Gigamedia (GIGM) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Gigamedia (GIGM)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • mis kodanikud selle kohta oskavad öelda, kas mitte varsti soodne ostukoht? viimane madalaim oli siis aastal 2002 kui aktsia maksis 0,43$ :)

    R
  • Minu seisukoht ettevõtte kohta on teada. Pikaajaline ost. Tööstusharu on atraktiivne, turgude laienemisvõimalused (Hiina, India ja paari-kolme aasta pärast ka USA) väga suured. Lühem perspektiiv investori jaoks aga keerulisem, kuna liigub väga agressiivselt kaasa Aasia ja ka globaalsetel aktsiaturgudel toimuvaga - seega soovitan rakendada 'osta ja unusta' meetodit GigaMedia puhul. Aktsia kohta ca $2 raha...ehk 25% tänasest aktsiahinnast.
  • Päris hea, Te võiks PRO all kasutada sama soovitust....'osta ja unusta'
  • Mul on paari asjaga juhtunud, et "müü ja igatse"
  • rainerb, soovitan liituda LHV Pro-ga, Pro all on sama-teemaline üsna sisukas foorum.
  • Pean ütlema, et ka minust on saanud pikaajaline GIGM investor ... Ehk teisisõnu on kahjum hetkel korralik, aga ei ole loobunud ja ostan juurde. Kindlasti ei ole fondid oma müüke veel lõpetanud ja see annab langusele lisa. Loota võiks ehk põhjale $5, aga kindlasti siis, kui ma meeleheitest müüma hakkan. Eks ma siis annan teada...
  • Lubasin teada anda, kui "meeleheitest" müüma hakkan. Pessimist veel ei ole, aga paari päeva jooksul olen kolmandiku võrra positsiooni vähendanud. Mitte meeleheitest ja mitte cashi pärast, vaid - turul on tekkinud veel atraktiivsemaid võimalusi ja osakaal läks portfellis ehk liiga suureks.
  • velvo, kui ei ole saladus, siis kuhu sa GIGM alt vabaneva raha suunad?
  • Kõlab ehk uskumatult, aga pilk on pööratud Hiinasse. Peale toimunud langust on mõnede ettevõtete väärtus muutunud ikka väga soodsaks. Loomulikult on seal omajagu riske - valuuta, riigistamine, majanduslangus ja mis iganes võib välja mõelda. Eks püüan läheneda ikka tasapisi ja hajutades, sest arvan, et müügihood veel läbi ei ole. Egas GIGM-ga ka midagi häda ole - ca 3x kasvu näiteks kolme aasta jooksul ei ole ju paha. Ei plaani ma ka väga midagi "sigaodavat" osta. Näiteks STV on ju tegelikult hetkel kallimgi kui GIGM, aga aktsiate tagasiost ca 10% + raha+ selle genereerimise võime annab mingi lootuse edasisele stabiilsusele. Ja langustrend on ka "ilus" - tasub jälgimist! Probleemsematest on päevakorral APWR ja FEED, aga mõtted võivad muutuda, sest majanduslangus ei jäta neid puudutamata ja peab teadlik olema ka pankroti võimalusest.
  • Kui oma eelmisi postitusi vaatan, siis on ju praktika täielikult tõestanud teooriat - olin lootuse kaotamas ja müüsin ning nädal tagasi oleks võinud parastada "told you that!". Nüüd peab vaid ajalugu näitama, kas oleme graafikul (Börsiralli 2009) ikkagi p.13 juurde liikumas või juba möödunud p.14-st? Nagu ei tahaks uskuda, aga mida rohkem neid uskmatuid, seda tõenäolisem, et liigume kõrgemale.
  • Kui USA uus valitsus läheks online mängurluse legaliseerimise teed, et riigikassat dollaritega täita, oleksid võitjateks nii GIGM kui ka PTEC.L. GIGM on ainuke ettevõte sektoris, kes koostab oma aruandeid SECi GAAPi järgi (atraktiivne investoritele, kooskõlas juba enamuse reeglitega, kui regulatsioon tuleb) ning PTEC.L, kellel on olemas tegelikult mitmed lepingud sealsete online kasiino ja pokkerimajadega tarkvara pakkumise osas, mis külmutati ajutiselt peale selle keelustamist. Kui online mängurlus taaslegaliseeritakse, on Playtechil üpriski lihtne sinna turule taas siseneda.
  • UIGEA teema on hetkel päris hot
    üks endine NFL lobbyist töötab väga agressivselt, et see akt enne presidentide vahetust jõusse saaks
    Eile valitus selle ka kinnitas ning seadus jõustub Bushi valitsemise viimasel päval !!
    http://www.pokerlistings.com/govt-issues-final-rule-on-uigea-32748

    esialgu kardeti, et finantsintitutsioonidel lasub vastutus ning internetifirma legaalsuse tõestamiseks tehtavad kulutused ja reeglid piiravad on-line gamblingut. praegune regulatsioon suunab vastutuse firmadele, kes peavad tõestama, et nad ei tegele illegaalse gamblinguga. sel juhul korralikele "majadele" ei tohiks olla probleeme ning neile võiks uksed avatud olla.

    "If a financial institution determines the customer is engaged in an Internet gambling business, it would then ask for either proof of a license from a governmental entity or for a "reasoned legal opinion" that its business does not involve restricted transactions."
  • Playtechi Eesti üksuse juhi Juha Olavi Korhoneniga intervjuu EE-s. Link.
  • Giga Media reports Q1 EPS 10 vs. consensus of 9c Reports Q1 revenue $44.41M vs. consensus of $43.86M.
    Giga Media announced expects continued revenue pressure through the summer months due to normal seasonality and the effects of the global economic downturn. The company notes that player metrics have begun to stabilize, and management expects improved operating results in the second half of 2009. In regard of Asian online games business, the company expects very strong performance in 2009 driving record top and bottom-line numbers for the year, the result of multiple major game launches.
  • Väga palju on vahepeal aktsia kukkunud, kas siin mõni spets oskab asja seletada?
  • Mingit olulist uudist pole olnud, Käive/kasum näitab langust, mängude launchid on edasi lükatud, loomulikult ei meeldi see paljudele ning see peegeldub ka aktsiahinnas. Juhtkond on ka nagu ta on...Samas kui midagi positiivsemat realiseerub (USA turu avanemine, Everesti müük, uute mängude positiivne efekt kasumile), siis näeme ka aktsiat kõrgematel tasemetel.
  • GigaMedia (GIGM) viimase aja aktsiahinna liikumine on otseselt seotud Playtechi poolt avaldatud nõrkade 2. kvartali ootustega, mis on PTEC.Li aktsia saatnud juba viimase kahe aasta põhjade juurde ajal, mil aktsiaturud tervikuna on märtsi põhjadest teinud pea 50%lise ralli. Lisaks negatiivsele katalüsaatorile PTEC’i hoiatuse näol, on müügisurvet lisanud aktsia pikaajaline suurinvestor (üle 10% omanik) Criterion Capital, kes müüs vahemikus 17. juuli kuni 21. juuli kolme börsipäevaga ca 2 miljonit aktsiat ehk 3.7% ettevõttest. Arvestades, et viimaste nädalate käive on olnud aktsias tavapärasest aktiivsem, ei saa välistada, et Criterion on jätkanud ka ülejäänud portfelli mahamüümist.

    Kuigi ajad tööstusharus on selgelt keerulised, ei tohiks aga ära unustada, et GIGM ei teeni oma tulusid üksnes internetimängurlusest, vaid arvestatav osa tuleb ka Aasia online meelelahutusmängudest, mille tugevust oodatakse eelkõige aasta teises pooles. Pealegi on ettevõttel netoraha aktsia kohta ca $1.5 ehk 30% aktsia hinnast. Hoolimata rasketest aegadest, on GIGMi näol jätkuvalt tegu kasumliku ettevõttega, kaubeldes täna rahaga läbi korrigeerides ca 8 korda jooksva aasta ja 5.5 korda järgneva aasta konsensuskasumit. Omaette küsimus on muidugi see, kui palju neid konsensusootusi täna üldse usaldada võib, kuid valuatsioonitasemed, millel aktsiad täna kauplevad, räägivad siiski aktsiate ostmise kasuks.

    Oma 2. kvartali tulemused peaks ettevõte teatama järgneva paari nädala jooksul.
  • http://www.briefing.com/GeneralContent/Investor/Active/ArticlePopup/PagePopup.aspx?PageId=3270 siin on vähemalt nii kirjas.
  • GigaMedia puhul ei tasu Briefingu poolt väljapakutud kuupäeva tulemuste osas usaldada. Asi lihtsalt selles, et tegu on 'unconfirmed' kuupäevaga ja Briefingu meeskonna poolt lihtsalt eelmise aasta põhjal n-ö tuletatud loogiline päev, mil ettevõte võiks oma numbrid avalikustada. Seega kuigi täna ettevõte veel ei raporteerinud, peaksime tulemustest siiski lähiajal kuulma. Seega tuleb silmad-kõrvad lahti hoida.
  • ei tea, kas Q2 tulemusi üldse oli neil, et kuskilt ei leia?
  • Q2 tulemused ongi need, mida GIGM puhul ootame. Kui suurettevõtted on oma kvartalitulemused raporteerimas paari nädala jooksul pärast kvartali lõppemist, siis väiksematel ettevõtetel lähebki selleks mõnikord kuid, seda enam, et GIGM on registreeritud kui Taiwani ettevõte, mille aktsiad kauplevad USA börsil.
  • Firmal on praegu bilansis cashi ca 1,7 usd/ aktsia kohta. Võlad marginaalsed.
  • Joel, kas teie kanalite kaudu on võimalik saada GIGM kvartalitulemuste edasilükkamise põhjuste kohta täpsemat infot? Kas üldse lükati edasi või eeldasid investorid ekslikult, et avaldatakse varem ja tegelikult aega veel on?
  • Võrreldes varasemate perioodidega on tulemuste raporteerimine selgelt hilinenud. Ettevõte ise pole raporteerimise venimist veel kommenteerinud, tõenäoliselt see siiski mingi uudisega seotud on. Kuid samas, viimaste aastate jooksul on alati enne tulemuste väljalaskmist antud välja pressiteade, kus on tehtud teatavaks tulemuste teatamise kuupäev, seega üleöö ei tohiks need numbrid tulla. Seega hetkel tuleb lihtsalt oodata...
  • Steve Alexander Seeking Alpha-s GIGM negat. poolest:

    "First of all, the direction management is pursuing is unclear. In the most recent quarterly report, management announced that they are in the late stages of a possible sale of the poker and casino business. This is rather shocking, as it contributes 70% of sales at over 80% gross margin! It looks like management wants to focus on the Asian online gaming business, but the timing is questionable to be sure. An announcement like that adds a lot of questions to this investment.
    More generally, Gigamedia operates in a highly competitive and highly discretionary market, which means pricing power will continue to come down over time. There is no shortage of players in the Asian online gaming market - Shanda Interactive (SNDA), NetEase (NTES), and Perfect World (PWRD) are just some examples, and all larger than Gigamedia. More competition can also lead to bidding wars for hot licenses. Gaming is highly discretionary, and is easily dropped in hard economic times, leading to large revenue drops in short amounts of time. Customer retention can be difficult. Consumers will move to whatever gaming network the latest hot game is on, and rarely does one game retain the interest of gamers for more than a year or so."
  • On mingi normaalne põhjendus ka sellele, et Gigamedia pole oktoobri teises pooles ikka veel oma 2. kvartali tulemusi avaldanud?
  • spekuleerin et gigm on läbitegemas suuremaid firma siseseid muudatusi ja
    sellise teise järgulise asja nagu tulemustega aega tegeleda pole
  • Üks on kindel, väikeinvestori-sõbralik GIGM tegevus enam kindlasti ei ole. (tahaks selles asjas muidugi eksida)
  • Midagi on ikka väga kahtlast selle firmaga, tulemusi ei ole siiani tulnud. Yahoo info põhjal peale 21. juulit pole suuromanikud müümas olnud kuid vaadates hetkel aktsia hinda siis märtsi põhjad ka võetud.
  • 20.11.2008 sulgus tasemel $2.90, selle kriisi põhi.
    Aga jah, narr lugu on selle vaikimisega küll...

  • GIGM aktsia hind on surve all ka seepärast, et turg ootab (tegelikult kardab), et Gigamedia müüb suure osa oma ärist. Viimases kvartaliraportis teatas juhtkond, et on läbilääkimiste lõpufaasis, et müüa pokkeri- ja kasiinoäri, mis on moodustanud firma müügist ca 70% ja brutokasumist ca 80%. Arvatakse, et juhtkond tahab pühenduda Aasia online-mängude ärile, kuid selle põhjused jäävad arusaamatuks, sest tegemist võib olla veelgi konkurentsitihedama valdkonnaga kui pokkeri- või kasiinoäri. Aga samas on kitsam fookus juba iseenesest konkurentsieelis.

    USD
    Market Cap: 216M
    Total Cash: 97M
    Total Cash Per Share (mrq): 1.79 (aktsia hind: 3.98)
    Total Debt (mrq): 14.7M
    Trailing P/E: 6.4
    Forward P/E (fye 31-Dec-10): 6.03
    PEG Ratio (5 yr expected): 0.47
    Qtrly Revenue Growth (yoy): -18.7%
    Qtrly Earnings Growth (yoy): -59.9%

  • Üks veidi vägivaldne võrdlus:
    Olympic Entertainment Group Market Cap 1.65 mrd EEK
    Gigamedia Market Cap: 216.5M = 2.295 mrd EEK (sellest cash 1.033 mrd EEK ja laenud 0.16 mrd EEK)
    Gigamedia Enterprise Value: 133.8MUSD = 1.42 mrd EEK (ja sisaldab online-pokkeri-, kasiino- ja mängudeäri, ehk suure osa sellest, mida Olympic praegu vajab... :))
    Jah, turuhinnaga seda firmat ära ei osta.
  • Gigamedia aktsia maksis septembri keskel 5,5 USD, nüüd hind (ilma uudisteta?) 3,9 USD.

    Ettevõttel raha aktsia kohta 1,8 USD ning I kvartali EPS oli 0,1 USD. Lisaks on mingid "marketable securities", mis annab rahaga kokku äkki umbes 2 USD aktsia kohta likviidsust.

    Bilansis küll suur goodwill ning veidral kombel ka rida players accounts (sarnaselt finantsasutusele ei tohiks ju kliendi kontode sisu ettevõtte bilansis kajastuda).

    Your thoughts? Avoid?
  • Mis valdkond see on? Raske teda kuhugi valdkonda liigitada, kus tugevamaid juba ees poleks (PokerStars, Playtech vastavalt mängude korraldajana või softi arendajana).
  • so, what`s cookin`?
    * http://finance.yahoo.com/q?s=GIGM
    * detsembri ja jaanuari $5-callide suurkäibed
    * uudiseid ikka null...
    mingi tehniline põrge? aga millest sellised optsioonikäibed?
  • Leidsin sellise blogi, kus siis natukene arvamust avaldatus. http://ac-investor.blogspot.com/2009/11/us-hot-stocks-for-thursday-applied.html
  • Jätkuvalt ei mingeid uudiseid (lisaks erinevatele kuulukatele muidugi) viimase aja agressiivse languse ja nüüdse agressiivse tõusu põhjendamiseks. Kuna tegu on small capiga, siis eks selliseid liikumisi tule muidugi ette ka ametlike uudisteta. Likviidsus on tihti isegi suurem aktsiahinna mõjutaja kui mingi uudis ise. Igaljuhul keskmine päevakäive sai esimese tunniga täis.
  • Selline uudis siiski tuli GigaMedia Limited Buy Imbalance 58,922 shrs.(Reuters)
  • google finance väidab järgmist, gigm koduleht seda ei väida

    Nov 16, 2009
    Q2 2009 GigaMedia Limited Earnings Release - GIGM
    11:00pm ET -

    mis arvatavasti pärineb
    http://www.learningmarkets.com/index.php/200911108325/News-Feed/News-Feed/gigamedia-ltd-earnings-scheduled-tuesday-gigm-opwv-lqdt.html

    > GigaMedia Ltd. (GIGM) is scheduled to release its earnings results Tuesday.
    Artiklis kahjuks pole mainitud millist teisipäeva silmas peeti

    Aga see on kindel et teisipäeval tulemused siis:D
  • Next earnings release: Dec 2 after market, unconfirmed. First Call Research estimate: 0.19
    ?
  • unconfirmed = means nothing.
    IR on öelnud, et nad teatavad tulemuste avaldamisest pressiteatega ette.
  • Tunnistan, et GIGM ei anna vahel ka mulle rahu.
    Täna võeti suht suur kogus Jan 5.0 Call optsioone.
  • wtf...mõnus pimedus selle firma ümber. Peale selle, et Everest Pokkeril ikka mängijaid on ja asi tegutseb, tundub muus vallas täis teadmatus. Kas umbes aastataguse hirmumüügi kordus pole taas hea koht siseneda?

  • Sõltub sellest, kas julge hundi rind on rasvane või on see kuule täis :))

    GIGM aktsia hind on surve all, sest Gigamedia plaanib müüa suure osa oma ärist (viimases kvartaliraportis teatas juhtkond, et on läbilääkimiste lõpufaasis, et müüa pokkeri- ja kasiinoäri, mis on moodustanud firma müügist ca 70% ja brutokasumist ca 80%. Arvatakse, et juhtkond tahab pühenduda Aasia online-mängude ärile).
    Ma ei kujuta küll praegu ette, mis hinnaga see 70% müügist müüakse ja kuidas see kõik väikeaktsionäridele kasuks võib tulla, aga huvitav ikkagi.

    Tegemist on sisuliselt võlavaba ettevõttega.

    USD
    Market Cap: 192M
    Total Cash: 97M
    Total Cash Per Share (mrq): 1.79 (aktsia hind: 3.49)
  • kas on spekuleeritud mis see 70% maksta võiks alla 200M ehk mitte?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon