Börsipäev 23. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 23. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Head jaani sõbrad!

    Pärast eelmise nädala müügimaaniat turgudel on seda nädalat alustatamas pisut roosilisemates toonides. Kuid eelturu pluss siiski üle +0.3% veel ei küüni. Nafta hind ei taha aga ikka kuidagi järgi anda ning seisab $137 juures barreli eest. Täna olulist infot USA majanduse kohta ei avalikustata - homme aga kell 17 juba tarbijausalduse numbrid.
  • Toornafta futuurid on jõudnud langusesse, ära on antud kogu päev püsinud +1,3% tõus. Naftabarreli hind hetkel $134.90. Indeksfutuurid on teinud korraliku jõnksu ülespoole ning hetkel +0.5% tõusu indikeerimas.
  • LHV Pro all avasime just ka uue investeerimisidee Soome börsilt - HKScan. Uurige järele...
  • Kaks koledat juttu Inglismaalt.
    Inflation-busting wage rises, looming strikes and soaring food prices undermine Chancellor's desperate plea for pay restraint

    The Chancellor has warned of a damaging spiral of inflation hitting Britain if millions of people do not accept below-inflation increases this year.

    But a series of above-inflation rises raised fears that some firms are turning a deaf ear to the Government's appeal to keep down wages as petrol, food and energy prices soar.

    Nearly 300,000 civil servants are also considering industrial action amid growing anger at pay rises failing to keep up with the soaring cost of living.

    Päris kole "second rounds effects" going on here! Ega midagi muud ei olegi teha kui kannatada. Inflatsiooniteema on igal pool maailmas käimas. Tugevam indekseerimine ja surve UK-s võiks aidata infla põlistamisele Euroopas kaasa ja me saakski korraliku inflatsioonitsükli. Tavapärane intresside tõstmine seekord ei aita, sest siseriiklik intresside tõstmine ei aita siseriiklikke põhjusi tappa, inflatsioonisurve tuleb hoopis väljast poolt, nt naftast.

    Recession UK: The £238,000 flat that has lost 70% of its value in two years

    Paras paanika ukse poole UK kinnisvaraturul. Erinevatel põhjustel 1mio korterit müügis.

    A three-bedroom flat in Kelso Heights, a development on Belle Vue Road in Leeds, was bought for £237,999 in March 2006 but has just sold for £71,000 – a fall of £166,999, which is 70.17 per cent.

    Kõrval loos kirjeldatud protsessid (Lenders continue to increase fixed-rate mortgage deals ) ei muuda olukorda just paremaks. Ühtlasi see lugu ka põhjus miks keegi ei tule Eestisse suure kotiga kinnisvara ostma: omal kodus on probleeme piisavalt.

    1GBP = 19,81 EEK

    PS: Daily Mail väidetavalt publitseeris artikli "No return to the inflation trauma of the Seventies", ei suuda seda leida. Äkki keegi saab linkida?
  • Kulla kukkumisele huvitav selgitus: "Gold has just collapsed, falling from $903 this morning to lows near $875. Futures slipped $22 amidst rumours that a hedge fund was selling to cover increased margin requirements, presumably in energy futures."

    Järelikult sellele suurele fondile ei tundunud parem mõte mitte müüa naftafutuure kui seal marginid tõusid, vaid leidis teise võimaluse ja müüs kulda. Kas see ei tähenda mitte et ülim infla-hedge praegu on nafta mitte kuld ja nafta ostmise üheks põhjuseks lisaks muule nõudlusele on ennast inflatsiooni vastu hedgeda? Kõrgem nafta hind = kõrgem inflatsioon = suurem nõudlus naftas.
  • Naftafutuurid taas üle +1.10% tõusu roninud ja turg suure sammu tagasi võtnud, tehnoloogia paistab täna üpris nõrk olevat, finants seevastu suhtelist tugevust näitamas aga päev veel poisike.
  • kas see hkscan-i idee on teil ka reaalse investeeringuga kaetud?
  • See pole ju eriline uudis, et naftat ostetakse inflatsiooni vastu hedgemiseks. Vähemasti USA MSM kisab ülepäeviti, et ka pensionifondid on just sellel eesmärgil naftafutuure kokku kühveldanud. Näiteks Ühendriikide suurim pensionifond CalPERS on kuuldavasti tiba pappi tooraine swapide alla pannud.
  • Toornafta futuurid püsivad +1.85% tõusus, $137.86 barrel tasemel. Turg üritab siiski taastuda, kus S&P 500 käis hetkeks jällegi tõusus ning GOOG on jõudnud kergesse tõusu.

    Meeldetuletuseks kõigile, et tänasel kauplemispäeval lõpeb investeerimiskonto vahendusel kauplemine kell 20.00.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon