Equinix (EQIX) - priced to perfection? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Equinix (EQIX) - priced to perfection?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Aidates ettevõtetel paremini toime tulla suurte andmemahtudega, pakub Equinix (EQIX) andmelao (data center) teenuseid. Sellisel juhul koormavad ettevõtted vähem igapäevases töös kasutatavaid operatiivbaase ning saavad analüüside koostamiseks kasutada suuremat andmete mahtu.

    Equinix avaldab oma tulemused 23. juulil peale turgude sulgemist. Kui aprilli lõpus oma esimese kvartali tulemused avaldati, pandi kahtlejatel suu lukku. Samas olid mitmed analüüsimajad enne tulemusi väljas positiivse nägemusega ning tugeva hinnastatuse ja tööstuse positiivsete trendide najal väljendati arvamust, et ettevõttel pole probleemi ootuste löömisel.

    Kaufmanil, Merrimanil ja Citigroupil oli tookord õigus – Equinix teenis tulusid $158.2 miljonit (+85.9%) vs konsensus $150.6 miljonit. Kui turg ootas EPSi -$0.13, siis tegelikult suudeti saavutada $0.15 suurune aktsiapõhine kasum. Tõsteti ka terve aasta tulude prognoose $685-700 miljonini, analüütikud olid oodanud $656.6 miljonit.

    Peale tulemuste avaldamist sai aktsia mitu upgrade’i ning analüütikud olid väljas väga positiivsete analüüsidega. Kuna mitteametlikud ootused olidki enne tulemusi kõrged, tõusis aktsia järgmisel päeval küll üle 10%, kuid kaupleb täna sisuliselt sama taseme juures.

    Esimese kvartali suurepärase esitluse najal lähevad investorid teise kvartali tulemustele vastu kõrgete ootustega. Konsensus ootab EPSi 0.13, kuid Citigroup omab taas positiivsemat nägemust, tõstes eelmisel nädalal aktsiapõhise kasumi prognoose $0.16-ni.

    Paljud aktsia suhtes väga positiivselt meelestatud analüütikud on aga muret tundmas pikaajalise kasvutempo suhtes, viidates turu vananemisele. Vastukaaluks on Equinix laienenud hiljuti Euroopasse, mis võib kasvu veel mõnda aega kõrgel hoida.

    Kuigi nõudlus ettevõtte toodete järgi ületab pakkumist, ei pruugi see tähendada suurepärast tootlust aktsiale. On üsna tõenäoline, et Equinix suudab analüütikute ootusi lüüa, kuid $0.01-0.02 suurusest vahest võib jääda väheseks. Küll võiks aktsiale positiivselt mõjuda  2008. aasta prognooside tõstmine.

    Ettevõtte headuses ei maksa kahelda (tegemist on ka Citi small cap Top Pickiga) ning kasvunumbrid on kõrged, kuid kas eeltoodu õigustab meeletut hinnataset, on juba iseasi.

    Equinixi jooksev P/E on 660, 2008. aasta prognoositav P/E (konsensus EPS $1.07) 128 ning 2009. aasta (konsensus EPS $1.96) P/E 46. Kuna 2010. aastal prognoositakse kasumikasvu 24%, tundub valuatsioon olevat eest ära jooksnud. Equinixi kaitseks võib samas öelda, et ega konkurendidki väga odavalt hinnatud pole.

    Enne tulemusi eeltoodud teadmistega eelist ei saavuta, sest üsna tõenäoliselt suudetakse ootusi lüüa ning positiivne sentiment aktsia ümber võib jääda püsima. Pigem juhime aktsiale tähelepanu, kuna varakult ettevõtte tegemistega kursis olemisest võib tulevikus kasu olla. Kui kusagil natuke vääratatakse, võib Equinixist saada arvestatav short-idee.

    EQIX chart

  • Equinix avaldas eile oma majandustulemused, tulud kasvasid kvartalibaasil 9% ja mullusega võrreldes 87%, ulatudes $172 miljonini (konsensus $170 miljonit). Kui analüütikud olid oodanud aktsiapõhiseks kasumiks $0.14, siis tegelik number oli $0.06 (eelmisel aastal $0.04, eelmisel kvartalil $0.15) Osaliselt tuli allajäämine tänu negatiivsele valuutaefektile ning aktsiapõhisele kompensatsioonikulule, mis oli seotud Euroopa üksuse juhi vahetusega. Kui viimane ühekordne kulu arvestusest välja jätta, teeniti kasumit aktsia kohta $0.17.

    Tõsteti ka kolmanda kvartali ($180-184 miljonit, konsensus $178.5 miljonit) ning terve aasta prognoose ($700-710 miljonit).

    Citi on peale tulemusi ettevõtte suhtes jätkuvalt positiivne, soovitades aktsiat osta ning kinnitades oma $120 suurust hinnasihti. See on huvitav, kuna samal ajal on langetatud EPSi prognoose:

    Our EPS estimates have been adjusted downward in the near-term to reflect the non-cash expense changes. Our EPS forecast for 3Q has decreased from $0.32 to $0.19, for '08 from $1.07 to $0.79 and for '09 from $3.21 to $2.67.

    Seega prognoositakse järgmiseks aastaks 200%-list kasumikasvu ja seda 23%-lide müügitulude suurenemise arvelt. Lisaks ollakse oluliselt positiivsemad võrredes konsensusega. 

    Kuigi prognoose tõsteti ning äri õitseb, siis kaldun ootama pigem negatiivset päeva. Vaadates aga tulevikku, siis probleeme veel ei paista ning kõrge hinnatase õigustab ennast seni, kuni hakkavad ilmnema esimesed mõrad. Seni tasub aga kõrvalt jälgida.

  • EQIX juba 6.5% miinusesse kukkunud, selliste ootuste peale kergest ületamisest ei piisa.
  • Oppenheimer believes news that the Rackspace IPO, expected to close in the range of 8-10x '09E EV/EBITDA, helped contribute to weakness in data center names EQIX and SDXC. Firm believes the pullback in these names is unwarranted. Firm believes the recent pullback represents a buying opportunity and reiterate their Outperform ratings on SDXC and EQIX. Firm believes the neutral data center operators warrant the premium valuations vs. managed services providers.

    Tõenäoliselt võib täna selle peale põrgata, aga usun, et kvartalitulemuste järel saab aktsial tugevuse hoidmine üsna raske olema.

  • Equinix on turu sell-offiga kõvasti kukkunud, täna kommenteerib ka RBC ettevõtet negatiivselt. Langetatakse kasumiootusi ning aktsia hinnasihti kärbitakse varasema $127 pealt $84-ni (praegu maksab $55).

    RBC cuts their tgt on EQIX to $84 from $127. Firm is lowering their 2009 EEQIX ests on expected impacts from a weak macroeconomic environment, in line with est reductions that firm is applying across the sector. They now model less growth in collocation demand in 2009 than previously forecasted.

    Including our estimate revisions, firm continues to show the co's business model to remain fully funded with modest leverage ratio (net debt/EBITDA), at 3.6x and 2.7x at year-end 2008 and 2009, respectively.

    Kuigi tõenäoliselt oleks aktsia kukkunud ilma turu languseta aeglasemalt, on Equinixi hinnatase jätkuvalt kõrge. Praeguse hinna juures kaubeldakse 32x FY09 konsensusekasumit (2010. aastaks prognoositakse kasumikasvu ca 20%), samas shortida pole enam mõtet, sest lähitulevikus saab seda arvatavasti kõrgemalt teha.

  • Equinix avaldab kasumiaruande homme peale turgude sulgemist, Oppenheimeri tulemuste-eelne kommentaar:

    Oppenheimer expects healthy volume growth and stable pricing trends to drive solid 3Q08 results at EQIX. Critically, they believe investors will be focused on commentary for 2009, which they expect to be cautiously optimistic. High recurring revenue provides excellent visibility into future periods and their checks indicate demand for high-quality colocation space has remained robust to date. Nonetheless, they believe that macro concerns dictate a tempered outlook. Cautious growth forecasts may disappoint certain investors; however, they believe colo industry fundamentals remain healthy and, in their view, current valuation presents an attractive entry point.

    Nõus sellega, et nõudlus andmelao-teenuste osas püsib kõrgel, kuid aktsia hinnataseme õigustamiseks peaks see püsima väga kõrgel. Usun, et kui juhtkond on 2009. aasta osas "cautiously optimistic", müüakse aktsia alla. Konsensus ootab, et kasumit teenitakse $0.22 ning aktsia tõusu jaoks oleks vaja vähemalt paar sendi võrra ületamist. Tore oleks, kui aktsia tõuseks kahe päeva jooksul $70 alla, siis julgeks shortida ka enne tulemusi.

    Kui ajalukku vaadata, siis pärast tehnoloogiamulli lõppemist kukkus aktsia kuni 2003. aastani 99%... (hiljem tõusti $3 juurest $121-ni). Seekord olukord kindlasti selliseks ei kujune, kuid aktsia on äärmiselt volatiilne ning reeglina reageerib hind uudiste tõttu mõlemas suunas üle.

  • Loodetud $70st jäi aktsia kaugele, seega shortima ei hakka. Küll aga ootaks biitivaid tulemusi, mis võidakse ka tänaselt tasemelt alla müüa.
  • EPSi osas löödi ootusi, tulud ja guidance vastasid ootustele. Aktsia tõusis -9% pealt -1%-ni, ei tahaks küll uskuda, et see jätkusuutlik on.
  • Stifel Nicolaus initiates EQIX with a Buy and price target of $70 saying they view the network neutral colocation market as an attractive growth area. The firm believe that high level growth drivers should remain intact including continued growth of the Internet, Web applications, internal data center pressures, among others.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon