Börsipäev 30. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 30. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Bloombergi analüütikute prognooside kohaselt võis Motorola Inc. kaotada kolmanda turupositsiooni LG Electronics Inc’le. Nimelt eeldatakse, et Motorola müüginumbrid kahanesid 26-protsenti 26.1 miljonile mobiiltelefonile. Tegelikud tulemused avalikustatakse homme. Nokia Oyj ja Samsung Electronics Co. on juba ammu Motorola’st turuosalt möödunud. LG Electronics teatas eelmisel nädalal, et kvartalisisene kaubatarne kasvas 45-protsendi võrra 27.7 miljonile. 

     

  • Eilses börsipäevas juhtisin tähelepanu Outotec-i (OTE1V) liikumisele, kes vähegi ideest haaras ja lühiajaliselt soetas, võiks pool possu täna 31.60 pealt kinni panna ja +5% kasumit laualt ära korjata. Ise olen ettevõtte suhtes ka pikemaajaliselt positiivselt meelestatud, kuid kodutöö peab igaüks siiski ise ära tegema.
  • Kas plaan ka eilseid GMKT tulemusi lähemalt kommenteerida. EPS tuli küll päris korralik, paraku müügitulu jäi natuke ootustele alla.

    Edu!
  • mariner,

    Pisut kannatust. Kommentaar on juba valmimas. EPSi oodatust väga palju suurem number on küll seotud ka ühekordsete maksusoodustustega, millega polnud analüütikud ja ettevõte varem arvestanud, kuid ka ilma nende soodustusteta oleks ca 2 sendi võrra aktsia kohta kasumi osas ootusi löödud. Positiivne. Keskendutakse kasumile ja marginaalide kasvatamisele, mistõttu müügitulu oodatust tagasihoidlikum. Väiksem müügitulu negatiivne. Aga kommentaar valmimisel alles...
  • Muideks, kes vahepeal tähele ei pannud, siis Merkol muudeti päevasiseselt ka võrdluslimiiti. Vastav teade siin.
  • Oodatult:

    President Bush signs housing bill
  • FBR prügitööstuse kohta ja WMI tulemuste kohta:

    WMI was he fourth public waste co to report 2Q08 results, and the they added another positive data point supporting their industry thesis that pricing discipline would be maintained in a slower-volume environment. WCN, RSG, WSII, and now WMI have all reported strong core YoY price growth in the range of 3.1% to 4.1% despite average volumes being down 3.5%. The market continues to measure a potential acquisition of RSG, though shares have recovered from recent lows.

  • ADP employment report oli posit. Pole väga hea korrelatsioooniga reedese NFP suhtes, aga kui ootus on -60k ja tuleb +9k, siis selgelt positiivne uudis. Muid olulisi event-riske täna ei paista.
  • Juhin vahepeal tähelepanu sellele, et SEC poolt kehtestatud piirangud nn "naked-short" müügi osas kehtivad senise 31 juuli asemel 12 augustini. Seega investeerimiskontodelt kauplevad kliendid - kui teete lühikeseksmüügi tehingut ning maakler selle tühistab, siis ärge hakake seda paaniliselt kohe uuesti ülesse panema.
    Alates piirangute kehtima hakkamisest on korduvalt päevasiseselt mingi suvalise perioodi jooksul keelatud teatud aktsiate lühikeseks müük.
  • weird on see, et osade maakleritega saab (LEHi, FŃMi jne) shortida ikka.
  • abesiki, piirang on "naked short sellingu" suhtes, seega kui maakler leiab kusagilt aktsiad laenuks, saab shortida ikka.
  • tänud, ma pole tegelikult siiani päris aru saanud, et kuidas saab tekitada "naked short sellingut" ..et lihtsalt kirjutatakse shorte välja?
  • jah, maaklerina lubad shortida nii, et aktsiaid ise sisse ei laena - probleemiks kujuneb see, et sisuliselt võimalik siis ka 200% floati shortida.
  • Naked-short on tegelikult koguaeg keelatud olnud, ning regulatsioon näeb ette, et enne tuleb maakleril aktsiad laenata ja siis lasta lühikesekseks müüa tegelikkus näeb välja täpselt vastupidine. Selle ümber see jama käibki. Hetkel on meil võimatu shortida WM aktsiat, ülejäänud suured tegijad on OK.
  • regulatsioon ei näe ette, et enne tuleb maakleril aktsiad laenata

    A broker/dealer can accept a short sale order from a customer or effect a short sale for its own account so long as it
    meets the following conditions:

    - It has borrowed the security or made a good faith arrangement to borrow the security, or
    - It reasonably believes it can locate and borrow the security by the settlement day
    - It has documented compliance with either of the above two requirements
  • Good faith ja reasonable belive ongi kaks asja mille vastu SEC astus
  • Good faith on kelmi esimene vabandus... :))
  • Eile läks nii libedalt, et nüüd üritatakse head asja korrata?
  • Ron Thomas on RealMoney all täna pisut sõna võtnud Kelloggi (K) homsete tulemuste eel - rõhuasetus sellel, et kas bränditud toiduained on ikka väärt oma kõrgemat hinda või hakkab üha enam inimesi ostukorvi tõstma odavamaid ja uhkete siltideta sarnase maitsega tooteid (mina nimetan neid ravimiturust inspireerituna 'geneerilisteks toiduaineteks' ; ) ). Thomase sõnavõtt läheb kokku meie ettevaatliku suhtumisega Kelloggi (K) aktsiasse ka LHV Pro all.

    Ron Thomas: "Thinking the unthinkable regarding the consumer retrenchment and branded food, when it sinks in to some consumers that their house is no longer a store of wealth for retirement, the U.S. savings rate should begin to increase from it very low level. This cannot be good for branded food sales.

    Looking at this uncharted territory, I believe that Kellogg will not move up much on expected, or even better-than-expected, earnings in this quarter. A larger decline than what we have seen in gasoline prices, or a bottoming in house prices or sales, will be needed. By the time house prices do bottom in 2009 (hopefully), we will also have a better line on private label's longer-term volume market shares, which will be the most important thing for the health of the branded players."

    Igaljuhul enne homseid eelturu tulemusi on Kelloggi (K) investorid lati ikka väga kõrgele ajanud. Negatiivseks reaktsiooniks aktsiahinnas on minu silmis tulemuste järgselt tõenäosus oluliselt suurem kui positiivseks.

  • Reynolds American (RAI) on USA tubakaettevõte, mis peale tänaseid häid tulemusi kaupleb juba üle 6% plussis. Kvartali jooksul suudeti tõsta toodete müügihindu ning parandada seeläbi marginaale, mis tegid tasa müügimahtude oodatud languse. RAI prognoositust paremad tulemused on kaasa aidanud ka Altria (MO) aktsia tulemuste-eelsele tõusule. Viimane avaldab enda kvartaliaruande homme enne turgude avanemist, lisaks tehakse samal päeval teatavaks veel British American Tobacco (BTI) tulemused. Seega on sektori suhtes hektel kõrgendatud tähelepanu ning kui MO ja BTI suudavad RAI ja Philip Morris Imternationali (PM) häid tulemusi korrata, on oodata sektori suhtes teenitud huvi suurenemist.
  • Euroopa ja Aasia mõlemad täna plussis:

    Saksamaa DAX +1.45%

    Prantsusmaa CAC 40 +2.23%

    Inglismaa FTSE 100 +2.12%

    Hispaania IBEX 35 +1.78%

    Venemaa MICEX +4.32%

    Poola WIG +3.76%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 +1.58%

    Hong Kongi Hang Seng +1.94%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) -0.48%

    Hiina Shanghai B (välismaine) -0.63%

    Lõuna-Korea Kosdaq +0.59%

    Tai Set 50 -1.34%

    India Sensex +3.59%

  • Hommiku poole lubatud Q2 08 kommentaar GMKTi tulemustele jõudis nüüd ka LHV Pro alla. Otselink siin. 

  • Oleme siin võlgu jäänud ka tänased nafta varude muutused, mis andsid nafta pullidele vahelduseks ruumi hingata ning on musta kulla ka 3% tõusu viinud. Nimelt mootorkütuste varud vähenesid suurelt ja ootamatult, kuid võrreldes eelmise aastaga on mootorkütuste 4-nädala keskmine tarbimine USAs jätkuvalt ca 2.5% madalamatel tasemetel.

    Briefing: Dept of Energy reports that crude oil inventories had a draw of 81K (Bloomberg consensus is a draw of 1300K); gasoline inventories had a draw of 3525K (Bloomberg consensus is a build of 350K); distillate inventories had a build of 2396K (Bloomberg consensus is a build of 2050K).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon