BÖRSIRALLI 2009 - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

BÖRSIRALLI 2009

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuna teised teemad on oma aja ära elanud, siis alustame uue teemaga.
    Pealkiri on kohane, kuna börsid vaatavad ette.

    Hetkel valitseb Tallinna börsil olukord, kus lõviosa ostjatest on ära hirmutatud ja müüma on jäänud mõned üksikud hädas fondid. Pluss margin callid. Börsiindeks on kukkunud tipust 68,5% ja mõned aktsiad koguni üle 90%. Minu arvates on hetkel pikaajalisel investorilaeg ostmiseks ja olen ise ka seda teinud. Vajadusel kannan raha juurde. Lühiajaliselt võib see madness edasi kesta, kuid mitte pikalt. Kui fondid lõpetavad oma müügi, siis jäävad askid nii hõredaks, et sealt pole enam midagi võtta.
    enamus investoreid jäävad nagunii rongist maha, sinna pole midagi parata:

    Kus oled sina?

    Sellel nädalal alandas S&P Läti ja Leedu reitinguid, kuid jättis Eesti reitingu muutmata A tasemele.
    Üpris positiivsed kommentaarid Eesti kohta S&P analüütikult

    Börsi põhjas on alati rohkem argumente languse jätkumiseks, kui tõusuks. Sellest ka masside müügisurve. Kui indikaatorid juba näitama hakkavad, et põhi on käes, siis on hilja aktsiaid osta. Selleks tuleb teha mingil hetkle Leap of faith - ja minu jaoks on see hetk käes.
  • Ma kahtlustan, et kõigepealt saab see teema üksjagu mustamist - noh, ehk aasta lõpuni. Ja siis, kui paljud avastavad, et rong on kiirust üles võtmas, tekitatakse aasta alguse ralli ehk mingi 50-100% esimese kuuga. Kui jätkusuutlik see on, eks saab näha.
  • Fikseeriga siin uue foorumi alguses mõningate tähtsamate indeksite tasemed, hiljem selle järgi hea vaadata
  • mina olen üheksanda punkti juures praegu ilmselt (irwitan)
  • Hea teema-algatus SideKick ja vaieldamatult hea graafik!
  • SK , kas sa oled marutaudi vastu vaktsineeritud ? Arvata on et pead seda tegema sest karud kukuvad sind kohe purema ! (:
  • krt pasten siia enda 2008 börsikrahhi teemast kommi (loodan et ei pahandata topeltposti eest). pärast tulevikus siit teema algusest hea vaadata kas sai õieti mõeldud:

    Sisuliselt jah, igasugune analüüs tundub mõttetu (no krt KUHU JÄI EILNE PÕRGE?????).

    Ise omxt-l lähenen pokkerimängijana. Ostan järjest madalametelt tasemetelt juurde ja loodan et varem või hiljem joppan põhjale - langevad noad meeldivad:). Hakkasin sisenema mingi kuu-poolteist tagasi, hetkel portu omxt peal ca 7% miinuses (varasemad ostud rohkem hilisemad vähem).

    POT kisub muidugi päris pirakaks juba :/

    Miks ma seda teen on:
    Kes pikemalt sees ja pole siiamaani väljunud, peavad mängima praegu juba All In-i.
    Paljud on ilmselt rahas, kuid ei julge langevat nuga püüda - seega nende näol nii nädalase (kuuse?) tõusu järgselt lisavõimendust oodata.
    Hinnatasemed on nii mõnelgi ettevõttel ju tegelikult üliatraktiivsed. Kui otsest pankrotiohtu pole, peaks nii 3-5 aasta pespektiivis siiski suht kindel bet olema.

    Eks näis. Laenurahaga ei mängi, seega isiklikud riskid üleliia suured pole.
  • OMXT 328.27
    OMXR 380.48
    OMXV 228.94
    TEO 1.43
    BLT 1.15
    EEH 1.67
    ETL 4.9
    MRK 3.81
    NRM 3.4
    OEG 0.89
    TAL 0.29
    TKM 2.76
    TVE 9.75
    DOW 9066
    S&P 942
    Nasdaq 1675
  • ma pole küll suurem asi tehnik ega TA austaja, kuid kas S&P500 ei meenuta natuke double bottomit:
  • Fine, aga kõik on suhteline. Milleks valida konkreetselt Eesti, mitte aga samuti odavad USA, Euroopa, Aasia, Vene, arenevate turgude aktsiad?
  • you always see, what you want to see, not what you have to see
    aga miks ei või see olla kruusi kõrvake ehk selle algus ja kruusi põhjas alles käimata ja kruus on hästi lameda põhjaga:( ?
  • see kes on täna enda arvates number 9 juures küsib just seda varsti mis on number 16 juures kirjas:)
  • sigakoer,

    loomulikult võib investeerida ükskõik kuhu. aga ma arvan, et situatsioon on igalpool sama ja kõik maailma turud liiguvad enamvähem käsikäes. Ma ise olen samuti diversifitseerinud ja ostnud euroopa aktsiaid. USAt ei osta, kuna ei taha võtta dollari riski ja Aasiast ei tea ma suurt midagi.
  • Krahhi - ja päevafoorumid kubisevad meestest, kes räägivad pos.14 "told you so" juttu :)
  • Seda graafikut otsisin alles hiljuti siit foorumitest taga. Hea, et nüüd on konkreetselt teada, kust seda leida.
    Ise arvan samuti, et liigume 13-ne suunas. Ehk mõne ajapärast uuesti alla ja uut põhja tegema. Kuna eeldatavasti on paljud jõudnud igasugustest aktsiatest ja fondidest raha välja võtta ning cash käes, siis saavada nad rõõmsalt tõdeda "Told you so" ja kes ei ole veel jõudnud, siis need müüvad meeleheitest, misjärel võiksime konstanteerida, et põhi on saavutatud. Praegu veel seda tunnet ei ole. Samas, kuna majandusuudiste pealkirjad alles hakkavad tumedamat tooni võtma (eelarved miinuses, töötuse kasv), siis ei saa välistada, et oleme alles punktis 9. Nägemus on selline, et kui turud lõpetavad täna +7% või üle, siis liigume punkti 13 suunas (võib-olla isegi paar kuud), kui miinuses, siis oleme ehk alles punktis 9.
  • Hiljuti kasutaja Velikij riputas selle üles. Vot ei mäleta, kas Börsikrahhi teemas või kusagil mujal. Minu jaoks see igatahes uus asi poel.
  • Kuna see teema on nagunii paljuski kordus teistele teemadele, siis kordame veelkord üle, miks ma veel ostmas ei ole.

    a) Kui sedasama graafikutki vaadata kasvõi, siis oleme alles punktid 6 umbes :) Kõik on siin ostmas, keegi ei ole müümas. Pole praktiliselt ühtegi tegelast märganud, kes tuleks välja jutuga "oh my god, aktsiad ei tõuse enam mitte kunagi, ma müün kõik oma aktsiad maha ja ei vaata enam kunagi börsi poole". Ei ole ka suure käibega müüki, mis viitaks kapituleerumisele. Kui jätta välja Äripäeva mingisugune üllitis, siis ei paista kuskil paanikat. Baarmanid ei helista mulle ega küsi, et kas nad peaks müüma oma aktsiad, nad küsivad hoopis, et kas peaks ostma hakkama. On ainult rahulik, ühtlane välisraha väljavool siit. Enne uuesti tõusule pööramist oleks vaja näha välisraha liikumise suuna muutust, st raha peaks hakkama uuesti sisse tulema. Aga enne kui see juhtub..

    b) Kõigepealt on vaja arenevatel turgudel oma tasakaal leida ja tõusule pöörata. Riskantsemaid kohti nagu Eesti hakatakse siis rohkem vaatama, kui arenenud turgudel hinnad on tõusule pööranud ja on vaja leida uusi kohti, kus raha tööle panna. Seniajani.. miks peaks ostma aktsiaid kuskil kaugel kolmanda maailma riigis kui samasuguse valuatsiooniga aktsiaid võib leida ka näiteks USAs? Aktsiad ei tundu fundamentaalselt odavad mitte ainult Eestis, vaid ka mujal maailmas.

    c) Ettevõtted tunduvalt fundamentaalselt odavad, aga me ei tea järgmiste aastate kasumeid. Tuntud tõde on see, et põhjas on valuatsioonid kõige kallimad ja tipus kõige soodsamad. Praegu räägime kõik soodsatest valuatsioonidest, sest arvame, et kasumid ei kuku väga ära. Ma tahaks kõigepealt näha seda, et aktsiad muutuvad "kalliks", st ootused on alla toodud.

    Ehk siis, enne kui ma hakkan raha Eesti turule panema, tahaks näha:
    * Tõelist paanikat, alumises limiidis olevaid aktsiaid, suurt käivet, margin callid Tallinki, Silvano, Arco, Kalevi omanikele
    * Ootuste allatõmbamist sellistele tasemetele, mida suudetakse ületada ja mille järgi aktsiate valuatsioonid ei tunduks enam odavad.
    * USA turgude rahunemist. +10% päevad ei ole rahunemine või positiivne märk, see on jätkuv hullus. Eelistaks kasvõi rahulikku paigalloksumist ja raha roteerumist sektorite vahel (näiteks ostuhuvi commodity aktsiates oleks väga tähelepanuväärne).
  • jim
    Karm sõnavõtt, kui aus olla.
    Teine asi on aga see, et raske on uskuda praeguste seisude juures tõelist paanikat - ilmselt kui see juhtuks, võtaksin arvatavasti tervelt suguvõsalt kogu raha laenuks, et osta aktsiaid just Tallinnast.
  • Jimiga 100% nõus. Sellepärast ka Tallinn ei põrganud täna ega eile. Siit võetakse pappi välja ja iga väiksemgi tõusuüritus lükatakse müüki. Paanikat pole veel kuskil, vastupidi, mitmed tuttavad on minult küsinud, et mida praegu osta. Et praegu on hinnad nii all ja saab odavalt. Inimesed, kes pole turgudel kunagi midagi ostnud, ega müünud.
  • to jim: 12 points
    enam vähem samal arvamusel. rallit võiks oodata ka hiljem 2010 või nii.
    Hetkel majanduses krahhi veel pole,kõik toimib.Raha alles hakkab välja voolama ja Eestis pole krediididefitsiiti näha. Eestis on tulemas kapitalism,turumajandus. Börsiajktsiad on küll mulli välja lasknud kuid krahhi langust ja paanikat pole olnud.
    Enne tõusu peaks tulema rahulikum aeg ja seda vähemalt pool aastat ,et investor saaks ennast koguda ja siis investeerida.
  • kahe käega hääletan jim-i poolt
    põhja pole veel nähagi ja 2009 rallit kindlasti ei tule
    imho
  • Viimaseid arvamusi lugedes oleme ikkagi 11- juures
  • Paanika -Klaarika, hull suletud ruumis ilma peakaitsmeta, ühest seinast teise.
    jim il on head mõtted, kuigi arvatavalt läheb töösse mingi neljas plaan, mis võib tähendada seda, et lähiaastatel on huvitavam vaadata kuidas tatt laest alla tilgub kui omx Tallinn vahtida.
  • Tuleks proovida vahet teha majanduse käekäigul ja varahindadel. Te räägite, et "Eestis veel läheb raskeks, praegu pole veel midagi hullu juhtunud!" Sellele kirjutan 100% alla. Aga see, et "järelikult ka aktsiad kukuvad veel oluliselt edasi" minu allkirja ei saa. Praegu on juba Nasdaq OMXGroup HEX TVB aktsiatesse sisse hinnatud mingi keskmise tugevusega tuumatalv balti riikides. Stiilis 5% GDP-kukkumist järgneva 15 kuu jooksul ja üliaeglast taastumist peale seda. Sama hinnang on muuseas ka Rootsi pankade aktsiates, aga see selleks. Seega kui järgmise aasta juulis õhtuleht kirjutab, et "Pank tõstis 17-lapselise perekonna 1-toalisest korterist välja ja neil polnud muud valikut kui telki kolida" ja äripäev kirjutab, et "BMW-de ja Lexuste müük kasvas balti riikides esmakordselt inimkonna ajaloos alla 10% aastas" siis on see sitt lugu küll, aga see, sellest 2 korda hullem (34-lapseline perekond ja 5%, vastavalt) lugu and then some on juba sisse hinnatud.

    Arvestan võimalusega, et eksin olulisel määral ja karistuseks veedan aega siin.
  • OMXT krahh ja ralli rohkem torm supikausis. Raha voolab viimastel päevadel sujuvalt ilma suure paanikata välja ja millalgi see lõpeb. Enne 125 mulle tundub aga see sõltub juba kohalikust rahast.
  • jim tõmbas kogu meie optimismile vee peale :-(
    Tegelt, kas meie turul paanilist müüki, kapituleerumist, üldse tuleb? On ju vaikne langus toimunud juba väga pikka aega.

    Kunagi hakkas meil jama pihta kinnisvara mullist (börs oli siis OK), siis hakati rääkima USA halbadest laenudest, siis finantskriisist. Mis edasi?
  • kui eeldada, et LHV foorumites aetav jutt vastab positsioonile, siis olen mina ja stefan hetkel ainukesed, kes on fully invested ja paar tüüpi on hakanud vaikselt ostma. ülejäänud (k.a. jim, CharlieF, arwen, leid siit palstast) istuvad cashi otsas ja nendivad "Told you so." seega ei tundu ju olevat olukord, kus kõik on ostmas. pealegi, börsil pole mingit ostmist märgata, aktsiad on juba kuu aega jutti iga päev kukkunud.

    jah, välisraha voolab välja ja on viinud aktsiahinnad enneolematult madalatele tasemetele. siin tulebki sisse kohalike võimalus osta odavalt reaalseid varasid (ja saada isegi size). rahvuslik rehepapp välismaa "investeerimisproffessionaalidele" winkwink. deposiitide maht on 5x tallinna börsi turuväärtust, milleks mingit välisraha siia veel vaja? välisraha ostab OEGd 6,45ga.

    ja ma ei väsi jimile kordamast: kui märgid viitavad juba selgelt tõusule, siis pole enam võimalik mitte midagi börsilt osta. ka 10% kõrgemalt mitte.
  • Ma ei tea, mida need inimesed õigupoolest silmas peavad, et krahh on veel ees, aga limiidis või limiidilähedasi hindu, indeksite järske kukkumisi mitme päeva jooksul, hirmu, aktsiate küsimusteta dumpimist olen mina täheldanud meie börsil juba küll. Ei maksa väita, et seda toimunud pole.

    Ise asi, kas seda veel jätkub. Ise arvan, et võib jätkuda, kuid TVB hullemad päevad on seljataga. Seetõttu võime vahemikus 11-13 olla küll.
  • MSM, ilmselt on meie sõnaraamatus väljendi "vaikne langus" taga oluliselt erinevad definitsioonid. Tallinna börsi graafikut viimase aasta-paari lõikes viitsid vaadata?
  • jim, CharlieF, arwen, leid hoiavad raha jõülukinkideks ja aastavahetuserakettideks ja jaanuari keskel ehk peale pohmakat hakatakse ostma, eeldusel, et võõrast rahast plats puhas. Pole välistatud, et ka kohalik raha mingiks ajaks mujale paigutub või osaliselt padjapüüri ununeb.
  • Ärgem unustagem klassikuid:

    Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis.
  • Pole siin samuti pikal ajal sõna võtnud, avaldan nüüd siis oma arvamuse.

    Tõenäosus, et oleme põhja näinud, on võrdlemisi väike. Praegune liikumine on täiesti flow-driven ja pole mingit põhjust arvata, et see flow pöördumas on. Samas pean tänasel tasemel sisenemist igati heaks otsuseks. Jah, ka seda arvestades, et me pole tõenäoliselt veel põhjas. Mulle keegi põhjas kella ei helista, seega pean lähtuma ettevõtete valuationist. Ja see on odav. Ehitussektor võib küll omadega üsna fucked olla, aga kui Merko hind liigub EUR 27 (vist?) --> EUR 3.80, siis on seal üksjagu juba jamasid sisse hinnatud. Ka juhul kui nad järgmise 2-3 aastaga pool omakapitalist kaotavad kahjumite katteks. TKM oli 10 peal paljudele OK, aga 2.75 peal tundub kallis? Kasum kukub neil tõesti ilmselt kõvasti ära, aga sektor ei kao kusagile. Halvemal juhul kaovad need, kes on end liiga laenu täis võtnud ja rahavoog kinni jooksnud. TKMi ise veel sisse ei osta, ootan tõeliselt viletsaid tulemusi mõni kvartal + mõne Apranga-suguse pankrotti. Näiteid võib päris palju veel tuua, kus turuliider oma sektoris tõenäoliselt äri käest ei anna ja tsükli pöördudes 2-4 aasta pärast võib taas näidata 2007. aastaga võrreldavaid kasumeid või vähemalt selget potentsiaali sinna liikuda. Kes tahab osta väga defensive stocke, siis ka see võimalus on tänastel tasemetel juba selgelt olemas (vt. ETLAT yieldi nt). Kui mõni välisfond sinna sisse on sunnitud müüma, siis sellest ei tasu teha järeldusi, et ju on meie majandused ikka täiesti perses. Kellel on raha ja mune olla forced selleri vastaspooleks, teeb tänastelt tasemetelt väga kõva tootluse 2-3 aastaga.

    Veel üks viis, kuidas asju vaadata: Ettevõtted on kogum varade väärtusest (equity), inimestest, firmakultuurist, brändidest, turuosast jms. Sel põhjusel kauplevad ettevõtted enamasti kaugelt üle varade hetkeväärtuse. Kui ettevõte kaupleb alla P/B=1, siis turg hindab kogu seda ülejäänut peale equity kui väärtust vähendavat kraami, mis tuleb equityga kaasa ja mille tõttu peaks omakapital odavam olema. Minu meelest hindab turg eelkirjeldatud ja arusaadavatel põhjustel juhtivaid ettevõtteid selgelt valesti hetkel.

    Seega olen ise täna üsna aktiivselt positsioone võtmas.
  • intressid tulevad järjest allapoole ja peagi pole ka deposiit enam rahuldav koht. Tänases seisus on küll juba suht mõtetu loota, et äkki saab veel odavamalt osta. Äkki saabki, krt seda teab! Tegelikult ei tea seda mitte keegi, aga täna ostmata jättes on risk ka päris suur, et ei pruugi enam ostes suuremat tükki kokku saada. Seega ma soovitaks ostmisega vähemalt mingis osas alustada. Ei tasu liiga ahneks minna. Need viimased sendid siia-sinna pole enam seda ootamise riski väärt.
  • Nimetage siis balti turul mõned rallikad ka ja miks just need peaksid tugevnema?
    OEG ja BLT on mõnuga peksa saanud ja lõppu veel ei paista. (vist)
    TEO kallal nagistas täna "ühis" ja JRV otsas istuvad väikesed kalad kes ei kavatsegi müüma hakata enne kui Reiljan risti lüüakse (või siis mitte)?
    ARC, TAL, KLV ja veel mõned on oma sahkerdamistega veidi liiale leinud ja protesti mõttes võiks juba eemale hoida :)

    Äkki uus kuu toob uued tuuled, sest suured kalad peavad liikumisi ja tulemust näitama oktoobri eest?

    Mitut punkti nüüd selles graafikus puudutasin oma jutuga? :)



  • SideKick, praegusest isegi 15% kõrgemalt ostmine tähendab paremaid hindu kui kuu aega tagasi :)

    Tegelikult, kiusatus osta on suur, olen väga pikalt kõrvalt vaadanud (va üksikud kiired tehingud ntx Baltika suvel). Võib vabalt juhtuda, et ma väsin ootamast ja asun ostma lähiajal. Senikaua aga tasakaalustan osade sagedaste kommentaatorite üdini positiivseid kommentaare.
  • Minu kaks (euro)senti OMX TALSE NASDAQ TALLINN indeksi kohta:

    a) Hea võimalus siit üks karuturu põrge teha paar kuud
    b) pärast seda mõne aja pärast uuesti põhjade juurde, arenevate turgude raskused 2009 tugevad
    c) turu põhi pole V-kujuline ja lühiajaline, vaid ca. 4-6 kuud surma, vaikne külgsuunaline olematu käibega soigumine põhjas (ca. 200 punkti juures?)

    Disclaimer on see, et kui globaalsed turud siin selle tsükli põhja tegid, siis ilmselt läheb ka Tallinnas paremini, kuid seda ma siiski ei usu.
  • siseminej6ud - lähtu ettevõtete valuationist, riskidest ja potentsiaalist, mitte senistest hinnaliikumisest? Suurim risk kõigile ettevõtetele tänases seisus on minu meelest cash flow (s.t. paljuski laenukoormus). Kes selle üle elab, sel läheb tsükli pöördudes hästi ja seda tasub osta. Väga lihtsustatult siis.
  • Ütlus " oh my god, aktsiad ei tõuse enam kunagi" on nagunii üks ilukirjanduslik liialdus. On vist naiivne loota, et põhjades on absoluutselt kõik ülimalt paanikas ja tippudes jälle ülimalt eufoorias.
    Kui palju meil siin sajandi jooksul on neid 45-50% langusi Ikka olnud on ( USA-s )? Mina arvan küll, et pikaajalise investori jaoks on antud aeg keskmiselt väga hea ostukoht. See absoluutse põhja otsimine jäägu pigem analüütikutele :)
    Ise olen juba 100% investeeritud ,küll mitte kodumaal vaid USA-s.
  • Blink, pool P/B suhtarvust on täiesti OK, see on see P, mida saab http://www.baltic.omxnordicexchange.com/ (aasta URL?) veebilehelt vaadata.

    Aga see B on paljudel juhtudel umbes sama kergesti hinnatav kui California kinnisvaraarendajate MBS CDO kuuenda tranche'i väärtus.
  • Üks huvitav plaan
    http://www.businessweek.com/bwdaily/dnflash/content/oct2008/db20081029_246033.htm?chan=top+news_top+news+index+-+temp_news+%2B+analysis
  • Huvitav, mitu korda olen ma langusperioodidel kuulnud erinevates variatsioonides mantrat, et "põhi ei saa enam kaugel olla sest hinnad on ju NII palju langenud"... ....kombineerituna usuga, et kohe peale languspunkti läbimist sööstavad hinnad püstloodis üles tagasi

    Ootaks nüüd vähemalt sellegi ära, et OMXT 50 päeva libiseval keskmisel kasvõi langusnurk vähenema hakkaks. No ei...
  • Kusjuures arvan, et mis paljudele lähiaastatel pettumuse toob, on tootlus.Järgneva 5-7 aasta jooksul ei maksa küll mingeid riikkusi loota.
  • jim, kuna ma ei oska minuti pealt põhja ennustada, siis ostan tunde järgi. suurema osa rahast investeerisin eelmine ja see nädal. niiet 15% ma vee all pole... veel :)

    Lepik,
    ma küll ei saa aru, kust sa võtad, et põhjad on lamedad (4-6 kuud mittemidagi)? mina näiteks vaatan graafikut ja selgub, et põhjad on just päevade küsimus:

    S&P500 pärast 1929 krahhi:



    S&P500 1987:



    Nasdaq pärast dotcom mulli lõhkemist:


    Nasdaqi valisin, kuna tegemist oli dotcom indeksiga ja dotcom mulliga.
  • see graafik jätab sellise pisut vale mulje, et hinnad taastuvad samale tasemele, sama kiiresti
    siia oleks hea tuua võrdluseks talse/omx graafik alguse aegadest (olen korduvalt seda palunud foorumisse postitada ja jälle see sobiks siia) , et oleks selgelt näha, et taastumine saab olema nii palju pikaajalisem, et enamus turu põhjas sisenenuid ei jõua uut suurt tõusu ära oodata

    selliseid maailmalõpu ja kapitalismi, kui korra mitteelujõulisusest on juba hakatud rääkima aga väga vaikselt alles - see on vast üks märk kui põhi on käes, kui selline suhtumine hakkab üldisemaks muutuma

    ja kes on need kohalikud, kes ostma hakkavad?
    need praegused depod kuluvad elamiseks ja oma äride hoidmiseks
    ega sa SideKick ei mõtle ometi neid, kes oma kinnisvara City24s kuulutavad ja selle sellise hinnaga müüvad, et aktsiaturule siseneda
    pakun et 95% inimestest, kel on piisavalt raha, hakkavad seda hoolimata Stefani ja SideKick postitustest investeerima järgmise tõusutsükli tipu lähedal
    miks peaks seekord olema teistmoodi
  • Pikk jutt s... jutt.
    Mina olen punktis 9.
    Ei veena mind jutud odavatest aktsiatest, kui ettevõtetel alles halvemad ajad sabumas.
  • Arenevatel turgudel võivad põhjad olla veidi teistsugused:

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon