Börsipäev 15. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere taas.

    Kui eilne eelturg oli tugevalt plussis, siis tänane on täpselt vastupidine - tugevalt miinuses. Huvitav, kas ka päeva lõpp kujuneb siis eilsega vastupidiseks? Eilne päev näitas, et pullid on vaikselt rätikuid ringi viskamas. Täna enne turgu avalikustatakse jaemüügiraport (mais oli +1.0%, juunilt oodatakse +0.4%) ning tootjahinnaindeks (mais oli +1.4%, juunilt oodatakse +1.3%; tootjahinnaindeksi tuumikosa numbrid vastavalt +0.2% ja +0.3%). Enne turgu teatab oma tulemused JNJ ja pärast turgu Intel (INTC). Inteli numbrid kindlasti väga olulised.
  • Panen tänasesse foorumisse ühe lõigu Morgan Stanley eilsest strateegia foorumist, kus arutatakse finantssektori kohta ja öeldakse, et lühikesi positsioone sektoris ei tasu enam võtta. Eks MSi analüütikud teavad ka ise, kuidas neil läheb ja saab siit pisut positiivset ka MSi aktsia enda kohta välja lugeda.

    Morgan Stanley: Financials no longer a short. The BKX index is 5 points below our ‘line in the sand’ of 60, and excluding the processors, the banks are trading at 1 times tangible book plus reserves, compared with our recommended buy level of1.25X. We continue to expect the Financials will be 2/3through the markdown and provisioning cycle by mid-2009.We strongly caution against using fixed income trading levels as accurate indicators of cumulative losses for Financials. Just as the fixed income market was dead wrong in its complacent reading of the health of mortgage assets and monoline insurers back in 2H 2006, we think it has swung to extreme bearish levels that are unconnected to reality.
  • Peale 5.5% suurust päevasisest langust sai General Motors (GM) järelturul tuge uudisest, et valmistutakse järjekordseks kulude kärpeks. Pressikonverents algab meie aja järgi 15.30 ning põhiliselt oodatakse teadet töökohtade vähendamise kohta. Siiski ei suutnud aktsia tugevust kaua hoida ning kauplemine lõpetati järelturul ainult +0.32% kõrgemal.
  • Jim Rogers - commodity pull - on andnud Bloombergile toreda ja väga emotsioonirikka intervjuu :) Kuulata saab seda siit. Rogers võtab sõna nii finantssektori, Fannie, Freddie, dollari, USA riigi krediidireitingu, Föderaalreservi, põllumajandustoodete, Hiina aktsiaturgude teemadel ja paljust muust. Huvitav on see, et oma commodity armastuse kõrvalt on Rogers kokku ostmas lennuettevõtjaid üle maailma ning ütleb ka, et kui Hiina aktsiaturgudel oleks näha paanikamüüki, siis ostaks ta kahe käega kokku Hiina aktsiaid. Ja kui intervjuu lõpuni kuulate, siis jääb pärast veel pikaks ajaks kõrvus kumisema sõna: agriculture, agriculture, aaaaagggriiiculture....

  • EUR/USD pressib taas 1,6 tasemest üles, seekord tundub et asi õnnestub. USA jamad on juba piisavalt suureks paisunud, et euro kui uus turvavaluuta esile kerkib. Samas on kahju Euroopa eksportijatest.
  • AloV, süüdista ikka ECB-d ka veidi. ;-)
  • Nõus, Euroopa Keskpanga "igaks juhuks" tehtud 0,25 protsendipunkti suurune intressitõstmine on otsene mõjur, teise madala intressimääraga valuuta Jaapani jeeni vastu on euro samuti tippe tegemas.
  • Suurbritannias on inflatsioon endiselt liiga kõrge. Juunis oli tarbijahinnaindeksi kasv 3.8% yoy. See ületab juba teist kuud valitsuse poolt kehtestatud 3%. Naftahinnatõusu mõju inflatsioonile oli loomulik, aga üllatuseks oli vast toiduainehindade 9,5% yoy tõus. Aeglustuv majanduskasv ja tõusvad hinnad annavad märku, et UK majandus on üsna tõsiste probleemide ees.
  • UBS upgrades Lennar (LEN) to Neutral from Sell
  • Hommikul välja käidud lause, et täna hommikul vaatab eilsega võreldes vastu justkui pöördpilt, on nüüd lõplikult tõeks saanud. Aktsiafutuuridel ees sama number mis eile... Ainult, et kui eile oli plussiga, siis täna on miinusega. S&P500 futuurid -1.3%.

    Kes ei ole veel tähele pannud, siis käima on läinud ka tulemuste hooaeg ning loodan, et mu tulemuste tabel on siinkohal ülevaate saamisel abiks. Tabeli alla panin kommentaarina täna varasemate tabelite põhjal tehtud väikse kokkuvõtte Inteli (INTC) tulemustest ja aktsia reageeringutest viimastel kvartalitel. INTC raporteerib oma numbrid siis täna peale turgu.

  • June Retail Sales less autos 0.8% vs. 1.0% consensus; prior 1.2%
    June PPI y/y +9.2% vs +8.7% consensus, prior 7.2%
    June Core PPI m/m +0.2% vs +0.3% consensus, prior +0.2%
    June Retail Sales 0.1% vs. 0.4% consensus; prior revised to 0.8% from 1.0%
    June PPI m/m +1.8% vs +1.4% consensus, prior 1.4%
  • Ikon (IKN) on ettevõte, mis pakub kontoritarbeid alates markeritest kuni koopiamasinate ja printeriteni.

    Aasta alguses sai IKN kõvasti peksa, kuna ei suutnud esimeses kvartalis maksukulude ning müügi kahanemise tõttu täita analüütikute ootusi. Trend muutus aga aprillis, kui anti konsensuse prognoose ületanud kasumihoiatus, mille peale aktsia tõusis ca 25%. Seejärel avaldati kahe nädala pärast tulemused, kus reaalne EPS oli $0.24 ehk kasumihoiatuse ülemine äär.

    Täna on Ikon väljas järjekordse kasumihoiatusega - kolmandas kvartalis (avaldatakse 24. juulil) oodatakse EPSi $0.35-0.37 (enne oodati $0.29-0.32), analüütikud olid prognoosinud $0.30:

    "The company cited better-than-expected customer service and supplies revenue and gross margin, in part, for the revised outlook."

    Terve aasta aktsiapõhiseks kasumiks prognoositakse $1.00-1.05 (enne oodati $0.92-0.97), turu prognoos oli $0.97.

    Kuna aktsia kaupleb suhteliselt madalatel suhtarvudel (samas on suur võlg: market cap $1B vs EV $1.8B) ning kahel järjestikusel kvartalil on suudetud ootusi ületada ning aasta alguse mured unustada, võiks aktsia siit korraliku tõuke saada. Hetkel on müügiäär küll eilsest sulgemishinnast ligi 8% kõrgemal ning sealt osta ei soovitaks, aga kui turu alguses on spread väiksem ja aktsiat pakutaks madalamalt, siis tasuks kaaluda. 

  • Reitinguagentuuridel käsi juba väriseb, seekord ei taheta rongist maha jääda:

    Fannie Mae: Moody's cuts preferred stock and financial strength ratings of Fannie Mae, all debt ratings affirmed

    Freddie Mac's bank financial strength rating cut by Moody's 

    Võlareitngud jäid siiski samaks ning väljavaadet negatiivseks ei muudetud.

  • See kipub jah nii olema,et kui reitinguagentuur viimaks reitingut langetab siis on paras aeg osta :-)
  • FRE ja FNM common on suure tõenäosusega täiesti väärtusetu ju, ei ütleks, et paras aeg osta on. Kui, siis ainult väga lühiajaliselt mingi konkreetse põhjuse peale.
  • Konkreetne põhjus on see, et USA maksumaksjale on odavam need kooperatiivid elus hoida kui kõht ülespoole allavett triivima lasta.
  • Elus saab ka nii hoida, et lihtaktsiate omanikele jääb ainult pöial suus.
  • Elus hoida muidugi, aga see ei tähenda, et common peaks midagi väärt olema. Või no heaküll, $1 per share. Sümboolselt.
  • Ega reitinguagentuure aktsionäride käekäik suurt ei kotigi- ikka fixed income on see mis neile korda läheb

  • A mida sa siis nüüd selle downgrade peale ostma lähed? Freddie ja Fannie võlgu @ 2.65% yield vms?
  • Bernanke says U.S. banking system is well capitalized, Fed watching

    Mis finantsasutustega tavaliselt juhtunud on, kui nende PR ütleb, et me oleme "well capitalized"? Paneb muretsema :)

  • Oluline ei ole absoluutne tootlus vaid tootlus võrreldes vaitsuse muude paberitega aga see ei ole vist jah enam siinse foorumi teema. sry
  • Nojaa, kui võtta Freddie ja Fannie võlakirju, leverageda see mingi 100-kordselt üles, siis saab päris korraliku tootluse juba.. oh wait, seda on juba tehtud ju ja miskipärast need kõik kipuvad põhja minema :)
  • Tegelt, tuleb tunnistada, et Freddie ja Fannie võlakirjadega sellist skämmi tegevad firmad (NLY, CMO etc) on veel siiamaani täitsa hästi vastu pidanud, usk riigipoolsesse abikäesse on päris suur. Aga ikkagi ma ei saa aru, mida selle downgrade peale siis ostma peaks :)
  • Minu point on lihtsalt selles, et viimasel ajal pannakse downgrade mitte seepärast, et on oodata jamasid vaid selleks, et keegi pärast reitimguagentuure ei süüdistaks (a la 97) ja tavaliselt on turg oma spreadidega ära liikunud juba tükk aega enne seda kui reiting muutub. Siit omakorda tekkivad võimalused nende õnnetute arvelt kes mingist reitibgust alates ei tohi enam 'osta ja hoia' strateegiat rakendada vaid peavad lossi sisse võtma.
  • Ma saan sellest kõigest aru jah ja olen selliseid võimalusi ka ära kasutanud (aktsiatega siiski, muust ei tea ma midagi :). Lihtsalt antud juhul ma ei suutnud leida, kuidas seda ära kasutada saaks, sest aktsiat puutuda ei tahaks ja võlakirjad on nagunii sedavõrd madala yieldiga, et sealt mingit võimalust vähemalt minu silm ei näe. Vb ainult järgi uurida, kas keegi NLY/CMO/etc grupist tõesti sellistele reeglitele ei allu, mis neid sundmüüki tegema sunniks. Võibolla ma muidugi mõtlen liiga kitsalt aktsiatest lähtudes.
  • Kes ei ole veel tähele pannud, siis nafta on täna -4.5% ja ca $8 barrelist odavam kui eile...
  • Madis tuleb kohe ja ostab nafta üles.
  • Suure ringi küsimus: milline värv iseloomustab turuliikumisi?

    Euroopa ja Aasia põhiindeksid:

    Saksamaa DAX -0.23%

    Prantsusmaa CAC 40 -1.96%

    Inglismaa FTSE 100 -2.42%

    Hispaania IBEX 35 -2.55%

    Venemaa MICEX -2.23%

    Poola WIG -3.02%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 -1.96%

    Hong Kongi Hang Seng -3.81%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) -3.44%

    Hiina Shanghai B (välismaine) -2.24%

    Lõuna-Korea Kosdaq -3.34%

    Tai Set 50 -3.82%

    India Sensex -4.91%

  • Inspireerituna UBS -i uudisest.. huvitav, kuna Eesti riigireservi eest näiteks Citigroupi ära osta saaks? :)
  • Lehmanist juba saaks täitsa korraliku stake. Undertakena tehes saaks äkki kätte :)
  • Mnjah... hinnatasemed on tõesti sellised. Ja ega siis muidu ei liiguks ka täna ringi jutte sellest, et Fuld on tõsiselt kaalumas variante, kuidas Lehmann börsilt üldse ära viia. Valuatsioonid on need, mis selliseid samme on pannud ette võtma. See on ka põhjus aktsia tänase tõusu taga.
  • Joel,

    Lehmann Timber - röövitud kaubalaev : http://www.postimees.ee/?id=20672
    Lehman Brothers - üks investeerimispank

    :)
  • Lehmanni üritati turult ära viia, see ebaõnnestus vist :)
  • pagan, see töötab tõepoolest päris mitmel levelil:

    PM: Triiviv Lehmann Timber saatis välja hädakutsungi
    PM: USA laev tõttab triivivale Lehman Timberile appi
    PM: Paet lubas Somaalia piraadid ELis kõneaineks võtta (SEC võtab ette short-sellerid)
    PM: Lehmann Timberi meeskond tahab aluselt evakueeruda
  • Kristjan,

    Üks lisa 'n' täht ees või taga... Kuid Timberi saatus on viimastel päevadel kuidagi tõepoolest LEHi käekäiku meenutanud. Aga kas Timber nüüd turvalise sadama poole polnud mitte teel? : )
  • neil oli turbiinirike pärast piraatide käest pääsemist ;) Aga nüüd on vist mingi puksiir abiks läinud

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon