Instrumendid Albaaniasse investeerimiseks - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Instrumendid Albaaniasse investeerimiseks

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hakkas teatavatel põhjustel huvitama see Euroopa mahajäänuim kants. Ehk oskab keegi nimetada instrumente, mille abil sinna investeerida.
  • Äkki sama teema all:

    The Rise and Fall of Albania's Pyramid Schemes:
    http://www.imf.org/external/pubs/ft/fandd/2000/03/jarvis.htm
  • Vaata kohaliku keskpanga lehekülge ning loe läbi keskpanga president Fullani kõned; siis vaata maakaardi peale ning mediteeri.
    Isiklikult olen väga skeptiline kohaliku investeerimiskliima suhtes.
  • Olen veidi kuulnud isiklikest muljetest Albaanias mis väga ei tekita tahtmist sinna investeerida. Samuti kuulnud makedoonlaste arvamusi albaanlaste kohta. Näiteks, albaanlase suurimaks unistuseks on Lääne-Euroopasse saamine. Niikaua elatakse abirahadest.
    Eks muidugi vaikselt ehk muutub olukord sealgi aga usun et Euroopa mahajäänuimaks kandiks jääb see maa veel tükiks ajaks.
  • käisin seal paar kuud tagasi, paaris linnas.
    khmm nooh eks seal midagi toimub juba, albaanlasi on palju arenenud riikides, vbl. pole rahad päris puhtalt teenitud aga need saadetakse albaaniasse kuhu siis hiljem järgi/tagasi minnakse või pere proovib midagi teha saadetud rahaga.
    kv buum oli juba käimas igatahes mereäärses linnas samas olid tornmajad poolikud ja tundus, et arendajad olid turust ette tormanud.
    Endal neil oli seal nägemus, et uus riviera ongi albaanias.
    Kohalik kes autojuhiks oli tegeles turismi ja veel paari asjaga ja oli (lapsikut?) optimismi täis. Eks ta paras läbune lõunamaa urgas ole aga suured rah.vah firmad olid juba kohal ja reklaamisid (Vodafone, paar panka). Ilmselt läänepärast äri võiks seal proovida aga mingite kohalike ärisse ei tahaks küll panustada.
    Infot: keskm. palk 250-300 EUR, bensiin 1,4 EUR/L (!), autosid oli vähe aga kohaliku jutu ja visuaalse vaatluse põhjal on u. 80-90% mersud, päris omapärane pilt avaneb suures parklas: ülevaade viimase 30 a. MB toodangust.
  • olen albaanias 3 viimase aasta jooksul 3 korral käinud, maa risti põiki läbi sõitnud. Enamuses suhtlevad itaallastega, rannaäärsed rajoonid suht palju itaallaste teema, rahvas käib üle mere tööl, nagu meil oli Soome tööl käimine- praamiühendus iItaaliaga päris tihe. Kinnisvara arendus jah- on seal viimase paari aasta jooksul päris kõvasti kanda kinnitanud (eriti põhja pool Durres juures) - aga rahvas on seal lahe- sõbralik ja veel "suurest rahast" rikkumata. Autoga seal liikumine on ikka tõsine tegevus autojuhile.
  • Ma tean väga hästi, miks mitte sinna riiki investeerida. Ma tean ka miks seda siiski on mõistlik teha.

    3 peamist põhjust:
    1. In early 2008, vast and untouched deposits of oil and gas were discovered in northern Albania. The deposits total 2.987 billion barrels of oil and 3.014 trillion cubic meters of natural gas. The announcement was made by the corporation Gustavson Associates LLC, engaged by Manas Petroleum Corporation, which has a contract with the Government of Albania to make explore the northern parts of the country for oil and gas deposits.

    2. Albania is currently undergoing an intensive macroeconomic restructuring regime with the International Monetary Fund and World Bank. The need for reform is profound, encompassing all sectors of the economy. In 2004, the largest commercial bank in Albania -the then Savings Bank of Albania- was privatised and sold to Raiffeisen Bank of Austria for US$ 124 million.

    3. Ca. 2 miljonit madalapalgalist inimest, kes kibelevad kodumaal kallimat tööd tegema.


    Ehk siis ma ei usu, et seal homme mingi plahvatus toimuks aga ma tahaks kohal olla kui see tuleb.
  • Käisin Albaanias viimati 3 aastat tagasi. Opexi kirjelduse järgi pole olukord oluliselt sellest ajast muutunud (s.t. plahvatust pole olnud, aga potentsiaali oli juba siis märgata).

    Albaanial on korralik rannajoon, liivarannad, turismipiirkonna potentsiaal meeletu (võrreldav nt. Horvaatiaga). Samuti Durres on korralik naftasadam.
    Probleemiks on praegune mahajäämus (väljaspool paari suuremat linna on pilt üsna masendav) ja kultuuriline erinevus Euroopast (moslemiriik). Samuti ajalooline isolatsionismiharjumus, mis takistab koostööd. Takistav tegur on ka see, et albaanlastel on vist mingi ajalooline beef praktiliselt kõigi oma lähinaabritega (vrdl. Kosovos möllas ju ka Albaania vabastusarmee või mingi sarnase nimega organisatsioon, pole siis ime, et serblastega läbi ei saada. Makedoonlastega pidi ka olema kana kitkuda jne.
    Itaallastega pole neil mingit konflikti ja Itaalia on Albaania seisukohalt rikas ELi riik. Pole ime, et Itaalia ärimehed on Albaania suurimad välisinvestorid.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon