's drug candidate for carcinoid syndrome receives Fast Track Status from the FDA), ROYL +7.2% (continued strength from yesterday's 35%+ surge higher), UBS +5.3% (still checking), RBS +3.7% (advances on rights offering speculation - Bloomberg.com), LYG +3.2% (reconfirms the goal of underlying double-digit economic profit growth this year - Bloomberg.com), MVL +3.2% (will replace The Commerce Group in the S&P 400), GM +2.6% (to cease production at four truck production plants; GM to cut North American truck capacity by over 700K units and WSJ reports not expected to cut its dividend), MT +2.0% (Deutsche raises tgt on MT to $130; raises ests), BCE +1.9% (Canadian Supreme Court to hear BCE appeal), TMO +1.5% (announces acquisition of Chemito Technologies)... Analyst upgrades: GA +1.4% (initiated with Buy at Roth Capital), GOLD +1.3% (upgraded to Overweight at HSBC Securities), QCOM +1.2% (Hearing coverage assumed with a Buy at tier 1 firm).
  • restricted virtuaalis (kuna juba pikk) aga mulle tundub, et ASH võiks runnida peale avanemist täna. Holder Harbinger Capital Fund ostis 216K stockki juurde $58.21 ja n.ö bullish vennad võiksid hakata ostma.
  • AU Optronics (AUO) downgraded to Neutral at Credit Suisse

    Credit Suisse downgrades AUO to Neutral from Outperform saying better-than-expected results have not led to strong share price performance for AU Optronics. The firm notes the risk is that earnings could disappoint. The firm forecasts net profit to have peaked in 1Q08 (partly due to currency moves), which means the stock is unlikely to be re-rated further.

    Huvitaval kombel on ettevõte ise kommenteerinud, et 2008. aastal võib tekkida olukord, kus LCD nõudlus ületab pakkumist. Ja lisaks:

    Research firm DisplaySearch has said demand for laptop PCs that use liquid crystal displays (LCDs) will be strong from emerging markets, including China, Brazil, Russia and India, in the next two years.

    Kuigi tuleb tunnistada, et akstsia reageering üle 100% ootusi ületanud esimese kvartali tulemustele valmistas pettumuse. Aga investeerimise eesmärgil võib siit leida hea idee. Ettevõte on hoolikalt jälgimas kulusid ning suudab marginaale hoida stabiilsena. LCD turu tugevusest annavad aimu mitmed tulemused (viimaste seas vist LG) ning Sony ja Samsungi LCD televiisoritele tehtavad hinnaalandused, mis peaksid nõudlust suurendama.

  • Mul on tunne, et täna tuleb finantsile hea päev. LEH taastus ilusti pärast kommentaare, et capital raise ei pruugigi vajalik olla, STT saab ainult positiivseid kommentaare kapitali lisamise järel, MER, MS, GS niisama pisut üles biditud eilse kukkumise järel. Positiivseid kommentaare ka mitmete teiste finantssektori ettevõtete kohta.
  • USD on üsna püstloodis 100 bp tugevnenud Bernanke jutu peale
  • Indeksfutuurid kosuvad Bernanke kõnest hoogu saades. Finantssektorit tasuks täna teraselt radaril hoida, hetkel näitab korralikku kosumist. Ei tasuks unustada ka kell 17.00 avaldatavat factory orders-it, konsensus ootab -0.1%.
  • Finantssektor siiski esimestel minutitel kõva müügsurve alla sattunud ning eelturu edu on käest antud. Futuurid samuti juba neg poolele jõudnud.
  • Futuurid tegid korraliku hüppe üles, ainult LEH kõigub -4% juures $32.38 tasemel, kuid XLF on 0-ist juba +0.7% jõudnud peale makrot.
  • Mingid hiiglaslikud blokid on hakanud liikuma Lehmanis. Long LEH 32.38
  • Ei tasuks unustada, et LEH-il 18 juuni tulemused. Mind teeks viimase aja nõrkus pigem veidi murelikuks.
  • Fed's Bernanke says brokers, banks must be prepared for strains
  • Lehmani (LEH) keskmine on hetkel 32.13. Postiooni suurus: suhteliselt väike.

    Ma ootan, et S&P conf call saaks läbi. Nad nämmutavad läbi eile öeldut natuke negatiivsemates toonides. Sellest on vähemalt osaliselt tingitud ka müügisurve minu arvates.
  • Eilsest börsipäevast läbi käinud KOL on oma uutel ajaloolistel tippudel ning kaupleb hetkel $55.75 peal.
  • Pluss siis shordid üritavad võtta viimast Lehmanist, et aktsiat alla suruda offeringi eel. Kui selline üldse tuleb, sest juhtkond andis täna hommikul mõista, et offering on vaid üks võimalikest variantidest, mida nad kaaluvad. Kuigi ega ma muid eriti ei näe.
  • Must mees siis varsti ametlikult demokraatide kandidaat?

    Reports say that Hillary Clinton to acknowledge tonight that Obama has nomination - CNBC
  • Lehman sai jalad alla, kuna turul liigub kuulujutt, et täna õhtul hakkab juhtkond aktsiat kaitsma. Mina müün .40-60 iga 5 sendi tagant paki.

    Sellised kuulukad on tavaliselt jama, kuid vähemalt ideeliselt sobib see asi tänasesse päeva (S&P viimase aja sõnavõttude ja aktsia kukkumise valguses).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon