Börsipäev 2. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 2. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • 2008. aastaga on aktsiaturgudelt hulgaliselt raha välja voolanud ja vaatab olukorda pealt kõrvalt, olles lihtsalt kontodel või ülimadala tootlusega USA võlakirjades. Aktsiaturgudelt kõrvalolev raha on viimase paarikümne aasta suurim! See annab lootust, et koos praeguse aktsiaturgude volatiilsuse maharahunemisega on sel rahal kiusatus turule tagasi tulla, mida kauem tasapisi ülespoole liikumise trend kestab. Kuid ei tohiks ära unustada, et pikaajalisemalt oleme praegu jätkuvalt karuturul...
  • Ja ülimadalate võlakirja tulususte taustal muutuvad üha atraktiivsemaks konservatiivsed ja madala riskiga investeeringud tervishoiu sektorisse, kust on võimalik korralikku dividenditootlust saada. Üks sarnase mõttekäiguga intervjuu Bloombergist.

  • Täna kell 17.00 Eesti aja järgi avalikustatakse USA detsembrikuu ISM indeksi näit - novembrikuu raport (36.2 punkti) oli kohutav ning detsembrikuu omalt oodatakse (35.4 punkti) enam-vähem samat näitu, mis eelmisel kuul. Panen siia graafiku meeldetuletuseks ISM näidust, mis viimase paarikümne aasta madalaimatel tasemetel.

    Aasia ja Euroopa indeksid on aastat alustanud positiivselt ning USA samuti eelturul ca 0.5% plussis, mis viib S&P500 indeksi 905 punkti peale.

  • CNBC "Trillion Dollar Survey" põhjal ootab 95% küsitletutest positiivset aastat S&P500le. Ouch, nii karust signaali pole tükk aega näinud.
  • Euroopa makronäitaja tuletab meelde, et aastavahetusega ei vahetunud majanduse probleemid - PMI näitaja madalaim alates 1998. aastast, mil neid andmeid salvestama hakati.
  • Roheline päev erinevatel maailma aktsiaturgudel.


    Saksamaa DAX +1.84%

    Prantsusmaa CAC 40 +2.23%

    Inglismaa FTSE 100 +1.35%

    Hispaania IBEX 35 +1.75%

    Venemaa MICEX N/A (börs suletud)

    Poola WIg N/A (börs suletud)

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 N/A (börs suletud)

    Hong Kongi Hang Seng +4.55%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) N/A (börs suletud)

    Hiina Shanghai B (välismaine) N/A (börs suletud)

    Lõuna-Korea Kosdaq +2.32%

    Tai Set 50 N/A (börs suletud)

    India Sensex 30 +0.55%

  • The Mindset for 2009
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    1/2/2009 7:16 AM EST

    The object of a New Year is not that we should have a new year. It is that we should have a new soul.
    -- G.K. Chesterton

    New Year's Day is just an arbitrary starting point, but it can have a great positive psychological impact if we spend a little time reflecting on changes we want to make. First and foremost it is mental adjustment that we need to focus on. Everything else will flow from there. The way we act, the actions we take and the way we approach the market will all flow from our mindset.

    The most important mindset for investors to cultivate as we enter 2009 is one of flexibility. We probably all have at least some vague feelings about how the year will play out. Some folks go far beyond that and have very strong beliefs one way or the other about our prospects.

    I try very hard to avoid the prediction game. The only thing I know for sure about 2009 is that there are going to be some very good rallies and some very ugly disappointment. My goal is to simply navigate it the best I can, provide some helpful insights and make some money. It would be easier if we just had a slow, steady bull market that lasts for most of the year, but I'm fairly certain that is not going to happen quickly or easily.

    So let's start off the new year with the right mindset. Let others be hopefully optimistic bulls or doom-and-gloom bears -- we will just be open-minded and see how it goes.

    The good news is that the major indices have been holding in pretty good-looking trading range for about six weeks now. There is support, and I'm seeing some improvement in individual charts. The bulls have been trying to turn things up and did manage some upside in the last couple days of 2008. We still have positive seasonality to help the cause, but the highs of December are our first technical hurdle.

    The big negative out there is that we really don't have much good news to excite buyers. Some are hopeful we have already anticipated the worst and priced it in, but the economic news and the popular press is just downright gloomy. We do have the Obama inauguration fast approaching, and that is likely to stir up some hope. We'll probably have a honeymoon period, but reality is likely to set in quickly and we'll have to be very careful about being sucked into unrealistic expectations.

    Trading today is likely to be quite thin as many folks don't return to work until Monday. That may favor the bulls a bit, especially on this open, but there was obviously a lot of end-of-the-year moves made, and those are likely to be unwound to some degree over the next few days. On the other hand, new money tends to flow in to start the new year, and that can help provide some positive seasonality.

    I'm looking at "'fading" -- i.e., selling -- some early strength, but I'm not going to be very aggressive until things settle down a bit.

    Welcome to 2009. Good luck and go get 'em.
    -----------------------------
    Ülespoole avanevad:

    Select drybulk shippers showing continued strength: DRYS +8.6%, TBSI +5.2%, EXM +5.1%, GNK +4.7%, DSX +1.6%... Select metals/mining trading modestly higher: ACH +3.6%, AAUK +2.4%, RTP +2.1%... Other news: GM + 9.7% (US Treasury releases guidelines on auto financing program - DJ), C +2.0% (still checking for anything specific)... Analyst comments: HOT +3.9% (Potential large share purchases by influential value investors could be a catalyst for lodging stocks - FBR).

    Allapoole avanevad:

    In reaction to disappointing earnings/guidance: NATI -7.7% (light volume)... M&A news: WFC -2.1% (completes merger with Wachovia), BAC -1.5% (completes Merrill Lynch purchase)... Select European financials showing modest weakness: AEG -5.5%, UBS -5.4%, BCS -4.6%, LYG -3.9%, DB -2.9%, ING -1.4%, HBC -1.0%... Other news: TRGL -9.8% (notified by Petrol Ofisi of claims of changes in conditions in Black Sea asset; agrees to meeting to resolve issues), VOD -3.4% and SAP -3.2% (still checking)... Analyst comments: CSIQ -5.3% (downgraded to Sell at Piper), SAY -2.7% (ests cut at JP Morgan based on possible business weakness, firm remains negative), SOL -2.5% (downgraded to Neutral at Piper).
  • jälle tulid nii toredad numbrid, et siit ei jää muud kui tuleb see Jaanuari-Obama-Nääri ralli ära teha
  • speedy, väärt kommentaar : )
    Luba, ma täiendan seda vastavate numbritega ka...

    December ISM Manufacturing 32.4 vs 35.4 consensus; prior 36.2
  • volatiilsus VIX juba 38 juures. Kes veel usub, et see veel lähiaastatel 80 juurde jõuab? Asjad ikka vaikselt paranevad
  • Nafta hinna liikumine on viimastel päevadel erakordselt närviliseks läinud. Hommikul oldi veel 7% punases, siis nüüd 4% plussis ja barreli hinnaks $46.5 ning energiasektor saab jõudu juurde.
  • üks mu sõber küsis kuhu oma maa eest saadud raha võiks investeerida
    soovitasin usot, milles isegi pikalt pikk
    ta sisenes 31 pealt kogu rahaga
    kahju muidugi kui bebsnukates odava kütuse aeg nii ruttu otsa saab
  • Samal ajal kui FXI on aasta baasil langenud ligi -50%, on FXP näidanud langust üle -50%?! Aga kõik on korrektne, FXP lihtsalt järgib -2x iga konkreetse päeva liikumist, ega sobi pikemaajalise investeeringuna, kui tahetakse panustada pikale trendile.
  • 6 kuu: FXI -30%, FXP -60%
    3 kuu: FXI -10%, FXP üle -60%
    1 kuu: FXI +10%, FXP -30%
    Tulemust peaks mõjutama ka FXP teenitud kasumi väljamaks.
  • Nood SKFid ning SRSid ja teised ei kõlbagi pikaks investeeringuks. Kuigi finants kukkus eelmisel aastal rängalt, siis kui palju tõusis SKF? 3%? Kinnisvaral läks ju nii "hästi", SRS kukkus tervelt 48% ja veidi peale.
  • to Ounaants: FXP teenitud kasumi väljamakseid ei teinud. Kui FXP peab jälgima -2x FXI päevaliikumisi, siis millal see erinevus liikumistes sisse saab tulla? See SKF tootlus läks anomaaliasse kui shortimine ära keelati?
  • ma ei võtaks seda brakeout'i väga tõsiselt, ikka veel olematu käive, täielik suckers rally

    ma ei tahaks uskuda, et nii lihtsalt kõik korda saab. arvestades viimase kuu data't, oleks täiesti arusaamatu (vähemalt minu jaoks) kui siit mingi ralli peaks jätkuma. data trend on selgelt halvemuse poole ning ei ole veel ühtegi märki, mis turnaroundi indikeeriks. bottomline on, et asjad on minemas ennem oluliselt halvemaks kui paremaks. Ja see suure raha jutt, mis kõrval ootab, te arvate et see on kõik dumb money ? S&P E target 50 on saamas reaalsuseks ning PE10-12 antud tingimustes ei ole mingi utoopia. Selline target minu poolt, kui juba ärplemiseks läks.

    järgmine nädal peaks asjad paika panema ning andma turule tema suuna, siis kui käive tagasi on
    huvitav asi mis eile üldise positiivsuse taustal silma jäi oli REIT nõrkus, varem on need kogu aeg ralliga kaasa läinud
  • Kui kõik halvemad uudised on juba hinnas sees, ja börs ennetab majanduse paranemist (muidugi enne läheb veel halvemaks)
    6 kuud, siis võib ju see midagi muud ka olla kui suckers rally.
  • Kui ma õigesti mäletan, siis mingil perioodil keelati ära USA finantsettevõtete ja REIT-ide (katteta) shortimine. See aga ei oleks tohtinud puudutada selliseid instrumente nagu FXI ja QID?!

    QQQQ-s on Financial Services osakaal 0%.
    FXI-s on Financial Services osakaal küll ca 40%, kuid ei meenu, kas Industrial & Commercial Bank of China, China Life Insurance või China Construction Bank´i shortimine ka ära keelati?

    FXP ja QID viimase 3 kuu liikumine tundub ikkagi mõnevõrra anomaalne.
    Kui eilset liikumist ka arvesse võtta, siis:

    3 kuu: FXI ca -3%, FXP üle -70%
    3 kuu: QQQQ ja QID mõlemad ca -15%
    1 kuu: FXI +14%, FXP -40%
    1 kuu: QQQQ +12%, QID -36%
  • raulp, illusioon
    selles ei ole midagi uut, et börs bottomfishinguga tegeleb

    ma arvan, et järgmine nädal on oluline kui suurem käive hakkab viimase 2 nädala dataflow põhjal liigutama
    ei tohiks unustada ka selliseid märksõnu nagu window dressing ja unwinding (ka seda võib veel järgi olla).
  • Turg on jah selline loom, et tegeleb pideva "ära-arvamis mänguga". Ehk sisuliselt spekuleerib praegu seda, et indikaatorid on küll viletsad ( ja viletsamaks lähevad) aga mõne aja pärast saavutavad põhja. Hiljem kui selgub, et turul oli/ ei olnud õigus, ta lihtsalt kohandub. Ehk siis, kes tahab tabada täpselt põhja, peabki otsustama kõhutundel.
    Ma ei tea kas see kõrvalt vaatav raha on rumal või mitte aga millegipärast kipub selle kogus väga suureks alati siis kui ajalooliselt soodus koht ostmiseks on. Iseenesest võiks ju tegu olla küll omamoodi ostusignaaliga tõsiselt pikaajalisele investorile.

    Ma üldiselt mingi tehnik ei ole aga mulle tundub kõige loogilisem, et mingi hetk läheb see SP põhi ( 750) uuesti testimisele. Ja vot siis loodan, et peab.
  • Ukraina-Venemaa gaasikriis jätkub ning üks Ukraina ametnikest on hoiatamas võimalike gaasitarnete vähenemise eest Euroopa Liitu, öeldes, et kui Venemaa Ukrainale gaasi enam ei müü, on osad gaasitorud 'alakoormatud' ja seetõttu ei saa osasid juhtmeid edasi Euroopale gaasitransiidiks kasutada...

    Oeh, kui tuttav olukord taaskord...

  • Head uut!
    Vaadake Päevateemade indeksite tabelit. Sellist rohelust pole tükil ajal näinud.
    Mõelgem positiivselt ka halbadel aegadel. :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon