Industrivärden - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Industrivärden

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Olen viimasel ajal juurde ostnud Stockholmis noteeritudIndustrivärdeni aktsiaid (INDU C).

    Industrivärdeni tänane portfell (mrd SEK)

    Sandvik 11,0
    Handelsbanken 11,3
    SSAB 8,2
    SCA 5,6
    Ericsson 5,4
    Volvo 4,4
    Skanska 2,8
    Indutrade 1,8
    Munters 0,7
    Höganäs 0,4
    Mentex 0,2

    KOKKU 51,8 mrd SEK
    Netovõlg -10,6
    muu -0,1

    =NAV 41,1 mrd SEK
    =>NAV/aktsia 106 SEK

    Aktsia hind täna 82 SEK (ehk NAV-discount 23%)

    Põhimõtteliselt Industrivärden edastab oma aktsionäridele kõik saadud dividendid miinus makstud intressikulud (miinus päris pisikesed administratiivkulud):

    Seega saab Industrivärdeni aktsionär ülalmainitud aktsiate omanik 23% discountiga. Discount on kaua olnud stabiilne, ehk kiiret vähenemist ei tasu loota. Samas, kes tahab pikaajaliselt hoida ja dividende vastu võtta ilmselt heameelega ostab 23% discountiga.
  • stefani poolt tõesti huvitav ettevõte esile toodud, millest enne pole lhv foorumites minu teada põhjalikumalt juttu olnud.

    Lühikokkuvõte firma ärist ja eesmärkidest:
    Industrivärden is one of the Nordic region's leading holding companies, with an active ownership role in a concentrated selection of listed companies with good development potential. Industrivärden's business mission is to create shareholder value based on a professional investment operation and active ownership in its portfolio companies.
    The goal is to generate high growth in net asset value and thereby give its shareholders a total return which, over the long term, is higher than the average for the Stockholm Stock Exchange. Industrivärden has historically demonstrated a great ability to create shareholder value and has delivered a higher average total return than the stock market in both the short- and long-term perspectives.
    www.industrivarden.net/
  • SSAB (Rootsi Terase Aktsiaselts) aktsia on äkki oma põhja täna teinud. Viimastel päevadel on pärssinud maailma teraseaktsiaid info, et rauamaakide hinnad on tõusmas. SSAB peab vist aga hinnaläbirääkimised LKAB-ga (Rootsi riiklik rauamaagitootja) järgmise aasta algul, kui hinnad võiksid olla hoopis teistsugused (arvestades maailmamajanduse jahtumine). SSAB maksustatud kasum/aktsia oli 15 SEK 2006, ja 17 SEK 2007. B-aktsia hinna põhi oli täna 103,5 SEK (A-aktsia 117).

  • Lühikese aja jooksul on rootsi kroon kaotanud 15% dollari vastu. Mõju rootsi eksportööride kasumidele on hiiglaslik, mis aga alles selgub natuje ajanihkega.
  • Rootsis tunduvad põhilangused veel ees olevat - või ehk mitte?
  • Minu üleval kirjeldatud valeinvesteeringud on tähelepanuväärsed. Industrivärden maksab praegu 43 SEK ja (kuigi ma sinna otse ei investeerinud) SSAB 62 SEK.
  • 42,7
    No ja mis?Traderitele hüpekas tulemas.
    Kui ma Eesti aktsiaturule ootan hävingut siis Rootsi omale peatset trendi muutust.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon